• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul olmak suç mu ?

eşinden boşanan boşanmışşş
oluyo..dul kadın,kocası ölen kadın oluyo..
dul olmak takdiri ilahi..
eşinden boşanmış bi kadına bakış açısı değişiyo evet..
açık kapı olarak görülüyo çünkü..
bunu yazdığım için kimse kusura bakmasın ama öyle görülüyo malesef..
boşanmış arkadaşlarım vardı ve onlara erkek arkadaşlarımın bakış açısı böyledi.
bende bu duruma gıcık oluyorum ama biz ne kadar kadın ve erkek eşit desek de bi
çok kunuda malesef ki eşit olamıyoruz..toplum bu eşitliğe izin vermiyo bakış açısının dar!!
olması sebebiyle..

Bu genellikle küçük yerlerde ve ilk başlarda oluyor. Sen sağlam durduğun sürece, ailen sana destek olduğu sürece aşıyorsun. Bir süre sonra boşanmış değil bekar olarak görülüyosun. Ya da bizde böyle oldu bilmiyorum.
Fazla canını sıkma canım, sen hayatına bak ve kendini düşün. Bir süre sonra sen de çevrendekiler de bu durumu aşacaklardır.

on yıldır dulum ama allaha şükür başıma hiç bişey gelmedi. istediğimle de gezdim erkek arkadaşım da oldu ama kimse bi laf etmedi.

hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...

ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...

boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...

"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...

harıkaaaa ya:lepi: bayılıyorum gurba prensesım sana.
harıka yorumların eşsız bi türkçen var:hooray:
aynen katılıyorum a.s

Boşanmış olmakla bekar olmak arasında bencede bir fark yok. Ben daha yeni evlendim ve birçoklarına göre geç evlenenlerdenim. Ben de gerek işyerimde, gerek arkadaş çevremde hep bir potansiyel tehlike olarak görülerek yaşadım son yıllarımı. Malesef bu toplumda herkes açık kapı gibi görülebiliyor. Çünkü ahlak değerlerimiz nerdeyse dibe vurdu. Kafanıza takmayın derim ben. Bu alınyazısıdır, kimsenin yargılamaya hakkı yoktur. Evlenmek nasıl hem yasal hem dinen hak ise, boşanmak da haktır.

evet ben her istediğimi yaşadıysam da bana bişey demedilerse de o gözler hissettiriyor insana. kardeşim "allah sabır versin tek başına iki çocuk yetiştiriyo" diceklerine neler düşünüyolar :(

ne yazikki
dedikoduyu seven bir toplumuz
ve dul olmakta onlar icin dedikodu yapilacak bir olay
ve her firsatta gördükleri herseyi yanlis anlarlar
yada icinden geceni olmus gibi gösteriverirler
eeee elalemde dedikodu meraklisi olduguna göre
olay büyür ve büyür
senin kulagina kadar gelir
kesinlikle tasvif etmiyorum
ama ne yazikki var böyle insanlar
bence kullaklarini tik a
ayrica sen ve yüce rabbim dogrulugunu, dürüstlügünü ,namuslulugunu bildikten sonra
gerisini bosvereceksin
allah yar ve yardimcin olsun

hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...

ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...

boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...

"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...

ustune yascak bişi bulamadım gayet gusel yasmış..sen kendini bil yeter..

Off bu toplum hiç değimiyor hep aynı hep aynı.
Ne yapacaksınız kulaklarınızı tıkayacaksınız duymayacaksınız:jeyyar:

canım yaren bende katılıyorum yazdıgına acık kapı gozuyle bakıyolar bızlere ama bu konuya ınsallah daha fazla yorum yazarsınız cunku bu konuda fıkırlerınız cok ama cok onemlı benım ıcın

Dul yada evli olmak değil mesele,mesele kadının duruşu,kadının tavrını koyabilişi.Dul kadına eteği düşman derler bazı insanlar,ben buna asla ve asla katılmıyorum.Kadın hele bir dik dursun bakalım kim düşman olabiliyor.siz kendinize acırsanız,acıyanınınızda çok olur.Önce hayata karşı dikilmeyi bilmek gerek,bunu başaramıyorsanızda dul olmanıza gerek yok,evliykende neler yaşanıyor duyup görüyoruz.Hep şunu söylerim hayatta ne istediğini bilen,kendini müdafa edebilen,çizgisinde en ufak bir sapma olmayan kadına laf etmek için mangal gibi yürek ister.arkanızdan konuşmaya kalkanlar içinde kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş deyip yolunuza bakın olsun bitsin.kaydirigubbakcemile5

canım evlenmek kadar boşanmak ve dul olmakta çok normaldir.

dinimizde bile allah: üç kere boşol cümlesiyle boşanmayı insanlara hak kılmış..

ama malesef ad çıkana kadar can çıksın derlerya çok doğru bir laf.. dul bayanların adı çıkmış bir kere...

günümüzde bekarları geçin öyle dul bayanlar varki onlar sanki hiç boşanmamış eşiyle sorunlar yaşamamış gibi birçok mutlu yuvaya göz dikip dağıtıyorlar malesef..

sakın yanlış anlamayın sözüm size değil bu karakterde olan birçok dul kadın olduğu müddetçe bu tepkiler yaşanacaktır..

toplumumuzda bilirsiniz yakıştırma yapılan birçok gurup vardır:

hemşirelere , dul bayanlara vs aklıma gelmiyor şimdi birer potansiyel suçlu gözüyle bakılır..

bunlar artık birer tabu olmuş.. ve yıkılması artık kişilerin davranışlarına kalmış..

