durdugum yer..

ankadilara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
159
35
318
Ankara
durdugum yer neresi... nerdeyim? hayatta ki en onemli kararı verirken hata mı ettim acaba?
dugun . nişan hazırlıklarındaki bir iki bez parcası bir iki takı yuzunden kırıldı aileler insanlar , daha evlilik denen bu yeni dunyaya adımımızı biz kavgayla gurultuyle attık...can ciger olan ailelerimiz kavgalı basladı herseye.. biz eşimle tadamadık evliliğin heyecanını coskusunu.... ailelerimizin kavgaları gurultuleri okadar bastırdıki herseyi, ne sevincimizi yasadık ne paylaştık...balayına kafamızda binbir tane sorunla dertle endşeyle girdik..Boyle basladı evliliğimiz, belkide saglam atamadık temeli, sehir dısında oldugumuz icin tatillerde gittik sadece memleketimize ve ailelerimize ama her seyahat baska bir sorun oldu....herkes evlilik albumune bakar ve gozleri parlar biz albumleri rafa kaldırdık coktan ve ikimizde hic ama hic bakmak stemiyoruz oraya... Sakin kafayla oturup dusundugumuzde nekadar sacma nekadar gereksiz seyler yuzunden birbirimizi kırdıgımızı anladık hep...barıstık, ama sonra yine baska bir konu cıktı, herzaman gereksiz herzaman yersiz baska konular... baska kavga sebepleri. ben ailemin esimde kendi ailesinin avukatlıgına burundu hep. Onları bosverelim kendi hayatımızı yasayalım dedik hep ama olmadı, o huzursuzluk bizi hic bırakmadı.Eşimi doldurdular benide kendiminkiler doldurdu hep...
Cocugumuz oldu cok sukur allahıma, ama tıpkı dugunumde oldugu gibi oldu hersey yine, yine aileler dogumda bulunmak istedi, hic biri taviz vermedi ve kıyametler yine koptu birseyler yuzunden. tıpkı bizim gibi cocugumuzda kavgaların tartısmaların ortasına dustu..

Esimle evdeyiz... ama iki ayrı yabancı gibi...
Soylenmeyecek yada en son soylenecek seyleri biz en basta soyledik birbirimize, her lafımız her ima mız bosanmaya cıkıyor.
daha kac yıl olduki evleneli... hani bizimde guzel bir ailemiz hayatımız olacaktı? galiba basaramadık...
her kavgamız birbirimizi her kırısımız kalbimizde bir nokta bırakmıs ve sanırım artık kalbimiz kararmıs...
Ailelerimizin kavgaları gerilimleri baslattı belki ama bizde sucsuzmuyuz sanki eşimle, neden bukadar tahammulsuzuz?
Telefonla konustugumuzda ailelerimizle iyiyiz diyoruz hep ama onlarda biliyor bizde : aslında bir evde iki yabancıyız...
cocugumuz sa bu savasın ortasında
hep korkarak bakmıstım oysaki bosanmıs ailelerin cocuklarına hep uzulerek ve acıyarak
şimdi bizim cocugumuzda mı boyle olacak?
bunun icin bile bazı seylere katlanılmaz mı

bilemiyorum arkadaslar inanın katlanılır mı bilemiyorum...
paylaşamadıgımız sey ne onuda bilmiyorum..

cok mutsuzum, cok caresizim, sadece icimdekileri dokmek istedim vaktinizi aldıysam uzgunum...

Eğer ıkı taraf da hatalarının farkındaysa yanı eşiniz ve siz bence hıc bısey ıcın gec değil ''siz''e yenı bı sans verebılırsınız hem kendınız hem cocuğunuz için buna değer diye düsünüyorum..

Bu sitede sorulan "takı, eşya vs" konulu sorulara hep "aileleri karıştırmayın, bohçaya, takıya önem vermeyin, önemli olan sizin huzurunuz" diye cevap veririm. Ve kimi zaman ters tepkiler aldığım da olur. "Siz bedavaya gitmeye heveslisiniz" sözünü bile duydum. Ama sizin yazdıklarınız da açıklıyor işte, aileleri karşı karşıya getirmenin yanlışlığını.
Umarım bir an evvel sorunlarınızı çözer, mutlu yuvanızı kurarsınız.

