dün gece düşündüm de....

• Konu Sahibi Konu Sahibi talin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
46
2-3 gündür denetim için ''bir derdim var'' ile ilgili bölümleri kontrol ediyorum
herkesin bir derdi var kendine göre
okuduğum hikayelerin çoğuna inanamdım:1no2:
aldatılıp,eşini başka bir kadınla yatakta yakalayanlar,
senelerce bebek sahibi olamayanlar,
eşinden dayak yiyen kadınlar,
iflas edip herşeyini yitirenler,
eşini,çocuğunu kaybedenler.......

bu liste uzayıp gidiyor...
çok etkilenmiş olmalıyım ki
dün gece yatarken beni düşündüren çok şey oldu..
geçirdiğim son 1 yılı düşündüm
beni üzen,kendime dert ettiğim olayları....

tiroid sebebiyle tek gözümde oluşan pörtlemeye inanılmaz üzüldüm...
hamileydim,ama geçen ay kürtaj olduğum için üzüldüm..
hadi bunlar neyse
oğlumun okuldaki ilk yılı olduğu için sürekli hastalanmasına üzüldüm...
eşimin beşiktaşı benden çok sevdiğini düşündüğüm için üzüldüm...
evimizi satıp yenisini almak için para biriktirmeye çalışırken,eşimin bir gün eve gelerek ''yeni bir araba aldım'' demesine üzüldüm...
annemin sürekli sağlık,babamınsa maddi problemlerlerle uğraşmasına üzüldüm...
kilo aldığım için,arkadaşım beni aramadığı için,kaynanam herşeye karıştığı için üzüldüm,üzüldüm,üzüldüm....
sonra;
sonra bi baktım ki Allahım üzülecek ne kadar çok şey bulmuşum kendime
bu sefer,dün gece ne kadar çok şeyi dert etmişim kendime diye daha çok üzüldüm:1rolleyes:...

sonra dedim ki
pörtlemiş de olsa bir gözüm var,
bebeğimi kaybetmiş olabilirim ama en azından hamile kalabiliyorum,
oğlumu doktora götürebiliyorum,
eşim parasını başka kadınlarla dost hayatı yaşayarak harcamıyor ki,beraber binebileceğimiz bir araba aldı alt tarafı,
çok şükür hala yaşayan bir annem ve babam var,
sağlıklıyım,arkadaşlarım var
hayat çok güzel........:teytey:

ve bana tüm bunları hatırlattığınız,şükretmemi sağladığınız için hepinizi çok seviyorum
iyi ki varsınız:1hug:

sevgiyle kalına.s.

cok dogru demissin evet cok haklisin bazen bende oyle dusunuyorum
ama Allah'ima sukurler olsun bu gunlerime
yavrularim yanimda esim yanimda annemler yanimda bunlarada sukur
hayat herseye ragmen yasaniliyormus

evet doğru diyorsunuz ben eşimden ayrı oluğuma rağmen bende şükrediyorum
iyiki hatalarını erken görmüşüm ve ayrılmışım diyorum ya bir bebeğim olsaydı ozaman ne yapardım diyorum ?
Allah ın sevdiği kuluyum sağlıklıyım elim ayağım tutuyor işim var ailem yanımda daha ne isteyim

çok haklısın ablacım ama bazen insanlar öyle bır çıkmaza giriyor ki ne söylesende artık umudu kalmıyor bır çare arıyorlar....aynı benım gıbı ......
bazen dıyorum kaynanam dünyanın en kötü insanı olsaydı da ayrı bır evim olsaydı böyle yazdım dıye en iyi insanı sanmayın bana kök söktürüyor ...
birlikte oturmak okadar felaket ki.....HİÇ AMA HİÇ UMUDUM YOK ARTIK HAYATTAN ....
GÜLECEK SEBEBLER BULAMIYORUM ARTIK

bırde düşünün daha 23 YAŞINDAYIM AMA UMUT YOK ..

insan bazen kendine dert arıyor mutluğu kendimize çok görüyoruz sanırım ve Allah bize halimize

şükretmemeiz için sayısız sebep sunuyor işte sizinde saydığınız gibi. hasta olduğumuzda gideceğimiz

bir doktor var, henüz benim yok ama sizlerin sizi seven dövmeyen eşleri var aldatılmıyorsunuz maddi

sıkıntılarıız yok çözümsüz problemlermiz Allaha şükür yok. evet çook doğru söylüyorsn Talin ben de

bazen saçma sapan şeyleri dert ettiğim için kendime kızıyorum kendi dertlerimi gerçekten dert olan

şeylerden üstün görerek bencilleşiyorum:(

Sanırım ben de şükretmeliyim...

