Dün gece ölüyorum sandım:(

helpful19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
41
0
86
Çanakkale
Kızlar dün gece acaip bir ağrıyla uyandım.Karnım davul gibi olmuş,midem ağrıyor,nefes alamıyorum,ciğerlerime bıçaklar saplanıyor,organlarım yer değiştiriyor sanki.Bu Ohss dimi?Eşimi kaldırmayayım dedim ama ağlamama uyandı.İnanın üçüzlere hamilesin bile deseler o anda hiç sevinemezdim.Böyle durumlarda protein takviyesi için serum veriliyomuş diye okumuştum.Yaşadığım yerden acile gitmem falan mümkün değil o saatte.Ben de mercimek çorbası yemeye çalıştım biraz.su içtim.Saatlerce kıvrandıktan sonra şimdi daha iyiyim.Ama ya bi daha olursa.Bugün doktora gitsemmi ya çok korkuyorum daha beter olurum ya hastene de yatarsam.Bebek de gitmiştir dimi onca acıya.Böyle bişey yaşayan oldu mu?

Canım günaydın, ben böyle birşey yaşamadım ama bence geciktirme ve doktora git.....
Bebeğe birşey olmamaıştır bence....
Gönlünü ferah tut canımmmm

ben yaşamadım ama tek tavsıyem kesınlıkle doktorunuza gıtmenızdır eger ulasım zorlug cekıyosanız bı hastanınenın acıl servısını arayıp bılgı alın..gecmıs olsun ınş saglıklı bı dogum yaparsınız..

Canım geçmiş olsun.Bence vakit kaybetmeden doktora git.Tipik ohss tarif ediyorsun.Karnındakim şişlik hala devam ediyorsa yine solunum sıkıntısı yapabilir.Bu durumda karnındaki suyu boşaltmaları lazım.Protein ağırlıklı beslen,tuzu olabildiğince az kullan ve bol sıvı almaya çalış....

Kızlar dün gece acaip bir ağrıyla uyandım.Karnım davul gibi olmuş,midem ağrıyor,nefes alamıyorum,ciğerlerime bıçaklar saplanıyor,organlarım yer değiştiriyor sanki.Bu Ohss dimi?Eşimi kaldırmayayım dedim ama ağlamama uyandı.İnanın üçüzlere hamilesin bile deseler o anda hiç sevinemezdim.Böyle durumlarda protein takviyesi için serum veriliyomuş diye okumuştum.Yaşadığım yerden acile gitmem falan mümkün değil o saatte.Ben de mercimek çorbası yemeye çalıştım biraz.su içtim.Saatlerce kıvrandıktan sonra şimdi daha iyiyim.Ama ya bi daha olursa.Bugün doktora gitsemmi ya çok korkuyorum daha beter olurum ya hastene de yatarsam.Bebek de gitmiştir dimi onca acıya.Böyle bişey yaşayan oldu mu?

canım aynı şey benim başıma da geldi ...eğer şimdi iyiysen ve yürürken zorluk çekmiyorsan bişey yoktur ben gittim doktora ohss yokmuş allaha şükür aldığım ilaçlardan oluyomuş o arasıra şişmeler ağrılar.akşam yemek yiyip üstüne yattın mı hemen ..
ohss öyle bazen geçip bazen başlamazmış yürüyemezmiş insan ..
sıkma canını ben 11.günümdeyim geçti o şikayetler..