ah canım benim. sende benimle aynı yollardan geçmişsin tek farklı tarafı biz baktıkki kimsenin ailesi birbirini ağdırmıyor bize bizden başka değer veren yokmuş birbirimize kenetlendik. sizse avukatlıkla yıkmışsınız ilişkinizi. ben 5 yılda bir kere olsun düğün cd mi izlemedim. evimizde sadece birtane düğün resmimiz var asılı olan. diğer resimler hep evlilik sonrası çekilenler. ailelerimiz düğün sırasında hiç bizi önemsemedi. kimse bizi samimiyetle söylüyorum insan yerine koymadı. herkes para pul derdinde boğuldu. 6 yıl birliktelikten sonra herkes birbirini tanırken ilk olarak isteme gecesi tartışmalar çıktı. sonrada arkası geldi. 6 yıl hiç kavga etmeyen biz nişanlılık döneminde rekor kırdık. şimdi aştık hepsini ama ilk günler rezil oldu. canciğer arkadaşımı bile bunlar yüzünden kaybettim. kınada ve düğünde o kadar ağladım ki gözlerim yüzüm şişti. htırladığım tek güzel anım yok o kadar yani. keşke hep unutabilsem o günü. düğün değil cenazeydi sanki benim için.

bence birbirinize sahip çıkmaya bakın unutulmuyor ama sünger çekilebiliyor.. kaybettiğiniz heyecanınızı tekrar uyandırmaya çalışın. ailenize sahip çıkın.

Eğer düsüncelerıne destekcın yoksa seve seve ben destek olurum:)
cünkü bende aynen böyle düsünüyorum...Ya iki bez parcası 3 kurusluk değeri olan altın ya da baska bısey benım huzurumdan daha değerli olabılır mı ya:s
Bedavaya gitmeye heveslı olmak da ne demek? Biz esyamıyız ki değerimiz parayla ölçülsün insana verılen değer gösterilen saygıyla ölçülür..
Evlenırken şu kadar altın alıcaksınız kızımıza demenın baslık parası almaktan ne farkı var Allah askına!
Ben erkek arkadasıma hep derim yeri gelır kuru ekmeğe de muhtac olursun ınsanın basına hersey gelır bunların bı önemı yok yeter ki bana olan saygından ödün verme bana karsı değişme diye..
Karakter sağlam olsun gerisi bos.. 3 günlük dunyada böyle ucuzca seyler ıcın kalp kırmaya hic lüzum yok..

canım malesef çevrendeki insanlar odun olunca neler diyorlar bi bilsen. hiçbişey istemedik." bi halt yedilerde ondan dediler" bi şey istedik "ben oğluma ne kızlar bulurum bu ne dediler" aklınıza gelmeyecek daha neler var. istemiyorum demeklede istiyorum demeklede olmuyo bazen. el olsa duymazsın. "hadi len" dersin. ama kan bağı olanlar yapınca oluyo be güzelim.

şimdi biz çok mutlu bi çekirdek aileyiz. onlarsa sadece misafir. tekbir işimize karışamayan biz istediğimiz kadar hayatımızda olan insanlar hepsi bu.

Canım aileler nedense nerede duracaklarını hiç bilmiyolar, sonuçta birbirinizi sevip evlenip yuva kurmuşsunuz ayrıca bu yuvayı da çocuğunuzla taçlandırmışsınız, ne istiyolar ne alıp veremedikleri var anlamam hiç yani olan size oluyo bugünler bi daha mı gelir ki, bence eşinizle otrup bi karar alın ama bu sefer kararlı olun biriniz anne biriniz baba olmuşsunuz ailelerinizin dolduruşlarına gelmeyin kendinizi çocuğunuzu harap etmeyin, gerçekten hiç bişey için geç değil. kocanla beraber vakit geçirin güzel şeyler yapın çlocuğunuzu alıp ailece gezmelere tatillere çıkın, ailelerinizi de ağzınıza bile almayın bu vakitlerde eminim aranız düzelcektir, sizin kafa dnlemeye yalnız kalmaya ihtiyacınız var

Valla ben hiçbirşey istemedim, eşyamdan gelinliğime kadar kendim beğendim kendim aldım, borcumuzu eşimle ödedik. Ama bir gün olsun kalbimi kırmadı, bir gün olsun bana sormadan 5 kuruş harcamadı. Aileleri de bu konulara karıştırmadığımız için saygı sevgi hiç bitmedi. Çok yüz göz olmadan haftada bir, on günde bir hal hatır sormak için ararlar birbirlerini. İsteyince kulaklarını tıkayabilirsin bence.

