Dumur olmuş durumdayım..:((

İnsanız bazen tahammül gücümüz kalmayabiliyor, olan olmuş artık ama bundan sonrası için artık önemli olan uzatmamak lazım. Uzatırsanız bu sizin için eksi bir durum olur.

Evet haklısınız buraya yazılanlar farklı düşünmemi sağladı ama deli olduğumu düşünenler olmuş onların yaşantısını çok merak ettim :)

Aslında benim asıl şikayetim geç kalması değildi herkes oraya takılmış daha çok malzeme var diye asıl takıldığım kısım boşa o zaman dediğinde sanki bu lafı beklermiş gibi boşayacam zaten demesiydi
Etkiye tepki meselesi.

Aslında benim asıl şikayetim geç kalması değildi herkes oraya takılmış daha çok malzeme var diye asıl takıldığım kısım boşa o zaman dediğinde sanki bu lafı beklermiş gibi boşayacam zaten demesiydi
adamın burnundan soluduğu bir anda öyle bir laf sarfederseniz
o da sinirle söyler tabi
ama dediğim gibi sinirle
bundan sonra 5 de buluşulacaksa mesela 4 de buluşulacak diyin
o zaman siz de o da bu kadar üzülmezsiniz

Üzgünüm ama bu konuda haksız olan sizsiniz.
Bence sizde bunun farkındasınız ama insanlar sizin haklı olduğunuzu söylesin de sizinde içiniz rahatlasın istiyorsunuz.
Herkes kendi fikrini söylüyor kimseye kızmayın..

benim eşim sabahın köründe boş sokaklarda bağırarak dolaşsaydı onu orda bırakıp doğru ordan uzaklaşmıştım ve emin olun onu öpmek istemeyen ben olurdum :)

5 parmağın 5ide bir değil..
eşinizin bu yavaşlık huyunu düzeltmekte yardımcı olabilirsiniz mesela..

o kendini toplarken sizde onun valizini hazırlayıverin.. ille sabah istiyorsa sizde sabah hazırlayıverin..

azcık sabır ve hoşgörüüüü :) mutluluklar.

Aksine insanların haklı olmadığımı söylemesi beni daha farklı bir düşünceye itti ve şuan çok mutluyum iyiki de herkes evet sen haklısın dememiş ama yorumların bazıları çok kırıcı buna da inanın hiç gerek yok..Ben bu bölümü sürekli takip ederken şunu çok iyi anladım insanların yaşadığı acıları, mutsuzlukları, kırgınlıkları eğlence olarak görenler, dalga geçenler çok fazla benim lafım onlara..

Birbirinizi tetiklemiş karşılıklı öfke krizine girmişsiniz.
Kriz halindeyken mantık devreden çıkar söylenen sözlere de anlam yüklenmez.
Kafanı arabaya falan vurmuşsun ya, şu an salim kafayla vururmusun? :KK66:
Her anlamda geçmiş gitmiş. İlerde tebessüm ederek anlatacağınız bir anı olmuş.

Etkiye tepki meselesi.

Herşey karşılıklı diyorsunuz yani..benim hayata bakışıma göre böyle değil ama eğer ki o bana bunu söyleseydi ben bunu nasıl söyleyebilirsin derdim orada sinirle boşayacam zaten demezdim..

Birbirinizi tetiklemiş karşılıklı öfke krizine girmişsiniz.
Kriz halindeyken mantık devreden çıkar söylenen sözlere de anlam yüklenmez.
Kafanı arabaya falan vurmuşsun ya, şu an salim kafayla vururmusun? :KK66:
Her anlamda geçmiş gitmiş. İlerde tebessüm ederek anlatacağınız bir anı olmuş.

