Dünyada kaç tane babaanne var bunun gibi..

SweetiSh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
69
0
86
37
İstanbul
kızlar merhabalar tekrardan..

sizlere bir sorum olacak..

yarın eşimin ailesiyle bizimkilere yani annemlere gideceğiz..

sorun şu;

eşimin ailesi benim ailemi pek arayıp sormazlar.. hatta hiç..

bu söz,nişan süreçlerindede bu şekildeydi.. hep ben ve eşim ara da laf getirip götüren olduk..
mesela alışverişe cıkarız ailesı bana söyler kızım annene söylede müsaitse alışverişe çıkıcaz diye.. bunun gibi ..

evlendiğimizden beri hiç bizimkilere gitmediler ne arayıp ne sordular..
ben bozuluyorum bu duruma .. öcü değiller yaa..
sanki aldık kızınızı işimiz bitti sizinle der gibi.

eşimin babannesi çok fena bir kadındır.. Allah düşmanımın bile basına vermesin..
beni sözümde nişanımda cok üzdü.. onun yüzünden az tartışmadık eşimle..
laf sokmaları.. bazı seyleri bilmemezlikten gelmeleri vs vs ..

anneler gününde babannesine gittik. tutturdu annen neden gelmiyor diye
babannesine her gıttiğimizde bu lafı mutlaka söyler
bende artık dayanamadım dedim ki; siz hiç gittiniz mi arayıp sordunuz mu?
benim bildiğim erkek tarafı gider evlendikten sonra?

neymiş benım ailemin arayıp sorması gelmesi gerekmiş..
öyle şey olmazmış vs vs.. saydı durdu..

bunlar tabii bilmemezlikten geliyorlar her zaman ki gibi.
sonra eşimin babası dedi ki onlar bizden bekliyorlar..
sonra babannesi bana haber ver o zaman annene haftaya onlara gidiyoruz..
kendimi zor tuttum ara kendin söyle dememek için..

sonra akşam babası geldi yemek yerken kızım annen bize sitem mi ediyor diye..
bende hayır neden sitem etsin ki dedim..
halbuki annem hiçte sitem etmiyor.. çünkü öyle fettan bir kadın ki babannesi..
şimdi diceksiniz babannesi neden herseye karışıyor diye..
kendisi hep ben önde giderim der.. düğün nişan alışverişlerime de geldi malesef..
aileme bana laf sokup durdu çok ağlattı beni.. çok üzdü.. o yüzden nefret ediyorm ondan.
kayınpederim annesin lafndan hiç çıkmaz.. günde 5 vakit telefonda konusurlar.. herşeyden
haberi olur.. eşimin maaşını bile sorar ne zaman aldın nereye verdin diye.. herseye karışır sanki kaynanam..

şimdi yarın annemlere gidicez.. eminimki orda da söyleyecek. gelmiyorsunuz muhabbetleri
ne bileyim bir sürü laflar.. çok korkuyorum anneme karşı birşey söylemesinden..
onun üzülmesine kırılmasına dayanamam çünkü..

içim çok sıkkın onlarla hiç gitmek istemiyorum :bbo: mafoldumben

canim korkmani anliyorumda
hem gitmiyorlar diye isyan ediyosun,hem gitmelerinide istemiyorsun...

bence korkularınızı eşinizle paylaşın

o da kendince ailesini özellikle babannesini uyarsın ...

dilerim beklediğinizden kat kat güzel geçer akşamınız !

canim korkmani anliyorumda
hem gitmiyorlar diye isyan ediyosun,hem gitmelerinide istemiyorsun...

ben her iki tarafın birbirlerine gdip gelmelerini istiyorum ama.. heryere babanneside geliyor ve doğru düzgün oturmuyor ki kadın.. illa bi yerden laf sokucak..

mesela babamla annem ayrı olduğu için çok zor dönemler geçirdik.. taşınırken evimize sadece bi kanepemiz vardı.. annemde cok sıkışıktı.. düğünün tarihini seneye istedi.. tabi eşimin ailesi çok ısrarcı olduklarından ekimde evlendik.. annemde cok şükür daha fazla iş buldu ablamda öyle.. daha yeni rahata erdiler.. annemde hevesle koltuk takımı aldı .. onun bile lafını etmişler..nasıl aldı şöyle de böyle diye.. okadar üzüldüm kii.. anlatamam.. simdi yüzsüz yüzsüz ne diyeceğini merak ediyorum yarın..

benim derdim anneme birşey söylemesi.. onu üzmeleri.. onun üzülmesine hiç dayanamam..

biz beraber oturuyoruz.. beni istemeye geldiklerinde babannesi hemen yatak odasının lafını etmişti..
sizin almanız gerekir ama biz alıyoruz beraber oturuyorlar diye.. ve o kalabalığın içinde kıpkırmızı olmştum.. anlatamam annemde cok uzulmustu cok kızmıştı.. sorun değil ben alırım.. istemeye gelirken şartlı mı geliyorsunuz diye ufak bi tartışma cıkmıstı.. bunun gibi .. :(

kayınvaliden bir şey demiyor mu kayınvalidesine sürekli konuştuğu için.

eşin neden onlara maaş hesabı veriyor evli barklı insan ..önce evine parana karıştırma sonra gerisi gelir..

