Dükkanımı satıp satmamakta kararsızım

Dükkanı satayım mı?

• Sat. Ev al

OY: 25 27,2%
  • Sat. Parayı faize yatır

OY: 0 0,0%
  • Satma, dursun

OY: 67 72,8%

• Ankete Katılan
    92
Bir dükkan için 11 bin tl kira bedeli az değil mi? Bu bilgi nereden aklımda kalmış bilemiyorum ama dükkan kirası daire kirasından daha yüksektir diye bir yargı var bende. Belki de doğru değildir bilemiyorum
bende öyle biliyorum. 5’er senelik sözleşme imzaladık diye düşük kaldı sanırım. Ankara’ya gidince araştıracağım.

bende öyle biliyorum. 5’er senelik sözleşme imzaladık diye düşük kaldı sanırım. Ankara’ya gidince araştıracağım.
Kurumsal firmaların kiraladığı ya da showroom tarzı iç dekorasyonunda değişiklik yapılan dükkanlarda genelde 5+5 kontrat olur.
Başka bir mesajınızda çok iş ve yatırımı nasıl yapabileceğimden emin olmadığımdan ortaklık yapmayı düşündüm yazmışsınız. İnsan kardeşi ile ortak iş yapamıyor, ortak iş zordur. Bir daha düşünün derim.

Kurumsal firmaların kiraladığı ya da showroom tarzı iç dekorasyonunda değişiklik yapılan dükkanlarda genelde 5+5 kontrat olur.
Başka bir mesajınızda çok iş ve yatırımı nasıl yapabileceğimden emin olmadığımdan ortaklık yapmayı düşündüm yazmışsınız. İnsan kardeşi ile ortak iş yapamıyor, ortak iş zordur. Bir daha düşünün derim.
Cuy Benim düşmana ihtiyacım yok, kardeşlerim yeter 🙁 Bize babamızdan 2 tane şirket kaldı. Sistemi kurulmuş, işleyen. Ama annem ve 2 kızkardeşim bir oldu. Beni dışladı.
Kuzenim baba tarafımdan. Yaşca benden büyük. Her zaman bana abi şefkatiyle yaklaştı. Her aradığında “Bir ihtiyacın var mı? Paran var mı” diye sorar. O yüzden kafamda en ufak bir soru işareti yok.
Evet kurumsal firma sürekli çıkış yapamayacağı için kendini garantiye almak istiyor. Küçük kızımın doktor kontrolü var. Ondan sonra Eylül başında avukat işleri için Ankara’ya gideceğim. Kendim bölgedeki kiraları öğreneceğim. Belki daha tatmin edici bir kirada uzlaşırız 🙏🏻 Ama burdaki yorumlar doğrultusunda satmaktan vazgeçtim.
Vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim 🌼

konum polemik yaratacak gibi. yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. daha fazla tartışmayalım. çalışma sürecinde
iş ilanlarına bakacağım

Miras kaldı evet

bende anlamadım. Tek bir kişi faize yatır seçeneğini işaretlememiş. Ben ne zaman akıl istesem “faize yatır, riske girme” diyorlar.
Maalesef benimde çok iş, yatırım tecrübem yok. O yüzden kime güvenip beraber iş yapabilirim diye düşündüm. Bir kuzenim, bir de Amerika’daki tanıdığım aklıma geldi.

Adamın kendine hayrı yok 🙁 43 yaşında bir dikili ağacı yok. Günlük yaşamış. Kazandığını yemiş. Benim arabayı vurdu geçen ay. Tamir ettirmek için kred çekti. Motosikletliyle çarpmıştı. Karşı taraf maddi-manevi tazminat açtı. Şimdi karar kara onu düşünüyor.
Mirassa dükkan dursun,1 sene daha sıkın dişinizi ,sozleşme bitiyormuş zaten belki daha iyi bir meblağa anlaşırsınız. Şimdi satsanız ev alsanız anlaşamadığınız eşinizi de babanızdan kalan mirasa ortak edeceksiniz ne gerek var.
Hem biraz önünüzü görürsünüz,evliliğiniz problemliydi yanlış hatırlamıyorsam.
Öte yandan faiz seçenek olmasın,eriyor para kesinlikle. Araba bile satılmaz şu zamanda yerine değerinde koyamazsınız alma sürecinde parayla oynamazsanız.

