• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul olmak suç mu ?

benim kızımda 16 aylık bir evlilik sonrası anlaşamadığını söyleyip evini terkedip bize geldi....geleli 10 ay oldu ve mahkeme devam ediyor...ilk geldiği gün babası sakın üzülme sen üzülürsen biz asıl o zaman üzülürüz,ayrılan ilk kız sen değilsin bizim için sen değerlisin gerisi teferruat dedi...2 ay içinde evi satıp başka bir semtten daha büyük bir ev aldık ve taşındık....kızım güzel bir işe girdi konu komşu ve tanıdıklara çok kısa ve net olarak olayı kimse sormadan biz anlattık...bizim net duruşumuz kızın hırpalanmasını önledi....sakın bu anlattıklarımdan üzülmediğimizi sanmayın eşim aylarca uykusuzluk çekti sabahlara kadar balkonlarda tur attı ben migren krizleri geçirdim ama bunlardan kızın hiç haberi olmadı hiç...evi değiştirip yerleştikten sonra rahatladık şimdi çok şükür rutin hayatımıza döndük...şimdi sadece mahkeme günü geldiğinde bu evlilik hakkında konuşup aynı gün kapatıyoruz...Allah çocuklarımın acılarını göstermesin,canları sağolsun eşimin dediği gibi gerisi teferruat...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:.

Bazı aileler bi zahmet okusun şunu ders niyetine...

Bence dul denmemeli, bekar denilmeli.
Ben dul kelimesini hakaret gibi görüyorum ..

Tabiikide değil!Bu insanların ' ay bu dul ya' diye koyduğu takılar GERİ KAFALILIKTAN başka hiç bir şey değil.Ne yani iki insan geçinememesi,ayrılması anormal mi ? Tey allahım ya.

Kesinlikle çok saçma bugün eşimle bu konuyu konuştuk bizde... Toplumumuzda o kadar saçma sapan düşünceler var ki malesef aklıma Melek geldi, Ağrılı...Dul olmasın diye almamışlar kızını, kayınvalidesi de ölüme terketmişler dayak atmışlar habire...Delirtmişler kızı... Allahım nasıl birşeydir bu...Facia...İnşallah gelecek nesiller böyle olmasın....

dul olmak nasıl suç olabilir ki ?yarın insanın ne olucağı ne malum .bilmiyorum ya önemli olan insan olabilmek gerisi boş.

o kadar modern geçiniyor kadınlar

evlilik hazırlıklarında bir istedikleri olmayınca şu cümleyi kuruyorlar hemen, ben dul kadın mıyım da isteklerim yapılmıyor?

bu cümleyi kuran ikiyüzlü insanlarında kadın olması çok düşündürücü

bakire ya hanım, ilk kez evleniyor ya, dullar onun için ikinci sınıf vatandaş bunu söyleyenler de bir o kadar terbiyesiz...

canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.

yaşadığın mevkiye göre değişir, sonuçta toplum bireyin üstündedir..

o kadar modern geçiniyor kadınlar

evlilik hazırlıklarında bir istedikleri olmayınca şu cümleyi kuruyorlar hemen, ben dul kadın mıyım da isteklerim yapılmıyor?

bu cümleyi kuran ikiyüzlü insanlarında kadın olması çok düşündürücü

bakire ya hanım, ilk kez evleniyor ya, dullar onun için ikinci sınıf vatandaş bunu söyleyenler de bir o kadar terbiyesiz...

Aynı muhabbeti tanıdığım biri yapmıştı,bu laflar bana o kadar seviyesiz ve amele laflar geliyor ki direkt araya mesafe koydum.

Demişti ki, "X kişi ikinci evlenişi; ben kız gittim,dul değilim ona bunu yaptılar bana daha fazlasını yapmaları lazımdı...":53:

Ne kadar çirkin bir düşünce.Bunu diyende okumuş,mühendis,elinde mesleği olan biri...

Mal gibi görüyorlar sanırım kendilerini; ne demek ben dul değilim,kız gittim...

Kadınlar bile, zamanında evli, sonradan boşanmış arkadaşlarını eşlerinden sakınabiliyor,
Potansiyel tehlike olarak görülüyor..
Dul olmak elbette suç değil... Ama maalesef bu tabu hala geçmiş değil ülkemizde..
Büyük şehirlerde böyleyse, küçük şehirlerde nasıldır?