Canım yaşadıklarınıza üzüldüm.Bu tür aileleri anlamak çok zor hem çocugum mutlu olsun derler hemde ellerinden geldigince ortalıgı karıştırıp ara açmaya pek bir meraklıdırlar.İkinizde onlardan kaynaklanan sorunların farkındaysanız demekki bazı şeyleri düzeltebilirsiniz.Bakın Allah bağışlasın çocugunuzda olmuş mücadele etmişsiniz hep emeginizin karşılıgını almak istemezmisin?Ayrılmaya karar verince ne degişicek ozman sevinsin aileleriniz sizi ne hale soktukları için.Ama mutlu olmak sizin elinizde karışan laf söyleyen olabilir çevremizde hep olgun insanlar yok olgun kadar cahilide çok.Sizin olgunluk yapıp bu yuvayı kurtarmanız gerek.Lafları kafanıza takmayıp eşinizle kimse için kavga etmemniz el birligi olup birbirinize destek olmanız lazım.Ayrılırsanız kimin umurunda olucak herkez kendi kabuguna çekilicek olan size ve en önemliside sizle beraber o masum bebeğe olucak.Eşiniz ve siz ailelleri ve çevrenizdekileri özel hayatınıza karıştırmassanız buna fırsat vermesseniz kimse karışıp huzurunuzu bozamaz.İnşallah yuvanız kurtulur ve bazı şeylerden ders alıp mutlu şekilde yaşarsınız.Allah yardımcınız olsun

Vala ben daha o işlerin içine girmedim henüz resmıyet yok korkmuyor değilim böyle abuk subuk seylerden bı anlasmazlık cıkıcak dıye de..
Ama yabancı da sayılmam bu konulara..
Gecen ay abıme kız ıstemeye gittik gelın adayı 8 bilezik 1 set ve ayrı ev olmazsa kesınlıkle olmaz dedi! Bizimkiler boynu bükük kabul ettı ama ne yalan söylim şu an elde 5 kurus yok üstüne borc var bi sürü hangi parayla olcak o masraflar hıc bılmıyorum..

El kızı böyle yapınca bu sefer gözler bana döndü evdekiler sen aptalmısın sen ıstemıcekmısın hic bisey dediler!
Ben de üstüne basa basa söyledım kımseden gram altın ıstemem hakkım da yok ıstemeye adamın durumu yoksa napsın yanı daha tanısmıs bıle değiller! Kendılerınden pay biçsinler bi zahmet benım ailem de.. Para pul için sevdiğim adamı kımseye ezdırmem ailem bıle olsa yarın bır gün evlenınce herkes kapatıcak kapısını gırıcek evıne basbasa kalacak olan bızız sonucta..

bizde eşimle kendi kendimize gayet iyiyiz zaten evliliğimizde çok şükür Allah nazardan saklasın bi sorunumuz yok. ama ne yazıkki bazıları herşee maydanoz olabiliyorlar.sana şimdi anlatmaya kalksam bile çok zor çünki başına gelmemiş ne güzel. bizde şöyle bi sorun vardı ne yzıkki paraları biz ödedik ama başkalarından yardım almak zorundaydık. çünki eşim benden çok uzakta bi şehirdeydi. kendi ailesi başka bi şehirde. ben başka bi şehirde ailem başka bi şehirde. dört ayrı il düşün yani. şartlar bazen istediğimiz gibi olamıyor malesef.çok karışıktı yani anlatamam ki sana. sadece maddiyatlar dışında çok büyük kazıklar yedik ve çok büyük hayal kırgınlıkları yaşadık ne yazık ki.

canım herkes altına takılıyor altın olsada olur olmasada size kalacak elinde sonunda da harcanacak. ama bu işler o kadar zorki kılı kırk yarmak gerikiyor. beklemedik şeyler çıkıyor. keşke bende çıkan sorunlar altın yüzünden olsaydı. çekerdim bi kredi en azından alır takardım. kimseyede laf ettirmezdim ama olmadı. iş yanlış başladı yanlış yürüdü hepsi bu.
3 yıl boyunca "aman kızım canım kızım" diyen seninle ailevi sorunlarını bile paylaşan adam istemeye gelince( boşboğazlık yapıp "olursa olur olmazsa çeker giderim" dediğinde işler hiç sandığınız gibi ilerleyemiyor. sevgiliniz "baba ne diyorsun yaaa" diye patlıyor bi şoka uğruyor. babasıyla 1 yıl boyunca kavga ediyor. adam el kızı için bana ettiğine bak diyor daha çok bileniyor. annem "adam ne dedi duymadın mı ya işler benim dediğim gibi olacak yada olmayacak ben seni böyle insanların eline bırakırmıyım ezdirirmiyim" diye basıyor yaygarayı yatıştırmaya çalışmalar ağlamalar. daha neler neler.......
anlatsam roman olur.

beni boşverin hem yaaa konu sahibine odaklanın. ben aştım hepsini. şimdi 2 çocuğum ile beraber mutlu bi yuvam var tam 5 yıldır.. geldiler geçtiler. hepsiyle görüşüyorum bu arada kimseyle bi sorunum yok. herkes hatasını anladı. büyüklük bizde kaldı.
ben sadece arkadaşa yanlız değilsin demek istedim hepsi bu.

