• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dun ameliyat oldum

Ironlaady

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2014
120
20
298
İstanbul
oncelikle korkmayin bir gram agrim sizim olmadi. Ameliyat olmamis gibiyim. Cok hafif odemim var o da yakinda gecer. Normal sekilde ayaga kalkiyorum,yiyip iciyorum,rahatim. Korkmaniz gereken hicbisey yok.ameliyata Girerken cok korkuyodum ama cok gereksiz bir korkuymus. Bu da ameliyata gireceklere dipnot olsun.

Bu sureci yasayan arkadaslar bugun 2. Gunum ve burnumdan nefes alamiyorum tamamen tikali burnumdan ses geliyor arada gacir gucur diye. Sanki hava baloncuklari varda patliyo gibi. Normal mi bu ?
Doktor tampon koymadi bu arada .
 
Odaya getirdiler ameliyattan sonra 20 dk buz koydum 20 dk koymadim boyle iki saat gecirdik sonra 10 dk da bir koydum. Sonra arkadasim geldi gayet sohbet muhabbet ettik resim cekildik. Mesajlastim,tv izledim cok rahat birsekilde gecti. Ikinci gunume kadar nefeste alabilyodum burnumdan bugun nefes alamamaya basladim. O da bi zaman sonra gecicek. Korkmaniz gereken hicbisey yok inanin .
Sedyeye ilk yattigimda rahatlatici igne yaptilar ve ailemle vedalastim sonra ruya gordum gozumu actim insanlar bana bakiyo. Narkozmu vericeksiniz dedim ameliyatiniz bitti dediler sok oldum . O kadar farkinda degildim
 
Uyuyana kadar buz koymaya devam ettim. Uyandiktan sonrada devam ettim. Bugunde devam ettim. Odem sokturucu serum da taktilar . Cok az odemim var morlugum neredeyse yok. Tek sorunum iste burnumdan nefes alamamam. Dr verdigi ilaclar agri kesici , antibiotik,arnica mi ne odem merhemi, burnumun icine surecegim bi merhem, oksijen suyu( kulak pamuguyla burnumun icini temizliyorum) birde alerji ilaci.
 
Çok geçmiş olsun, ameliyatinizin ıyi geçtiğine sevindim. Bu bilgiler ameliyat olmayı düşünenler için gayet ikna edici ve moral verici. Teşekkür ediyorum. Ben de 2 hafta sonra olucam inşallah. Siz kime oldunuz?
 
Reklam olmasin diye ozel mesajdan attim :) burnumun icinden ses cikiyor bilen biri normal mi diye cevap verirse sevinirim
 
Ne kadar sanslisiniz ben de 1 hafta once oldum ilk uc gunum kabus gibiydi :olamaz: benim tamponum vardi gunlerce cok acayip sesler geldi burnumdan. Sari akintidan, icinde birikenlerden dolayidir normaldir diye dusunuyorum. Neden tampon takmamis doktorunuz merak ettim? Gecmis olsun bu arada :)
 
Ne kadar sanslisiniz ben de 1 hafta once oldum ilk uc gunum kabus gibiydi :olamaz: benim tamponum vardi gunlerce cok acayip sesler geldi burnumdan. Sari akintidan, icinde birikenlerden dolayidir normaldir diye dusunuyorum. Neden tampon takmamis doktorunuz merak ettim? Gecmis olsun bu arada :)
Neden takmadigini bilmiyorum gerek yok dedi. Bugun 3. gunum ve gozum ustten alttan sisti biraz. Birde bogazlarim ciddi derecede agriyordu kahvalti yaptiktan sonra duzeldi. Sayili gun cabuk gecermis bugunldrde gecicek :D
 
Evet normal bi durum, benimde yuzum sistigi icin gozumden yaslar suzulmustu doktoruma sordugumda sislikten kaynaklandigini normal oldugunu soylemisti. Ameliyatimin 25. Gunu gecti hala gozumu kasidigimda yanma yasiyorum ara ara onu bende anlayamadim ama bence ameliyat etkileri bunlar hemen yasariyor mesela. Ama merak etme o yaslarin suzulmesi maximum 1 haftada gecer diye dusunuyorum
 
Merhaba benim burnumda tampon vardı. arada pıss diye ses geliyordu. Ameliyatın hemen sonrası grip olduğum için tampon içinden nefes alamadım.
 
