Daha önce konu açmıştım bayramda teyzemlerin yanına gideceğim kavga ettik diye. Sonra konu tatlıya bağlandı. Beni elleriyle yolcu etti bindirdi otobüse. Bayramın ilk günü kayınvalidemi aradım bayramlaşmak için. Eşim kedimi benim haberim olmadan kayınvalidenin evine götürmüş. Bende eşimi aradım kedi 6. kattan düşmüştü depresyondan yeni çıkmıştı. Yabancı yerde yapamaz akşam eve götür diye. Telefonda bana bağırmaya başladı hakaret etmeye başladı. Ben kendimden geçtim. Ağlamaya başladım yere düştüm. Neyse kayınvalidem ile kayınpeder eve götürmüşler kedimi.
Daha sonra eşimle telefonda konuşurken konu başka yerlere geldi. Benim teyzemlere gitmemden açıldı. Annemleri evinde istemiyormuş bana bin tane küfürler. Ben bundan sonra o olmadan bir yere gidemezmişim. Bana ve aileme etmediği hakaret kalmadı. Sonra yine ben aradım sinirle söyledim dedi özür diledi. Ertesi gün eve geri döndüm. Telefonda da gayet normal konuşuyorduk. Eve geldim. Tam yatacağım birden bağırmaya hakaret etmeye başladı tekrar. Ne olduğunu anlamadım. Bana annemlerden özür dileyeceksin diye bağırmaya başladı. Ondan sonra bizim ne olduğu belirsiz bir ailemizin olduğunu söyledi. Kendi ailesinin soyadlarını sıralamaya başladı. Ben vekalet vereceğim boşanacağım dedi. Sabah pılını pırtını topla git dedi. Çocuğuna da kendin bak dedi. Annenin yanında rezil ol dedi.
Bende bu kadar hakarete dayanamadım. Giyinip gecenin köründe evden çıktım. Telefonumu alacaktım. Bana çabuk çabuk dedi beni kovaladı. Ne edepsizliğim ne terbiyesizliğim kaldı. Ben ona kumpas kurmuşum. İşe girmemişim. Tuzak kurmuşum ona. Asıl anlayamadığım nokta bu. Eşim zengin değil malvarlığı yok. Neyine tuzak kurdum anlayamadım. Yoldayken annesini aradım. Oğlun beni evden kovdu dedim. Bir kere hamile kadın geceyarısı sokağa yollanır mı demedi. Ben karışmam dedi. Beni ilk baştan tasvip etmemiş. Sebepte boyumun eşimden uzun olmasıymış. Velakin böyle arkadaşlar. Dün gece annemlere geldim. Bilmiyorum ne olacak. Boşanacak mıyız boşanmayacak mıyız. Ha bu arada barışmak için kimseyi başına toplamayacakmışım. Ben ne kötü bir insanmışım meğer. Sıcakkanlı olmadığım için boyum uzun olduğu için kedimi düşündüğüm için. Çocuk eşiminde çocuğu bu arada. Ama o bana çocuğuna kendin bak dedi. Piçine deseydi de tam olsaydı. Nafaka falanda vermezmiş. Karışık yazdım kusura bakmayın.