Dünya görüşü farkı

Crazy-cat-lady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
205
322
103
34
Merhabalar, benim daha çok evli kişilere danışmak istediğim bir konu var.

Yeni yeni flört ettiğim bey bana göre biraz daha mutaassıp bir dünya görüşüne sahip(gibi hissediyorum), örneğin ben tesettürlü değilim ancak kız kardeşi anladığım kadarıyla öyle. Ancak hem kız hem erkek arkadaş grubunda hem çok açık görüşlü hem de tersi görüşte kişiler var ve hepsiyle çok iyi iletişim içinde. İyi kalpli, iyi niyetli biri. Yaşım 27 ve bu sebeple her ilişkinin de ciddi boyutlara varma ihtimalini gözeterek başlayıp başlamamasına dikkat etmeye çalışıyorum.
Flört ettiğim kişi beni bu halimle kabul etmiş ve sevmiş olsa da, sizce ilerleyen dönemlerde bu durumlar büyük sorunlara yol açar mı? Bu şekillerde aile kurup sonradan mutlu ya da mutsuz sonları tecrübe edenler var mı? Şimdiden teşekkür ederim :KK36:

eşin her koşulda seni destekleyecek ise elbette ki bir sorun yaşamazsın.. ben de zıt dünya görüşüne sahip bir ailede gelinim, iyi ki gelinim diyorum.. önemli olan karşılıklı saygıyı bozmamak, gerisi geliyor zaten..
Teşekkür ederim. O hoşgörüşü biri, ben de hassasiyetlere saygılıyımdır. Örneğin alkol almam ama bu dini korkudan değil sağlığı gözettiğimden, oruç tutmam ama dinsizlikten değil yine sağlığı gözettiğimden, yapana da lafım yok ama ramazanda gidip umuma açık alanda yiyecek içecek de tüketmem. Bahsettiğim bey orucunu tutuyor, benim tutmadığımı da biliyor. Bir huzursuzluğu, ters bakışı, en ufak bir iması yok ve bunları bilerek ilgisini ve vaktini bana yöneltiyor. Bilmiyorum bazı şeylerin adı yokken oturup böyle bir konuyu enine boyuna konuşmak abes olur mu, yoksa adı olduktan sonra geç kalınmış bir konuşma mı oluyor... yoksa her şeyi akışına mı bırakmak gerek? kafam karıştı yok yere, nerden çıktı bu adam şimdi :)

eşin her koşulda seni destekleyecek ise elbette ki bir sorun yaşamazsın.. ben de zıt dünya görüşüne sahip bir ailede gelinim, iyi ki gelinim diyorum.. önemli olan karşılıklı saygıyı bozmamak, gerisi geliyor zaten..
Bu arada maaşallah, Allah mutluluğunuzu bozmasın.

Teşekkür ederim. O hoşgörüşü biri, ben de hassasiyetlere saygılıyımdır. Örneğin alkol almam ama bu dini korkudan değil sağlığı gözettiğimden, oruç tutmam ama dinsizlikten değil yine sağlığı gözettiğimden, yapana da lafım yok ama ramazanda gidip umuma açık alanda yiyecek içecek de tüketmem. Bahsettiğim bey orucunu tutuyor, benim tutmadığımı da biliyor. Bir huzursuzluğu, ters bakışı, en ufak bir iması yok ve bunları bilerek ilgisini ve vaktini bana yöneltiyor. Bilmiyorum bazı şeylerin adı yokken oturup böyle bir konuyu enine boyuna konuşmak abes olur mu, yoksa adı olduktan sonra geç kalınmış bir konuşma mı oluyor... yoksa her şeyi akışına mı bırakmak gerek? kafam karıştı yok yere, nerden çıktı bu adam şimdi :)
Bunlar ne zaman sorun olur bilio musun? Cocuklar olunca

Yani acikcasi ben konusmadim, cunku ben esimden once kvaideme asik oldum neredeyse :27: o yuzden bu tarz bir konusmaya hic girmedik birbirimizi taniyorduk.. gel gelelim cevremde bu tarz evliliklerde ciddi hasar alan arkadaslarim da var ne yazik ki.. siz ortama gore hareket edin bence, mesela ailesinin yanina gittiginizde oruclu olmadiginizi ima edin sonra da alacaginiz tepkiyi olcun.. o an nasil bir tavir aliyorsaniz evlendikten sonra bir kac kat fazlasini alacaksiniz demektir.. ben acik olmaktan yanayim, cunku evlilik koltuk takimi gibi degisebilecek bir sey degil.. her iki taraf da yipranmasin..

Hmmm... bu açıdan düşünmemiştim. Yetiştirilişte mi çatışmalar oluyor diyorsunuz?
Ee tabii.. cocuk kimi ornek alsin? Yoksa 18 ine kadar dinsiz olsun o zaman kendi mi secsin uygun olan dini? Kimi bole dusunuyoda! Bana cok cok cok sacma gelenbir fikir.. neyse..

Cocuk oruc tutcak mi mesela? Kimi ornek alsin? Kiz cocugun olursa babasi kapanmasini ister, yonlendirirse?
Cocuk kuran ogrencek mi? Senin icin onemsiz baBasi icin onemliyse mesela? Bunlar hep sorun iste

Siz bilirsiniz ama ben yapamazdım
Rakı balığa gidemediğim biriyle olmazdım. Hayatboyu rakı balıksız yaşamayı düşünemiyorum:KK12: Sırf bu yüzden geri olurdum.
anason iyyy kız ben de nefret ederim rakıdan ha bir de kırmızı şaraptan bozuk sirke gibi gelir tadı bana hep ahaha

eşimin ailesiyle hem siyasi ben giyim kuşam son derece de farklıyız ama ben hiç sorun yaşamadım en iyi dostlarım 2 görümcemdir mesela önemli olan karşılıklı saygı

Ee tabii.. cocuk kimi ornek alsin? Yoksa 18 ine kadar dinsiz olsun o zaman kendi mi secsin uygun olan dini? Kimi bole dusunuyoda! Bana cok cok cok sacma gelenbir fikir.. neyse..

Cocuk oruc tutcak mi mesela? Kimi ornek alsin? Kiz cocugun olursa babasi kapanmasini ister, yonlendirirse?
Cocuk kuran ogrencek mi? Senin icin onemsiz baBasi icin onemliyse mesela? Bunlar hep sorun iste
Anladım. O kadar uzun vaadede düşünmemiştim haklı olabilirsiniz teşekkür ederim

Yani acikcasi ben konusmadim, cunku ben esimden once kvaideme asik oldum neredeyse :KK53: o yuzden bu tarz bir konusmaya hic girmedik birbirimizi taniyorduk.. gel gelelim cevremde bu tarz evliliklerde ciddi hasar alan arkadaslarim da var ne yazik ki.. siz ortama gore hareket edin bence, mesela ailesinin yanina gittiginizde oruclu olmadiginizi ima edin sonra da alacaginiz tepkiyi olcun.. o an nasil bir tavir aliyorsaniz evlendikten sonra bir kac kat fazlasini alacaksiniz demektir.. ben acik olmaktan yanayim, cunku evlilik koltuk takimi gibi degisebilecek bir sey degil.. her iki taraf da yipranmasin..
Tabii haklısınız, ben de açık olmaktan yanayım ama başta göz yumulan şeyler acaba sonra göze batar mı filan diye tedirginlik duymuştum. Biz iş arkadaşıyız, ailelerimiz farklı yerlerde, aile tartma işlemleri sanırım işin biraz renginin değiştiği yerlere kalır -kalabilirse- ama bakalım neler olacak :) teşekkür ederim ^_^

Back
X