Evet çok haklısınız teşekkürler :)

Arkadaşlar farklı bakış açılarına ihtiyacım olduğu için bu konuyu açtım ve genel olarak herkes aynı şeyi düşünmüş evet bende farkındayım şuan abartmış olduğumu ama şunu ısrarla anlamıyorsunuz eşim 15 dakka geç kaldıysak ne var sanki dedi ama keşke 15 dakkayla kalacak olsa oturur şükrederim, o süre oraya vardığımızda çok daha uzun olacaktı. Bir de birçok şeyin birikmişliği var yani arkadaşları bile diyor çok ağır valla işten çıkarken bekleyemiyoruz artık diye..Ve daha niceleri..hem ben durup dururken boşa bari demedim ki, o bana sinirle boşa bari dese ne kadar kızgın olursam olayım boşayacam zaten demem! Ek olarakta kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam yani bekletilmek istemiyorsam bekletmem resmen bi asmadığınız kalmış beni böyleyim diye..

Bir de burada çok ağır yorum yapanlar olmuş onlar bu hayatta dört dörtlük sanırım.. Lütfen yorum yaparken kırıcı olmamaya özen gösterin..Kırıcı yorum yapmak inanın çok kolay önemli olan yapıcı yorum yapmak ama bu herkesin harcı değil işte..
Esinizi degistiremezsiniz.siz essiniz bir biriniz için...Varsa eksiğiniz hatanz birbirinizi tamamlamalisiniz.

Eşinizin huyunu biliyorsunuz o zaman ona göre önlemini alacaktiniz.... Ya da sizle tatile gidenler de biliyor onlara da eşimi biliyorsunuz geciktik yine kusura bakmayin diyerek güle oynaya gidecektiniz.

Tamam yine kizilir sinirlenilir belki ama sizinki de resmen türk filmine dönmüş. Ayrica kavga sirasinda "ayrilmak mi istiyorsun" sorusuna herkes evet cevabini verir. Kiskirtmaktr çünkü bu..

Neyden şikayet ettiğinizi anlamadım. 10 yıllık beraberlik, bunun 2,5 yılı evlilikse 7,5 yılda adamın huyunu gayet iyi öğrenmişsinizdir. Bile bile evlenmişsiniz işte.

Benim şikayetim geç kalmasında çok bu kadar kolay boşayacam zaten seni diyebilmesi..yani her tartışmamızda konu boşanmaya gelsin o zaman..bu hoş değil benim için..

Esinizi degistiremezsiniz.siz essiniz bir biriniz için...Varsa eksiğiniz hatanz birbirinizi tamamlamalisiniz.

Eşinizin huyunu biliyorsunuz o zaman ona göre önlemini alacaktiniz.... Ya da sizle tatile gidenler de biliyor onlara da eşimi biliyorsunuz geciktik yine kusura bakmayin diyerek güle oynaya gidecektiniz.

Tamam yine kizilir sinirlenilir belki ama sizinki de resmen türk filmine dönmüş. Ayrica kavga sirasinda "ayrilmak mi istiyorsun" sorusuna herkes evet cevabini verir. Kiskirtmaktr çünkü bu..

Evet değişmeyeceğini yüzde yüz farkındayım ama işte bana kendisi ayrılmak mı istiyorsun o zaman dese benim vereceğim net cevap bunu nasıl düşünebilirsin olurdu..Yani o benim kanım canım herşeyim..bu düşünce beni yıktı geç kalmalar, tartışmalar falan değil..

Yapi olarak herseyi buyuten sorun cikaran yonetmeyi seven birisiniz belli.ama cok alingansiniz da.sinirle soylemis.esinizi yonetmekten vazgecin şu an sinirle soylemistir ama surekli boyle olursaniz adamin canina tak eder.sokaklarda bagirmaniz falanda hos degil.sinirlerinize hakim olun

Merhaba Kızlar, bdv yi sürekli takip eden, sizinle üzülen, sizinle sevinen ama ilk defa konu açanlardanım..Benim derdim sizinkilerin yanında hiç kalır ama yine de atamıyorum içimden.

