• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul olmak suç mu ?

ben de boşandım o sıfatı yakıştırmıyorum ama ben de dulum.bugüne kadar ne arkadas ne iş ne de aileden o şekilde yaklaşan olmadı.sadece cok üzüldüklerini söledileri.bence insan hal ve harketlerine dikkat ettği sürece bi sorun olmuyo.yani sonuçta hiç evlenmesen de bazı davranışlara dikkat etmek gerek.ben boşanmanın bu boyutunda değilim ama ruhsal boşluk en kötüsü .neden bunları yasıyorum .

Uzun süre cevap yazıp yazmamayı düşündüm, yazıyorum çünkü diğer arkadşları bilmem ama ben biraz kırıldım yazdıklarına. Hal ve hareketlerime her zaman dikkat ederim. Evime gelen giden olmaz. Akşamları dışarı çıkmam, Zaten küçük bir yerde yaşıyorum ve kalabalık bir yerde çalışıyorum. Ben tanımasam bile pek çok insan beni tanıyor, kimseye laf düşürecek hareketim yok. Ama bunlar mazeret değil, insanların beyinlerini, düşüncelerini, fesatlıklarını bilemiyorsun. Kimse kendisine laf gelecek yada kendini kötü durumda bırakacak davranışlarda bulunmaz, en azından ben bulunmadım. Sadece büyük bir fesatlık karşısında çok zor durumda kaldım. Sadece her işte bir hayır vardır diyorum bu da geçecek diye sabrediyorum. Umarım eleştirdiğin şeyler senin başına gelmez de anlamazsın. Çünkü bunu yaşayarak anlamak çok zor.

bu eskidenmiş diye düşünüyorum
önceden nufus cüzdanlarında bile dul yazardı
ama artık bekar yazıyor
hala böyle tabuları olan insanlar var mı :uhm:

kimsenin dediğini önemsemeyin bence
siz kendi hayatınızı yasıyorsunuz
kimse neden ayrıldığınızı ne cektiğini bilmez
ama boş boş konusur
en iyisi bunları duymamaktır.

ben daha bugün bu konuyla ilgili derdimi paylaştım malesef hala var hala bize pislikmişiz gibi davrannanlar oluyor. konu sahibi arkadaşımı o kadar iyi anlıyorum insanın canını öyle yakıyorlar ki.

bir zamanlar bunu ben de çok sordum kendime..eşimle aramız bozuldu ve 2 3 ay ailemin yanında kaldım..ailem başta olmak üzere herkes bana çok kötü bişey yapmışım gibi davrandı..herkes kafayı benle bozdu ben kocaya çabuk doymuşum neoldu çok iyi insanlardı ya niye geri postaladılar gibi çok adi laflar ettiler..ailemde 2 sene de b.o.k.ladın evliliği kolaymı sandın kocadan kocaya gezcenmi diye hep üstüme geldi..evden dışarı çıktığını görmeyeceğiz duymayacağız hele evden dışarı çıktığını görelim bacaklarını kırarız dendi...arasın kocasını gitsin evine ara kocanı git evine dendi...çevremdekiler ise daha da körüklediler ailemi..ahh kızı kirletti bıratı..ahh namusunu aldı taına baktı bıraktı...ya yazmaya iğrendiğim bir sürü şey dendi...ben ayrılmak istiyordum niyetim ayrılmak ve yeni bir hayat kurmaktı...çünkü ne yaşadığımı bir ben biliyorum sonra ne mi oldu annem bavul eline beni geri getirdi..resmen beni geri alsınlar diye yalvardılar...şimdi başıma kakılmıyomu ailen seni bana geri kakalayamayacak diye ödleri koptu deniyor kavgalarımızda..benim gibi zengin kocayı bulmuşlar kaybetcekler diye korkuyolar deniyor her kavgada...ben mi huzursuzum mutsuzum sadece eşimle değil hepsinle problemliyim ama eşimin sorunu yüzünden...eşimden kaynaklanan nedenden dolayı çocuk olmuyor diye..ailemede çok kırgınım..her telefonda huzursuzum mutsuzum diyorum ama ama....yani tam da yarama tuz bir konu olmuş..bana dul olmak suçmuş gibi davranıldı. yaram büyük.

