Dul bir bayan ve bekar erkek ilişkisi ?? Görüşlerinize ihtiyacım var..

Bengisu-seyma06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
5
3
36
31
Arkadaşlar merhaba forumu uzun zamandır üye olmafan takip ediyordum ama artık üyelik zamanımın geldiğini düşündüm diyaloğa girebilmek için çünkü dışardan bakan gözlere ihtiyacım var..25 yaşındayım 19 yaşındayken bir evlilik geçirdim 2 sene sürdü ve 4 yaşında bir kızım var eski eşimle ayrılalı bu temmuzda 3 yıl olacak.ve kızım 8 aylıktı en son babasını gördüğünde babasını tanımıyor.ve ben bir daha kesinlikle kimseyi sevmiyeceğim ömrümü kızıma adayacağım derken 1.5 yıl önce bir ilişkim başladı.aramızda 10 yaş var ve kendisi hiç evlenmemiş.açık konuşmak gerekirse bu ilişki ilk başladığında ikimizindr ilerisi umrumuzda değildi.ama zaman geçtikçe birbirimizi tanıdıkça birlikte vakit geçirdikçe birbirimizi gerçekten sevdik.onun deyimine göre bu dünyaya bir daha gelsem senin gibi seven birini bulamam diyor ama kızımı bir sorun olarak görüyor ve bunu yenmeye çalıştığını söylüyor.onada hak veriyorum 35 yaşında ailesinin tek erkek evladı bu yaşa kafar bekledinde dul karımı aldın diyecekler.ama kendi kendime düşünüyorum benim durumumda o olsa bir değil üç çocuğuda olsa canımın canı diye bağrıma basardım.ailesi tamamen karşı bu duruma ve oda arada kalıyor bende artık yıprandım..inanın çok üzülüyorum dul bit çocuklu olmak benim tercihim değildiki bekar olmuş olsaydım koşa koşa beni istemeye geleceklerdi çünkü ben aynı benim davranışlarım düşğncelerim sadece bir çocuğum var.. sizce ne düşğnmeliyim değerli fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler..

"DUL" kelimesini lugatindan çıkarmakla başlayabilirsin..
Sen bekarsın..
Ve evlenip ayrılmış olman dünyalara değecek evladının olması kötü bir şeymiş gibi sürekli tekrarlama dul çocuklu kadınım diye...
Senin kendine saygın olmazsa başkalarının hiç olmaz...
Gerçekten seven adam seni canının parçası ile sevip kabul eder zaten.

"DUL" kelimesini lugatindan çıkarmakla başlayabilirsin..
Sen bekarsın..
Ve evlenip ayrılmış olman dünyalara değecek evladının olması kötü bir şeymiş gibi sürekli tekrarlama dul çocuklu kadınım diye...
Senin kendine saygın olmazsa başkalarının hiç olmaz...
Gerçekten seven adam seni canının parçası ile sevip kabul eder zaten.

Bu kavrama gerçekten bende karşıyım ama malum ülkemizde böyle bir kavram var ne bekarlar görüyoruz vücudu yol haritası ama bizim ailelerimiz bekareti iki bacak arasından ibaret gördüpü için..

Bu kavrama gerçekten bende karşıyım ama malum ülkemizde böyle bir kavram var ne bekarlar görüyoruz vücudu yol haritası ama bizim ailelerimiz bekareti iki bacak arasından ibaret gördüpü için..

Evlilik dışı beraberliğe olumlu bakmıyorum( bu benim fikrim) tabiki..
Kızına gelince eski eşinden evladi zaten burada yanlış bir şey yok ve her ne olursa olsun koşullar o senin canin..
Sevgilin seninle beraber olurken bir çocuğun olduğunu biliyordu o zaman sorun etmedi de iş ciddiye binince mi sorun oldu?
Ne bekliyor ki senden evladını yetiştirme yurduna vermeni falan mı?
Tanistigindan beri kızın var bile isteye beraber oldu iş imzaya gelince mi çocuk sorun??
Ben sana söyleyeyim yan çiziyor adam zaten evlenme pesinde olan bunun lafını dahi etmez...

Bu ilişkiye başladığınızda ilerisi ikinizinde umurunda değilmiş;bu senin cümlen. Buradan şunu anlıyorum,o bey sadece bir ilişki için başlamış,ama tabii zamanla duygu gelişmesi normal ve öyle olmuş. Bence ileride önemli sorunlar yaşarsın,riske girmeni önermem.

