- Konu Sahibi ankadilara
-
Bu sitede sorulan "takı, eşya vs" konulu sorulara hep "aileleri karıştırmayın, bohçaya, takıya önem vermeyin, önemli olan sizin huzurunuz" diye cevap veririm. Ve kimi zaman ters tepkiler aldığım da olur. "Siz bedavaya gitmeye heveslisiniz" sözünü bile duydum. Ama sizin yazdıklarınız da açıklıyor işte, aileleri karşı karşıya getirmenin yanlışlığını.
Umarım bir an evvel sorunlarınızı çözer, mutlu yuvanızı kurarsınız.
Eğer düsüncelerıne destekcın yoksa seve seve ben destek olurum:)
cünkü bende aynen böyle düsünüyorum...Ya iki bez parcası 3 kurusluk değeri olan altın ya da baska bısey benım huzurumdan daha değerli olabılır mı ya:s
Bedavaya gitmeye heveslı olmak da ne demek? Biz esyamıyız ki değerimiz parayla ölçülsün insana verılen değer gösterilen saygıyla ölçülür..
Evlenırken şu kadar altın alıcaksınız kızımıza demenın baslık parası almaktan ne farkı var Allah askına!
Ben erkek arkadasıma hep derim yeri gelır kuru ekmeğe de muhtac olursun ınsanın basına hersey gelır bunların bı önemı yok yeter ki bana olan saygından ödün verme bana karsı değişme diye..
Karakter sağlam olsun gerisi bos.. 3 günlük dunyada böyle ucuzca seyler ıcın kalp kırmaya hic lüzum yok..
canım malesef çevrendeki insanlar odun olunca neler diyorlar bi bilsen. hiçbişey istemedik." bi halt yedilerde ondan dediler" bi şey istedik "ben oğluma ne kızlar bulurum bu ne dediler" aklınıza gelmeyecek daha neler var. istemiyorum demeklede istiyorum demeklede olmuyo bazen. el olsa duymazsın. "hadi len" dersin. ama kan bağı olanlar yapınca oluyo be güzelim.
şimdi biz çok mutlu bi çekirdek aileyiz. onlarsa sadece misafir. tekbir işimize karışamayan biz istediğimiz kadar hayatımızda olan insanlar hepsi bu.
canım malesef çevrendeki insanlar odun olunca neler diyorlar bi bilsen. hiçbişey istemedik." bi halt yedilerde ondan dediler" bi şey istedik "ben oğluma ne kızlar bulurum bu ne dediler" aklınıza gelmeyecek daha neler var. istemiyorum demeklede istiyorum demeklede olmuyo bazen. el olsa duymazsın. "hadi len" dersin. ama kan bağı olanlar yapınca oluyo be güzelim.
şimdi biz çok mutlu bi çekirdek aileyiz. onlarsa sadece misafir. tekbir işimize karışamayan biz istediğimiz kadar hayatımızda olan insanlar hepsi bu.
Valla ben hiçbirşey istemedim, eşyamdan gelinliğime kadar kendim beğendim kendim aldım, borcumuzu eşimle ödedik. Ama bir gün olsun kalbimi kırmadı, bir gün olsun bana sormadan 5 kuruş harcamadı. Aileleri de bu konulara karıştırmadığımız için saygı sevgi hiç bitmedi. Çok yüz göz olmadan haftada bir, on günde bir hal hatır sormak için ararlar birbirlerini. İsteyince kulaklarını tıkayabilirsin bence.
Vala ben daha o işlerin içine girmedim henüz resmıyet yok korkmuyor değilim böyle abuk subuk seylerden bı anlasmazlık cıkıcak dıye de..
Ama yabancı da sayılmam bu konulara..
Gecen ay abıme kız ıstemeye gittik gelın adayı 8 bilezik 1 set ve ayrı ev olmazsa kesınlıkle olmaz dedi! Bizimkiler boynu bükük kabul ettı ama ne yalan söylim şu an elde 5 kurus yok üstüne borc var bi sürü hangi parayla olcak o masraflar hıc bılmıyorum..
El kızı böyle yapınca bu sefer gözler bana döndü evdekiler sen aptalmısın sen ıstemıcekmısın hic bisey dediler!
Ben de üstüne basa basa söyledım kımseden gram altın ıstemem hakkım da yok ıstemeye adamın durumu yoksa napsın yanı daha tanısmıs bıle değiller! Kendılerınden pay biçsinler bi zahmet benım ailem de.. Para pul için sevdiğim adamı kımseye ezdırmem ailem bıle olsa yarın bır gün evlenınce herkes kapatıcak kapısını gırıcek evıne basbasa kalacak olan bızız sonucta..
canım herkes altına takılıyor altın olsada olur olmasada size kalacak elinde sonunda da harcanacak. ama bu işler o kadar zorki kılı kırk yarmak gerikiyor. beklemedik şeyler çıkıyor. keşke bende çıkan sorunlar altın yüzünden olsaydı. çekerdim bi kredi en azından alır takardım. kimseyede laf ettirmezdim ama olmadı. iş yanlış başladı yanlış yürüdü hepsi bu.
3 yıl boyunca "aman kızım canım kızım" diyen seninle ailevi sorunlarını bile paylaşan adam istemeye gelince( boşboğazlık yapıp "olursa olur olmazsa çeker giderim" dediğinde işler hiç sandığınız gibi ilerleyemiyor. sevgiliniz "baba ne diyorsun yaaa" diye patlıyor bi şoka uğruyor. babasıyla 1 yıl boyunca kavga ediyor. adam el kızı için bana ettiğine bak diyor daha çok bileniyor. annem "adam ne dedi duymadın mı ya işler benim dediğim gibi olacak yada olmayacak ben seni böyle insanların eline bırakırmıyım ezdirirmiyim" diye basıyor yaygarayı yatıştırmaya çalışmalar ağlamalar. daha neler neler.......
anlatsam roman olur.
Haklısın elbet zaten bu el kızı için ettiğine bak lafları benı şimdiden sardı... Benım kayınvalıde varlığımı öğrendiğinde kesınlıkle olmaz demıstı sevgilim de olucak bırakmam vazgecmem deyınce, ''elın kızı için benı hice saydı, ben besledım büyüttüm cefasını ben cektım elın kızı sefasını sürsün türünden bir sürü laflar etmıs daha tanısmadık yanı bi tanıssak oooo...Allah sonumu hayır etsın:))
inş. hiç sorun olmaz güzelim ya. ben yaşadım biliyorum kimse yaşasın istemem. Allah herşeyin güzelini nasip etsin dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?