• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün boşanma davam vardı

Anasına niye alayım ya banane karıdan ben anca şikayetçi olabilirim ondan bu da dosya içinde tekrar dosya açılmasına ve benim boşanma davamın uzamasına sebep olacak ben bir an önce boşanmak istiyorum
Annesi böyle bir insan falan gibi boşanma davasında sunulamaz mı acaba? Bilen bir avukat yazar belki

Uzaklaştırma alınca gerekçesini bildirmem gerekiyor ya hani? Bana geleceğim iş yerini öğrendim diye mesajlar atıyor bu yüzden uzaklaştırma alacağım diyeceğim abim de bilecek ya yeterli değil mi sebep

Uzaklaştırma aldığımızı söylemek zorunda değilsiniz. Şu and bahane uyduruyorsunuz

Annesi böyle bir insan falan gibi boşanma davasında sunulamaz mı acaba? Bilen bir avukat yazar belki
Ya zaten sunulacak ailesinin davranışları bu şekildeydi zaten sağlıklı bir evlilik değildi diye kullanılacak ama şikayetçi olununca annesi için apayrı bir duruşma görülecek ben ne bunları tekrar tekrar görmek istiyorum ne de uzamasını. Zaten iki dava arası en az 4-5 ay . Bekle bekle bitmiyor bide bunla mı uğraşayım

Bakın ben anlatamıyorum sanırım. Ben bu kişiye uzaklaştırma almam için mesaj arama varsa darp raporu gibi kanıtlarla savcılığa dilekçe vermem gerekiyor. Adliyede yaşanan olayları kullanamıyorum o kişinin orada bir etkisi yok anasına uzaklaştırma çıksa nolcak kadın bastı gitti memleketine o değil benim derdim . Ben elimdeki iş yerinin öğrendim geleceğim gibi mesajları kanıt gösterecek kişinin kendisine karşı uzaklaştırma alabiliyorum bundan da ailemin bilgisi olacak ve abim gidip ona bi zarar verebilir öyle bi insan için ailemden herhangi biri zarar görsün istemiyorum. Zaten de geldiği falan yok hayatı blöf onun herseyi lafta yani mahkeme harici yüzünü bile görmedim şimdiye kadar. Umarım anlatabilmişimdir olayı
Orda gereğini yapıp annesine uzaklaştırma alsaydınız sizi bu kadar rahat taciz edemezdi. Abiniz göreceğini görmüş zaten, gözünün önünde vahşi hayvanlar gibi saldırılmış size, korumakla yetinmiş, korktuğunuz gibi olsa o da eşinizin yakasına yapışırdı , bişey yapmasına da gerek yok bunun için, siz öfkeli erkekten mantıklı hareketler beklediğiniz için anlamıyorsunuz bunu. Ki uzaklaştırma aldığınızı kimsenin bilmesine de gerek yok, çocuk değilsiniz. Gidin alın. Öğrenirlerse tedbir amaçlı dersiniz. Bişey olmaz.

Ya zaten sunulacak ailesinin davranışları bu şekildeydi zaten sağlıklı bir evlilik değildi diye kullanılacak ama şikayetçi olununca annesi için apayrı bir duruşma görülecek ben ne bunları tekrar tekrar görmek istiyorum ne de uzamasını. Zaten iki dava arası en az 4-5 ay . Bekle bekle bitmiyor bide bunla mı uğraşayım
Net bir bilgim yok bir şey diyemiyorum valla. Umarım bir an önce sonuca ulaşır nefes alırsın

Uzaklaştırma aldığımızı söylemek zorunda değilsiniz. Şu and bahane uyduruyorsunuz
Aynen hanımefendi şurda bi dayanağım ailem kalmış onlara da yalan söyleyeyim. Ben üniversite olayından sonra kimseden bişey saklamayacağıma söz verdim abimle aramı düzeltmem aylar aldı saklayamam hiçbişey

Anasına niye alayım ya banane karıdan ben anca şikayetçi olabilirim ondan bu da dosya içinde tekrar dosya açılmasına ve benim boşanma davamın uzamasına sebep olacak ben bir an önce boşanmak istiyorum
Bu davanızın uzamamış hali mi? Adam ağzı ile diyor bırakmayacağım peşini diye. Sizce uzamadı mı?

Aynen hanımefendi şurda bi dayanağım ailem kalmış onlara da yalan söyleyeyim. Ben üniversite olayından sonra kimseden bişey saklamayacağıma söz verdim abimle aramı düzeltmem aylar aldı saklayamam hiçbişey

Yalan söylemek ile hiç söylememek aynı şeyler değil.

Orda gereğini yapıp annesine uzaklaştırma alsaydınız sizi bu kadar rahat taciz edemezdi. Abiniz göreceğini görmüş zaten, gözünün önünde vahşi hayvanlar gibi saldırılmış size, korumakla yetinmiş, korktuğunuz gibi olsa o da eşinizin yakasına yapışırdı , bişey yapmasına da gerek yok bunun için, siz öfkeli erkekten mantıklı hareketler beklediğiniz için anlamıyorsunuz bunu. Ki uzaklaştırma aldığınızı kimsenin bilmesine de gerek yok, çocuk değilsiniz. Gidin alın. Öğrenirlerse tedbir amaçlı dersiniz. Bişey olmaz.
Adınıza istinaden biraz hukuk bilginiz olduğuna inanarak soruyorum. Uzaklaştırma aldığımda telefonla taciz etmeye devam edebilir mi yoksa sadece fiziken yaklaşmaması için bir önlem mi bu