çünkü bir zamanlar bazı hemşireler kötü şeyler yapmış,

bir zamanlar bazı dul bayanlar kötü şeyler yapmış.. ve hala yapmakta olanlarıda var..

malesef ki bu kötü karakterli insanların suçunu bütün hemşireler ve dullar çekmekte.

.kurunun yanında yaşta yanar misali...

siz yolunuza bakın arkadaşım..

sizin ne kadar karakterli olduğunuzu gördükleri zaman inanın bu tabuları yıkılacak ve sizi tanıyacaklardır..

Dul olmak neden suç olsun
kim boşanmak için evlenmek ister ki
toplumuzun bazı kesimlerinde yanlış anlamalar yakıştırmalar oluyor tabi ama eskisi kadar değil
Ayrıca kişi kendini bilidği yolunu çizgisini doğruluğunu bildikten sonra gerisi önemli değil benim içinde Bir laf vardır ya" Milletin ağzı torba değil ki büzesin" bugun senin için yarın başkası için bu bakış açısını sürdürürler hep başlarına geldiğinde de ağa kesililer .
Toplumuzda başına gelmeden anlmayan çok kişi var arzucum bilmeden ahkam kesmek kolay geliyor sanıırm

canım evlenmek kadar boşanmak ve dul olmakta çok normaldir.

dinimizde bile allah: üç kere boşol cümlesiyle boşanmayı insanlara hak kılmış..

ama malesef ad çıkana kadar can çıksın derlerya çok doğru bir laf.. dul bayanların adı çıkmış bir kere...

günümüzde bekarları geçin öyle dul bayanlar varki onlar sanki hiç boşanmamış eşiyle sorunlar yaşamamış gibi birçok mutlu yuvaya göz dikip dağıtıyorlar malesef..

sakın yanlış anlamayın sözüm size değil bu karakterde olan birçok dul kadın olduğu müddetçe bu tepkiler yaşanacaktır..

toplumumuzda bilirsiniz yakıştırma yapılan birçok gurup vardır:

hemşirelere , dul bayanlara vs aklıma gelmiyor şimdi birer potansiyel suçlu gözüyle bakılır..

bunlar artık birer tabu olmuş.. ve yıkılması artık kişilerin davranışlarına kalmış..

çünkü bir zamanlar bazı hemşireler kötü şeyler yapmış,

bir zamanlar bazı dul bayanlar kötü şeyler yapmış.. ve hala yapmakta olanlarıda var..

malesef ki bu kötü karakterli insanların suçunu bütün hemşireler ve dullar çekmekte.

.kurunun yanında yaşta yanar misali...

siz yolunuza bakın arkadaşım..

sizin ne kadar karakterli olduğunuzu gördükleri zaman inanın bu tabuları yıkılacak ve sizi tanıyacaklardır..

Baştan sona yanlış buluyorum.
Hemşirelerle ilgili ne hikaye varmış duymadım, ben sekreterlerle ilgili olanları biliyorum.
Bu kadar mantıksızlık var mı, işte bu bakış açısı zaten burada bahsedilen..
Yok dul kadın tehlikeliymiş, yok hemşireler tehlikeliymiş.. Etrafınıza bir bakın her meslek grubundan neler çıkıyor. Evli kadınlar, bekarlar neler yapıyor.. böyle genelleme olabilir mi?

Evli bir kadın tanıyorum (uzaktan) bir de çocuğu var, kadın 35li yaşlarda sapıttı ve bir sürü erkekle beraber oldu, hepsi de evli.. Yuva yıkamadı ama eminim sarsmıştır.
Başka bekar tanıdığım bir kız, sekreteri olduğu şirketin patronuyla uzun süre birlikte oldular, adam evli ve 2 çocuk babası.. Beraber bir trafik kazası geçirdiler ve müdahaleler sonucu ilişkileri bitmek zorunda kaldı.
Bunun gibi o kadar çok hikaye var ki.. Evlisi, dulu, bekarı, mimarı, mühendisi v.s
Bir kişinin yaptığı hatadan dolayı, aynı özellikleri taşıyan başka insanlar da suçlanamaz..
Ben bu zihniyeti anlamıyorum anlayamam da..

canım ya turkıyede dul olmak demek bence acık kapı bırakmak demek bence.ama keske herkez dusunse kardesım var bacım var bızımde basımıza gelır dıye ama nerde gurbanın yazdıgı yorumda ornekte cok guzeldı.gercekten.

kızlarda kızlık sorunu var fakat evlenip ayrılanlarda bu sorun yok cahil insanlar bu ne yapıyo kimbilir deyip günah almaya devam ediyo halbuki onlara nee bize neee herkes kendi günahından sorulcak bırakın insanlar verdiği kararı rahat bi şekilde yasasın dime yaa

canim kendini üzme , tamam evlilik imanin yarisidir ama o evlilik yürümüyrsa elinden ne gelir, bosanmissanda kime ne aslinda , ama bu bizim kültürümüzde olan birsey hor görmek neden kocasindan ayrilmis yai artik ortada kalmis felan sanki kadinda o güc yokmus gibi ayrilmis kadinlari asagilamak vs....
bende bosandigim zaman cok laflar isittim simdi 13 yildir evliyim ama yinede o günleri unutamam ..
senin yapacagin tek sey o insanlarin söylediklerine kulak asmaman ,
kendine iyi bak canim ileriye bak ve dinleme söyenenleri.....

Back
X