Offff kızlar offfff. Şimdiye kadar hep umursamam kimsenin ne dediğini, ben kendimi biliyorum kimse bana laf edemez diyordum ama öyle değilmiş. 1,5 yıl oldu ve çok yoruldum, dayanamıyorum artık. Sırf dul olduğum için, evsahibimin deyimi ile yalnız bayan olduğum için yeni ev arıyorum. Aile apartmanıymış burası, oğlu evlenecekmiş gelin gelecekmiş, gelin onların namusu imiş benim burada oturmam uygun olmuyormuş. Çok kızdım,kırıldım, üzüldüm. Sanki yoldan geçen adamları eve topluyorum, bir tek onların ki namus ben sokak kadınıyım. Ki evime gelen giden olmaz, kimseyi davet etmem, kimseye gitmem. Ama bu zihniyetteki bir adamın evin de de oturmam. Deliler gibi ev arıyorum ve maalesef ev bulamıyorum. Direncim kırıldı artık, moralim sıfır, gücüm kalmadı, kadın olmaktan nefret eder hale geldim.

hala bu zihniyette insanların olduğuna inanamıyorum. yazık gerçekten. zaten öyle birinin evinde oturup ona para kazandırma inş. en kısa zamanda güzel bir ev bulursun. bunu söyleyenlerin başına gelirse anlarlar o zaman. hayat bu belli mi olur kimin başına ne geleceği. o yüzden insan ağzından bi laf çıkmadan önce iyice tartmalı. ucu gelir bi gün kendine dokunur.

hala bu zihniyette insanların olduğuna inanamıyorum. yazık gerçekten. zaten öyle birinin evinde oturup ona para kazandırma inş. en kısa zamanda güzel bir ev bulursun. bunu söyleyenlerin başına gelirse anlarlar o zaman. hayat bu belli mi olur kimin başına ne geleceği. o yüzden insan ağzından bi laf çıkmadan önce iyice tartmalı. ucu gelir bi gün kendine dokunur.

Tşk ederim....Çok güzel bir ev buldum, ısınma sorunu yok, doğalgazlı evim ama sürekli sıcak, alt katta ve üst kata oturanların küçük çocukları var sürekli doğalgaz açık onlarda benim evde sıcak oluyor. Rutubet yok, evim büyük ve kullanışlı, bu sayede haftasonu dışarı çıkmak zorunda kalmıyorum evde temizlik yapıp vakit geçiriyorum. İşime biraz uzak ama sorun değil servis var, güzel havalarda zaten motorsikletimle gidip geliyorum. Eski evsahibi ayın yarısında çıktığım için yarı kirayı geri verecekdi, paranın önemi yokdu onun için, 1,5 ay oldu paradan haber yok, resmen üstüne yattı. Allahdan iyilik gelir, kör şeytana havale ettim onu...Sadece çok yorgunum artık böyle gereksiz insanlarla uğraşmaktan. İş-ev başka bişey istemiyorum burda, herkes benden uzak dursun istiyoum, insanlar bana yaklaştıkça ben nefret ediyorum insanlardan artık. Çok yorgunum

Hayatta herşey insan için evlilikte ayrılıkta...Kimse mutlu yuvasını bozmaz ama bi şeyler de gitmiyorsa son çare bitirmek olur.İnsanların tavrını önemsemeyin bence sonucta siz izin verdiğiniz kadar üzebilirler sizi...

Dul olmak kötü değil dul olanların birsürü pozitif yönleri var yatak senin yorganı çekiştiren yok, istediğin yemeği pişir veya pişirme,yurtdışı paket turlarına çık, paranı canın neyi istiyorsa ona harca, evi hangi semti seviyorsan ordan kirala, her an bir spor klübüne yazıl ,canın ne kadar internette kalmak istiyorsan kal şuan aklıma gelen bunlar çokta karamsar olmayın iyi yönleride görün

