- Konu Sahibi ipektuncer
-
bende cok sevdıgım bırınden ornek vermek ıstıyorum...
cok sevdıgım bı komusum eşinden boşandı cok dırendı yurutmek ıcın ama olmadı ablacım 45 yasında aldı oglunuda yanına kendı yolunu çizdi..
komsularda ınanılmaz bı tavır aldı..
gelmeler gıtmeler azaldı şimdi de tamamen kesıldı..
yanı gece 3 lere kadar mangal yapıp eglenen, sen bızım ablamızsın sen olmasan naparız dıyen ınsanlar, kendılerını gerı cektıler
cok uzuldu, agladı.
nedır bu ya
etrafta bekar ve eşinden ayrılmıs kadınları potansıyel tehlike olarak gören zihniyet SİZİ KINIYORUM
Benim çok sevdiğim dul bir arkadaşım var. Nikah şahidimdi aynı zamanda.
Dul kadından nikah şahidimi olur dediler önce..
Sonra k.pederim "evine gelmesine izin verme, kocan açısından tehlikeli olabilir" dedi. Y:uh dedim, adam oğluna güvenmiyor diye ben arkadaşımdan mı olacağım.
Yakında ben de 'dul' olacağım. Yaşayacaklarımı biliyorum.
Ama şunu da biliyorum ki.. Dullara laf söyleyenlerin çoğu bunu başaramamuş, mutsuz evliliklere o ya da bu sebeple devam etmek zorunda kalan kadınlar. Kendi başaramadıklarını başaranlara olan kıskançıklarından. Ya da kocalarına güvenmeyen kadınlar
evet bu tanımlamalardan kategorize etmelerden ben de hiç hoşlanmıyorum.. kk.da da örneğini çok gördüm.. nişan düğün hazırlıklarında beklentiler karşılanmayınca " ben dul muyum" " dulmuşum gibi" tarzı yorumlar yapılıyor... dul olunca bir şey hakedilmiyor mu? dul olmak bir maraz mıdır? Eksiklik midir?
bir de övgüler vardır..
"Genç yaşında dul kaldı, kimseyle evlenmedi çocuklarına hem ana hem baba oldu, kızlarını kapının eşiğinden salmadı" Bunu neden övüyoruz, kadının mutlu olmaya hakkı yok mu? sevmeye sevilmeye ihtiyacı yok mu? Neden aferin çekiyoruz ki?
benim annemde 32 yaşında dul kaldı belki boşanmadı ama dul du sonuçta...
herkes kendinde ona ve bize karışma gereği duyardı, sanki dul olunca garip bir şekilde salak ve namussuz da oluyorsun...
neyse söylediklerinin hepsine katılıyorum ipekcim bu toplumda sadece eğitim ve ahlakla düzelebilecek birşey,
devlet ilk adımı attı artık nüfus cüzdanlarında dul ibaresi yok umarım halkımızda bu ibareyi beyinlerinden çıkarırlar...
Dul değilim ama toplumun dul hanımlara sanki 3.bir gözü çıkmış gibi hırsla bakmasına çok tepki gösteren bir insanım.
Şu an evli olan ve bu satırları okuyan herkes ve bu satırları yazan ben, bir anda dul olarak bulabiliriz kendimizi. Kader..
Ama dikkat ediyorum kk'da, hanım üyeler tarafından "duldu zaten... kadın dul, kocamla görüşmesini istemiyorum.." gibi ifadeler kullanılıyor.
Bundan bir 10 sene öncesinin gerçeği şuydu:
Bir erkek karısını aldatacaksa eğer, bakire kızlar tehlikelidir, bela açabilirler.
Evli kadınlar namusludur, sahiplidir.
Dul kadınlar ise müsaittir..
Özellikle kadınlarımızın ekonomik gücü, eğitimi bugunki gibi olmadığından eğer sığınacak bir aileleri de yoksa hakikaten bir kısmı maddi yoksunluktan ötürü belki de bu tür çıyanların oyununa alet olabiliyordu.
Her şekilde "dul kadın" imajını yaratan erkekler..
Ama maşallah dul kadını linç eden de biz kadınlar..
Ama şimdi, yani 2011' de..
Bekaret kavramı önemini yitirdi..
Evli kadınlarda flört ediyor, çok ileri gidenler var, illa ki sosyetede değiller, her sosyo ekonomik seviyede örneği var.
Dul kadınlar ise maddi güçleri,eğitimleri olduğundan herhangi bir evli kadından daha zayıf değil bu anlamda.
Gene de dul kadın imajı düzelmiyor, anlamıyorum neden.
Ya da acaba düzeliyor ama yavaş bir ivmesi mi var..
Bunu neden düşündüm, nerden aklıma geldi.
Dün kızımı havuza götürdüm. O havuzdayken ben havuzun cafesinde oturuyorum, masa yoktu boş. Evli olduğunu bildiğim bir hanım gelip benim masama oturdu. PC'sini açtı, arkadaşıyla görüntülü sohbete başladı, ama ingilizce. Ben de kafamda bandana, kucağımda bebek, bir yandan "kızım taksana o boneyi yaa" nidalarıyla sanırım ingilizce bilebilirmişim gibi bir görüntü vermedim ona.
Hatunun üzerinde elbise, içinde bikini vardı. Karşı tarafa bunu belirtti. Yani özellikle dinlemedim, ama ister istemez kulaklarımda açık yani..
Karşı taraf ne dediyse artık, önce ık-mık etti, sonrada okey okey diyerek elbisesini çıakrdı ve bikiniyle kaldı. Sonra bikini askılarını da indirdi..
Ben çok rahatsız oldum, masadan kalktım, kızımın yanına gittim. Gerisini bilmiyorum, uluorta ne kadar ileri gitti artık.
Ama evli ya hatun.. Namuslu..
Benim ablamda "dul"..
Doktor kendisi ve şu an seminer için Amerika'da.
yavrum böyle seminer falan, tamam biz inanırız da, dul kadınsın millet başka şey düşünür, otur evinde" demiş bir komşusu gitmeden önce..
Sinir oluyorum, sinir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?