Senin "dul" olman sorun değil ama adamın bunu bile bile seninle görüşüp işler ciddiye binince bunu kendine sıkıntı etmesi pekala sorun. Belli ki ciddi bir ilişki niyetinde değilmiş ve konu buraya gelincede bir güzel yan çizmeye çalışmış. Sence böyle birinden hayır gelir mi? Bugün zar zor çocuğunu kabul etse bile zaman gelir en küçük kavgada bunu yüzüne vurur, zaten çocukluydun seni niye aldım ki vs. diye. O zaman çocuğunun psikolojisi ne olur? Kendini düşünmüyorsan çocuğuna yazık etme derim. Çocuğunu da kendi çocuğuymuş gibi kabul eden biri elbet vardır.

Bu kişiyle nasıl bir ilişki hedefliyorsun? Yeniden bir yuva kurmak istiyorsan bu, bu adamla olmaz ben sana söyleyeyim. Ayrıl, onun senden ayrılmasını, gidip başkasıyla birlikte olmasını izlemek zorunda kalacaksın yoksa. Bu işler böyle. İlişki başında hiçbir şey umurlarında olmaz, ama sonra bakıyorlar evlilik bir gereklilik. E bizle de olmuyor. O seninle gezerken ailesi ona bir yandan kız bakıyor. Bir zaman gelecek, ailem artık evlenmemi istiyor, seninle de olmaz ben gidiyorum diyecek. Bunun olmasını bekleme. Seni ve senin parçanı baş tacı edecek insanlar varken evladını kusur, engel gibi gören insanları daha fazla konuşturmamalısın. 5 çocuğun da olsa seni alırım diyebilen erkekler de var. Bunlarla yaşamında harcama.

Acı ve kesin konuştum, neden dersen senin yaşadıklarını yaşadım. Kuzunun gözlerinden öperim.

Seni gerçekten seven senin çocuğunu da nimet olarak görür, kendi de ailesi de seni baş tacı yapar. Evet önyargılı olmalarını anlarım ancak siz duruşunuzla bunu vereceksiniz onlara. O beye olan bağınızla çocuğunuz arasında kalmanız çok yanlış. Daha iyilerime layıksınız bence, hakkınızda hayırlısı olsun

Bence sorun çocuklu ve bekar olmanız değil de kendiniz için " dul karı " diye bahsetmeniz. Umarım kafa yapınız tez zamanda değişir ve gelişir.

Öncelikle sen “dul” değil bekarsın.. Bende 25 yaşındayım boşandım sayılır kendime “bekar” diyorum şimdiden “dul karı” nedir Allah aşkına?

Ayrıca her şey bir yana sen bir annesin. Senin çocuğun her şeyden önce geleceği için evladını sorun edecek adamla olmaz bi kere o iş. İlişkinin en başında da bi çocuğun vardı sonuçta ne değişti birden? Evladını alıp bi köşeye atacak değilsin ya..

Belli ki beyefendi çocuğunu istemiyorum. Bi şekilde ikna olup evlense bile sorun çıkaracak belki ilerde çocuğuna kötü muamele yapıcak. Yok olmaz bu adamdan, güven vermiyo.

Öncelikle kendini layık gördüğün sıfat çok yanlış. "Dul karı" nedir ne kadar çirkin bir söylem. Eğer hayatındaki adam seni böyle adlandırıyorsa arkana bakmadan kaç. Kendine özsaygısı olan bir kadın olarak net bir duruş çizmelisin. 35 yaşında bir erkek ailenin değil sülalenin bile tek çocuğu olsa beklenti nedir yani? Bak onun çocuğu olsa canıma can ederdim diyorsun. Adam seviyorsa o da kızını başına taç senide gönlüne sultan eder oturur. Açık konuş. Bir evladım en değerlim kıymetlim. Bu çocuğun babası da yok. Gel baba ol demiyorum. Annesi olaral her türlü ben ona yeterim zaten. Sen ona sadece abi ol. Bizi kaldırabileceksen ne ala. Ama yok sonu belirsizse benim de harcıyacak daha fazla zamanım yok de çek kendini.

