Durumu Çok iyi Olan Aileye Yardım

Anne baba neden villada oturamasın ..Yıllarin emeği var ve hala para kazanabiliyorlar ..Bu istekleri bana tuhaf gelmedi..

Eğer size sonradan borçlarını ödeyebileceklerse siz buna inanıyorsanız bu desteği verebilirsiniz .Bugün onlara yarın size..

Ayrıca anne baba her birikimini, yatırımını evlatlarını düşünerek yapar. Ne yaparlarsa yapsınlar aslında evlatları için yapıyorlar.

Ne güzel kimseye muhtaç değiller, çocuklarının üstüne kendilerini atmıyorlar, kazanıyorlar ve o kazançlarını değerlendirmek istiyorlar.
Kendileri kazansınlar villa alıp otursunlar. Paraları villaya yetmiyorsa apartman dairesinde oturabilmeliler yani. Borç bile olsa lüks için para istemek bana saçma geliyor.

Merhaba mutlu huzurlu günleriniz olsun kk :)
Eşimin ailesinin durumu bize göre kat kat iyi şu anda. Bir villa alma derdindeler ve para biriktiriyorlar, aylık gelirleri bizimkinin üç katı kadar. Bizimse hala düğün borcu durumlarımız var, onları kapatmaya çalışıyoruz ve kendime ekstra bir şey almıyorum gerçekten sırf bu borçlardan kurtulabilmek adına. Neyse.. Eşim şu şartlar altında dahi surekli ailesine bir şeyler alıyor. Ailesi bir şey istiyor eşimden, esim alıyor ama para istemiyor, teklif etseler dahi almıyor. Bu basit bir şey de olabilir, olmaya da bilir. Param bitti diye ahlaniyor sonra. Onlardan para istemek zoruna gidiyor anlatabiliyor muyum?

Haset biri miyim ben lütfen doğruyu söyleyin eleştirilere açığım. Kendim böyle kisarken onlara yedirmek gücüme gidiyor. Durumları böyle iyiyken gidiyor açıkçası, kötü halde olsalar zaten eyvallah kendim veririm elimle. Eşimle konuştum bu konuda bana karışmani istemiyorum dedi, daha da sinirlendim. Bu konu dediği ikimizi de ilgilendiren bir şey neticede. Ne yapabilirim? Haklıysam nasıl çözebilir, haksizsam kendimi nasıl düzeltebilirim?
Haset falan değilsiniz. Gayet yerinde bir düşünce bu. Ben size hak verdim. Sonuçta durumları olmasa anlarım ama sorunun kaynağı eşiniz. Önce onun bu ailesine para aktarmasının önüne geçin.

Villa almadan önce bi düğün borçlarınızi kapatsalardi. Sorsaniz bunlar da size kalacak derler. Esiniz haksizlik etmis evlilikte sen ben olmaz. Ama tavrı bu ise yapacak bişey yok. Düzelmesi zor.

Eşimin beni zora sokması yiyecek ekmek bulamamak gibi katı bir durum değil elbet çok şükür ama ben bir şeylerden devamlı fedakarlık yaparken ve onların buna hiç ihtiyacı yokken,neden diye düşünüyorum sadece. Saçma geliyor, gereksiz geliyor. Evet anne babaları şu yaşına kadar bakmış etmiş kötülemek de istemiyorum ama bunu ödeme vaktinin şu an olduğunu sanmiyorum..
Kilit nokta bu işte. Sen fedakarlık yapmayacaksın, ihtiyaçlarını ertelemeyeceksin. Gerekirse 3e alıp 5e aldım diyip koyacaksın kenara.

Villa almadan önce bi düğün borçlarınızi kapatsalardi. Sorsaniz bunlar da size kalacak derler. Esiniz haksizlik etmis evlilikte sen ben olmaz. Ama tavrı bu ise yapacak bişey yok. Düzelmesi zor.
Kim isterse orada oturur sürekli borç istiyorlarsa vermemeli o ayrı ama sızın dediğinizde yanlış ne demek vılla almayıp borçlarını ödeseydi öyle bir mecburıylerı yok kı yetışkınler kendılerı çalışıp yapmalı borcu aılelerı yapmadı kı onların borcuymuş gıbı ödesinler. Ama konu sahıbı borc mu isteniyor anlamadım bır şeyler ıstıyorlar sadece dıyor para ıstıyorlar demedı bır yorumunda anladığım kadarıyla. Konu sahıbı kendıne harcama yapıcak kısmıcak sonuçta evlılıkte para da senin benım yok ama aılelere eğer ufak şeyler alıyorsa evden kısmadan bunda bır şey yok ailesi diye bir şeyler yapmaya çalışıyordur ama yok kısıyor büyük harcamalar yapıyorsa buna el atmalı

