dünür ilişkileri

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Ben aile abartmanında büyüdüm eşimse kendi başlrına hatta ben tanıdıgımdan beri de herkes kendi odasına çekilir herkes mutfaga geçer tek tek yemek yar. herneyse eşim başlarda bizleri cok yadırgıyordu kalabalık olmamızı ve sürekli annemlerin kapısında anahtar bulunur iki de bir de zile kim kalkacak:) öyle kalabalığız yani.ama biz bu şekilde mutluyduk bazen yorucu olsa da bayram günlerimiz ayrı, özel günlerimiz düğünlerimiz derneklerimiz ayrı..çingene misali ne yaalan diyim:)
konuya geliyim.kpderim kalabalığı sevmez. amenna..toplamda bize 3 kez o da isteme söz yılbaşında( yılbaşında da neden cok kaldınız die eşimin burnundan getirmler) o gün bügündür de gelmedi. çağırsakta ben kalabalığı sevmem der gelmez. bugün görümcemin gelin gittiği ailenin bayramını kutlamaya gittik hep birlikte. kpdermn onlarla kafası daha cok uyuşuyor kalabalık yok. herneyse cıktık gidiyoruz ben de babaanneme uğrayacakmısınız dedim sizi beklıyorlar da.kpederm gitmeye niyetli değildi. sonra kvalidem uğrayalım dedm gittik bize ben önden girdim ama bunlar hala arkamdan gelmıyolar baktım kpderm kvalideme kızıyor içerisi kalabalık dıe. sanki kapıda çocuk olurya kandırmya çalışırsın içeri girsin die durum oydu.neyse kıvırdılar ben de baba sen bu odaya geç kimse yok dedm babaannemi çağırdım annemde oradaydı zaten. ama kpderm bozuldu zannımca. ben de yalan atmış oldum çünkü babaannemn onları beklediği yoktu ama sonucta ben de saygı beklıyorum nasılkı ben de sevmıosam bazı şeyleri sırf onlarn hatrı için gidiyosam onlarda katlanmalı dıye düşünyorum.,
bir de eşimle bizim tartışmalarımız olmuştu sağolsn eşim bunları duyurdu anasına babasına kpderim durmadan kavga etmıyonuz dimi die laf söyluyo eşim de bişi demıyo. ben de arada olur öyle şeyler diyorum. birde kpederimn ablası var ona da gittk o da biliyor muhtemelen kavgamızı eşimin yanına beni itiyo yanına otur anlamında halbuki şu anda iyiyiz bir sıkıntı yok.
ben bu insanlara karşı nasıl tavır izliyim şimdi kızlar.. eşimn yaptığı hataydı bunu ona sölesem bişi yapmaz eminim.

Son düzenleme:
ben tam olarak anlamadım mevzuyu..sizde onlarla gezmeyin yalnız takılsınlar al eşini annenlere git..ama dediğim gibi mevzuyu tam algılamamışta olabilirim yani..bilemedim şimdi.

ben tam olarak anlamadım mevzuyu..sizde onlarla gezmeyin yalnız takılsınlar al eşini annenlere git..ama dediğim gibi mevzuyu tam algılamamışta olabilirim yani..bilemedim şimdi.

mevzu şu aslında kpderim benim aileme bayram vs gitmek istemıyor kalabalık diye.ama kendi kızının kayınvalide ve kayınpederine gidiyor bayramlaşmak için..sonucta benm annem babam neci hadi ondan küçükler zaten ama babaannem var o evde. damadınkisine gidiyosa geline de gidicek..damadının babaannesi hasta oldugunda bile gidiyor ama bize yok.alındıgım nokta bu..

