Dün akşam evime gelen ordu

Tam tamına 3 aylık evliyken, ben de o sayıda misafir ağırladım.
Bir de deli gibi hazırlık yapmıştım.
Meyvesi, tatlısı, çay menüsü derken inanın ne evde kullanılmadık tabak kaldı ne de bardak.
Hiç hatırlamıyorum o günki kadar yorulduğumu.
Siz şöyle bir hata yapmışsınız, yeni evlisiniz ve biliyorsunuz ki kalabalık bir sülale var.
Kendiniz parçalara bölerek insanları davet ederseniz, daha hoş olur.
İlk yılımda 50 küsür grup misafir ağırladım, eğer ben çağırmasaydım toplanıp 100 kişi de gelebilirdi çünkü.
Bundan sonra siz de öyle yapın, kendiniz davet edin.

Bana da ayıp yapıldı haber verilseydi herhalde hazırlık yapardım ama habersiz geldikleri için bence bir şey beklememeliler.
beklemezler de esini rencide ederler.kendi yaptiklarini gormezler..evine gittik bizi boyle karsiladi...yapabilsem ben de sadece cay yaparim...
Yeni evliyiz...evde oturuyoruz..aramizda limoni..amcasinin kizlari geldi..hop diye...oglen vakti..yemek yapilacak.ben de esime onlar icerdeyken bidi bidi yaptim...cok sinirlendi..ikram yapildi yendi...ben lafimi inceden dokundurdum...bir daha da oyle yapamadilar..
Bana tecrube oldu...esinle degil uzak arkadasinla konus at o enerjiyi..ama esine soyleme..ben cozumu oyle buldum

İnsanlar sizi daha tanimiyor..simdi bize kimse haber vermeden gelemiyor...

Bir de bir kere başıma gelen bir şeyi anlatayım.bir eve tasinmistim bir yıllık evliydim.bir komşu geldi sana ustteki x hanimla oturmaya gelcez dedi.ben de tamam dedim 2 sinin de bekar birer kızı var her ihtimale karşı 5-6 kişilik hazirlandim.sknra o gün geldiler sürekli kapı çalıyor birileri geliyor.meger bütün komşular gelecekmiş bana soylrmemisler.20-25 kişi oldular çocuklarla beraber.birseyler almaya gidemiyorum eşim de yok.yaptigim salatayi fazlalastirdim diğer ikramlardan bolerek hazırladım.bir şekilde oldu ama bir tuhaf oldu.anladilar sanırım ama ben de soyleyemedim böyle kalabalık olacağınızı bilmiyorum diye.z or bir gündü benim icin

Yuh yani 32 kişi bir evde sıradan aile.toplantısı .

Hala heralde tahmin edersin diye mi söylemedi acaba
Hep kalabalık oluyormussunuz ya..
Keşke deseydin toplanıp Gelicez diye . .

Sadece çay vermekte haklısın . nereden bilecektin davetsiz gelen insanlara ikram konusunda çay kahve yeterli bence . .

Eşinin suçu yok . nasıl desin gelmeyin diye sonuçta onların içinden olan bir insan ..

Sen Şakayla karışık deseydin . hepinizin geleceğini bilmiyordum soyleseydiniz keşke halden 2 kasa meyve alirdik diye . .
Halası bence düşünemedi halasıyla aram iyidir yani bilerek zor duruma düşürmek istememiştir. onlar da normal bir şey olduğundan düşünemedi herhalde. eşim sadece söyleyebilir kalabalık gelmeyin diye ayrı ayrı gelsinler en fazla on kişi mesela, fazlası gerçekten kötü oluyor koca adamlar yerde oturdu

Görgüsüzlük benim yaptığım mı ? beni bilen çok iyi biliyor evime gelen misafirlere karşı nasılım . misafirlere gayette güleryüzlü davrandım hiç suratımı asmadım ki bu benim karakterime yakışmaz zaten ama onlar haber verip de ben sadece çay ikramı yapsaydım evet büyük bir ayıp olurdu fakat yerinde bir hareket bana göre yaptığım.
Zaten surat assaydınız o kadar beklemezlerdi,çabuk giderlerdi.:KK66:
Hani bir laf vardır,emin olun ikramlık hazırlayıp suratınızın asık durmasından ziyade,çay ikram edip te güleryüzlü olmanız daha iyidir.Zaten yalnız gelseler siz de elinizden geleni yapardınız.

