Dürtü kontrol bozukluğundan(kaş koparma) kurtulan var mı

Bir Psikiyatrist e gorunmeniz gerek. Altta yatan sorunu net bir şekilde görmeniz için.
Haklısınız ama psikiyatrist tedavi de ilaç verecekler büyük ihtimalle acaba ilaç kullanılan sürece hastalık bastırılır yani ne kadar kullanmak gerek ve yan etkileri beni düşünüyor

Hayır hiç gitmedim ama artık düşünüyorum galiba
Doktora gitmek için çok geç bile kalmışsınız. Bu tür takıntı hastalıkları tedavisi ne kadar erken teshis edilip önlem alınırsa o kadar iyi.
Bir an önce gidin ilerler yavas yavas sac koparmaya yada başka şekilde zarar vermeye baslarsiniz.
Genelde tedavi olumlu sonuc verince sonlandırılır diye biliyorum

Eşimde böyle. Sürekli kaşını koparıyor ve tırnak koparıyor. Farkında bile değil. Ben hatırlatınca bırakıyor. Stresli bi dönem geçiriyor ona bağlıyorum ama normal zamanlarda da yaptığını hatırlıyorum. Tik gibi birşey

Mutlaka psikiyatriste gitmelisin ilaç tedavisini istemiyosan dile getir başka tedavi yolları da var ama daha uzun. Bi uzman yardımı almadan atlatabilecegin bi şey değil malesef. Gidersen seni en uygun tedaviye yonlendirecektir.

Pucca diye bir yazar var. Gecenler de yazmisti o da. Onda da varmis. Ama o sadece kas degil saclarini da yoluyormus ayni zamanda.
Acaba ona mi yazsan instagramdan falan. O birseyler paylasmisti instagram hikayesinde ama ilgilenmedigim bir konu oldugu icin hizli hizli gecmistim hikayelerini.
Insallah atlatirsin. Doktoru ihmal etme bence.

Bizim komşu yapıyordu artık bıraktımisti onun sinirseldi.

Bi doktora görün ihmal etme. Bu arada kaşlarını da evde kapat. Bandana tak bi süre sonra alışırsın

Ben çocukken yapardım ama hastalık olduğunu bilmiyordum. Sonra kendiliğinden geçti. Dikkat edin, yapmamaya çalışın, çok istediğinizde kendinizi oyalayacak başka bir şey bulun mesela. Daha da olmuyorsa uzman desteği şart.

Bunun gerisinde yatan sebebi, iyi bi psikolog çözer. Mesela ailenizle iliskiniz nasil der ilk..

Benim kuzenim de yoluyor kaşsız kaşsız geziyor. Alıştık biz artık. Takmıyoruz. Kaşsız bir insan var hayatımızda. Kaç kez doktora gitti tedavi olmuyor.

Sizi üzen, geren, kafanızı taktığınız,şu an olmasa bile sizde iz barakan bir olay yaşamışsınızdır?
Bu olay aklınıza geldikçe ya da şöyle diyeyim geri planda tetiklendikçe kaş yolarsınız, saç koparırsınız vs vs
Doktora gidin sizi iyi dinleyecek bı doktor olsun...

Bunun gerisinde yatan sebebi, iyi bi psikolog çözer. Mesela ailenizle iliskiniz nasil der ilk..
Herkes gibi bir hayatım var zaman zaman sıkıntılı zaman zaman iyi..
Eskiden daha azdı yaş ilerledikçe hayat daha çok yük yüklüyor aslında dışarıdan herkes çok güçlü bir insan olduğumu söylüyorlar

Zaman zaman sert imtihanlarım oldu ama tam kopma noktası nedir bilmiyorum

Okulla ilgili stresli bir donemindeydim. Bir kac hafta yaptigimi hatirliyorum ama sonra da kendiliginden gecti. O ara sacimla da cok oynamistim, civciv sarisina boyamalar filan.

Dikkatini baska yone yoneltebilirsin. Akisina birak. Hala yapamiyorsan bir uzmandan destek al.

Benim kuzenim de yoluyor kaşsız kaşsız geziyor. Alıştık biz artık. Takmıyoruz. Kaşsız bir insan var hayatımızda. Kaç kez doktora gitti tedavi olmuyor.
Kuzeniniz doktor tedavi süreci nasıl oldu bilginiz var mı acaba psikolojik seans mı aldı yoksa ilaç tedavisi mi gördü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…