Dün akşam evime gelen ordu

Hiç gelemem misafir olayına.. hele böyle ordu gibi olursa deli olurum heralde. Sen hiçbirine gitme,onlarda sana gelmesin. Kayınvalidendeki toplanmalardada olma,ortalarda görünmeki seni düşünemesinler. Kayınvalidenede söyle,ben gelemem böyle misafir işlerine ayrıca bi haftasonumuz var diye belirt.

offf çok haklısın çok ayıp ya 2 kişi beklerken 30 kişi geliyorlar ve de habersiz. kimseyi alma bidaha. ben çok nadir alırım çünkü dediğin gibi insanın bi pazarı oluyor. bide kaç saat oturmuşlarbunların hiç mi çalışmıyor aklı! alma bidaha kimseyi alma ya boşver. sadece çay vermekle de iyi yapmışsın. yoksa bide elleri boş mu gelmişler?!

Esimin ailesinde de normal en az 10 kisi gelirler. Bekar kardesleri var bir de :D ama eve gelen misafiri iyi agirlasaydiniz keske. Sonra halaya kac kisi olacaginizi önceden haber edin. Kalabalik gelecekseniz bir kac gün önce arayin. Hazirlik yapayim deyin. Bence.

Ne zaman bu hale geldik anlayamiyorum. Misafir bas ustunde tutulurdu eskiden. Kimse ne zaman kim gelecek bilmezdi. Yakin bir tanidigimin ninesi her gun bir avuc bugday atarmis torbaya, gun gelir lazim olur diye. Ve bir gun kocasi eve misafir gelecegini ama evde bir sey olmadigi icin endiselendigini soylemis. Kadin da merak etme sen cagir, Allah bereket katar elbet demis. Misafirler bir gelmis ki 50 kisiden fazla. Adam mahcup hic konusamiyor dahi. Kadin mutfaga giriyor ve bir sure sonra esini cagiriyor, bugdayi onceden ogutup ekmek yapmis, bugdaydan 10 cesit yemek yapmis koymus onlerine. Herkes cok memnun kalkmis o masadan.
Velhasilikelam bizim geleneklerimizde misafiri cok iyi agirlamak var. Benim evime ilk evlendigimde 70den fazla insan gelmisti. Cok memnun kaldım. Hem tanimadiginiz insanlarla muhabbet etmek cok guzel, insanlarin birbirini tanimasi X'in esi de cok maharetliymis demesi size itibar kazandirir ve insanlara da bir hâyâ. Aslinda bu kavrami cozemiyoruz. Gelip yuzyil kalmiyorlar ki. En fazla 5 saat kalsinlar. Ben o 5 saatte neler yapardim. Hadi yapmadim diyelim esimi utandirmaz cerez almaya yollardim.
Bilemiyorum, artik kimseye tahammulumuz kalmadi.
Bunlar bu hayatta yanimiza kâr kalacak seyler ama kiymetini bilemiyoruz sanirim.

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Elleri dolu gelseydiler onu yerlerdi

:KK1::KK1:Misafir sayısını belirtmemekte haksızlık var kesinlikle sizde ona göre hazirliginızı yapardınız ve kimse zor durumda kalmazdı. Ben de 6 aylık evliyim ve ilk aile yemeğinde 30 kişi vardı en azından ama ben kimin geleceğini biliyordum yine de kalabalık misafir ağırlamak zor oluyor bir de bulasiga falan yardım eden olmamıştı :KK1: neyse o akşam herkesi memnun edip gönderdikten sonra bulasik ertesi gün tüm ev temizliği ile olay bitmişti. Bir de ramazanda iftara almıştım aynı kişileri bu sefer planda olmayan kişiler de geldi ve gece 12 de kalktilar bu sefer bulaşma yardım ettiler, çünkü eşim öncesinde eşim ablalarina yemeğe geldiniz hepiniz oturdunuz falan deyince yardım etme gereği duymuş olabilirler velhasılı kelam zaten günümüzde haberi misafirlikler oluuor ne olursa olsun zorda kalsaniz dahi eşinize mahçup etmemek adına güler yüzlü davranın zaten gelen gelmiş vaktinizi ayirmissiniz en azından iyi ansinlar :KK15:

Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Esimin abisi saat 9 da gelirler, kizlarimin dogum gununde saat 10da :KK53:.. Hicde haksiz degilsin.. Bende sinir olurum.. Kac kere de dile getirdim, son sabrim iste saat 10 da geldikleri zaman.. Artik bisi demiyorum, sogudum artik.. Boyle daha iyimis, keske onceseden yapaydim diyorum.. Kirmizi halilar sermemi istiyorlar , oyle nazlaniyorlardi ki.. Simdi onlara :KK25::KK48:

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Haksız mıyım kızlar
ooovvv one yaaa. nereye sığdı nereye oturdu o kadar insan ! ne görgüsüz insanlar var yaa. eşinizin bi suçu yok ama boşuna ona kizmayin. espiriyla karışık muhattaplarina söyleyin. ev o kadar kisi kaldirmiyor, komşular şikayetçi oldu gürültüden, ben kalabalik misafir nasil agirlanir bilemiyorum zorlaniyorum filan de yani çekinme

Evinize hic misafir gelmiyormu peki? merakımdan soruyorum, evlimisiniz?
Hehehe :) Evet, geliyor bazen.
Yani ben kimseyi çağırmıyorum evime buyrun gelin diye. Arayıp X'cim müsaitseniz size bir kahveye gelmek istiyoruz diyenler oluyor, yani birkaç kere oldu. Ben de canım isterse çağırıyorum. Canım istemezse de 'Ah canım başkasına sözüm var' diyorum. Birkaç kere deyince daha da aramıyorlar.

Hoşlamıyorum çoğunlukla misafir ağırlamaktan.

Başlığı ilk okuduğumda abarttığınızı düşünmüştüm açıkcası.. ama az bile yazmışsınız. .3 aylık evli olmanızı geçiyorum ama arayıp geliyoruz derken bı kadar kalabalık olacaklarından nasıl bahsetmezler? Mevlüt değil bişi değil bu kadar kalabalık hangi akla hizmet geldiler? Üstelik akşam oturması..komşular rahatsız olur ev sahibi yeni evli.. bide elleri boş gelmişler pes.. bir dahakine müsait değiliz deyin ordu ağırlamak için..

Bitek benmi tuhafım arkadaş? misafir sevmem nedemektir biri banada anlatsın nolur..
Konu sahibi icin söylemiyorum onu ayrı tututorumda, sizlerin evine hiçmi misafir gelmiyor? veya gelince nasil davraniyorsunuz ben anlamadım.
Bende misafir aşığı dilim ama evime gelinmesinden, birilerinin beni önemseyip gelmek istemesinden onur duyarım ve cok iyi misafir ağırlarım..
Herkes misafir sevmem yazmişta tuhafima gitti yanii..

30 kişi nedemek yaa hayal bile edemedim halanın söylemesi lazımdı bukadar kişi geliyoruz diye pes doğrusu bence bidaha haber verdiklerinde mutlaka kaç kişi geliyorsunuz diye sorun yoksa büyük sıkıntı

Yirmi dört kişiye çay mı yetişir yav :skandal:
Ev nasıl aldı o kadar kişiyi, o da ayrı bi mesele. Ben olsam ben de bozulurdum ayrıca da çıldırırdım her halde :confused:

Sahsim adina cidden misafirlerden ve misafirlige gitmekten nefret ediyorum Allah sabir versin demek esiniz ailesi boyle ayyy omur nasil gecer:skandal:

Back
X