dün doğum yaptım hala sütüm gelmedi:(

.mavii.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
90
0
96
36
İstanbul
arkadaşlar moralim çok bozuk bebeğimi besleyemiyorum.dün normal doğum yaptım herşey iyi ama sütüm yok hala gelmedi napabilirim bir öneriniz varmı az az mama veriyorum alışmasından da korkuyorum..sürekli emziriyorum ama yok

arkadaşlar moralim çok bozuk bebeğimi besleyemiyorum.dün normal doğum yaptım herşey iyi ama sütüm yok hala gelmedi napabilirim bir öneriniz varmı az az mama veriyorum alışmasından da korkuyorum..sürekli emziriyorum ama yok

Benim arkadaşımında 2 gün sütü gelmemişti, sonra bi duş alırken göğüslerine filan eliyle masaj yapmış, o an anladım geldiğini sütümün demişti(nasıl anladığını bilmiyorum ama).. Banyo sonrası da çocuğunu emzirmiş ve sütü gelmeye başlamıştı. Ilık bi suyla duş yap, göğüslerini yukardan aşağı ovala bence...
Hee bi de benim göğsüm dolmuştu 3. günde filan, süt kanallarının açılması için sıcak kompres yap demişti doktor. Bi havluya kaynar suyu döküyorsun, kuru bi havluyla sarıyorsun bu ıslak olanı ve dayanabildiğin kadar göğüslerinde tutuyorsun, bu da süt kanallarını açıyormuş. Bence bunları bi dene, umarım faydasını görürsün.
Ama sana tek bir şey söyliycem, sakınnnnn moralini bozma. Benim ilk günler biraz sıkıntılı geçmişti, ister istemez canım sıkılmıştı. Ve 6 aylık kızım sütüm bitti. Sakın sıkma canını, sakın...

Benim ilk gün çok az gelmişti. Birkaç gün sonra sütün gelir, sakın üzülüp stres yapma. İlk duştan sonra sütün gelir, rezene çayı, hurma sütü arttırıyor. Benim kızım 16 günlük oldu, ilk hafta sütüm azdı mama takviyesi yaptım , hala arada mama veriyorum.Bebeğini aç bırakma sakın, ben mama verip aç bırakmadığım halde hafif sarılık geçirdi. Emzirdikçe sütün artacak , iyice dinlenmeye çalış emi ;)

2 gün oluyor doğum yapıyorun hemen nete giriyorsun...artı bunu burdan değil en acil taraftan dr a sorman gerekmiyormu

canım sıcak bir duş inanılmaz işe yarıyor.
banyoda yumusak bir masaj yap sıcak suyun altında ve bol bol emzir.
başka birşey pek işe yaramadı bende.

hiç canını sıkma. benim tanıdığım insanların çoğunun sütü geç geldi. ama ilk 6 ay sırf anne sütü verdiler. sen pes etme. mutlaka önce göğsünü ver. açken daha süratli çeker. gelir en kısa zamanda. zaten kimsenin sütü ilk günden şakır şakır gelmez heralde.

arkadaşım sakın hemen mama filan diye düşünme zaten yenidoğan bi bebek 3 gün aç kalabilir. zaten anne sütü hemen gelmezki. gelen sütte kolostrom denen azıcık bi süttür ve bebeğin ilk aşısıdır. senin psikolojini çok iyi anlıyorum çocuğun aç kalmasından korkuyorsun. benim ilk çocuğum 3 gün boyunca aç kaldı sadece ilk sütü aldı. sezaryen olduğum için sütüm geç geldi ama hiç pes etmedim sürekli emzirdim. sana tavsiyem sürekli emzirmen sonra sütün aşırı derecede çok geliyor göreceksin. sakın küçücük bebeği anne sütünden mahrum edip mama verme.

2 gün oluyor doğum yapıyorun hemen nete giriyorsun...artı bunu burdan değil en acil taraftan dr a sorman gerekmiyormu

yeni doğum yapan nete giremez diye bir kural mı var anlamadım.. ayrıca deneyimlerden faydalanmak istemiş hepimiz öyle yapıyoruz.. yoksa burda ne işimiz var...

bencede ne saçma bir cevap vermiş kızın sorusuna ne güzel kendin iyi hisediyoki nete girmiş.nevar bunda bide yargılamış kızcağızı komiksin arkadaşım.güzelim sorunun cevabına gelelim sütün yavaş yavaş sen emzirdikçe gelicektir kafanı takma mama takviyesi yapman hemen bebeğinin mamaya alışcağı anlamına gelmez bnim oğlum bir hafta mama yedi ama ben emzirmeyede devam ettim sütüm gelene kadar.ayrıca sıcak duşta iyi geliyo gerçektende

canım öncelikle bebeğini sağlıcakla büyüt inşallah.bende 9 martta sezeryanla doğum yaptım sütüm 3.gün geldi.inşallah tez zamanda sütün gelirde bebeğin doyasıya emer.