Bir arkadaşım çok mutsuz giden evliliğini bitirmişti yıllar önce..
Geçen gün geldi ağlayarak keşke boşanmasaydım dedi...
Boşanmadan önce de, boşandıktan sonra da giyim tarzım değişmedi ama ablam beni uyardı, "eniştenin yanında giyimine dikkat et" dedi diyor..
Bu abla bozuntusu evliyken eşiyle çocuklarıyla bizim evimizden çıkmazdı diyor..

Koca sahip, Sahip yoksa başı boş her yere girer diye düşünüyor kadınlar bile...

Benim geçmişte 3 yıl eşimle ayrı yaşadığım dönem oldu.. Öncesinde Üst kat komşumuzla çok samimiydik.. Hep beraber yemekler yapılır, tatile gidilir, oyunlar oynanır vs.vs.
Eşim evden ayrıldı (sevgilisi olduğu için) Onlar benimle merhabalarını bile kestiler :)))
Eşinden kıskandı heralde hasbam... Bu kadın akademisyendi eşi de aynı şekilde ... Eğitimle eğitimsizlikle alakası yok bunun o sebeple bu ayrıntıyı verdim (:

Zamanın ne göstereceği bilinmez... Allah doğrunun yanındadır... Etrafımda kimse kalmasa da umurumda değil ben de "boşanıyorum" (:

yaş 47 benim arkadaş grubumdaki bayanların çoğu boşandı bence bu anneler bu adamları yeterince olgun yetiştirememişler ben suçu erkeklere atıyorum hiç bir kadın kolay kolay ayrılmaz , bunları yetiştiren annelerde suç ya duygusuzlar yada meslekleri yok , para kazanmada beceriksizler , çoğunluk ana kuzusu !arkadşlarım birçoğu marifetli adamlarda hiç bir kabiliyet yok !!

ben de dulum ve gerçekten bazen sıkıntı yaşıyorum kuyruk sallama falan hikaye
özür dileyerek söylüyorum ama dul olunca sanki hemen gel yanıma diyecek kadınlardan zannediliyoruz bazen. Ben sadece Rabbime havale ediyorumö kimse umurumda olmaz

özür dileyerek söylüyorum ama dul olunca sanki hemen gel yanıma diyecek kadınlardan zannediliyoruz bazen. Ben sadece Rabbime havale ediyorumö kimse umurumda olmaz

aynen öyle arkadaşım dul demek aranıyor demek bizim ülkemizde insanın en yakını bile farklı bakmaya başlıyor hepsinin canı cehenneme sanki bizler keyfimizden boşandık:47:

hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...

ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...

boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...

"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...

çok etkilendim yazınızdan süper olmuş:15:

Bunu diyen dul bayanlar var maalesef hepiniz bir kefeye konuluyorsunuz bu yüzden.

yahu bende şunu anlamam

hadı daha önceden tanıdıklarımız neysede yeni tanıştıklarınıza hemen ben evlendimde boşandım mı diyosunuz??

demeyin bişey. Bekarım ben diyin -ki öylesiniz. Yarın bigün sevgiliniz olurda onunla evlenmeyi düşünürseniz karşılıklı, ona diyin bak ben böyle böyle bişey yaşadım diye.Önceden tanıdğımız arkadaşlar tamam bilir ama yeni bi ortam yeni arkadaşlıklar kurarken bildiğiniz sizde kalsın. Millet boşanmış kadından korkuyo çünkü yollar kapalı değil. ama kimse bilmezki evlenmedende yollar açılabilir ve kadının içinde kötü niyet varsa her türlü erkeğin kafsına girer.. yahu kaç tane duydum ben kadın hiç evlenmemiş ama evli adamla ilişki yaşıyo,sanki pastane pastane oturup göz göze mi bakıyolar sanıyosunuz ! o yüzden milletin cehaletliğina aldırmayın ve asla kendinizi kötü hissetmeyim. Allah yukarda millet sizi iyi bilse ne olacak kötü bilse ne olacak. Allah bilsin sizin ne olup olmadığınızı Allah'a karşı iyi olmaya çalışın yeter.

Bence durum gayet basit.
Biz bile kıskanıyoruz kocalarımızı.
Hiç boşuna erkekleri yada toplumu suçlamayalım.
Hepimiz aynıyız :(

Bir de yoğun yaşayan, çalışan insanların olduğu yerlerde (büyük şehirlerde)
bu tür sorunlar daha az olurken işsiz boş ve laf arayan insanların olduğu
yerlerde (anadolu'da özellikle) maalesef daha çok dedikodu var.

Back
X