Dünya görüşü farkı

Merhabalar, benim daha çok evli kişilere danışmak istediğim bir konu var.

Yeni yeni flört ettiğim bey bana göre biraz daha mutaassıp bir dünya görüşüne sahip(gibi hissediyorum), örneğin ben tesettürlü değilim ancak kız kardeşi anladığım kadarıyla öyle. Ancak hem kız hem erkek arkadaş grubunda hem çok açık görüşlü hem de tersi görüşte kişiler var ve hepsiyle çok iyi iletişim içinde. İyi kalpli, iyi niyetli biri. Yaşım 27 ve bu sebeple her ilişkinin de ciddi boyutlara varma ihtimalini gözeterek başlayıp başlamamasına dikkat etmeye çalışıyorum.
Flört ettiğim kişi beni bu halimle kabul etmiş ve sevmiş olsa da, sizce ilerleyen dönemlerde bu durumlar büyük sorunlara yol açar mı? Bu şekillerde aile kurup sonradan mutlu ya da mutsuz sonları tecrübe edenler var mı? Şimdiden teşekkür ederim :KK36:
Farklılıklar ne güzeller değil mi? Sen bana benzeseydin ikimiz de gri olacaktık. Ama şimdi ben sarı sen pembe. Namazımı kılarım 5 vakit. Ama müslüman olmayan arkadaşlar edinmiştim. Inanın önemli olan insanlık. Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın.

Farklılıklar ne güzeller değil mi? Sen bana benzeseydin ikimiz de gri olacaktık. Ama şimdi ben sarı sen pembe. Namazımı kılarım 5 vakit. Ama müslüman olmayan arkadaşlar edinmiştim. Inanın önemli olan insanlık. Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın.

insanların içi fesat olmadıktan sonra herkes herkesle geçinir.
aynı dünya görüşündeki ( konu başlığına istinaden) insanlarda geçinemeyip ayrılıyor.

Farklı dünya görüşüne sahip bir ailede gelinim. Bu durum beni zorluyor bazen. Ne giyeceğimi şaşırıyorum mesela giderken ya da bayramlarda... herkes kapalı yabancı hissediyorum kendimi bazen. Düşündüğüm her şeyi açıkça söyleyemiyorum.

Bence peşin peşin sormalisin. Ben sevgilime ilk tanistigimizda direk sormustum bunları. Ben namaz kılan oruç tutan biriyim ve alkol falan içmem. Açıkçası eşimin de alkol içen oruç tutmayan birisi olmasını istemem. Ben alkoli ağzıma vurmaz, evime sokmazken içen biriyle olamazdim. Ve bunu da sevgilime direk sormuştum sonradan sıkıntı olacağına en başında öğreneyim diye.

Kapalı biri değilim bunu da en başında söylemiştim, kapanmayı dusunmuyorum belki yaşlanınca kapanirim diye açık açık konusmustum.

Teşekkür ederim. O hoşgörüşü biri, ben de hassasiyetlere saygılıyımdır. Örneğin alkol almam ama bu dini korkudan değil sağlığı gözettiğimden, oruç tutmam ama dinsizlikten değil yine sağlığı gözettiğimden, yapana da lafım yok ama ramazanda gidip umuma açık alanda yiyecek içecek de tüketmem. Bahsettiğim bey orucunu tutuyor, benim tutmadığımı da biliyor. Bir huzursuzluğu, ters bakışı, en ufak bir iması yok ve bunları bilerek ilgisini ve vaktini bana yöneltiyor. Bilmiyorum bazı şeylerin adı yokken oturup böyle bir konuyu enine boyuna konuşmak abes olur mu, yoksa adı olduktan sonra geç kalınmış bir konuşma mı oluyor... yoksa her şeyi akışına mı bırakmak gerek? kafam karıştı yok yere, nerden çıktı bu adam şimdi :)

Canım yaa :KK200:

Dünya görüşümün farklı olduğu biriyle ömür geçirdiğimi düşünemiyorum. İstediğiniz kadar birbirinize saygı duyun, aynı hayatı paylaşacaksınız ve bir çok konuda ters düşeceksiniz. Arkadaş değil ki bu saygı duymakla bitsin... Ben plajda bikini giymek isteyeceğim, akşam iki kadeh atmak isteyeceğim, kadınlı erkekli arkadaş gruplarımız olsun isteyeceğim mesela. E bunlar adama tersse birbirimize saygı duymamızla ne çözülecek? Öyle her konuda " o onun hayatı, beni ilgilendirmez" denilecek bir şey değil ki evlilik. Çocuk konusuna hiç girmeye bile gerek yok. Ben çocuğumun doğar doğmaz herhangi bir dine mensup olmasını istemiyorum. Adam kendi dinini çocuğa istiyor diyelim. E hadi gelin de birbirinize saygı duyarak çözün meseleyi... Örnekler çoğaltılabilir... Ömür boyu kocayla saygı duyarak çatış dur.

Eğer mutaassıp olduğu fikrine kardeşi, ailesi kapalı ve oruç tutuyor olmasına bağlıyorsanız yanılıyor olabilirsiniz..
Ablam hoca, kardeşim imam ben ise sizin gibi inancımı sadece kendi mantığım çerçevesinde yaşayan biriyim. Ailem tesettürlü, oruç da tutarım ama şort giyer, alkol de alırım. Şimdi ben kime göre, neye göre mutaassıbım :)

Bana ikinizin de çok keskin çizgileri yokmuş gibi geldi. Olsaydı hiç başlamazdı yahut sizi sürekli 'neden, niye' diye sorgular, alttan alttan yargılardı diye düşünüyorum.