Haklısın elbet zaten bu el kızı için ettiğine bak lafları benı şimdiden sardı... Benım kayınvalıde varlığımı öğrendiğinde kesınlıkle olmaz demıstı sevgilim de olucak bırakmam vazgecmem deyınce, ''elın kızı için benı hice saydı, ben besledım büyüttüm cefasını ben cektım elın kızı sefasını sürsün türünden bir sürü laflar etmıs daha tanısmadık yanı bi tanıssak oooo...Allah sonumu hayır etsın:))

inş. hiç sorun olmaz güzelim ya. ben yaşadım biliyorum kimse yaşasın istemem. Allah herşeyin güzelini nasip etsin dilerim.

bu arada bizim erkek tarafı benden haberleri olduğunda hemen benimsediler. dedim ya kayınpeder eşime anlatmadıklarını bana anlatırdı. daha ben okurken altın hazırlamışlardı bana tak bile dediler nasıl olsa senin diye düşün artık. olanlar tam bir hayal kırıklığıydı dedim ya.

esini al karsina konus,birbirinizi hala seviyorsaniz eger yeniden herseye ve gecmisi dusunmeden baslayin..bu size cok iyi gelecektir.ikinizde ailelerinizi kafaniza takmayin onlarin dediklerini yapmak zorunda degilsiniz bu sizin hayatiniz.ikinizde kendi ailelerinizi idare edeceksiniz..senin ailen esinin ailesi hakkinda birsey dese kotulemeyeceksin,sikayet etmeceksin.iyi yonlerinden bakip onlari koruyacaksin..o da ayni sekilde.istemeseniz de,sevmeseniz de..birbirinize de ailelerinizin aciklarini yuze vurmayacaksiniz.
yoksa asla yurumez..dengeyi kurmak sart..ben inaniyorum siz asacaksiniz.herkes birseyler yasiyor,sizde bunlardan ders alin,tecrube edinin duruma gore davranin.deger mi ya bos seyler icin birbirinizden vazgecmeye.

inş. hiç sorun olmaz güzelim ya. ben yaşadım biliyorum kimse yaşasın istemem. Allah herşeyin güzelini nasip etsin dilerim.

Amın canım..
Sorunsuz olucanı sanmam da mınımum sevıyede atlatırız inşallah kayınvalıdeyle coook ayrı dünyaların insanlarıyız erkek arkadasımın anlattığına göre..Onun hayalındekı gelın değilim ben bılıyorum olamam da..O yemez ,içmez , yatmaz, uyumaz , oturmaz, mekanık robot gibi bişe istiyodu hayallerını suya düsürdüm
Tamam tembel bı ınsan değilim temız titiz marifetlıyım cok sukur ama robot da değilim yanı! Ne yapsam yaranamam gibi gelıyo sımdıden

Sana ancak benim yasadiklarimla belki yardimci olabilirim.
Evlendigimizde bizlerde cok sorunlar yasadik, ama bende esimde cok kurnazdik, ne ben onun ailesi hakkinda konustum nede o benim ailem hakkinda.
Sadece deliler gibi calisip paramizi toplamaya, hedefimize odaklanarak ileriye dogru baktik.
Kalenin saglam olmasi lazim, o kaleyi cok saglam kurduk, kimse yanasamadi bize, hic kimseyle kötü olmadik sadece esimle benim düsüncelerim önemliydi.
Simdi hayal edemeyecegim hayatimi sürüyorum ve Allaha binlerce tesekkür ediyorum, kimsenin doldurusuna gelmedigimize.
Hayat aslinda o kadar güzelki ama biz insanlar yasamasini bilmiyoruz.
O ne dedi, bu ne dedilerle yasayan insanlarin mutsuzlugu bastan programlasmistir.
Hedef insanin esi olmali, cocuklari olmali, gerisi dis kapinin dis mandali....Bana ne?
Evlenmek demek kendi hayallerinizi gerceklestirmek demek, baskalarinin hayallerini degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…