DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
belli ki çok hassas ve duygusal bir dönemden geçiyorsunuz
bazen insanını yüreği o kadar hassas oluyor ki en ufak bir tüy bile şeyler çok ağır bir yükmüş gibi kalbi daraltıyor
düşüncelerinizde ve duygularınızda haklı olabilirsiniz ama
şuan fiziken, ruhen, bedenen sağlıklıysanız bu mesel en büyük şükür sebebi
belki de yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan vardır
evet dediğiniz gibi bir yer dünya
"değil mi ki imtihan dünyası..." ve bizler burda kalıcı değil geçiciyiz, bize verilen zamanı hayırlı yada hayırsız şeylerle doldurmak bizim elimizde lütfen bardağın dolu tarafından bakmaya çalışın
ve ne mutlu size ki böyle duyarlı bir vicdanınız var... :KK200:
Teşekkür ederim anlayışlı yaklaştıgınız için belki dogru kelimeler kullandım belki yanlış belkide sizin dediginiz gibi bir dönemdeyim bilemiyorum

Kızıl haça gönüllü olduğumda tam senin yaşındaydım. 20 yıldır aktifim. - 20 derecede de çalıştım. Evsizler her kış soğuktan donarak ölmesin diye biz ayaklarımiz donarak çorba, çay, battaniye dağıtırız. Hasta olanları toplar tedavi ettiririz. Bazen tek tükte olsa hayvan kurtardigimizda olur. Sel felaketlerin de bizler koşarız. Bir sürü insana yardım ederiz, hayatını tümden değiştirenler bazen bize katılır sayımız 10 Ken 100 olur. Cok üzücü şeyler gördüm hayatta çok kahredici. Buna rağmen 2 çocuk getirdim dünyaya çünkü sayımız arttıkça guclenicez. Merhametli vicdanlı çocuklar yetiştiriyorum. Kızım 2,5 yaşında görmediği için bir ateş böceğini ezdiğinde katil oldum ben diyip saatlerce ağlamıştı. Okullarından artan vaktin bir kısmında özel ders alma imkanı olmayan arkadaşlarına yardım ederler. Esim sığınmacı çocuklar sokaklarda heba olmasın diye işten sonra gidip antrenörlük yapar futbol takımında, kaç çocuğu sokaktan topladı saymadık bu son 5 yılda. Herkes iyiye güzele ulaşsın diye ailecek cabalariz.

Şikayet etmek kolaydır, dünya böyle boktan söyle boktan diyerek. Mesele şu siz bunu düzeltmek için ne kadar aktifsiniz?

Teşekkür ederim anlayışlı yaklaştıgınız için belki dogru kelimeler kullandım belki yanlış belkide sizin dediginiz gibi bir dönemdeyim bilemiyorum
Eyvallah bana da zaman zaman böyle oluyordu, insanın odak noktası, meşguliyetleri filan değiştikçe daha farklı oluyor ama yine de haberleri izlerken insanın yüreği dayanmıyor...sizi çok iyi anlayabiliyorum
değiştiremeyeceğimiz şeyler için dua edebiliriz...ilahi düzende bizim anlayamadığımız o kadar şeyler vardır ki...sadece bu dönemlerin geçeceğine herşeyin güzel olacağına inanmak, umut etmek istiyor insan
sizde kendinize pozitif anlamda hobi, iş, uğraş edinebilirsiniz, çok fazla negatifi düşünüp onu da çekmemek lazım, pozitif düşünmeye çalışmak gerek :KK74:

Kızıl haça gönüllü olduğumda tam senin yaşındaydım. 20 yıldır aktifim. - 20 derecede de çalıştım. Evsizler her kış soğuktan donarak ölmesin diye biz ayaklarımiz donarak çorba, çay, battaniye dağıtırız. Hasta olanları toplar tedavi ettiririz. Bazen tek tükte olsa hayvan kurtardigimizda olur. Sel felaketlerin de bizler koşarız. Bir sürü insana yardım ederiz, hayatını tümden değiştirenler bazen bize katılır sayımız 10 Ken 100 olur. Cok üzücü şeyler gördüm hayatta çok kahredici. Buna rağmen 2 çocuk getirdim dünyaya çünkü sayımız arttıkça guclenicez. Merhametli vicdanlı çocuklar yetiştiriyorum. Kızım 2,5 yaşında görmediği için bir ateş böceğini ezdiğinde katil oldum ben diyip saatlerce ağlamıştı. Okullarından artan vaktin bir kısmında özel ders alma imkanı olmayan arkadaşlarına yardım ederler. Esim sığınmacı çocuklar sokaklarda heba olmasın diye işten sonra gidip antrenörlük yapar futbol takımında, kaç çocuğu sokaktan topladı saymadık bu son 5 yılda. Herkes iyiye güzele ulaşsın diye ailecek cabalariz.