İyi yönleri çok daha fazla...SAdece toplumun bazı kısımları dul insanları insan olarak görmüyor. Çok üzülmüştüm ama artık üzülmüyorum, o tip insanlardan uzak duruyorum, onları kör şeytana havale ettim ben hayatıma bakıyorum. Herkes kendi yaşadığını kendi bilir, onlara hiç bişey anlatmak, açıklama yapmak, özelimi paylaşmak yada onların istediği gibi yaşamak zorunda değilim.

kalbim çok kırık.6 küsur yıllık evliliğimi bitireli 2 yıl oluyor. ailemle yaşıyorum. çok şükür ailemden yana hiçbir sıkıntım yok. arkadaşlarımdan da.ama... biri oldu . çok sevdi beni.ilk başta öyle direndim ki başkası olsa asla dayanmaz amann der geçerdi. sonra ben de kaptırdım gönlümü. iyi hoş falan. sonrası... işi gereği şehir şehir gezecek.(inş. mühendisi) dedim sonrası ne bu işin? ben zaten yaralı biriyim seninle yeniden güldüm.(pek hoş bir hikayem yok) ailem nasıl bakar, onlar bunu kabul etmez.benim mürüvvetimi görmek isterler dedi... bu arada 3 yaşında bir oğlum var. EEEE NEDEN BULAŞTIN MADEM BANA !! İnsan unutmak için mi sever? pazarlıklı aşk mı olur? dayanamadım çok seviyorum seni. benim elimde değil hiçbir şey anlamıyorsun falan filan dedi ...gerisini tahmin edersiniz. işte dul olmanın farkını sadece bu konuda yaşadım. napalım nasip_

kalbim çok kırık.6 küsur yıllık evliliğimi bitireli 2 yıl oluyor. ailemle yaşıyorum. çok şükür ailemden yana hiçbir sıkıntım yok. arkadaşlarımdan da.ama... biri oldu . çok sevdi beni.ilk başta öyle direndim ki başkası olsa asla dayanmaz amann der geçerdi. sonra ben de kaptırdım gönlümü. iyi hoş falan. sonrası... işi gereği şehir şehir gezecek.(inş. mühendisi) dedim sonrası ne bu işin? ben zaten yaralı biriyim seninle yeniden güldüm.(pek hoş bir hikayem yok) ailem nasıl bakar, onlar bunu kabul etmez.benim mürüvvetimi görmek isterler dedi... bu arada 3 yaşında bir oğlum var. EEEE NEDEN BULAŞTIN MADEM BANA !! İnsan unutmak için mi sever? pazarlıklı aşk mı olur? dayanamadım çok seviyorum seni. benim elimde değil hiçbir şey anlamıyorsun falan filan dedi ...gerisini tahmin edersiniz. işte dul olmanın farkını sadece bu konuda yaşadım. napalım nasip_

Ama bunun dul olmakla alakası yok ki...
Adam işi gereği sürekli seyahat edecekse onun suçu ne?
Benim babam da çok sık seyahat ederdi,eve alışverişini yapar,harçlık bırakırdı, annem ve biz evlatları geçinip giderdik.

Ama bunun dul olmakla alakası yok ki...
Adam işi gereği sürekli seyahat edecekse onun suçu ne?
Benim babam da çok sık seyahat ederdi,eve alışverişini yapar,harçlık bırakırdı, annem ve biz evlatları geçinip giderdik.

adam ailem kabul etmez,mürvetimi görmek isterler demiş.daha ne desin adam hem aşık ol, kendine aşık et sonra da ailem kabul etmez de o adama söylenecek bir laf var ama burada olmaz.

Son düzenleme:
dul da ne demek yahu
benımde bır cocugum var
yazada dugunum var hıc evlenmemıs aılesıde kabul ettı UMUTSUZ OLMAYIN

canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.

