• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul olmak suç mu ?

evlenmek nasıl dogalsa bosanmakta oyle bana kalırsa ama ben hıc evlenmedım dul bırı ıle evlenme yazmıstım o aklıma geldı tabı bu tercıh meselesı buyuk konusmamamk da gerek..kendı ayaklarınız uzerınde durun medenı durumunuz yanlızca sızı baglar dıyorum

Bosanmis bir kadin oncelikle kendine olan saygisini korur, durusundan taviz vermezse hic bir sorun olmaz hatta cevreden daha cok ilgi, sevgi ve koruma gorur en azindan yakin tecrubeme dayanarak soyleyebilirim ,cok ilginc bir sekilde ciddi teklifler de pesisira gelebiliyor..sozun ozu bosanmisl olmak kesinlikle suc degil tam tersi kendinize olan guvenin gostergesidir.:smiley-cool:

bence suc deil iki insan nasil ewleniyorsa oylede bosanabilirler fakat bizim toplumumuzda pek iyi gozle bakilmiyor sanirim ..

ben de 3,5 sene önce boşandım. 3,5 yıldır da yalnız yaşıyorum. kim hakkımda ne der bilmiyorum, bilmek de istemiyorum çünkü beni ilgilendirmiyor.

kim ne derse desin boşverin. elin ağzı torba değil ki büzesin demişler. başkalarının düşüncelerine göre yaşanmaz. doğru bildiğiniz şekilde yaşamak için de kimsenin onayına ihtiyacınız yok.

Bilemiyorum ama artık acayip derecede rahatsızım
Milletin ne dediği umrumda değil
Zaten bişeyde demiyorlar
Tek rahatsızlığım şu kahrolası erkekler:kızgın:
Aç kurt gibi görünce gözleri parlıyor.. manyakca bakıyorlar
Sanki ben anlamıyorum asıldığını, gerci anlasın diye o kurları yapıyorlar
Ama ben görmüyorum duymuyorum, safım ben anlamıyorum
Mecbur bu ayaklara yatıyorum..
Yoksa sık sık kavga edip iş değiştirmem gerekir, yada adım bilmem neye çıkar
İşte memleketin hali bu, eskide kaldı falan..... fasa fisoooo bunlar
Dulsan yada boşanmışsan, illa bi cinsel istek duyarak bakıyor erkekler
Hani işte müsait gibisinden tüüüüü:kızgın: ben bu tip erkeklerden nefrettt ettimmmm
Cahilliklede ilgisi yok erkek heryerde erkektir... okumuşuda bir okumamışıda
Pis gözlü olsun yeter... içinde varsa işte yapıyolar..
Yemin ediyorum o kadar sinirliyim ki
Evlenmek istemiyorum ama sırf bu kurtlar yüzünden düşünüyorum artık
Gercekler bunlar boşanmış biri olarak ben çok fena dertliyim
Tükeniyorum.. artık tek başıma kaldıramıyorum....:delphin:

ben anlayamadım iş yerinizdeki insanlar nereden biliyorlar boşanmış olduğunuzu? artık kimlikte bile yazmıyor ki?
rahatsızsanız söylemeyin bence, kimseyi ilgilendirmez sizin boşanmış olmanız.

işimden olurum kötü olurum diye düşünmeyin. kötü niyetle yaklaşanın, ağzı sulananın verin ağzının payını. haddini bilsin herkes. (gerçekten duygusal bir birliktelik kurmak isteyip size değer veren erkekleri kastetmiyorum, dediğiniz gibi "müsait" gözüyle yaklaşanları kastediyorum aman yanlış anlaşılma olmasın)

ben de 3,5 sene önce boşandım. 3,5 yıldır da yalnız yaşıyorum. kim hakkımda ne der bilmiyorum, bilmek de istemiyorum çünkü beni ilgilendirmiyor.

kim ne derse desin boşverin. elin ağzı torba değil ki büzesin demişler. başkalarının düşüncelerine göre yaşanmaz. doğru bildiğiniz şekilde yaşamak için de kimsenin onayına ihtiyacınız yok.

Cok haklisin ...herkesin dogrusu kendini baglar, ben de hic sorun yasamiyorum,istemedigim kisi zaten bana yaklasamaz.

sırf insanların meraklı bakışlarından korktuğum için boşandığımı ailem ve çok yakın arkadaşlarım dışında kimseye söylemedim.. Hele işyerimde bilmesi gereken bikaç kişi dıışında kimseye söylemedim.
gerçi arkamdan (çekemeyen dedikoducu bikaç kişi dışında )kimsenin dedikodumu yapacağını tahmin etmiyorum ama yine de böylesiniin doğru olacağını düşündürm.
Erkeklerin çoğunluka olduğu bir kamu kuruluşundayım, kendime güvenim tam, ayrıca muhatap olduğum insanların hepsi düzgün ve kültürlü insanlar ama . arkadaşlar kendilerinde emin bile olsalar sırf dedikodu olur korkusuyla rahat olamazlar ve iş durmu aksar diye kimseyle paylaşmadım. düşünsenize, biri gelse masama bişey sorsa veya bir merhaba dese, evli olunca kimse yanlış anlamaz ama bi de boşanmış olduğumu bildiklerinde neler gelir akıllarına kimbilir. şeytan vesvese verir biliyorum. o yüzden de gizlemeinin en doğrus olduğunu düşündüm.
yani anlayacağınız arkadaşlar, nekadar düzgün bir çevrede olursanız olun, boşanmış iseniz herazaman yaptığınız her şeyi iki kere düşünmeniz gerek..
ama itiraf edeyim ki, dulluk ne kadar zor olursa olsun. manyak bir kocayı çekmek daha zor arkadaşlar..
insan sonuçta kendi için yaşıyo bir yerde.
Rabbim herkesin kalbvine göre versin..