bebekler zaten kendilerine yetecek üç günlük sıvıyla dünyaya gelirlermiş. doğum yaptığında zaten sütün gelmez. süt bebeğin emmesi ile iki üç günde falan gelir. niye mama verdinki şuan alıştığı için sütün gelene kadar mama vermek zorundasın. benim çocuğumda doğduğunda sürekli ağlıyordu herkez bu bebek aç diyordu. hastanede kan şekerine baktılar herşey normaldi zaten üçüncü günde sütüm geldi.

canım bende 25 gün oldu dogum yapalı benimde 4.günde geldi ama bu süre zarfında hep emzirdim ama mutlaka krem kullan doktorun zaten verecektir boş emdiginde yara oluuoo yani benimki öle oldu bu arada bana hastaneeki bebek hemşiresi mama vermemii söledi hatta hastanedede kendileri verdiler 4. günün sonunda kızlarıında dedigi gibi banyodan sonra gögüslerimden akmaya başladı sütüm ılık su iyi geldi ve sakın stres yapma ben hep agladım boşyere ama allaha çok şükürr iyiyiz şimdi ama mutlaka doktoruna sor o seni yönlendirir mama ver derse verirsin

canım sütün gelmemesi normal canını sıkma ablamında doğumdan üç gün sonra sütü olmuştu.doktor sürekli emzir dedi.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim cvplarınız için..hala uğraşıyorum sürekli emziriyorum arada mama veriyorum çok ağlıyor yoksa ama emiyo da yani inş bir an önce gelir sütüm hasta olmasından korkuyorum stres yapmamaya çalışıyorum ama ona kıyamıyorum hiç

sık sık emzır. sut dedıgın ılk gun şarıl şarıl gelen bısey degıl. ılk 3-4 gun zaten yogun kıvamlı sarımtrak agız sutu denen kolostrum gelecektır. o bebegını bu gunlerde doyurmaya yeter. oylekı zaten meme ucunu sıktıkca damla damla gelıyor. benım tam anlamıyla sutumun gelmesı yaklasık 1 haftayı buldu. gogsune sıcak komplex uygula sıcak havlu koy ve sıcak suyla dus al masaj yap yukardan assagı dogru...
humana stıll tea tavsıye ederım o da cok ıse yarıyor.
saglıkla buyut bebegını.

Canım bende yeni doğum yaptım.Benimde 3. gün geldi.Bende önce emzirdim sonrta mama verdim sarılık olmadı.Şimdi 10 gün oldu doğum yapalı mamayı çok ağlarsa aarada veriyorum hem şimdiki mamalar muhallebi gibi değil.Ben humana still çay içtim.Bide canım tavsiyem bira mayası al.Sıvı şekilde olanfda varmış benimkisi hap gibi içiiyoum bebilş emdiğinde süt ağzından akıyor.Bol bol sıvı tüket ve sakın moralini bozma.

sakın canını sıkma benimde günlerce sütüm gelmedi bebeğim şeker düşüklüğünden yoğun bakımda kaldı 4 gün mama verdiler ama sürekli sağdım gelmesede sütümü çektirdim havlu ütüleyip göğsüme koydum sıcak duş alıp masaj yaptım az geldi hatta 3 aylıkken falan adam akıllı sütüm geliyordu.ama şunu da bil yeni doğan bebeğin midesi zaten ceviz kadar oluyor.sütün gelincede 2 çeker doyar az diye üzülme sakın.

bi kac gün sürüyor canim meraklanma ama mama felanda vermeye kalkma yoksa alisiyor
sürekli ve memeni cabucak gelecektir

Öncelikle bebeğiniz anneli babalı büyüsün, gözünüz aydın,
Sakın bu durumu stres yapıp üzülmeyin çünkü cidden sütü etkiliyor,
Benim ilk doğumumda hiç abartmıyorum 20.günde falan gelmişti, bu arada mama takviyesi yaptık,
ıkincide humananın anne çayından çok faydalandım, gerçekten sütü getiriyor,
Sıcak duş, beyaz üzüm ve bol yeşillik yemeninde sütü artırdığını bir yerlerden okumuştum,
Göğüs uçlarına kremlerinizi ihmal etmeyin, zira boş emdiği için hemen yara olabilir, canınızın yanmasıda sütün geç gelmesini etkiler.

ilk üç gün sütünün gelmemesi normal. Süt omasa da sen emzirmeye devam et ki sütün gelsin. Çünkü süt, bebek emdikçe gelir. Daha dün doğum yapmışsın panik yapma, moralini de bozma canım

Back
X