konum polemik yaratacak gibi. yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. daha fazla tartışmayalım. çalışma sürecinde
iş ilanlarına bakacağım
Yanlış yere yazmışsınız.
Mirassa dükkan dursun,1 sene daha sıkın dişinizi ,sozleşme bitiyormuş zaten belki daha iyi bir meblağa anlaşırsınız. Şimdi satsanız ev alsanız anlaşamadığınız eşinizi de babanızdan kalan mirasa ortak edeceksiniz ne gerek var.
Hem biraz önünüzü görürsünüz,evliliğiniz problemliydi yanlış hatırlamıyorsam.
Öte yandan faiz seçenek olmasın,eriyor para kesinlikle. Araba bile satılmaz şu zamanda yerine değerinde koyamazsınız alma sürecinde parayla oynamazsanız.
Eşime evlilik sözleşmesi imzalattıracağım choccy. Kardeşlerimle ortaklığımı bitirmek için dava açacağım. Avukat dedi ki “mirastan hak iddia edemez ama beraber iş yaparsanız ondan hak iddia edebilir” dedi. Onu da nereye kadar dışarda tutabilirim ki? O yüzden evlilik sözleşmesi imzalatacağım. Kendisine söyledim zaten. Geçen ay araba kazası yaptı. Masrafları ben ödemedim ilk defa. O yüzden bana kızgın. Ama bende onun arkasını toplamaktan bıktım.

Yanlış yere yazmışsınız.

Eşime evlilik sözleşmesi imzalattıracağım choccy. Kardeşlerimle ortaklığımı bitirmek için dava açacağım. Avukat dedi ki “mirastan hak iddia edemez ama beraber iş yaparsanız ondan hak iddia edebilir” dedi. Onu da nereye kadar dışarda tutabilirim ki? O yüzden evlilik sözleşmesi imzalatacağım. Kendisine söyledim zaten. Geçen ay araba kazası yaptı. Masrafları ben ödemedim ilk defa. O yüzden bana kızgın. Ama bende onun arkasını toplamaktan bıktım.
Çok haklisın bıkmakta.
O konuda birşey diyemiyorum.
Tek bir şey diyebilirim,şayet eşinin düzeleceğine inancın yoksa dolambaçlı yollardan uğraşacağına bence evliliğini bitirme konusunu gözden geçirmelisin. Konun bununla alakalı değil ama kaza konusu üzerine bu konu ve yazmadan geçemedim. Kendi ailenle bile ortaklık bitirip(başka bir sebep varsa bilmiyorum tabi) eşini dışarda tutmaya çalışmaktan,evlilik sözleşmesi vb şeylerle uğraşmaktan kat be kat iyi bir seçenek gibi durdu şöyle bir bakınca boşanmak.
Öte yandan araba masrafını ödese bile aile bütçesinden gidiyor eninde sonunda zira kredi çekmişti galiba şimdi onu odeyecek anca bu adam.
Sen zaten çocuklarına yetersin,sirtina kambur etme bu adamı.

Çok haklisın bıkmakta.
O konuda birşey diyemiyorum.
Tek bir şey diyebilirim,şayet eşinin düzeleceğine inancın yoksa dolambaçlı yollardan uğraşacağına bence evliliğini bitirme konusunu gözden geçirmelisin. Konun bununla alakalı değil ama kaza konusu üzerine bu konu ve yazmadan geçemedim. Kendi ailenle bile ortaklık bitirip(başka bir sebep varsa bilmiyorum tabi) eşini dışarda tutmaya çalışmaktan,evlilik sözleşmesi vb şeylerle uğraşmaktan kat be kat iyi bir seçenek gibi durdu şöyle bir bakınca boşanmak.
Öte yandan araba masrafını ödese bile aile bütçesinden gidiyor eninde sonunda zira kredi çekmişti galiba şimdi onu odeyecek anca bu adam.
Sen zaten çocuklarına yetersin,sirtina kambur etme bu adamı.
Evet choccy haklısın. Ama gel gör ki benim çocuklar ufak. Küçük olan daha 6 aylık. En azından onun yürümesine kadar bir müddet daha dişimi sıkmam lazım. Çocuklar için eşim dışında bana yardımcı olan kimse yok. Yoksa bu adamın kronik mutsuzluğundan bıktım.
Babam öldükten sonra ailemle bağlarım koptu. Kardeşlerim özlerinde çok bencil. Onlar istedi ki ben hayat boyu serseri gibi ortada dolanıp, tek başıma olayım. Kocam işe yaramaz olsa bile şu an benim sorumlu olduğum 2 evladım var. Onların menfaati her şeyden daha önemli.