Empati yapiyorum belki de esiniz bir "aileme layik olamadim" kompleksi gelistirmistir.
Sonucta cocuklar ailelerinden daha iyi bir durumda olur genelde. Misal aile ortaokul mezunudur cocuk onlarin yapamadigini yapar mezun olur. Aile esnaftir cocuk muhendis olur... yani genelde en azindan bir tık üstte olmasi beklenir ve kabul görür.
oysa aileniz evlenmis barklanmis kocaman adam olmus. Ama hala ailesinin cok cok gerisinde.
Bu durum, ailesinin hayal kiriigina ugradigini dusunmesi vs onda ekstra bonkor olma cabasi olusturuyor olabilir.
Ailenin maasini bilmememsi de bir ihtimal. Eger havali bir meslegi ama az bir maasi varsa belki de ailesi onu geliri daha yuksek saniyor olabilir. Bu illuzyonu bozmak istemediğinden o da para saciyordur...

Kim isterse orada oturur sürekli borç istiyorlarsa vermemeli o ayrı ama sızın dediğinizde yanlış ne demek vılla almayıp borçlarını ödeseydi öyle bir mecburıylerı yok kı yetışkınler kendılerı çalışıp yapmalı borcu aılelerı yapmadı kı onların borcuymuş gıbı ödesinler. Ama konu sahıbı borc mu isteniyor anlamadım bır şeyler ıstıyorlar sadece dıyor para ıstıyorlar demedı bır yorumunda anladığım kadarıyla. Konu sahıbı kendıne harcama yapıcak kısmıcak sonuçta evlılıkte para da senin benım yok ama aılelere eğer ufak şeyler alıyorsa evden kısmadan bunda bır şey yok ailesi diye bir şeyler yapmaya çalışıyordur ama yok kısıyor büyük harcamalar yapıyorsa buna el atmalı
Şimdi anne baba eğer durumları iyi ise evladının yeni bir hayat kurmasına yardim etmeli. Etmeli ki zamanı gelince ebatta ben destek gördüm her zaman yanlarındayım desin. Zaten kadincagizin borcu olmasa rahat olsa ne kocasının aldığına takılır ne sorun eder. Bu benim düşüncem. Düğün borcu sadece evlenen çiftin olmuyor malesef.

Bence sizde fedakarlık yapmayıp kendinden kısmıcaksın o zaman bacım ama yok villaları var şu bu demekte yanlış birikimleri varsa istediğini yaptırırlar sizden villa için bırcunuz olmasına rağmen borç para istiyorlar mı anlamadım . Kocanızdan bır şeyler istemeleri ne mesela onuda söyler misiniz daha ıyı yorum yapalım. Bir de onlar teklıf edıyor aldırdıkları şeylerın parasını yani burda suçlu olan eşiniz eşinizle bu konuyu oturup aileyi kötülemeden konuşun diğer türlü erkeklerde ters tepiyor. Benim ihtiyaçlarım oluyor kısıyorum bızım için bir şeyler beğeniyorum alamıyorum içimde kalıyor diye bırazcık gerekirse vicdan yaptırtın yüzleşsin bu durumla

Yok bacım kesinlikle haklısın. Sizin ihtiyacınız varken para istememe gibi bi gurur yapılmaz, yapılmamalı..

Istedikleri büyük şeyler mi oluyor?
Birde geri vermeyi teklif ederken ağızlarının ucu ile mi teklif ediyorlar?