ne kadar göz ardı edilmeye çalışılsa da,o eskidendi densede hala aynı sorunlar yaşanıyor ülkemizde..bekareti bu denli önemseyen bir ülkede dulluğun hazmedilmesi çokta kolay olmuyor haliyle..kadın namusuyla evlenir,anlaşamaz boşanır ama evliliğinde çektiği sıkıntı yetmezmiş gibi birde toplum baskısı başlar..ne kadarda olsa kısıtlanmış bir hayata sürüklenirsiniz..Allah boşanmış tüm kadınların yardımcısı olsun..

ve ayrıca...

bu yaklaşımı yapanların bir kısmıda hemcinslerimiz malesef..kocalarını kıskanmalar,aa şu dulmuş demeler vs..bence unutulmaması gereken bir şey var,HER EVLı KADIN DUL OLMA ADAYIDIR...bunu biilip ona göre tartı düşünmek lazım..erkeklere gelince,bre akılsızlar!! o boşanan kadın senin annende olabilir..kız kardeşinde..kızında...hiç mi akıl etmezler benim anama bacıma kızımada böyle bakılır diye...nerdeeeeeee

Son düzenleme:
bence erkekler sadece dullar için böyle değiller kızlar içinde evli kadınlar için bir çoğu aynı tarz düşünüyor sadece dullara karşı daha rahat oluyorlar dullar daha sahipsiz kolay elde edilebilir gibi düşünüyorlar cnm sen milleti takma şuan seninle ilgili kötü düşüncesi olanlar sen evliykende aynı düşünüyorlardır emin ol

benim annem de otuz yaşında iki çocuğuyla dul kalmış ona da bir şeyler ima eden birisi olmuş ve içine öyle işlemiş ki hala unutamıyor.bunu söyleyen insan nerden biliyor ya kapıya çıkınca kocasına bir şey olmicaanı. eşini kaybetmek ayrılmak insanın kaderidir suçu değil!!

Maalesef bu bizim kulturumuze ozgu birsey .!Sonra ne oluyor bazi yuvasinda mutsuz,huzursuz,aldatilan her turlu siddete maruz kalan kadinlarimiz bosanamiyor neden dul olucak baba evine gidicek laf olcak blah,blahhhhhh Allah milletimizin agzina dusurmesin gercekten bizim insanimiz bosanmis kadinlarimiza cok farkli bakiyor buda cok igrenc.!

Son düzenleme:
Bende boşanıyorum. Malesef kültürümüzde böyle birşey var endişesini bende taşıyordum ama çevremde konuşup danıştığım insanlar bunun artık geçerli olmadığını söyleyip o eskidenmiş dediler artık böyle şeyler kalmamış.

Ha bunu yapanlar düşünenler varsa da onlar eski kafalıdır benim de o tip insanlarla işim olmaz.

Bu yaşanan yere görede değişiyor anladığım kadarıyla ama insanlar nerede olup ne konuşursa konuşsun dedikodu sahibine aittir diyorum kulağınızı tıkayın ama yaşadığınız yerin kuralları neyi gerektiriyorsada o konuda dikkatli olun, imkanınız varsa çalışıp eve para da getirin böylece söz sahibi olursunuz.,

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Arkadaşlar yapmayın böyle. Zaten boşanma zor ve sancılı bir süreç bir de udlluk muhabbetini takmayın kafanıza. ınsanlara laf lazım, içinde bulunduğumz ortama uyum sağlamak zorunda değiliz, ayağımız yere sağlam basıyorsa kimse birşey diyemez, açıkçası deselerde benim umrum olmaz. Hatta şimdi şöyle bişey uydurdum.. Bakın bakalım nasıl... Dula dulluk edene yazıklar olsun..

bu dulluk durumunu en ağır şekilde yaşayan kadınlardan biriyim..çok gençtim..22 yaşında dul kaldım ve çok güzeldim..birzamanlar dost dediğim insanların hareketleri değişti..etrafımdaki erkekler biirbirine düştü...laf dedikodu..kim götürecek ilk kim kapacak kullanacak diye...evden çıkamaz olmuştum..genç güzel ve DUL...okadar zorki..orspu gözye bakıyorlar..sonunda kocama geri döndüm..sığındım tuttu ellerimi artık ayrılamam gibime geliyo..çok büyük bişey olmadıkça allah korusun...zor kardeş çok zor yaşamayan bilemez..helede HEMCİNSLERİN baskısı kıskançlığı dışlamaları dahada zor..herkes elbirliğiyle dul kadını orspu yapmaya çalışıyo...biri dışlıyo diğeri güya sahipleniyo...uyanık olmak gerek..ben çok adamın kafasını gözünü kırdım...genede pes etmedim...onlar dize geldi...ama sonuçta dul kadın kendini bilirse kimse bişey yapamaz...

ben de boşanıyorum ve arkamdan eğer söz edecek olan varsa onların söylediklerine de söyleyeceklerine de çoktan tükürdüm :D

Back
X