İyi günler arkadaşlar. 🌼
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim. 🙏🏻
4.5 milyona hiçbir banka faizi 11k vermez bence ayrıca faiz hep aynı gelecek diye bir şey yok zamanla paranız eriyecek
Ev alsanızda yeni kiracı girecek diyelim bi sene sonra ödemedi kirasını uğraş dur
Zaten şöyle düşünün birisinin parası olsa yapacağı ilk şey bi dükkan ev almak
Paraya çevirmek çok yanlış tabii bu benim fikrim

Satıp oturabileceğin ayarda bir ev alabiliyorsan satıp ev almak en mantıklısı bence.
Shady bende ev sahiplerinin kaprislerinden çok bıktım. Ordan gelen kira zaten direk benim oturduğum evin kirasına gidiyor. Bir kazancım olmuyor.
4.5 milyona hiçbir banka faizi 11k vermez bence ayrıca faiz hep aynı gelecek diye bir şey yok zamanla paranız eriyecek
Ev alsanızda yeni kiracı girecek diyelim bi sene sonra ödemedi kirasını uğraş dur
Benim arkadaşlarım ya kötü niyetli ya da bu işten anlamıyor. Burdaki ankette tek bir kişi faize yatır demedi. O şıkkı eledim bende.

100.000 dan fazla faiz alır 4.000.000-5.000.000 paradan bahsediyorsak.ya siz hiç o kadar parayı faize koymadınız yada ortada bir yanlış anlaşılma var😅he yine ben olsam taşınmazı satıp parayı tlde faizde tutmam satıp oturabileceği evi alabiliyorsa en güzeli o olur.

Shady bende ev sahiplerinin kaprislerinden çok bıktım. Ordan gelen kira zaten direk benim oturduğum evin kirasına gidiyor. Bir kazancım olmuyor.

Benim arkadaşlarım ya kötü niyetli ya da bu işten anlamıyor. Burdaki ankette tek bir kişi faize yatır demedi. O şıkkı eledim bende.
Biz oturduğumuz evi satmıştık (büyük hata) daha başka ev bulmadan o arada ev bulmakta zorlandık biraz çünkü istediğimiz muhit sınırlıydı baya ve biz yeni ev olsun ara kat olsun 3+1 olsun önü açık olsun ulaşıma yakın olsun vs kısacası birçok şeyi birarada istiyorduk haliyle yeni evi bulmamız 1-2 yılı aldı o zaman kiralar çok uçuk değildi mesela evin parasının bir kısmını sanırım faize koymuştuk o evin kirasını karşılıyordu üstüne para bile kalıyordu faizlerde epeyce düşüktü o zaman şuan çok yüksek nitekim istediğimiz evi bulduk ve aldık iyikide almışız şuan mesela yine para kalırdı kirayı ödedikten sonra faizde kalsa o para ama bu ayarda evi alamazdık üstüne birde kiracılık insanı geriyor imkan varsa en iyi yatırım oturabileceğin ayarda ev almaktır evi 1 milyona aldıysam mesela şuan 6-7 milyon oldu her geçen gün artıyor.kira derdim yok maaşımdan tasarruf edebiliyorum ev sahibi kaç yapacak derdi yok kafa rahatlığı paha biçilemez.

Ben geçen aylarda eski eşimle ortak evimizi satıp kendime bir ev aldım.
Kendim oturmayacagim yatırımlık aldım.
Ankara piyasasina baya hakim oldum yani.
Bana da dükkan al diye tavsiye veren çok oldu dükkanlara çok baktım inanın Kızılay'da küçük bir ofisin kirası 4 -5 bin şok oldum.
Eski kiracıyı çıkarmak zaten sıkıntılı iş.
Mesela aldığım ev Etlik merkezde eski küçük bir ev.
Emlakçılar alırken şu kadar kiraya gider şöyle böyle dediler.
1 aydır hala kiraya veremedik mesela şaşkınım.
Değişik bir piyasa var bende anlamadım.
Ama Ankara'da 4.5 milyona güzel bir ev alırsınız onu diyeyim.
Belki çok merkezde olmaz farklı semtlerde olur ama güzel bir ev alırsınız.
Antalya'da alabilir misiniz bilemedim orada piyasa daha farklı sanırım.
Neyse ki kira artışı olacakmış elinizde biraz daha fazla para kalır en azından.