Ohss hafife alınacak birşey değildir muhakkak hekim takibinde olman gerekir Türkiyede benim bildiğim bu sebeple 2 anne adayını kaybettik.Seni korkutmak istemem ama hekime gitmek için illa sürünmeniz gerekmiyor

bu söylediklerinin belki on mislini yaşadım canım. tek kurtuluşum su içmekti ama hiçbir şey yiyip içemiyordum. üç gün üst üste uyuyamadım. evin bir odasından bir odasına gittiğimde su içinde kalıyordum. tuvalete gidemezdim. öyle bir halsizlik yaptı. ağrılar hareket ettirmiyordu zaten. duş yapıp hastaneye gitcem ayakta duramıyorum. sandalyede eşim yıkadı beni. düşün artık. allahım canımı al diye yalvardığmı hatırlıyorum. üç gün hastanede yattım. on-on iki serum yedim. iki ünite kan. karnımdan ve vajinadan su aldılar. çok kötüytdü. ama benim anlamadığım sizin transferinizi neden ertelemediler. benimkini ertelemişlerdi. bu çok riskli bebek için çünkü.

ohss ciddiye alınması gerekir bende olmuştum ilaçlardan dolayı hastanede 4 gün yattım iyileştim, hemen dr gitmen gerekiyor allah korusun ölüme kadar gidebiliyormuş

cünkü anladım kadarıyla benimkinden daha ileri durumda seninki nefes alama ciddi bir durum benimki o kadar olmamasına rağmen dr hastaneye yatırdı, çünkü hamile kalırsan eğer daha fazla şişkinlik oluyormuş dr bana ohss bebeğin tutunmasına engel değil demişti tutacağı varsa tutar demişti ama benimki tutmadı vakit kaybetmeden doktora git

canım ihmal etmesen ohss ciddi birşey hastanede serum takviyesi gerek ve bol bol su alman gerekiiyor Acil şifalar dilerim

kızlar ohss sadece karın şişiliği mi benim karnım şiş ama ağrı falan yok hafif kasık ağrım var bulantım da yok en son e 2 4000 civarıydu bugün transferimin 4. günü. sizce şişmek normal mi? acaba ohs olmasa da şişme olur mu?

canım ohss genelllikle fazla yumurtası olup toplama sonrası karın içinin su toplaması gibi bişe hayati tehlikeye kadar gidiyo e2 yüksek çıkınca riskli.. belirtileri var ama yaşayanlardan öğrenmek daha iyi ben sıkıntı çekiyorum ama bilemiyorum

canım bendede cok şişkinli,kabızlık ve ağrı oldu.hatta transferim bile ertelendi.ama kimse bana hayati tehlikeden söz etmedi.umarım en kısa zamanda atlatırsın bol pratein al.bol bol balık ve et ye.bol bol su iç.mutlaka ama.

saol canımbe nim hemşirem söyedi bana ama bunlar çok uç durumlar allah korusun ben sadece benimki ohss gibi mi onu merak ediyorum

evet ohss tarif ediyorsun...
ben de olmuştum.protein içerikli serum yaptılar...bol bol su içmelisin......
gerekli tedaviyi almazsan tekrarlayabilir....geçmiş olsun.......

vakit kaybetmeyin hemotokrit tahliliyle kesin sonuç alıyorsunuz yaşayan arkadaşların yazdığı doğru senin yaşadığın olayda erken dönem ohss olabilir ilerliyor benim transferimin 7 ci günü gece aynı olayları yaşadım tahlil sonucum sınırda çıktı arkasından yükseldi ve 13 gün hastanede yattım zor zamanlardı geçti gitti ama ihmale gelmiyor bebeği etkilemiyor ama ihmal etmeyin sonucu gerçektende ölüme varabiliyor

Kızlar ben geldim.Hem iyi hem kötü haberler.Doktordan yeni geldim.Hemşireler bile görünce çok şişmişsin dediler.Ohss olmuşum 6 saat serum yedim sonra 2 litre su alındı.Bu arada hamile olduğumu öğrendim.10.gün değerim 170.ıki günde bir gidip aynı işlemi tekrarlatıcam.Umarım bebeğim dayanır bu maratona yorumlarınızı bekliyorum.Çok saolun şimdiden.

Çok ağladım hamilesin dediklerinde.Pazartesi ikiye katlaması lazımmış.Nolur dua edin.Şu çektiklerime değsin.Ama henüz çok sevinemiyorum durum netleşmeden.

Back
X