• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul olmak suç mu ?

tsk ederim cnm :) ne güzel yazmissin..bana cok moral verdin.sagol :34:

sana ve nisanlina da mutluklar dilerim:nazar:

teşekkür ederiz:nazar:
hayata kaldığınız yerden kaldığınız gibi devam ettikçe kabullenmek zorunda kalıyor insanlar
nüfus dairesinde kimliğimi değiştirmeye gittiğimde memurdan gelen soru şuydu
"Dul mu yazalım bekar mı?" bir kahkaha patlatmışım sorma :60:
adam şaşırdı. dedimki " ayol dul olacak tipdemiyim ben? o davayı buraya dul yazdırmak için açmadım heralde? bekar yazın hemde büyük puntoyla :51: şuanda büyük harflerle BEKAR yazıyor :51:
umarım bir kaç sene sonra evli yazar :69:

Sizi eleştiren herkes acaba kusursuz evliliklere mi sahip? Sorunlu bir evliliği, korkaklık, alışkanlık...vs gibi saçma nedenlerle sürdüreceğime, cesur davranıp boşanmış olmayı tercih ederim.

Sizi eleştiren herkes acaba kusursuz evliliklere mi sahip? Sorunlu bir evliliği, korkaklık, alışkanlık...vs gibi saçma nedenlerle sürdüreceğime, cesur davranıp boşanmış olmayı tercih ederim.

alkışlıyorum, altına da imzamı atıyorum. boşanmış insanlara kötü bakanlar, kendi cesaret edemedikleri şeyi onlar yapabildiği için kıskançlık duyuyorlar bence. niye boşandın diye sorulduğu kadar niye evleniyorsun diye de sorgulansa zaten çok daha mutlu bir toplum olurduk!

cüzzamlı gıbı yaklaşan kadınlar oluyor.Arkadas cervremde kaç yıllık arkadasım

bana mesafe koydu sankı.Kendı yıllardır kocasıyla bır küs bır barısık,yıllarca annesının evınde gıttı geldı,ben o sürede hem onun yanında oldum dınledım ,yardımcı olmaya calıştım.

ama şimdi kendısı ne kadar ,sahte bır yüzü varmıs dıyorum.

bızde ona sırt dönmesını bılırdık o çok zor zamanlarında.

yazık valla ne oldum demıcen ne olacam dıyecen

kımse ayrılmak ıcın evlenmıyor.

yan komsumda öyle habıre bır seyler ıstemeye gelınce bır muhabbet pir muhabbet

şimdi yolda görsek insanlık namına merhaba dıyoz sankı zorla konusuyor

çok lazımdı sanki .kımsenın merhabasıyla yaşamıyoz sonucta

kocaları yüzünden yapıyorlarsada ,o kocaların size hayrı yk zaten

sankı dünyada bır erkek onların kocası :63:

eevet dul olmak türkiyede suc!!!!!

türkiyede kadın olmakta suc

o kınayanları anlamıyorum zaten kendı baslarına gelsene yapacaklar acaba

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım var, eşinden ayrılmıştı o dönem.
K.validem taktı kafayı "görüşme bununla, kocanı ayartır" diye..

Şimdi o arkadaşım evlendi, çocuğu da var. K.validemin gözünde yeniden iyi bir statü elde etti..
Şimdi görüşebiliriz artık, kocamı ayartmaz.. Mantığa bak..:27:

gunah ya gercekden dul kalmis bayanlara cok kotu gozle bakiyolar sanki bu herkezin basina gelemezmis gibi sanki bosanmayi cok istediler yada bosaninca noluyoki tamam cok kotu birsey ALLAH kimseye yasatmasin ama kim bosanmak icin evlenmek ister yada kim esim birtanem hayat arkadasim dedigi kisiyi kaybetmek ister hayatta kimin basina ne gelecegi belli mi?hic sucu gunahi olmayan insanlarin gunahina girmek dedikodusunu yapmak arkalrinda konusmak dul diye kotu gozle bakmak..ayip gunah ya nolcak hic bilmiyorum millet Allahdan garanti almis gibi nasilda bos bos konusuyo.uzulmeyin kizlar Rabbim herseyi bilir onu guvenin caninizi sikmayin.birde su varki (bunu soylemem ne kadar dogru bilemicem ama)dullar icin ahlak bekciligi yapanlar sanirim sunu bilmyiolar sevgili peygemberimizinde evlendigi butun hanimlari(hz ayse haric)hepsi dul degilmiydi?kotu yada yanlis bir sey olsaydi peygmbermz boyle mi yapardi soruyorum

valla bu hayatı insanlar çekilmez yapıyor. her an herkese her duruma bir kulp takacak insan etrafınızda hemen beiriyor. en iyisi sakin olmak ve insanlardan uzak durmak.