malesef çok yanlış bir durum bu. toplumun kadına yaptığı kötülük:(

benim kızımda 16 aylık bir evlilik sonrası anlaşamadığını söyleyip evini terkedip bize geldi....geleli 10 ay oldu ve mahkeme devam ediyor...ilk geldiği gün babası sakın üzülme sen üzülürsen biz asıl o zaman üzülürüz,ayrılan ilk kız sen değilsin bizim için sen değerlisin gerisi teferruat dedi...2 ay içinde evi satıp başka bir semtten daha büyük bir ev aldık ve taşındık....kızım güzel bir işe girdi konu komşu ve tanıdıklara çok kısa ve net olarak olayı kimse sormadan biz anlattık...bizim net duruşumuz kızın hırpalanmasını önledi....sakın bu anlattıklarımdan üzülmediğimizi sanmayın eşim aylarca uykusuzluk çekti sabahlara kadar balkonlarda tur attı ben migren krizleri geçirdim ama bunlardan kızın hiç haberi olmadı hiç...evi değiştirip yerleştikten sonra rahatladık şimdi çok şükür rutin hayatımıza döndük...şimdi sadece mahkeme günü geldiğinde bu evlilik hakkında konuşup aynı gün kapatıyoruz...Allah çocuklarımın acılarını göstermesin,canları sağolsun eşimin dediği gibi gerisi teferruat...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:.

Benim 2 kız kardeşimde aşk evliliği yaptı ama sonu gelmedi ikiside boşandı babamın aşka olan saygısından rıza göstermişti boşandıklarındada yine annem ve babam yanlarındaydı şimdi halen evli değiller ama gayet mutlular

benim kızımda 16 aylık bir evlilik sonrası anlaşamadığını söyleyip evini terkedip bize geldi....geleli 10 ay oldu ve mahkeme devam ediyor...ilk geldiği gün babası sakın üzülme sen üzülürsen biz asıl o zaman üzülürüz,ayrılan ilk kız sen değilsin bizim için sen değerlisin gerisi teferruat dedi...2 ay içinde evi satıp başka bir semtten daha büyük bir ev aldık ve taşındık....kızım güzel bir işe girdi konu komşu ve tanıdıklara çok kısa ve net olarak olayı kimse sormadan biz anlattık...bizim net duruşumuz kızın hırpalanmasını önledi....sakın bu anlattıklarımdan üzülmediğimizi sanmayın eşim aylarca uykusuzluk çekti sabahlara kadar balkonlarda tur attı ben migren krizleri geçirdim ama bunlardan kızın hiç haberi olmadı hiç...evi değiştirip yerleştikten sonra rahatladık şimdi çok şükür rutin hayatımıza döndük...şimdi sadece mahkeme günü geldiğinde bu evlilik hakkında konuşup aynı gün kapatıyoruz...Allah çocuklarımın acılarını göstermesin,canları sağolsun eşimin dediği gibi gerisi teferruat...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:.

Kızınız keşke hiç boşanmasaydı, ömür boyu mutlu olsaydı, ama sizin gibi bir ailesi olduğu için o kadar şanslı ki. Ne mutlu size ki evladınıza sahip çıkmışsınız, Allah sizlere de kızınıza da sağlıklı uzun ömürler versin, yeniden mutluluğu tatsın inşallah :16:

Kızınız keşke hiç boşanmasaydı, ömür boyu mutlu olsaydı, ama sizin gibi bir ailesi olduğu için o kadar şanslı ki. Ne mutlu size ki evladınıza sahip çıkmışsınız, Allah sizlere de kızınıza da sağlıklı uzun ömürler versin, yeniden mutluluğu tatsın inşallah :16:

aminn..teşekkür ederim...

Evlenmek kadar boşlanmakta çok normal birşeydir,açıkcası halen daha bu tür söylemlerin olduğunu buradan okumak üzücü...

Kendi çevremde boşanmış kadınlara karşı hiç böyle birşeye tanıklık etmedim/duyum almadım; sanıyorum bu anlattıklarınız daha küçük yerlere,kırsal kesimlere özgü birşey.

Ama tek anlayamadığım, "ben dulum,başım eğik,dul olmak zor,suç" gibi kendi kendinize olmadık sıfatlar,misyonlar neden yüklüyorsunuz ki...

Lafım herkese değil; bu forumda görüyorum eşiyle anlaşamıyor sonra "eğer ayrılırsam dul kalacağım" diye ayrılmak istemediğini söylüyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Kadın aslında kendi kendine bu değeri biçiyor,kendisini aşağıya çekiyor.

Back
X