Yani o kadar istemiyorlarsa neden zorla babaannenize falan goturuyorsunuz ki kayinpederinizi , siz esinizle gidin ziyaret edin.Zorla guzellik olmaz bana gore , sizin aileniz oyle diye onlar da oyle olmak zorunda degil.

adamin karakteri oyle sonucta.zorla ne diye goturdunuz ki babaanneye.siz de ona gore davranin.esiniz gitmek zorunda babaanneye saygi,buyuk sonucta ama kayinledere kayinvalideye ne gerek var gelmek isterlerse gelsinler zorla degil ya.siz de esinizle yalniz takilirsiniz hem moraliniz bozulmaz.

eşinizin tartışmaları yansıtması anlatması kısmında eşinizle konuşmalısınız siz bir ailesiniz artık ve karı koca arasında kalmalı diye ,kalabalık konusunda siz onlara onlarda size anlayış göstermeli,siz öyle büyüdüğünüz için alışkınsınız ve mutlusunuz ama karşı taraf tam tersi bu da doğal,bunalıyordur kafası götürmüyordur,ama bayramda seyranda 1-2 saat dayanılmayacak bir durum yok bence ..Keza misal ben çekirdek aileydik anne baba ve ben ve öyle büyüdük bayramdan bayrama akrabaları görebilme şansım olurdu o da eğer babam izindeyse, ama diğer kuzenlerim sizin gibi aile apartmanında büyüdüler , şimdi ben kalabalığı sevmem başım götürmüyor,pazara bile gitsem en fazla 1 saat geçiriyorum beynim uğulduyor sanki ,kuzenlerimse tam tersi .ama dediğim gibi ara sıra olunca sorun olmamalı

hmm babaanne sizde kaliyormus.ozaman esinizle konusun bunu ve kirildiginizi belli edin o tarafa gidiyorsunuz ama benim aileme neden zorla diye.anlamayan insanlarsa da takmayin.siz esinizle mutlu olun onu alistirin boyle seylere gerisini bosverin

Yani o kadar istemiyorlarsa neden zorla babaannenize falan goturuyorsunuz ki kayinpederinizi , siz esinizle gidin ziyaret edin.Zorla guzellik olmaz bana gore , sizin aileniz oyle diye onlar da oyle olmak zorunda degil.

öyle tabiki ama sizde beni anlayın kızlar taktıgımdan değil tabiki saygı duyuyorum çünkü eşim babam böyle diyor sana karşı değil..ama damadının ailesini adam yerine koyup gidiyorsa gelininin niye gitmıyor siz ne hissederdiniz mesela. değersiz hissetmezmisiniz kendinizi..

ben çok sallamam şahsen annemlere tavrıyla saygısızlık yapacaksa hiç görüştürmem ailemle daha iyi ama hareketlerimi ona göre düzenlerim bende onlarla görüşmeyi kısarım yalnızlığı seviyorum diye..gitmem gelmem ..aynı evde yaşamıyosam şayet ...kocamada tavrımı koyarım meşe palamudunda yetişmedim ben kardeşinden farkım ne diye..ordaki damt ben el kzııysam o da el oğlu diye.

Anladim o konuda tabiki haklisiniz ama ben anlamadim babaannenize mi gitmiyorlar anne-babaniza mi? Anne babaniza gitmiyorlarsa ayip ediyorlar , duracaklari yarim saat zaten.

Kardesim sen evinde huzurlu musun tamam bitti. Sanane yani babanneni gormezlerse de gormesinler. Bunun icin huzursuzluk cikarma, koca adam ister gider ister gitmez, sen mi ogretecen yolu yordami.

evet ne yazıkki tayin meselesinden dolayı eşimden ayrıydım o ara cok sık tartışmalarımız oldu ve ailelere yansıttı eşim ama hata yaptıgını anlayrak bana ve benim aileme daha özenli davranmaya başladı. ben de her zaman beklemıyorum zaten 5 dk bile yeter çünkü sonucta onlarda ailem isterim yani el öpsün ne olucakki olgun insanlarız hepimiz. birde kırıldıgım esas nokta şu kpedermden kötülük görmedm ama damadının ailesine gidiyor orada muhabbet edıyor benm de babam onunla oturup o konuştugu konularda konuşabilir ama o kendini soyutluyor benm ailemden. ben de kendimi değersiz hissediyorum..babaannem sizi beklıyor diyerek götürmem tabiki hoş değil ama kendi düşünemedi ben de kendimce tavrımı koyp gidilmesi gerektiğini gösterdm.

hmm babaanne sizde kaliyormus.ozaman esinizle konusun bunu ve kirildiginizi belli edin o tarafa gidiyorsunuz ama benim aileme neden zorla diye.anlamayan insanlarsa da takmayin.siz esinizle mutlu olun onu alistirin boyle seylere gerisini bosverin

çok şükr eşim alıştı ve zaten maşallh kendi ailesinden daha cok kalıyor bizimkilerde. muhabbet edıyor.eşime ne diyicemki benim babam böyle diycek zaten eşim de babasıyla hiç anlaşamıyorki hani gidip konuşsa.