merhaba kızlar ameliyat olunca hastanede yattınız mı yattıysanz kaç gün yattınız tam olarak ameliyat süreci nasıl ilerliyor bende pazartesi günü olacağım inşallah normal hayatınıza ne zaman dönebildiniz kaç gün sürdü biraz detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler hepinize ;)
 
merhaba kızlar ameliyat olunca hastanede yattınız mı yattıysanz kaç gün yattınız tam olarak ameliyat süreci nasıl ilerliyor bende pazartesi günü olacağım inşallah normal hayatınıza ne zaman dönebildiniz kaç gün sürdü biraz detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler hepinize :KK66:
Merhaba canim 1 gece hastanede kaliyorsun ertesi sabah doktorun geliyor recete yaziyor,kontrol ediyor seni ve taburcu oluyorsun. Bugun 6. Gunum ve 7 gun oncesinde bende senin gibiydim oyuzden sana sureci anlatayim ki rahatla. Doktorun geliyor seninle konusuyor sonra sedyeye yatiyorsun bol kapili bi yere gelince sana rahatlatici igne yapiyolar sonra gozlerini aciyosun ameliyat olmussun bile. Doktorun geliyor senle konusuyor sonra buz tedavin basliyor. Bu surede susamis olabilirsin agzini islatman icin su verebilirler fakat ilk4 saat normalde su bile vermiyorlar. Acikcasi ben istahsiz biriyim fakat ameliyattan cikinca ne getirdilerse secmeden yedim. Kucuk lokmalarla yemen gerekiyo cunku burnun tikali olucak. Agzindan hem nefes alip hem yemek yiyosun. Bir kacgun surekli agzin acik oldugu icin bogazlarin kuruyacak bol bol ilik su veya ilik cay ic. Kesinlikle sicak seyler ve soguk seyler yiyip icme . Dudaklarin cok kuruyacak hatta tamamen soyulacak falan . bol bol nemlendirici,zeytinyagi gibi seyler sur. Benim ameliyattan sonra agrim sizim olmadi. Ameliyattan cikinca ilk 4 saat su gibi akip gecti zamani anlamadim sonra arkadaslarim genis ailem falan geldi sohbet muhabbet bi ara sikildim elime telefonu alip fotoraf cektim mesajlastim falan o dereve rahat bi surec yani. Eve cikincada rahattim. Bugun 6. Gunum allaha sukur gayet iyiyim. Ilaclar yan etki yaptigi icin kullanamadim. Ilk iki gun buz koydum birde odem giderici serum taktilar herhalde ondandir morlugum sisligim cok cok az oldu. 3. Gunumde 5. Dakikalik ilik bir dus aldim. (Boyun altini yikayabildim) . Yuzumu gazli beze ilik su dokup her sabah temizliyorum. Bunada 5. Gun basladim. Dis fircalamaya 3. Gun basladim icme suyu ile agzimi calkaliyorum birde dis fircam sensodinin ekstra yumusak olanindan dis magcunumda organik oldugu icin kopurme yanma yapmiyor agzimda. Diger dis magcunlari dis fircalarken agizdn nefes almayi engelleyebilit belki. Mmm aklima geldikce yazarim simdilik bukadar aklima geldi.
 
ya bende estetik ameliyatı olmak istiyorm arkadaşım oldu o çok ağrılar çekti bende korkuyorum gerçekten acımıyomu ?
 
ya bende estetik ameliyatı olmak istiyorm arkadaşım oldu o çok ağrılar çekti bende korkuyorum gerçekten acımıyomu ?
Canım gerçekten söylüyorum ben gram acı sızı hissetmedim. Beni mahveden tamponlar burnumdayken su içememek, yemek yiyememek hatta yutkunamamaktı ama tampon da 3-4 gün içinde alındığından daha sonra rahatlıyorsun. Ha ben şıan hala tam anlamıyla nefes alamıyorum o ayrı. Ama onun dışında burnumda ağrı sızı hissetmedim. Belki de bünyem dayanıklıydı bilmiyorum ama canım kıymetlidir. Cimcik bile attırmazdım yani :KK3:
 
ya bende estetik ameliyatı olmak istiyorm arkadaşım oldu o çok ağrılar çekti bende korkuyorum gerçekten acımıyomu ?
Agri kesici verdi doktor icmedim. Benim yasadigim negatif seyleri yaziyim dis etlerim cok kasiniyo,goz yanmasi-batmasi yasiyorum ara ara buz koyuyorum sonra geciyo bukadar yasadigim sorunlar. Benim avantajim tampon koymadi doktorum. 6. Gunum yeni yeni aciliyo burnum. Koku almaya basladim. Cok az nefes alabiliyorum. Ama agri sizi gercekten olmadi.
Canim doktor onemli gercekten. Hastanede onemli. Kuzenim kotu bir hastanede oldu baya agrisi oldu onun. Ben iyi bir hastanedeydim ne ilk gun nede sonrasinda gram agrim olmadi. Ki hem burun etime , kemik egriligine mudahale yapti hemde estetik yapti. Benim 4. Gnumde ilaclar yan etki yapti migde yanmasi yasadim ilaclari biraktirdi. Onda da kahvalti yaptiktan sonra gecti. En agrili acili gunum 4. Gunumdu oyuzden ama o da burun,yuz,bas agrisi degil :D
 
Back
X