• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünden beri toparlanamıyorum

Ay-hal

05.05.2015
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
4.231
4.199
83
Dün eşim eve gelirken yolda baygınlık geçirmiş :KK43: biz 3 yıllık evliyiz .. daha öncesinde hayatında ben yokken bu tarz şeyler oluyormus kendisine .

Biz evlendikten sonra ilk kez dün böyle bir şey gelmiş başına ,sanki diyor ağzımdan bişey girip beni aşağı çekti düştüm bir anda titreme falanda olmuş :KK43: neyse dün misafirleydik geldi ama gelene kadar benim içimde bir stres bir korku neden bukadar geç kaldı şarjıda yoktu ulaşamıyordum ,neyse geldi ordakilere bişey soylemedik bana mutfakta anlattı sonra eve geldik .. tansiyonunu ölçtüm 16/5 çıktı bir dakka geçmedi gene baktık 13/5 çıktı tansiyonuyla alakalı bir sorunu oldugunu düşünüyorum ettim ettmedim hastaneye gitmeye ikna edemedim, uyuduk sonra .. sabah işe giderken ölçtüm gene 13/8 çıktı geceye göre daya iyiydi .. çok korkuyorum ona bişey olursa yaşayamam ben bunun
gibi bir rahatsızlıga şahit olan var mı ?normalde 3 yıldır böyle bir şey gelmemişti başımıza ...

Son gelişme: çok şükür ikna ettim hastaneye gitmeye haftaya 1 haftalık izin alıcak tüm kontrolleri yaptırcaz inşallah çok teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara.

Son düzenleme:
Ne demek hastaneye ikna edemedim, adamdaki nasıl bir cahil cesareti?

İnsan bazen kendisi için olmasa bile sevdiklerini korkutmamak için gider doktora, eşiniz sizin endişelenmenizi de umursamamış.

Bu işlerden hiç anlamam ama eşinize çok kızdım, size geçmiş olsun demek istedim endişelenmeyin, baksanıza adamın umrunda bile değil.

İyiyim ben geldi geçti diyor :KK43:
Benim babam da öyle söylüyordu . Başı çok ağırırdı fakat iyiyim ben bana bişey olmaz ,der ,doktora gitmezdi .birgün zorla doktora götürdük ,1 yıldır beyin tümörüyle yaşadığını öğrendik .

Tabi ki esinin ki farklı fakat ihmal aynı .

Ne demek hastaneye ikna edemedim, adamdaki nasıl bir cahil cesareti?

İnsan bazen kendisi için olmasa bile sevdiklerini korkutmamak için gider doktora, eşiniz sizin endişelenmenizi de umursamamış.

Bu işlerden hiç anlamam ama eşinize çok kızdım, size geçmiş olsun demek istedim endişelenmeyin, baksanıza adamın umrunda bile değil.
O hep öyle kolay kolay gitmez hastaneye okadar agladım gidelim acile bi serum verirler en azından dedim ama yok iyiym ben diyor kabul edemıyor bide bu halde işe gitti kafayı yemek üzereyim babasıda yanına gitmiş beni aradı ihmal etmeyelim gösterelim doktora diye bugun gelsin bakalım zorlada olsa taksi çagırıp götürcem onu acile hastane bide çok yakımımızda 5 dakkalık

Benim babam da öyle söylüyordu . Başı çok ağırırdı fakat iyiyim ben bana bişey olmaz ,der ,doktora gitmezdi .birgün zorla doktora götürdük ,1 yıldır beyin tümörüyle yaşadığını öğrendik .

Tabi ki esinin ki farklı fakat ihmal aynı .
Aynen öyle Alahım şifa versin tüm hastalara inşallahhh

O hep öyle kolay kolay gitmez hastaneye okadar agladım gidelim acile bi serum verirler en azından dedim ama yok iyiym ben diyor kabul edemıyor bide bu halde işe gitti kafayı yemek üzereyim babasıda yanına gitmiş beni aradı ihmal etmeyelim gösterelim doktora diye bugun gelsin bakalım zorlada olsa taksi çagırıp götürcem onu acile hastane bide çok yakımımızda 5 dakkalık

Acillik durumu yok eşinizin.
Acile gidip dün bayıldı deseniz garip olur. Dün neden gelmedin derler...
Yarın pazartesi zaten,
Hastaneye gidin; önce tansiyondan şüpheleniyorsanız, dahiliyeye gidin tetkikleriniz yapılsın. Gerekirse tansiyon takibi yapılır.
Ama bence gitmişken nörolojiye de gidin, doktor muayenesini yapsın...
hem aklınızda soru işareti kalmaz.
Acile gitseniz, uzman doktor olmaz.

Erkekler nedense hastahaneye gitme konusunda çocuk gibi davranıyorlar, hiç anlamam. Eşinizin adına randevu alıp zorla götürmelisiniz. Sağlık ihmale gelmez.

