Dul olmak suç mu ?

izmirguzeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
92
0
86
45
İzmir
canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.

bu eskidenmiş diye düşünüyorum
önceden nufus cüzdanlarında bile dul yazardı
ama artık bekar yazıyor
hala böyle tabuları olan insanlar var mı :uhm:

kimsenin dediğini önemsemeyin bence
siz kendi hayatınızı yasıyorsunuz
kimse neden ayrıldığınızı ne cektiğini bilmez
ama boş boş konusur
en iyisi bunları duymamaktır.

canım benım ınan okadar zorkı kucuk yerlerde yasamak ınn8 ay boyunca tedavı gordum bı erkekle konussan hemen yanlıs degerlendırılıyor ya agır ıtamlar ama yazık ya bıze erkekler ayrılınca o erkektır denıyor

bılgısızlık cahıllık olarak bakıyorum....yakıstırmalar yapılıyor...bazı yerlerde bu dul bekar kavramı artık yok....
ve daha rahatlar ama...turkıyenın cogu yerınde...halen dullar göz önünde oluyor...
attıgı adım yargılanıyor...
oysa kendı baslarına cocuklarnın baslarınada gelebılır....malesef ınsanların agzıda torba degıl kı büzesin.....

yanı cahıl ınsanların ıs guc ugrasacak mesgulıyetlerı yok kım nerde nasıl ıclerı fesatkı herkesı kendılerı gıbı bılıyorlar....bekar olanlarda var toplum ahlakına uymayan bır suru sacmalık yapan.napsın kadın olmuyosa yurumuyosa ayrılıyor dunyanın sonu degıl ya......

canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.

sadece eşinden ayrılanmı,bekar olup yalnız yaşayanlara da aynı şekilde bakılmıyor mu... maalsef kemikleşmiş bakış açıları bunlar. keşke yıkabilsek. hele küçük şehirlerde dahada fazla.
ben,istanbuldayken bunun rahatsızlığını hiç yaşamazdım. istediğim saatte eve gelirdim
ama burada, yalnız yaşıyorum bu arada,9 da eve gelsem apartman görevlisi,abla nereden geliyorsun diye soruyor... bende salak gibi,restauranttan diyorum. bende de kabahat. ver ağzının payını . sana ne de,alışık değilim ya bunlara saf saf cevap veriyorum..neyse bende dertliyim bu durumdan...

yasadıgımız toplunmda kadın ıcın bekaret kawramı bu kadar onemlı oldugu we ılk sart olarak dayatıldıgı ıcın, kadınlara bakıs acısı we werılen deger ılk olarak bununla kıyaslandıgı ıcın, hala ( mesela zarı esnek olsa bıle ) bakıre olmadıgı ıcın oldurulen gencecık kızlarımız oldugu ıcın, toplumumuzun hatta kadınlarımızın bıle bu bakısı kanıksayıp bakıre olmayana dırek ... gozuyle baktıgı ıcın maalesef kı sız suan bakıre olmayan bı kadın olarak cewrenızdekı butun erkekler ıcın potansıyel tehlıke olarak goruluyorsunuz..
erkek ayrılınca boyle olmaz cunku erkek bısye yaparsa elının kırıdır, yapsındır aslandır kaplandır..
ınsanları kadın erkek ayırmadan bı bırey olarak gorebılsek we bıreylerın tercıhlerıne, kendı hayatlarıyla ılgılı kendı kararlarına saygı duymayı ogrenebılsek...

Malesef canım böyle zihniyetteki insanlar az değil. Bu dul mevzusunu toplumca yıkıp atamadık beynimizden. Erkekler dul bayanlara kolay elde edilebilir olarak bakarken malesef biz bayanlarda dul bayanlardan kocalarımızı kaçırır olduk. İnşallah bu düzen değişir. Çünkü kimin ne olacağı belli değil.

hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...

ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...

boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...

"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...

siz kendi çizginizden çıkmadığınız sürece,
kim ne derse desin arkadaşım...
siz kendinizi kısıtladıkça,millet ne der diye düşündükce,inanın
insanlar daha fazla konuşur...
kulaklarınızı tıkamak zorundasınız,insanlar cahilce ne dediklerini bilmeden
konuşup dururlar,onları susturamazsınız...
kendinizi böyle kabul etmek ve kabullendirmek zorundasınız...
milletin istediği kalıba siz girmeyin...
sevgiler...

hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...

ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...

boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...

"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...

ahh gurbam alnından öpülcek hatunsun yeminlen
böyle düşünüp arkadaşlarımızı üzenler şu yazdıklarını okusada kapak olsa
çok sinirleniyorum çook :kızgın:

cahillikten başka bişi demiyorum ..erkek her haltı yer ama toplum bunu pek yadırgamaz ama bayan hele bir boşansın işte ozaman dedikodu ,iftira kazanları yanmaya başlar ...kınıyorum her zaman bu görüşe sahib insanları..

canım seni çok iyi anlayanlardan biriyim çünkü bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum.senin bahsettiğin sorunu bende bikaç hafta öncesinde boşananlar klubünde paylaşmıştım.yaşadığım zorlukları,insnaların bakış açılarını be ümitsizliğe kapıldığımı..seni teselli edecek şeyler malesef yazamıyorum çünkü bende çözüm bulamıyorum.allah kolaylık versin bize..tek bildiğim ve yaptığım şey kendimden emin olmak..sağlıcakla kal..

canım dogrusun guzel yazmıssınız hepınız ınsallah herkez fıkrını yazar
kucuk yer oldugu ıcın herkez bılıyor evlenıp ayrıldıgını saklayamassın canımya

sen ne yaptığını biliyorsan kendinden emin başın dik ve sağlam olarak yürü canım.
işi gücü olmayan dedikoducular herkese laf eder. dul lafına sinir oluyorum. bekar demek daha mantıklı.
sen evlenmeden de aynı sendin ayrılınca da yine sensin. fark eden o düşündükleri mantıksa insanların cahiliğinden başka birşey değil. sen dikkatli olduğun sürece sorun yok. kimenin lafına aldırış etme. onlara kalsa evden kafanı çıkarma ve kimseyle konuşma.

ya zaten çok koca meraklısı olsa o kadın kocasını boşamaz herhalde..boşanınca sanki bir erkek gelsede beni alsa diyor gibi davranıyorlar.halbuki kadın erkekten illahlah demiş..

bunlar hep cahillikten ve aman kimin neyini çekiştirsem derdiyle yanıp tutşanlar yüzünden oluyor. Kısacası kadının kadına zülmü başka birşey değil. Dul olmak neden suç olsun.Benim akrabalrımdan çok yakın insanlarda dul hatta kimisinin 3. eşinden ayrılması filan ama ben hiç bir zaman ona 'aman o dul zaten dükkat edelim' gibi saçma sapan bir davranış sergilemedim. Bence sen böyle insanları kafana takma.Çünkü bu tarz insanlar sen ne yaparsan yap onlar nasıl anlamak isterlerse öyle anlarlar. Artık elalem, millet ne der laflarından kurtulun ve hayatın sizin hayatınız olduğunu farkına varın ve üç beş çapulcununda(kusura bakmayaın bunlara ne diyeceğimi kestiremedm bunlar aktı birden kalvyemden ) lafıyla canınızı sıkmayın. Unutmayın hiç birşey sizden önemli değil:1hug: Mutlu, huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle a.s.:enbuyukkk:

elbette ki suç değil...
o dulluğun suç olduğunu düşünenlerin cahilliği...
insanlarda bi tuhaf...
kendi başlarına gelmez diye düşünüyorlar heralde...
şakkıdı

Back
X