Şikayet etmek kolaydır, dünya böyle boktan söyle boktan diyerek. Mesele şu siz bunu düzeltmek için ne kadar aktifsiniz?
Yazdıklarımın canlı, kanlı birebir örneği.
Alkış da değil, sonsuz vefa ve onuru hakeden bir karakter.
Saygıyla eğiliyorum siz ve nezlinizde tüm hayatını bir şeyler değiştirmek için böyle kuruluşlara, insanlığa adayanlara.
Bu evren hala güzel dememizin sebebisiniz...

[/QUBen de afatta memurum elim den gelinş yapıyorum sizin kadar yapamadım tabi sizin çok uzun zamandır kızılaydaymış sınız sizde demişsiniz çok kötü şeyler gördüm belki yaşımdan dolayıdor bilemiyorum benim görüşüm bu

dünya çok kötü bir yer, hep birlikte intihar edelim gari olsun bitsin :KK14:
anacım güzelleştirmek için ne yaptın bi de onları de hele :KK14:

Yazdıklarımın canlı, kanlı birebir örneği.
Alkış da değil, sonsuz vefa ve onuru hakeden bir karakter.
Saygıyla eğiliyorum siz ve nezlinizde tüm hayatını bir şeyler değiştirmek için böyle kuruluşlara, insanlığa adayanlara.
Bu evren hala güzel dememizin sebebisiniz...
gözlerim doldu inanın. Çekilen tüm sıkıntılar gün sonunda yastığa başımızı koyduğunuzda hissettiğimiz ise yaramislik duygusuna değiyor. Keşke herkes hergun dünya için minicikte olsa birsey yapsa 💕
[/QUO

Konu sahibi yılma hayatta. Düştükçe kalkacaksın ayağa. Pes etmek kolaydır. Kaçmak gözlerini yummak. Bunlar kolaydır. Birilerine yardım ettikçe kiminde hiç teşekkür alamicaksin mesela, kimisi aylar sonra karşına hiç beklemediğinde çıkıp seni gurura boğacak. Apartmanın da mahallende dara düşen olunca ilk akla sen geleceksin. Kapından kimseyi çevirme. Cok gençsin daha çok. Ve inan bana daha kötülerini de göreceksin. Ama unutma bizler kazanıcaz. Çünkü hayatta iyiler kazanır ☺️ belki dünyayı kurtaramayiz ama her kurtardığımiz kardır. 💕

Ağzına sağlık. Ek olarak bu dünya kötü, yeni çocuk hakketmiyor muhabbetini de ayrı bitiyorum.

Oldu kimse doğurmasın, genç nüfus kalmasın, 60'a gelince ama ben 40 senee çalıştım, niye emekliliğim ödenmiyor diye ağlamasınlar, muhtaç olacağı genç doktoru, işçiyi vs hiç saymıyorum bile.... :KK70:

Çocuk sahibi olmak istemeyebilir insanlar. Bu olabilir. Koruyamamaktan korkar, yetistirememekten korkar, gecim endisesi olabilir, esine guvenmez, kendine guvenmez, rahatini bozmak istemez, sorumluluk almak istemez.. ama hepsi kendi yada partneri ile alakali.
Çocuk sahibi olamam cünkü dünya çok kötü, diye annelik hakkı elinden alınmış gibi davranmak sorumluluk yıkmaktan başka bir şey değil.

Bende degilim tabi onlarsan benim yanımda olmasa bile muhakkak kendini savunamayan gucsuz insan larin yanindalar ve onlara zarar veriyor lar insan da ister istemez uzulüyor
Yasinizi bilmiyorum ben 35 e dogru gun aliyorum. Bu yasimdan sonra psikoloji okuyacagim kararliyum. Ygs calisiyorum. Sirf o pis ellere inat temiz kalip temizleyebilmek icin. Dunya iyi bir yer kirleten insanlar.

Yasinizi bilmiyorum ben 35 e dogru gun aliyorum. Bu yasimdan sonra psikoloji okuyacagim kararliyum. Ygs calisiyorum. Sirf o pis ellere inat temiz kalip temizleyebilmek icin. Dunya iyi bir yer kirleten insanlar.
Aynen öyle aslın da dünya iyi insanlar kötü yanlış cümleler le anlatmış ola bilirim keşke bizim gibi sizin gibi düşünenler daha çok olsa hayat kısa sonuçta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X