Acillik durumu yok eşinizin.
Acile gidip dün bayıldı deseniz garip olur. Dün neden gelmedin derler...
Yarın pazartesi zaten,
Hastaneye gidin; önce tansiyondan şüpheleniyorsanız, dahiliyeye gidin tetkikleriniz yapılsın. Gerekirse tansiyon takibi yapılır.
Ama bence gitmişken nörolojiye de gidin, doktor muayenesini yapsın...
hem aklınızda soru işareti kalmaz.
Acile gitseniz, uzman doktor olmaz.
Bende öyle düşündüm ama kötü olursa acile gideriz gibisinden dedim bende arastırıyorum dünden beri tansiyon için dedğiniz gibi dahiliyeye gitmek lazımmıs babasıyla da konusup onu ikna etmemiz lazım hep bir elden bakalım

Tansiyon anlık değişebilir ben tansiyon sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Daha çok epilepsi nöbeti gibi birsey geçirmiş gibi. Stres, uykusuzluk, fazla kafein alımı gibi şeyler de ara ara bu tarz etkiler gösterebiliyor. Ama en kısa zamanda bir nörologtan randevu alın ve gidin..

Bu zaman zarfında Allah korusun tekrar böyle bişey yaşanırsa;
1) başını yumuşak zemine koyun (titreme vb olursa zarar görmesin)
2) başını saga yada sola dogru yan çevirin (kusma olursa akciğerlerine kaçıp solunum yolunu tıkanmasın diye)
3) hemen eşinizin nöbet sırasında videosunu çekin. Çünkü sebebi konusunda doktorlara çok yardımcı oluyor nöbet görüntüleri..

Umarım korktuğunuza değmez ama eşiniz kesinlikle Dr gitmeli!!! Hamlesiniz iiiraz ederse ya dogum başladığında aynı şey olursa ne yapacağız? Ya bebeği severken olursa? Ya tedavisi olan birşey ve gitmediğimiz için sana birşey olursa ne yapacağız ?? Gibi sorular sor..

Bende öyle düşündüm ama kötü olursa acile gideriz gibisinden dedim bende arastırıyorum dünden beri tansiyon için dedğiniz gibi dahiliyeye gitmek lazımmıs babasıyla da konusup onu ikna etmemiz lazım hep bir elden bakalım

Tansiyona takılmayın. O sizin teşhisiniz.
16 yetişkin bir erkeği bayıltacak bir tansiyon da degil ama tabi daha yukselmiş vs olabilir...

Bayılma, kendinden geçme durumu varsa dahiliye ile birlikte nöroloji muayenesi de yapılsa iyi olur.

Tansiyon anlık değişebilir ben tansiyon sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Daha çok epilepsi nöbeti gibi birsey geçirmiş gibi. Stres, uykusuzluk, fazla kafein alımı gibi şeyler de ara ara bu tarz etkiler gösterebiliyor. Ama en kısa zamanda bir nörologtan randevu alın ve gidin..

2) başını saga yada sola dogru yan çevirin (kusma olursa akciğerlerine kaçıp solunum yolunu tıkanmasın diye)
3) hemen eşinizin nöbet sırasında videosunu çekin. Çünkü sebebi konusunda doktorlara çok yardımcı oluyor nöbet görüntüleri..

Umarım korktuğunuza değmez ama eşiniz kesinlikle Dr gitmeli!!! Hamlesiniz iiiraz ederse ya dogum başladığında aynı şey olursa ne yapacağız? Ya bebeği severken olursa? Ya tedavisi olan birşey ve gitmediğimiz için sana birşey olursa ne yapacağız ?? Gibi sorular sor..

Benim de aklıma nöbet ihtimali geliyor.
İlla ki titreme, kilitlenme olmak zorunda da degil. Çok fazla çeşitleri var.
O yüzden nörolojik muayene olsa iyi olur..
tabi sadece sıcaktan ve yorgunluktan da bayılmış olabilir... çok kötü ihtimallere takılmadan her Şey yolunda mı diye doktora gitmek en iyisi...

tabi sadece sıcaktan ve yorgunluktan da bayılmış olabilir... çok kötü ihtimallere takılmadan her Şey yolunda mı diye doktora gitmek en iyisi...
Evet haklısınız.. Bunun için teşhisi konulmamış nöbetler de video çekmek doktora inanılmaz çok ipucu veriyor.. :)

Teşekkürler aynn bir doktora gitmek lazım

Çokl teşekür ederimm çok güzel bilgiler vermişsiniz yanımda öyle birşey olursa mutlaka videoya alayım inşallah olmazda birdaha birden bire nasıl olur aklım hafzalam almıyor :(

Adina randevu alin, kendiniz icin almis da yaninizda olmasini istiyormus gibi cagirin goturun
Ihmale gelmez boyle seyler

İyiyim ben geldi geçti diyor :KK43:

Size bu stresi, bilinmezliği, belirsizliği yaşatmaya hakkı yok. Kendinin umurunda değilse bile sizin için doktora gitmeli. Başına gelen şey normal değil. Ki aynı şey daha önce de olmuş diyorsunuz. Mutlaka doktora götürün, sebebi neyse ortaya çıksın.

Çokl teşekür ederimm çok güzel bilgiler vermişsiniz yanımda öyle birşey olursa mutlaka videoya alayım inşallah olmazda birdaha birden bire nasıl olur aklım hafzalam almıyor :KK43:
Siz yine bir Dr gidin o en azından eeg, emg, mr, kan tahlili vb testler yapar birşey yok derse en azından içiniz rahatlar :)

Back
X