100.000 dan fazla faiz alır 4.000.000-5.000.000 paradan bahsediyorsak.ya siz hiç o kadar parayı faize koymadınız yada ortada bir yanlış anlaşılma var😅he yine ben olsam taşınmazı satıp parayı tlde faizde tutmam satıp oturabileceği evi alabiliyorsa en güzeli o olur.
Evet öyleymiş 😂 ben şaşırdım açıkçası
Ama yine de risk bence en iyisi mal sahibi olmak gibi geliyo bana

Evet choccy haklısın. Ama gel gör ki benim çocuklar ufak. Küçük olan daha 6 aylık. En azından onun yürümesine kadar bir müddet daha dişimi sıkmam lazım. Çocuklar için eşim dışında bana yardımcı olan kimse yok. Yoksa bu adamın kronik mutsuzluğundan bıktım.
Babam öldükten sonra ailemle bağlarım koptu. Kardeşlerim özlerinde çok bencil. Onlar istedi ki ben hayat boyu serseri gibi ortada dolanıp, tek başıma olayım. Kocam işe yaramaz olsa bile şu an benim sorumlu olduğum 2 evladım var. Onların menfaati her şeyden daha önemli.
Allah yardımcın olsun.
Ne denir başka bilemedim,keşke ailen arkanda dağ gibi dursaydı da sende yolunu ona göre çizseydin. Haftasonu denizde bir kadınla tanıştım,kızlarımız yaşıtti yandaki şezlonda oturuyorlardı,kızlar kaynaşınca bizde sohbet ettik epey.
hayata bakış açısı çok hoşuma gitti,boşanmış kızı ile kendine bir hayat kurmuş,eşi sorumsuzun tekiymiş,şu an kızıyla da pek ilgilenmiyormuş zaten ama buna hazırdım ben dedi, anne kız çok mutlulardı,kızı sevgi dolu çok tatlı bir çocuktu,öyle depresif mutsuz değillerdi. Şaşırdım hatta çok gençti hani bu kadar olgun olmasına şasırdım birazda(29 yaşındaymış)bana dedi ki ben ayrılınca sırtımdaki kamburdan,defresifliğimden,mutsuzluğumdan kurtuldum,kızımı da o ortamdan kurtardım,ben mutsuzsam ona da mutluluk vaadedemem ki. Yeniden doğmuş gibiyim. İlerde karşıma biri çıkarsa yine evlenirim tabi ki ama şu an iki kişilik ailemiz çok iyi,biz çok iyiyiz. Biz birbirimize yetiyoruz. Ha kızı 10 yaşındaydi tabi ki 6 aylık bebekle bir tutamam ben onu zira artık birşeyleri idrak edebiliyordur. Ama çok güçlü durmak gerek bazen,sen zaten iki kişilik koşturuyorsun hayatta anladığım kadarıyla zaten halihazırda. Umarım ilerde kendi hayatın için bir adım atar,çocuklarına çok mutlu olursun.

Evet öyleymiş 😂 ben şaşırdım açıkçası
Ama yine de risk bence en iyisi mal sahibi olmak gibi geliyo bana
Tvde söylenenlere bakmayın siz ciddi bir getirisi var ama tabi enflasyon çok olduğu için yine uzun vadede eriyor paranız😄ama o paraya dokunmadan yaşamayı başarırsanız güzel getiriside yok değil artıyor risk yok.

Tvde söylenenlere bakmayın siz ciddi bir getirisi var ama tabi enflasyon çok olduğu için yine uzun vadede eriyor paranız😄ama o paraya dokunmadan yaşamayı başarırsanız güzel getiriside yok değil artıyor risk yok.
bu dükkan nerde bilmiyorum ama şşöyle hesap yaparsak
5e sattı parayı bankaya koydu 1 sene sonra 100 binden 1.2 milyon kazandı. Toplam parası 6.2 milyon oldu
Ya bi sene sonra dükkanın değeri 8milyon olursa o zaman zarar etmiş olur
Yani istanbulda daireler çok pahalılaşıyor
Bi evi favlayın mesela 1 sene sonra fiyatı aşırı pahalılaşıyor

İyi günler arkadaşlar. 🌼
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim. 🙏🏻
Faizle gecinmek sadece hayatında baska bisey yapamayacak akıl noksanı olan kisilerin tercihidir. Bunu 20-30 sene öncede gördük suan da da gördük.
Kendiniz sayet kiradaysanız orayı satıp kendinize ev alın. Eğer yapabiliyosanız bi kücük araba alıp kiralayın ek olarak.
Faize girip mutlu olmus tek bi insan yoktur.
He bu arada sunu cok anlamadım bir dükkan icin 11 bin tl az kira değil mi? Eğer piyasanın altı ise bu mi bence öyle kiracınızı cıkarıp daha yüksektek kiralayın

Back
X