Nişanladığım adam önce beni olduğum gibi kabul etti aradan bir kaç ay geçince kılık kıyafet,siyasi görüş,saç baş konuları didiklenmeye başladı.En yakın arkadaşlarımla aramda fikir olarak inanç olarak dağlar var.Bu onlarla arkadaş,dost olmamı engellemez.Çünkü adı üstünde:ARKADAŞ!Ama onlara benzeyen bir adamla evlenmem

Çocuğunuz olunca o ve ailesi daha muhafazakar yetiştirmek isteyecek sizde kendi dünya görüşünüze göre yetiştirmek isteyeceksiniz bence büyük sıkıntı

Bence konusman bile gereksiz olur çünkü şimdi söyledikleri ileride yaşayacaklarınin garantisi olamaz. İnsan kendine bile kefil olamaz. Aşık değilsin, vazgecemeyecek kadar bir etkileşim de olmamis anladığım kadariyla. Bence boşuna kafanı yorma, elbet kendin gibi birini bulup mutlu olabilirsin. Bu kişiyle de mutlu olamazsın demiyorum bunu kimse bilemez ama çok fedakarlık etmek zorunda kalırsın. Malesef evliliklerde bu tarz konularda verici taraf hep kadın oluyor. Çocuklar da genelde babanin görüşüne göre yetiştiriliyor. Bunları göz önünde bulundurmani tavsiye ederim.

Bence kendınıze yapı olarak yakın bırını bulun. Çok sıkıntı olur hele ki işin içine aileler girince ouuuvvv düşünmek istemiyorum

Nişanladığım adam önce beni olduğum gibi kabul etti aradan bir kaç ay geçince kılık kıyafet,siyasi görüş,saç baş konuları didiklenmeye başladı.En yakın arkadaşlarımla aramda fikir olarak inanç olarak dağlar var.Bu onlarla arkadaş,dost olmamı engellemez.Çünkü adı üstünde:ARKADAŞ!Ama onlara benzeyen bir adamla evlenmem
Nişanı attınız mı?

Merhabalar, benim daha çok evli kişilere danışmak istediğim bir konu var.

Yeni yeni flört ettiğim bey bana göre biraz daha mutaassıp bir dünya görüşüne sahip(gibi hissediyorum), örneğin ben tesettürlü değilim ancak kız kardeşi anladığım kadarıyla öyle. Ancak hem kız hem erkek arkadaş grubunda hem çok açık görüşlü hem de tersi görüşte kişiler var ve hepsiyle çok iyi iletişim içinde. İyi kalpli, iyi niyetli biri. Yaşım 27 ve bu sebeple her ilişkinin de ciddi boyutlara varma ihtimalini gözeterek başlayıp başlamamasına dikkat etmeye çalışıyorum.
Flört ettiğim kişi beni bu halimle kabul etmiş ve sevmiş olsa da, sizce ilerleyen dönemlerde bu durumlar büyük sorunlara yol açar mı? Bu şekillerde aile kurup sonradan mutlu ya da mutsuz sonları tecrübe edenler var mı? Şimdiden teşekkür ederim :KK36:

Ben ateistim, eşim müslüman. Dünyalara değişmem onu, o da beni.biseyine karışmam, o da karışmaz. Ailesi de karışmaz, alevi kökenli olduğumu bildiklerinden belki de.ama her aile her insan ayni değil.bu kişi sözü gecen biri mi ailesine karşı mesela? Seni ezdircekse, karisacaksa, değişmen için ugrascaksa hiç başlama bile.ama iyi biriyse ve ailesini ilişkinize karstirmazsa sorun olmaz derim ben.. Sevgiler

Biraz da kişiye ve hoşgörüye bağlı bir durum diye düşünüyorum bence bir deneyin illa ki belli eder kendini . ben görüştüğünüz kişi gibi muhafazakar biriyim eşim tam tersi neredeyse inanç konusunda bile şüpheci 6 yıldır evliyiZ aramızda bu hiç sorun olmadı. Birbirimizi değiştirmeye çalışmadık kabullendik.

Eğer ailesi de muhafazakârsa ki aileden gelir bu kapan lafını duyarsınız büyük ihtimalle ilişki ilerledikçe. Siz sizin için doğru olanı o kendi için doğru olanı savunacak. Ben tesetturluyum kimsenin zoruyla kapanmadim hatta kimse istemedi bile diyebilirim ama bu benim doğrum olduğu için yaptım. Tabi ki de açık biri gördüğüm zaman aa açık demiyorum çünkü ailemde açık kişi sayısı fazlaca var. Biraz saygı işi aslinda bu.

Bence dünya görüşünün farklı olması önemli bir sorun.

Eşimden önceki erkek arkadaşımla öyleydik. Ne o benim okuduğum kitapları okumuştu, ne ben onun okuduklarını. Siyasi ve dini her konuda zıttık. Bir süre sonra fark ettim ki ben arkadaşlarımın yanına gidince rahat nefes alıyorum, onlarla her şeyi konuşuyorum. Sonra da ayrıldım zaten.

Şimdi eşimle bu açıdan çok mutluyum. Tanışmadan bile aynı kitapları okuyup sevmişiz. Ki farklı dil konuşuyoruz.. O kendi analidinde okumuş aşık olmus benim kendi anadilimde okuduğum kitaplara. Bu noktayı yakalamak insanı çok mutlu ediyor.

Yaşantısı size yakın insanlar evlilikte daha mutluluk vaat ediyor bence.

Biz dunya gorusumuz ayni sanarak evlendik adam ramazanda dizi izliyorum diye goy goy yapiyor basimda.
Cok dikkatli olmak lazim ayni eve girince hersey daha da zorlasiyor

Back
X