Geçen hafta perşembe günü eşim ve iki arkadaşımız Uludağ a gitmek için sabah 5 te yola çıkmak üzere anlaştık. Bizim arabamızla gidecektik. Ben yapı olarak dakik olma konusunda aşırı hassasım, eşim de tam tersi rahatlığın ötesindedir.

Akşamdan bavul hazırlamamız gerekirken ben kendiminkileri sabah koyarım falan diye beni çıldırttı yine. Ben de karışmayacağım kendin naparsan yap deyip bavula kendi alacaklarımı hazırladım. Gece 3.30 da kalktı beyefendimiz banyo, bavul, tuvalet derken 5 te arkadaşları almak için evden çıkmamız gerekirken 5.15 de anca arabaya bavul yerleştiriyorduk. Tabi arkadaş msj atıyor geliyor musunuz diye benim bir yandan içim içimi yiyor sinirden, normal olarakta belli ettim bu halimi..Adam bavul koyarken bile şöyle mi koysam dur yan döndüreyim cık o da olmadı diye diye oyalanıyor kafayı yedim resmen, zaten arkadaşların bavulu yerleştirirken yapacaksın bunu at git yani dimi ( of anlatırken sinir bastı)..Neyse bu da daha fazla dayanamadı benim tepkilerime ve başladı bağırıp çağırmaya..

Yeterrrr, bıktım sendennn, ne bu aceleee, 15 dakka geç kaldık diye kimse senin kadar hayatı zindan etmez, gerizekalı, hastasın sennn..ve bilumum bağırma, çağırma, (ağır olmamak kaydıyla) küfretme ve devam etti bundan sonra kesinlikle seninle tatile falan gitmem, burama kadar geldi falan dedi. Ben tabi şok sonuçta karısıyım, arkadaşı ya da başka biri değil.. Bende ne demek bir daha tatile gitmem oldu olacak boşa bari beni dedim.. Bu da o sinirle gelince onu da yapacam zaten dedi ve işte o son laf benim kopma noktam oldu..Çıldırdım, bildiğiniz sinir krizi geçirdim kızlar.

Sonra bu al arabayı da kendin kullan yeter deyip indi bende o sinirle geçtim arabanın başına..Allah tan sokaklar boştu ama ben çılgınlar gibi kullanıyorum, virajları son hız falan dönüyorum kafamda sürekli boşanma lafı yankılanıyor.. Aslında çokta şaşırılmayacak bir durum gerçekleşti ve o hızla girdiğim bir çukur sonucunda lastik yarıldı..Tabi ikimizde şok..ben indim arabadan ve sinir krizi geçirdim,hem kendime hem ona kızıyorum, ağlıyorum kafamı arabaya vuruyorum sonra yeter deyip sokaklarda koşmaya başladım bu beni sakinleştirmeye çalışıyor geri arabaya oturtmaya çalışıyor falan..Arabada ne lastik ne kasko numarası hiçbir şey yok saat olmuş 5.45...

Elimden geldiğince kısa anlatmaya çalıştım kızlar uzun olduysa kusura bakmayın..Sonuç olarak çekici geldi, arkadaşlar arabasıyla geldi, eşyaları onlarınkine aktarıp sadece lastikle ilgili aksilik yaşanmış gibi davranıp saat 7 de yola çıktık..3 gün boyunca samimi olmadık ama insanların tatilini de zehir etmemek için belli etmemeye çalıştık..Eşim şuan hiçbir şey olmamış gibi davranıyor ama benim içim çok soğudu öpmek bile istemiyorum..