Anladim o konuda tabiki haklisiniz ama ben anlamadim babaannenize mi gitmiyorlar anne-babaniza mi? Anne babaniza gitmiyorlarsa ayip ediyorlar , duracaklari yarim saat zaten.

anne babam onlardan küçük zaten benm annem babam onlara gidiyor bayramda ama kpderim hiç ailemi filan da sormaz zaten. babaannemde aynı apartmanda kalıyor. yarım saat bile durmadık 10 15 dk ya bence gönül yapmak zor olmamalı..ya da ben şöyle düşünüyorum ne de olsa kızımız onlarda onlarla iyi geçinelim mi diyor da damadınınkilere daha sıcak davranıyor diye düşünyrm.

Kardesim sen evinde huzurlu musun tamam bitti. Sanane yani babanneni gormezlerse de gormesinler. Bunun icin huzursuzluk cikarma, koca adam ister gider ister gitmez, sen mi ogretecen yolu yordami.

yok huzursuzluk cıkarma ben zaten 3 şahıslarla alakalı. ama bu yönlerini gördükçe ısınamıyorum işte napim..alaha şükür eşim iyidir o konuda utandırmadı beni inşallah utandırmaz da.

Tamam iste isinman gerekmiyor zaten. Gonul ister tabi seni de benimsesinler vs de olmazsa da olmuyor birak. Kendini kiyaslama kimseyle.

Benim kv arar mesela arada annemi, bana da laf Carpar gorusemedik diye. Ne yapayim aramiyor annem. Zamaninda cok kotu seyler duymuslugum var ailesinden, annem de sevmiyor yani. Isteyen insan arar, demekki istemiyor. Biri allah korusun benim kizima yapsaydi ben de konusmak istemezdim.
Ben anlamazdan geliyorum, kafam rahat napiyim ya.

Son düzenleme:

ama senn ailen kötü birşey duydugu için hklı olrk aramıyor ama benm ailem o kdr şey olmuştr sesini bile çıkartmamıştır..ama takmıyorum inanın. sadece düşünüyrm.mesela şşimdi biz tatile gidicez kvalidemi de götürüyorz ki eşim yine bana sordu gelsinmi die ben gelsin farketmez dedm nasıılsa ben eşimle 1 hafta tatil ysptım başbaşa. ama şimdi kvalideme nasıl davranıcam kestiremıyorm onun sucu yok aslında o hepgider hal hatır sorar bize. mesafeli olmak istyrm ama yapı iitibarı değilm işte.

Onlar gelmiyosa senin ailende onlara gitmesin aramasin sormasin bosversene yaa esinle aran iyiyse gerisi hikayeee. Sen saygini eksik etme ama tepkini goster.

nokta

bahsettiğiniz adam kocanız olsa anlayacağım ama kayınpederiniz.... niye adamı zorla sizin eve sokuyorsunuz ki??? kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz??? insanları istediğiniz kalıplara sokmaya çalışmak sizi de yormuyor mu??? kaç yaşında adam yaa... gelmek istemiyorsa gelmesin ne olacak ki kayınpederiniz sizi istemediğiniz saçma yaşlı arkadaş çevreine sokmaya çalışsa hatta emrivaki yapsa hoşunuza gider mi

Istemiyorsa gelmesin, niye kendinizi degersiz hissediyorsunuz ki? Kalabaliktan da hoslanmiyormus, zorlamaya ne gerek var. Damadin ailesi ile kafasi uyusuyor olabilir. Takilmayin bence, siz de onlara o kadar ozenli olmazsiniz olur biter.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…