Yuh yani 32 kişi bir evde sıradan aile.toplantısı .

Hala heralde tahmin edersin diye mi söylemedi acaba
Hep kalabalık oluyormussunuz ya..
Keşke deseydi toplanıp Gelicez diye . .

Sadece çay vermekte haklısın . nereden bilecektin davetsiz gelen insanlara ikram konusunda çay kahve yeterli bence . .

Eşinin suçu yok . nasıl desin gelmeyin diye sonuçta onların içinden olan bir insan ..

Sen Şakayla karışık deseydin . hepinizin geleceğini bilmiyordum soyleseydiniz keşke halden 2 kasa meyve alirdik diye . .
2 kasa meyve alırdık mı deseydi:KK70:

Halası bence düşünemedi halasıyla aram iyidir yani bilerek zor duruma düşürmek istememiştir. onlar da normal bir şey olduğundan düşünemedi herhalde. eşim sadece söyleyebilir kalabalık gelmeyin diye ayrı ayrı gelsinler en fazla on kişi mesela, fazlası gerçekten kötü oluyor koca adamlar yerde oturdu

Adamlar yerde otursun ne olacak, doğal , olabilecek birşey bu. Ekstrem değil. 3dür söylüyorsunuz.

Bence sizin de içinize sinmemiş. Yeni gelin evinize yakıştıramamışsınızz.

Aayyy 30 kişi mi? Ben kafayı yerdim eşimde böyle kalabalık geleceklerini bildiği için direk evde yokuz derdi... yani eşinizin bu durumu bilmesi gerekiyordu

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Nekadar dusuncesiz cahil insanlar var
kendimi size gelen misafirler yerine koydum senide gelinimiz yerine
Bizim gelinde (abimin esi henuz evleneli 6 ay oldu) kalabaligi fazla kaldiramaz; olabilir yani herkesin bi karakteri bi huyu suyu vardir
Biz sirf yeni evlendiler diye toplam 2 kez gittik evine (annem ben kizim gittik), siz yeni evlenmisiniz ne o oyle cumbur cemaat gelmek nekadar buyuk bi dusuncesizlik
Valla simdi cok sinirlendim :KK11::KK11:
Hepsi cahil bence!

Adamlar yerde otursun ne olacak, doğal , olabilecek birşey bu. Ekstrem değil. 3dür söylüyorsunuz.

Bence sizin de içinize sinmemiş. Yeni gelin evinize yakıştıramamışsınızz.
Evimde misafirlerin yerde oturmasından rahatsız oluyorum. Bana göre ekstrem bir olay.

Böyle çay kapı misafir gidip ikram yapmak da niye ev sahibinden beklenir ki. Kimin evinde hazır 30 kişilik ikramlık var. Madem son anda haber veriyorsun elin kolun dolu gel. Bence asıl görgüsüzler gelen misafirler. Ev sahibini ne kadar zor duruma düşüreceklerini düşünmemişler.

peki 3 ayda hiç akrabaları yemeğe yada çaya aldınız mı eğer almadıysanız yavaş yavaş bölerek alabilirsiniz.

Ben misafir sevmediğim için sana hak verdim.
Bize gelen misafirlerde kalkma saatlerini bilmiyor bazen yatıya kalın gitmeyn istersenz diyip tersleyesim geliyor cok düşünceszlk yapıyorlar bence.

Ben misafir sevmediğim için sana hak verdim.
Bize gelen miafirlerde kalma saatlerini bilmiyor bazen yatıya kalın gitmeyn istersenz diyip terslyesim geliyor cok düşünceszlk yapıyorlar bence.
Eşim gibi karşılarında defalarca esneyin ,uykunuz geldi diye giderler:KK70::KK70::KK70:

Sizi haklı buldum.
Ama sonuçta misafir gelmiş kendileri düşüncesiz olsada ikramsız kalması hoş olmamış.
Eşiniz zaten yanınıza gelmiş ne istersin diye.
Eşinizin hatrı içinde olsa yapmalıydınız :kahve:

Back
X