kayınvaliden bir şey demiyor mu kayınvalidesine sürekli konuştuğu için.

kayınvalidem de eltiside çok şikayetçi tabi.. zamanında cok çekmişmişler ondan..
herşeye karışmasından..
biyere gitsek kayınpederim konuştuğu için onunla hergün haberi oluyor bizden..
nereye gittik ne yapiyoruz .. vs vs..
sonra görüştüğümüzde kayınvalideme de hesap sorar şuraya gitmişsiniz beni
neden çağırmadınız bilmem ne..
yani yaşlıdır felan diye idare ediyoruz ama.. bi yere kadar :(

eşin neden onlara maaş hesabı veriyor evli barklı insan ..önce evine parana karıştırma sonra gerisi gelir..

eşim söylemez babannesine de o nedendir bilinmez kendinde hak görüyor sürekli sorar
bana bile .. benim işten çıkartılma durumum var mesela bana bile sorar işten
çıkartılırsan ne kadar tazminat alırsın diye.. okadar yüzsüz bi insan yanı..
eşim babannesiyle konuşmadı bi ara hiç aramadı sormadı..
bu maaş yüzünden hesap sormasından dolayı..

eşim söylemez babannesine de o nedendir bilinmez kendinde hak görüyor sürekli sorar
bana bile .. benim işten çıkartılma durumum var mesela bana bile sorar işten
çıkartılırsan ne kadar tazminat alırsın diye.. okadar yüzsüz bi insan yanı..
eşim babannesiyle konuşmadı bi ara hiç aramadı sormadı..
bu maaş yüzünden hesap sormasından dolayı..

bir iki sefer tersle bak bidaha yapabilio mu.... nasıl alışırsa öyle gider...

sık görüşmemekten başka bir yol yok.bu kadının huyu değişmez..
allah allah tut çeneni otur artık bir köşede. sevimli babannelerden ol...

canım sorun eşinde bitiyor babaannesi o kadar laf sayarken eşin susuyormu sanane benim maaaşımın hesabından demiyormu
eşinle konuş annenin üzülmesini istemediğini söyle eşinde karsılarına oturup söylesin böyle böyle yapmayın diye

canım sorun eşinde bitiyor babaannesi o kadar laf sayarken eşin susuyormu sanane benim maaaşımın hesabından demiyormu
eşinle konuş annenin üzülmesini istemediğini söyle eşinde karsılarına oturup söylesin böyle böyle yapmayın diye

biz beraber oturdugumuz için babannesinin babasına söyleyeceğini biliyor
bu sefer babasıyla kötü olacak.. idare et diyor bana..
tamam da nereye kadar biyerde patlayacağım vallahi..
annemde söylüyor evime geliyorlar insan gibi gelsinler laf söylerse
lafı yer oturur artık yeter diye..

kadın laf da söylese annen yaşına verip cevap vermesin canım
biraz şakaya vursun biraz duymamazlıktan gelsin fazla babaanneyle muhabbete girmesin
sonuçta oturacakları 2-3 saat birşeydir idare edersiniz
sende evini ayırana kadar bu kadına tahammül edeceksin ancak ayrılınca herşeyinden haberi olmaz
bu nedenle en kısa zamanda evini ayırmaya çalış canım

bence boşuna kafana takıyorsun evet eşinin babaannesidir ve saygı göstermek zorundasınız ister istemez ama annenin böyle bir zorunluluğu yok baktı haddini aşan konuşmalara giriyor babaanne annende gerekli cevabı verip pekala susturabilir böylelikle fazla görüşmek zorundada kalmazlar bidaha yada haddini bilmeyi öğrenir diycem ama o yaştan sonra oda zor

Eğer babanne anlattığınız gibi ise, niye gelip gitmiyorlar diye sıkıntı ediyorsunuz ki. Bakın şimdi de, gidiyorsunuz diye korkmaya başlamışsınız. Eğer böyle sıkıntılı insanlarsa, ben ne annemi aramalarını ne de gelip gidip, ailemi rahatsız edip üzmelerini istemem. Ne telefonla görüşsünler, ne de yüzyüze gelsinler.

Bunun üstüne bir de üste çıkıp niye gelmiyor ailen diye, baskı kuruyorlarsada , duymamazlıktan gelirim, çünkü görüşmeleri işime gelmez. Görüşüpte, sıkıntı çıkarılmasına gerek yok, benim aileminde böyle bir insanı çekmeye zorunluluğu yok.

Cevap verilmeye verilir elbette, siz ne yapıyorsunuzda, ailem ne yapsın da denilebilir tabi, ama dediğim gibi, benim açımdan görüşmemeleri daha uygun olur, o yüzden kurcalamak istemem.

Normal şartlarda böyle bir sıkıntı olsaydı, ben arada kalmak istemezdim, kendiniz söyleyin derdim, ama sıkıntılı oldukları için, bana söyleselerdi ben de es geçerdim. Uzak olsunlar yeter.

anlayamayacagım...
beynım almıyor cunku...
almısın yasını basını...
otur köşende....
takıldıgım baska bır konu var benım...
erkek aılelerıne ne oluyor boyle...
neden arayıp sormaktan, sadece ama sadece bır nasılsınız demekten acızler...
kafamı nereye cevırsem ben de dahıl aynı seyler aynı konular...
delirmemek işten değil...

Back
X