Bu arada biz 10 yıldır beraberiz son 2.5 yıldır evliyiz..Bu süreçte çok az tartışmışızdır ve hiç birinde ayrılık lafı dahi geçmemiştir ve eşim bana anlatılamayacak kadar düşkündür şimdi eşimin ağzından böyle bir şey duymak beni dumura uğrattı..Sanki bu laftan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacakmış gibi hissediyorum, ve bir türlü sinirle bile olsa bunu söyleyebilmesini yediremiyorum ..Yanlış mı yapıyorum sanki cesaretim olsa hadi boşa beni diyeceğim ortada elle tutulur bir durum bile yokken ve de onu canımdan çok severken :KK43:

haklısınız ama sanki biraz abartmışsınız gibi geldi durumu

Konunun öncesini bilmeyince çok abartmışsınız gibi duruyor, ama sizi çok iyi anlıyorum eski eşimle zaman konusunda az tartışmamıştık, ben o kadar dakik olmamama rağmen beni bile delirtmişti, yarım saat sonra gelirim deyip 5 saati bulduğu olmuştur, çarşıda küçücük çocukla onu beklerken 5 dakikaya oradayım deyip 2 saat beklettiği oldu...hep bir sebebi oluyordu.. Yanıma geldiğinde saçma salak açıklamalar bunaliyor artık insan...

Evet değişmeyeceğini yüzde yüz farkındayım ama işte bana kendisi ayrılmak mı istiyorsun o zaman dese benim vereceğim net cevap bunu nasıl düşünebilirsin olurdu..Yani o benim kanım canım herşeyim..bu düşünce beni yıktı geç kalmalar, tartışmalar falan değil..

Siz öyle dersiniz ama ben 3 yila yakin iliskimi kavga sirasinda aklimda hic ayrilmak yokken "ayrılmak mi istiyorsun" sorusuna evet ayriliyorum diyerek bitirdim..

O an ayrilmayi düşünmüyordum ama pat diye bana o an bunu sorması asıl bana sanki kendi firsat kollamis gibi hissettirmişti .

fazla abartmışsınız
ama artık bu huyuna alışmanız gerek
bir akrabamızda öyle 5dk ordayım der 1 saatte gelir
bizler bile alıştık

Konunun öncesini bilmeyince çok abartmışsınız gibi duruyor, ama sizi çok iyi anlıyorum eski eşimle zaman konusunda az tartışmamıştık, ben o kadar dakik olmamama rağmen beni bile delirtmişti, yarım saat sonra gelirim deyip 5 saati bulduğu olmuştur, çarşıda küçücük çocukla onu beklerken 5 dakikaya oradayım deyip 2 saat beklettiği oldu...hep bir sebebi oluyordu.. Yanıma geldiğinde saçma salak açıklamalar bunaliyor artık insan...

Sanırım beni en iyi anlayacak kişi benimle aynı şeyleri yaşayan kişidir. Evet insanlar nereye takılmak istiyorsa o kısma takılıp ona yorum yapıyor..

Sinirlerin çok yıpranmış. Tahammülün kalmamış olmalı eşinin bu ağır hallerine. Bazı insanlar gerçekten çok yavaş hareket ederler, ben de sevmem. Eşim biraz ağırdır bir şey söylediğimde yavaş yavaş hareket eder. Yerinden kaldırmak bazen oldukça zor oluyor hatta. Ben çözümü şunda buldum, eşimi itiyorum. Bildiğin bir yere gideceksek arkasından itiyorum :D kolundan çekiyorum bazen :D Uyanamıyorsa sarsıyorum işe geç kalacaksın diye horoz gibi ötüyorum resmen başında. Bir de keçi boynuzu pekmezi içiriyorum sağlığı için. enerji veriyor baya hareketleniyor biraz :) Tabi adamın genel yapısı tamamen değişmez, ben de geri kalan gözüme eskiden batan hareketlerini hoş görü ile karışılıyorum. Sinirlerine hakim olmak çok önemli hayatın boyunca her konuda avantaj sağlar bu sana. Çok sinirlendiğinde, seni sinirlendiren konu dışında çok alakasız bir konuyu düşün ve derin nefes al. Sinir olduğun konuya odaklanırsan volkan gibi böyle patlarsın :)
Eşinin boşanma konusunu dile getirmesine bu kadar üzülme, senin nasıl tahammül sınırın varsa onun da var. sinirle söylemiştir. sonuçta o yavaşlığı, ağır davranması onun özelliği onun gözüne batmıyor ve ona normal geliyor tarzı. Sen tepki gösterince dırdır ediyor konumuna düşmüşsün gözünde. Bir de sen söylemişsin boşa o zaman diye, ne diyecekti o durumda bir düşün, olmaz karıcım sensiz yapamam demeyecekti değil mi? Ya susacaktı ya böyle bir cevap verecekti.
Tahammül kotanı genişletmeye bak ayrıca. Kendi kendini telkin ederek, gözünde büyüttüğün şeylere hoş görülü yaklaşabilirsin.