Arkadaşlar merhaba forumu uzun zamandır üye olmafan takip ediyordum ama artık üyelik zamanımın geldiğini düşündüm diyaloğa girebilmek için çünkü dışardan bakan gözlere ihtiyacım var..25 yaşındayım 19 yaşındayken bir evlilik geçirdim 2 sene sürdü ve 4 yaşında bir kızım var eski eşimle ayrılalı bu temmuzda 3 yıl olacak.ve kızım 8 aylıktı en son babasını gördüğünde babasını tanımıyor.ve ben bir daha kesinlikle kimseyi sevmiyeceğim ömrümü kızıma adayacağım derken 1.5 yıl önce bir ilişkim başladı.aramızda 10 yaş var ve kendisi hiç evlenmemiş.açık konuşmak gerekirse bu ilişki ilk başladığında ikimizindr ilerisi umrumuzda değildi.ama zaman geçtikçe birbirimizi tanıdıkça birlikte vakit geçirdikçe birbirimizi gerçekten sevdik.onun deyimine göre bu dünyaya bir daha gelsem senin gibi seven birini bulamam diyor ama kızımı bir sorun olarak görüyor ve bunu yenmeye çalıştığını söylüyor.onada hak veriyorum 35 yaşında ailesinin tek erkek evladı bu yaşa kafar bekledinde dul karımı aldın diyecekler.ama kendi kendime düşünüyorum benim durumumda o olsa bir değil üç çocuğuda olsa canımın canı diye bağrıma basardım.ailesi tamamen karşı bu duruma ve oda arada kalıyor bende artık yıprandım..inanın çok üzülüyorum dul bit çocuklu olmak benim tercihim değildiki bekar olmuş olsaydım koşa koşa beni istemeye geleceklerdi çünkü ben aynı benim davranışlarım düşğncelerim sadece bir çocuğum var.. sizce ne düşğnmeliyim değerli fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler..
Ne aile ne karsinizdaki kabullenememis ki zaten cocugu ilerisi cok sorunlu olacagi gorusundeyim hem aile hem es sizi ve cocugunuzu yipratir gibi geliyor bana ve bir sey daha soylemek isterim yakin arkadasimin bekar abisi de 9 yasinda kizi olan bir bayani sevdi evlendi aile karsiydi ama sevgisi icin hepsini karsinia aldi kina gecesi dugunu herseyi yapildi su an bir aylik evliler Ama ilerisi nasil olur bilemem

Bu kişiyle nasıl bir ilişki hedefliyorsun? Yeniden bir yuva kurmak istiyorsan bu, bu adamla olmaz ben sana söyleyeyim. Ayrıl, onun senden ayrılmasını, gidip başkasıyla birlikte olmasını izlemek zorunda kalacaksın yoksa. Bu işler böyle. İlişki başında hiçbir şey umurlarında olmaz, ama sonra bakıyorlar evlilik bir gereklilik. E bizle de olmuyor. O seninle gezerken ailesi ona bir yandan kız bakıyor. Bir zaman gelecek, ailem artık evlenmemi istiyor, seninle de olmaz ben gidiyorum diyecek. Bunun olmasını bekleme. Seni ve senin parçanı baş tacı edecek insanlar varken evladını kusur, engel gibi gören insanları daha fazla konuşturmamalısın. 5 çocuğun da olsa seni alırım diyebilen erkekler de var. Bunlarla yaşamında harcama.

Acı ve kesin konuştum, neden dersen senin yaşadıklarını yaşadım. Kuzunun gözlerinden öperim.
Sanırım içimden geçipte kendime itiraf edemediğim kabullenemediğim hisler tam olarak buydu çok haklısın...

Arkadaşlar DUL KARI demiş bazı arkadaşlarımız kafa yapısından felan bahsedilmiş lakin ben zaten bu kavrama karşı bir insanım.yazının başlığındada dışardan gören göz bu şekilde düşünüyor anlamında böyle bir başlık kullandım.

Öncelikle sen “dul” değil bekarsın.. Bende 25 yaşındayım boşandım sayılır kendime “bekar” diyorum şimdiden “dul karı” nedir Allah aşkına?

Ayrıca her şey bir yana sen bir annesin. Senin çocuğun her şeyden önce geleceği için evladını sorun edecek adamla olmaz bi kere o iş. İlişkinin en başında da bi çocuğun vardı sonuçta ne değişti birden? Evladını alıp bi köşeye atacak değilsin ya..

Belli ki beyefendi çocuğunu istemiyorum. Bi şekilde ikna olup evlense bile sorun çıkaracak belki ilerde çocuğuna kötü muamele yapıcak. Yok olmaz bu adamdan, güven vermiyo.
:halay:

çocuğumu istemeyen beni hiç istemesin der ona gelecekteki hayatında mutluluklar dilerdim.

Seni daha fazla oyalamasina ve uzmesine izin verme cocugun sorun oluyorsa is ciddiye bindigi icin, yol ver gitsin. Hayir gelmez ondan...

olmaz bu iş, üzgünüm, yani hayatın gerçekleri var yaşadığımız toplumda.yani ailesi sizi istemiyor, adam hiç evlenmemiş, şu an sorun olmasa da çocuk onun için bir sorun olabilir.Kimse bir çocuğu babası gibi sevemez, sonuçta o bir yabancı...
sizin daha ayakları yere basan bir ilişkiniz olması gerek, karşı taraf da boşanmış ve çocuklu olmalı yani bence...

Eşi ölmüş veya eşinden boşanmış kadin ve erkeğe dul denir. Sözlük anlamı bu iken sanki eşinden boşanmış olmak ayıp bir seymiscesine eşinden ayrılmış insanların bu tanımı red etmeleri ilginç. Bekar hiç evlenmemiş kişi demektir. Oncelikle bir tanımdan bu sıfatı reddetmek bence saygisizlik. Söylemeden edemedim.

Back
X