Selam bayanlar iyi diyorsunuz hoş diyorsunuzda yaşamayan bilemez ne kadar zor olduğunu bir erkeğe kardeş gözüyle bakıp ona bir tebessüm etsen adın kötüye çıkar. Bütün erkek ler senden faydalanmak ister dulsun ya açık kapısın onlar için herkes seni elde etmeye çalışır abi dediğin en yakınındaki insanlar bile
o yüzden sırf bu tür tepkilerden kurtulmak için evlendim.Ama bitmedi işte neyse lafı uzatmayım anlatmakla bitmeyecek hoşcakalın :43::43::43:

bende dulum ama kendimi asla dul olarak gormuyorum bekar olarak göruyorum evlenmeden once nasildimsa simdide oyleyim aslinda insan kendisini nasil gorurse karsindakide seni oyle gorur canim ve zaman cok degisti eskiden dul olarak bakarlardi simdi ise bekar olarak goruyorlar yani benim cevremden boyle hic kimse bana dulsun demedi

ben gerçekten anlamıyorum bazı insanları evlenmek kadar boşanmakta doğal neden kötü gözle bakıyolar bende boşanma aşamasındayım şimdiden korkuyom acaba kimseden ters tepki alcammı diye hemde çok ağır bir insanım ve kesinlikle kimsenin eşine yan gözle bile bakmam konuşrken bile ama işte türkiyede kadın olmak zor ya çok zor allah yardımcımız olsun

ben gerçekten anlamıyorum bazı insanları evlenmek kadar boşanmakta doğal neden kötü gözle bakıyolar bende boşanma aşamasındayım şimdiden korkuyom acaba kimseden ters tepki alcammı diye hemde çok ağır bir insanım ve kesinlikle kimsenin eşine yan gözle bile bakmam konuşrken bile ama işte türkiyede kadın olmak zor ya çok zor allah yardımcımız olsun

haklısın..ben evli arkadaslarımla bile çok nadir görüşüyorum artık:50:

haklısın..ben evli arkadaslarımla bile çok nadir görüşüyorum artık:50:[/QUOTE

şimdi sahile yürüyüşe gitmek istedem hep komşuyla gidiyodum yok bugün annem bile dedi inme tek laf ederler yahu neyin lafı edilcek anlamadım gitti ya sinirim bozuluyor

Kadınlık zor zanaat..
Biri kurbağa öper,
biri yüzyıllarca uyur,
biri 7 cüceyle yaşar,
biri kuleye kapatılır.
Bir masal prensesi olsan bile kadınlık zor.

baksana arkadaşım masallarda bile kadın olmak zor....

Offff kızlar offfff. Şimdiye kadar hep umursamam kimsenin ne dediğini, ben kendimi biliyorum kimse bana laf edemez diyordum ama öyle değilmiş. 1,5 yıl oldu ve çok yoruldum, dayanamıyorum artık. Sırf dul olduğum için, evsahibimin deyimi ile yalnız bayan olduğum için yeni ev arıyorum. Aile apartmanıymış burası, oğlu evlenecekmiş gelin gelecekmiş, gelin onların namusu imiş benim burada oturmam uygun olmuyormuş. Çok kızdım,kırıldım, üzüldüm. Sanki yoldan geçen adamları eve topluyorum, bir tek onların ki namus ben sokak kadınıyım. Ki evime gelen giden olmaz, kimseyi davet etmem, kimseye gitmem. Ama bu zihniyetteki bir adamın evin de de oturmam. Deliler gibi ev arıyorum ve maalesef ev bulamıyorum. Direncim kırıldı artık, moralim sıfır, gücüm kalmadı, kadın olmaktan nefret eder hale geldim.

canım böyle insanlar malesef ki karşımıza çok çıkıyor.geçen bununla alakalı konu açmıştım.bende çok üzülmüştüm.aslında takılmamamız lazım böyle kişilere hiç canını sıkma Allah öyle bir ev sahibi verdi ki bana babam gibi ilgileniyo sahip çıkıyo.dün aradı kömür alınıyormuş adıma almış evimin eksiklerini yaptırmış faturalarımı halletmiş.sen benim kızımsın ben sana kefilim sen hiç bir şeye canını sıkma sana kimse laf diyemez ben varken diyor.iyilerde var biz hep kötülerle karşılaştığımız için bunalmakta haklısın ama takılma.
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır,dileğin gerçekleşmediğinde de şükredebilmek asıl zor olandır
Canım böyle insanlarda var Allah senin karşına da iyileri çıkartsın...

Teşekkürler iyi niyetlerin için ama artık çok bunaldım, şu bayram tatili çok iyi gelecek bana. Anneme gitmek istiyordum ama çalışmaktan eşya toplamaya fırsatım olmadı, tatilde evimi toplamaya başlayım dye düşünüyorum belki bir iki günlüğüne giderim anneme. Artık iyi insanlar çıksın karşıma çok yoruldum

ben de boşandım o sıfatı yakıştırmıyorum ama ben de dulum.bugüne kadar ne arkadas ne iş ne de aileden o şekilde yaklaşan olmadı.sadece cok üzüldüklerini söledileri.bence insan hal ve harketlerine dikkat ettği sürece bi sorun olmuyo.yani sonuçta hiç evlenmesen de bazı davranışlara dikkat etmek gerek.ben boşanmanın bu boyutunda değilim ama ruhsal boşluk en kötüsü .neden bunları yasıyorum .

Yooo...
Suç değil tabi ki...
Kanunda öyle bir suç kavramı mı varmış?
Boşananlara ceza mı uyguluyorlarmış?

Kime ne?
İster evlenir,ister boşanırım.
Ben bilirim dört duvar arasında neler yaşadığımı, kimse bilmez.
İşte bu yüzden asıl suçlu kınayanlar ve laf edenler.

Ben acı çekerken boşandım diye kötü şeyler düşünüp,kötü senaryolar üretenler dururken boşananlar mı suçlu olacak?
Asıl onlar suçlu, hem de resmen toplu suçu bu.

Boşver arkadaşım;
Bazen boşanmak evlilikten çok yarar getiriyor.
Sen huzurunu geri kazanmaya çalış...

Back
X