- Konu Sahibi angryangel
Sevgili arkadaşlar. Artık iyice kanaat getirdim aptalın teki olduğuma. Ben başkaları için kendin parçalayan, gene başkaları için hayatını erteleyen kocaman br aptalım. Mevzu ise şu: Dün büyük görümcem kaynımla birlikte dershane bakmaya gitmişti. LYS YGS hazırlık için. Bir ay öncesinden demiştim ki madem dershane bakacaksın gideceğin zaman söyle birlikte gidelim, müdürlerle bir iyice konuşalım seni kandıramasınlar dedim. Çünkü benim 6 senelik dershane tecrübem var. 6 senedir dershane ve özel okullarda öğretmenlik yapıyorum. Kayıt almalarda dahi bulundum. O yüzden açıklarını kolayca görebileceğime inanıyorum. Neyse bu bana hiçbir şey söylemeden abisiyle gitti. Geç gittikleri için bir - iki tanesinin dışında açık dershane de bulamamışlar. Geldiğinde ben de akıl vermek istedim. F.... dershanesine gitmişler. Benim bildiğim kadarıyla sürekl, şişirme yapan bir yerdir orası. O dershaneyle ilgili uyardım. Dedim ki o dershanenin müdürü yayınlarındaki soruların ÖSYM'nin sorularıyla denk olabilirliğinin garantisini veriyor mu sana. Bu hemen bağırmaya başladı. Soru çözümünde biz kaynak götürücez falan diye. Dedim ki ben bunları biliyorum zaten. Ama bu adamlar sana hiç mi yayın vermeyecekler. Çünkü eski çalıştığım yerlerden biliyorum. Yayınlar yüzünden öğrencilerle yönetim arasında çok arbede çıkmıştır. Geçen sene gittiği dersaneden hiç memnun kalmadı ve sonuç olarak iyi bir yer de tutturamadı. Benim amacım bu sene de mutsuz olmasın diye uğraşmak. Haa bir de malum cemaat dershanesi de var. Bak dedim oraya kaydolmasan bile git bir konuş. En azından fikir edinirsin, kıyas yaparsın dedim. Küçük görümce dedi ki ablam oraya gitmez cemaate mi alsınlar falan dedi. Ablasının aklı yok sanki seçimlerini yapamayacak sanki. (Bu arada küçük görümce kimya öğretmenliğinde okuyor. Kendisini de herşeyi bilir zannediyor.) Bunlar hem bana bağırdılar böyle sonra büyük görümce, tamam kapatalım bu dershane konusunu kavga çıkacak yoksa dedi. Sanki kavga çıkaran benim. İkisi bir olup üzerime geldiler.
Kısacası benim bu kadar görüş bildirmem suç oldu ama onlar benim evlenirken giyeceğim gelinlikten çocuğumu doğuracağım hastaneye kadar karıştılar. Ben hepsine eyvallah çektim. Sırf kavga olmasın uyumsuzluk olmasın diye. Küçük görümce üniversitede okuyor, tek başına evde kalıyor, ev kirası benim evimin kirasıyla karşılanıyor. Gene bütün kış biri gurbet elde parasız kalır para gönderiririm. Büyüğü babasıyla küser para istemez telefon faturasını öderim. elbise görürler canları kalır alırım. Aldığım maaşı ben bunlara harcadım, işte sonuç. En kötü olan ben oldum gene. O yüzden diyorum ben yüzyılın aptalıyım diye. Kimseye değerinden fazla değer vermemek lazım. Sonra böyle tepeme çıkıyorlar işte. Daha kaç kere böyle kazık yiyeceğim. Ben akıllanmam yaa...
Kısacası benim bu kadar görüş bildirmem suç oldu ama onlar benim evlenirken giyeceğim gelinlikten çocuğumu doğuracağım hastaneye kadar karıştılar. Ben hepsine eyvallah çektim. Sırf kavga olmasın uyumsuzluk olmasın diye. Küçük görümce üniversitede okuyor, tek başına evde kalıyor, ev kirası benim evimin kirasıyla karşılanıyor. Gene bütün kış biri gurbet elde parasız kalır para gönderiririm. Büyüğü babasıyla küser para istemez telefon faturasını öderim. elbise görürler canları kalır alırım. Aldığım maaşı ben bunlara harcadım, işte sonuç. En kötü olan ben oldum gene. O yüzden diyorum ben yüzyılın aptalıyım diye. Kimseye değerinden fazla değer vermemek lazım. Sonra böyle tepeme çıkıyorlar işte. Daha kaç kere böyle kazık yiyeceğim. Ben akıllanmam yaa...