Bazen isyana varsa da dilim, kabullenmese de yüreğim... şükretmeliyim aslında halime...

Teşekkürler arkadaşlar... ıyi ki varsınız... ıyi ki samimi bir ekilde paylaşabiliyoruz...

Son düzenleme:
dert üstüne dert aradığımız zamanlarımız oluyor birikmelerin sonucu diyorum ben..
Rabbim dermansız dert vermesin.. her derdin sonunda şükrediyorum beteri olmasın diye..
her halimizle şükretmemiz gerek diye düşünüyorum a.s.

ALLAHım yinede halimize binlerce kez milyonlarca kez şükürler olsun..:Saruboceq:

haklısınız kızlar
şükredecek ne kadar çok şey var değil miyerimseniben

talincim.. böyle farkındalıklar o kadar hoşuma gidiyor ki anlatamam.. Yazdıklarını okurken, yeni öğrendiğim şeyler de oldu ve elbette üzücü..

Ama yürekten inanıyorum ki zamanında "üzücü" olarak nitelendirdiğimiz her şey, üstesinden gelmemizin sınandığı her olay; bu hayat okulunda yer alan derslerden bir kaçı sadece..

Düştükçe dikkatli yürümeyi öğreniyoruz.. Öğrendikçe de büyüyoruz.. Ama hep konuştuğumuz gibi, ruhumuz, bilinç ve farkındalık düzeyimiz büyürken, içimizdeki çocuğa kırmızı rugan pabuçlar giydirmeyi unutmadan..

Her şey gönlünce olsun..
Hayat okulu derslerinden geçer not alman dileğiyle... yerimseniben

ne güzel anlatmissin talincigim keske hayata her zaman böyle pozitif bakabilsek
elimizdekilerle yetinmeyi ögrenebilsek
halbuki sükretmemizi gerektirecek ne kadar güzellikler var
sükürler olsun bu günüme

haklısın talincim
o kadar cok seyi dert ediyoruz ki olmadık yere
allah kimselere dermansız dert vermesin :Saruboceq:

ekleyecek bir şey bulamıyorum, iyimser olmaya çalışıyorum sürekli ama o kadar çok unutuyoruz ki bazı şeyleri.

geriye dönüp baktığımda gerçekten hiç değmeyecek şeyleri kafama taktığımı ve kendimi boş yere mutsuz ettiğimi düşünüyorum,ama yaptığımız hataların ve yanlışlarında bizi olgunlaştırdığı bir gerçek,allahım dermansız dert vermesin kimseye...

Canım özlemişim yazılarını artık bişeye üzülmediğine çok sevindim sevgiyle kal...

Okuyunca Hak Verdim Gerçekten Çok Doğru..Bazen O Kadar Küçük Şeylere Takılı Kalıyoruzki..

:içelim:

bardağın dolu yanı değilde hep boş tarafını gördüğümüz için oluyor tüm üzüntülerimiz.
bakar körlük diye buna denilir heralde.hayatımızı didiklesek tabiki şükredeceğimiz bir dolu şey buluruz.ama nankörmüyüz neyiz.galiba biraz öyleyiz.neyseki bazende olsa farkındalıklarımız ön pılana çıkıyor ve böyle mutlu olacağımız ayrıntıları yakalayabiliyoruz.bunada şükür.ya farkına varamasak.
düşüncelerin için sağol bitanem.
allah hepimize güzel görebilen kalpler nasip etsin.

Çok haklısın,hayat iniş çıkışlarla dolu, her durumda Allaha şükretmeli beterinden koruıması için dua etmeliyiz........:Saruboceq:

Back
X