Siz öyle dersiniz ama ben 3 yila yakin iliskimi kavga sirasinda aklimda hic ayrilmak yokken "ayrılmak mi istiyorsun" sorusuna evet ayriliyorum diyerek bitirdim..

O an ayrilmayi düşünmüyordum ama pat diye bana o an bunu sorması asıl bana sanki kendi firsat kollamis gibi hissettirmişti .

O anki sevginizi bilmiyorum ama belki de sevgilinizi canınızdan çok sevecek durumda olsaydınız bu kadar kolay kabul edemezdiniz bence..En azından ben edemem ki bu kadar takıldım buna..

Sinirlerin çok yıpranmış. Tahammülün kalmamış olmalı eşinin bu ağır hallerine. Bazı insanlar gerçekten çok yavaş hareket ederler, ben de sevmem. Eşim biraz ağırdır bir şey söylediğimde yavaş yavaş hareket eder. Yerinden kaldırmak bazen oldukça zor oluyor hatta. Ben çözümü şunda buldum, eşimi itiyorum. Bildiğin bir yere gideceksek arkasından itiyorum :D kolundan çekiyorum bazen :D Uyanamıyorsa sarsıyorum işe geç kalacaksın diye horoz gibi ötüyorum resmen başında. Bir de keçi boynuzu pekmezi içiriyorum sağlığı için. enerji veriyor baya hareketleniyor biraz :) Tabi adamın genel yapısı tamamen değişmez, ben de geri kalan gözüme eskiden batan hareketlerini hoş görü ile karışılıyorum. Sinirlerine hakim olmak çok önemli hayatın boyunca her konuda avantaj sağlar bu sana. Çok sinirlendiğinde, seni sinirlendiren konu dışında çok alakasız bir konuyu düşün ve derin nefes al. Sinir olduğun konuya odaklanırsan volkan gibi böyle patlarsın :)
Eşinin boşanma konusunu dile getirmesine bu kadar üzülme, senin nasıl tahammül sınırın varsa onun da var. sinirle söylemiştir. sonuçta o yavaşlığı, ağır davranması onun özelliği onun gözüne batmıyor ve ona normal geliyor tarzı. Sen tepki gösterince dırdır ediyor konumuna düşmüşsün gözünde. Bir de sen söylemişsin boşa o zaman diye, ne diyecekti o durumda bir düşün, olmaz karıcım sensiz yapamam demeyecekti değil mi? Ya susacaktı ya böyle bir cevap verecekti.
Tahammül kotanı genişletmeye bak ayrıca. Kendi kendini telkin ederek, gözünde büyüttüğün şeylere hoş görülü yaklaşabilirsin.

Bu yorum çok yararlı oldu benim için çok saol :) ama ben eşimi itsem beni evden bile atar o kadarına cesaret edemem açıkcası :)

fazla abartmışsınız
ama artık bu huyuna alışmanız gerek
bir akrabamızda öyle 5dk ordayım der 1 saatte gelir
bizler bile alıştık

Evet alışmanın yollarını düşünücem herkesin dediği gibi bu böyle olmaz, alışamassam daha kötü günler bekler beni :(

Back
X