Hamilelik doneminde bir çok anne adayı kabızlık ve şişkinlikten şikayetçidir. Bunun nedeni de normalden katlarca fazla büyüyen bir rahmin yaratmış olduğu baskı sonucu bağırsakların yer değiştirmesi ve sıkışmasıdır. Bu nedenle ortaya bağırsak boşalma sorunları ve hazım problemleri çıkmakta. Bende her iki hamileliğimde bu sorunları yaşadım ama kız kardeşim kadar şanslı değildim :-( Geçen yaz hamileyken bir arkadaşı Almanya'dan Dulcofiber adlı suda eriyen hani poşetler vardır ya öyle birşey getirmişti. İlk bana söylediğinde çok karşı çıkmıştım, bu tür ne olduğu belli olmayan ürün satılıp duruyor malum. Hele hamileyken öyle olur olmaz şeyler kullanmak zaten bir kat daha tehlikeli. Ama doktoruna danışıp kullandığında inanılmaz rahatladı. Sonra bende kullandım gerçekten bağırsaklarımın düzenli çalışmasını sağladı. Zaten şekersiz ve yüzde yüz doğal bir ürün, içerisinde lif varmış. Kız kardeşim bir eczacı arkadaşından duymuş yakında Türkiye'de de satışa çıkacakmış. Sanıyorum Benefiber vardı ama artık satılmıyormuş. Özellikle hamile olan tüm bayanlara tavsiye ederim, tabi piyasaya çıkarsa ve tabi doktorunuz onaylarsa...