Yorumlara bakıyorum da yani kadın olabildiğince olaysız kimseyi üzerine sıçratmadan sessizce boşanmaya çalışıyor. Barışıp barışmama durumu da değil. Israrla ondan şikayetçi ol bundan uzaklaştırma al demek bilemedim. Bende olsam yakamı biran önce kurtarmak için dava dava üstüne uğraşacağıma asıl konuyu çözüme kavuşturmaya çalışırdım. Malum 15 yıl süren boşanma davaları var bu ülkede… ben 7 yıl hukuk bürosunda çalıştım bir boşanma dosyamız vardı size yemin ediyorum alfabenin “v” harfine kadar dosyaları vardı. Yok kaynım yan baktı, yok babama mesaj attı, yok kocam çocuğu alırken yarım saat geç verdi… 35A ile başladık 35V de iki tarafta yıldı anlaşmaya çalışıyorlardı en son…

Adınıza istinaden biraz hukuk bilginiz olduğuna inanarak soruyorum. Uzaklaştırma aldığımda telefonla taciz etmeye devam edebilir mi yoksa sadece fiziken yaklaşmaması için bir önlem mi bu
Edemez. Tek kelime mesaj atamaz. Para bile yollayamaz. Yaparsa yine şikayet edersiniz, ihlal etmiş olur çünkü.

Yorumlara bakıyorum da yani kadın olabildiğince olaysız kimseyi üzerine sıçratmadan sessizce boşanmaya çalışıyor. Barışıp barışmama durumu da değil. Israrla ondan şikayetçi ol bundan uzaklaştırma al demek bilemedim. Bende olsam yakamı biran önce kurtarmak için dava dava üstüne uğraşacağıma asıl konuyu çözüme kavuşturmaya çalışırdım. Malum 15 yıl süren boşanma davaları var bu ülkede… ben 7 yıl hukuk bürosunda çalıştım bir dosyamız vardı size yemin ediyorum alfabenin “v” harfine kadar doyaları vardı. Yok kaynım yan baktı, yok babama mesaj attı, yok kocam çocuğu alırken yarım saat geç verdi… 35A ile başladık 35V de iki tarafta yıldı anlaşmaya çalışıyorlardı en son…
İşe yaramayacak. Sıçrayacaklar. Ki sıçramışlar.

Yorumlara bakıyorum da yani kadın olabildiğince olaysız kimseyi üzerine sıçratmadan sessizce boşanmaya çalışıyor. Barışıp barışmama durumu da değil. Israrla ondan şikayetçi ol bundan uzaklaştırma al demek bilemedim. Bende olsam yakamı biran önce kurtarmak için dava dava üstüne uğraşacağıma asıl konuyu çözüme kavuşturmaya çalışırdım. Malum 15 yıl süren boşanma davaları var bu ülkede… ben 7 yıl hukuk bürosunda çalıştım bir boşanma dosyamız vardı size yemin ediyorum alfabenin “v” harfine kadar dosyaları vardı. Yok kaynım yan baktı, yok babama mesaj attı, yok kocam çocuğu alırken yarım saat geç verdi… 35A ile başladık 35V de iki tarafta yıldı anlaşmaya çalışıyorlardı en son…
Allah razı olsun sonunda biri anladı

benim anlamadığım uzaklaştırma almak için ailenizin bilgisine ne ihtiyaç var. Kocaman yetişkin insansınız gidip alacaksınız.
Aileniz öğrenirse de tedbir amaçlı aldım, adliye de olanlardan sonra dersiniz. Ne var bunda abinizin duyup çıldıracağı anlamadım.
Bence siz eşinizin sizinle iletişim kurmasından rahatsız değilsiniz ama bunu itiraf edemiyorsunuz kendinize.

Blöf yapıyor demişsiniz ama etraf manyak dolu. gidip kime sorsan da aa o hiç öyle biri değildi derler. Bu zamanda kimseye güvenmeyin. Uzaklaştırma bile çözüm olmuyor bu dönemde , bu kadar rahat olmayın.

Boşanma davası açtıktan sonra yaşanan olaylar o davaya sunulmuyor, mesela konu sahibi özgecan olayını teyit etse bunlar otele falan gitse, zina davası ya da sırf ilişki üzerinden sadakat yükümlülüğüne aykırılık için yeni bir dava açması gerekiyor. Sırf bunun için bile dilekçe aşamaları bile 3-4 ay sürebilir.

O yüzden avukatın dediğinde bir şey yok. Ama mevcut mesajlarla uzaklaştırma talep edebilir, aramama ve iş yeri ve eve yaklaştırmama gibi.

Boşanma davası açtıktan sonra yaşanan olaylar o davaya sunulmuyor, mesela konu sahibi özgecan olayını teyit etse bunlar otele falan gitse, zina davası ya da sırf ilişki üzerinden sadakat yükümlülüğüne aykırılık için yeni bir dava açması gerekiyor. Sırf bunun için bile dilekçe aşamaları bile 3-4 ay sürebilir.

O yüzden avukatın dediğinde bir şey yok. Ama mevcut mesajlarla uzaklaştırma talep edebilir, aramama ve iş yeri ve eve yaklaştırmama gibi.
Evet işte tek yapabileceğim bu. Dava bir an evvel bitsin bunu istiyorum ben

Uzaklaştırma kararı duruşmada söylenebilir. Hakim dikkate alır. Kanaatinde etkili olabilir. Her şey de davada etkili olsun diye yapılmaz. Boşanma davası tam bir sinir savaşıdır. Attıkları onca iftirayı kanıtlayamayacaklar. Ama attılar. Karşı taraf sinir olsun, zayıf düşsün diye yapılır bunlar.

Back
X