Şimdi anne baba eğer durumları iyi ise evladının yeni bir hayat kurmasına yardim etmeli. Etmeli ki zamanı gelince ebatta ben destek gördüm her zaman yanlarındayım desin. Zaten kadincagizin borcu olmasa rahat olsa ne kocasının aldığına takılır ne sorun eder. Bu benim düşüncem. Düğün borcu sadece evlenen çiftin olmuyor malesef.
Bakın aslında aynı düşünüyoruz sadece hani villada oturcaklarına o parayla borçları kapatsınlar dediniz ya o da yanlış tabi ki yardım yapıcaklar belkide gerekli yardımları yaptılar bilemeyiz ama düğün yapmak kolay değil hepimiz biliriz eşyası altını düğün yerlerı vs. bu yüzden ne kadar yardımda olsa her zaman illa ki bırç oluyor her şeye aıleler karşıladı diyelim durumları varsa yaın bir gün ailesine yardım yaptığında bazı kadınlar yine bızım paramız yardım yapamazsın şu bu dıyenlerde oluyor. Bır de bir gerçek var yetişkin insanların ailelerine güvenip bir şeyler yapılmamalı erkeklerin rahatlığa alışmalarınada sebeb olabiliyor bazı insanlarda

Merhaba mutlu huzurlu günleriniz olsun kk :)
Eşimin ailesinin durumu bize göre kat kat iyi şu anda. Bir villa alma derdindeler ve para biriktiriyorlar, aylık gelirleri bizimkinin üç katı kadar. Bizimse hala düğün borcu durumlarımız var, onları kapatmaya çalışıyoruz ve kendime ekstra bir şey almıyorum gerçekten sırf bu borçlardan kurtulabilmek adına. Neyse.. Eşim şu şartlar altında dahi surekli ailesine bir şeyler alıyor. Ailesi bir şey istiyor eşimden, esim alıyor ama para istemiyor, teklif etseler dahi almıyor. Bu basit bir şey de olabilir, olmaya da bilir. Param bitti diye ahlaniyor sonra. Onlardan para istemek zoruna gidiyor anlatabiliyor muyum?

Haset biri miyim ben lütfen doğruyu söyleyin eleştirilere açığım. Kendim böyle kisarken onlara yedirmek gücüme gidiyor. Durumları böyle iyiyken gidiyor açıkçası, kötü halde olsalar zaten eyvallah kendim veririm elimle. Eşimle konuştum bu konuda bana karışmani istemiyorum dedi, daha da sinirlendim. Bu konu dediği ikimizi de ilgilendiren bir şey neticede. Ne yapabilirim? Haklıysam nasıl çözebilir, haksizsam kendimi nasıl düzeltebilirim?
Açık açık söyleyeceksin ben borç bitsin diye harcama yapmazken sen niye gönderiyorsun diye kötü olacaksan mertçe kötü ol.Benim eşimin anneside aynı onlarada giren para bizimkinin üç katı belki daha fazla konturü yok parası yok birgün bekliyorum benim yanımda desin diyeceğim bizden mi istiyorsun diye ama yok o sadece eşime acındırır kendini.

Bakın aslında aynı düşünüyoruz sadece hani villada oturcaklarına o parayla borçları kapatsınlar dediniz ya o da yanlış tabi ki yardım yapıcaklar belkide gerekli yardımları yaptılar bilemeyiz ama düğün yapmak kolay değil hepimiz biliriz eşyası altını düğün yerlerı vs. bu yüzden ne kadar yardımda olsa her zaman illa ki bırç oluyor her şeye aıleler karşıladı diyelim durumları varsa yaın bir gün ailesine yardım yaptığında bazı kadınlar yine bızım paramız yardım yapamazsın şu bu dıyenlerde oluyor. Bır de bir gerçek var yetişkin insanların ailelerine güvenip bir şeyler yapılmamalı erkeklerin rahatlığa alışmalarınada sebeb olabiliyor bazı insanlarda
Zaten farkli düşünmüyoruz ben suna takildim aslinda misal gidip birşeyler alıp para veriyor ya teklif edeceklerine onlarda birşey alsın gelsin ya da destek olduklarını hissettiğin. Yoksa allah daha çok versin ama yardim etmeleri de ellerine yapışmaz diye düşünüyorum.Evlat sonuçta. Hatta ben evladimjn borcu olduğunu bilsem yardim etmiyor ya da edemiyorsan sakız bile istemem aslinda söylemek istediğim buydu

Yüklü miktarlarsa haklısınız.
Ama ben de aileme yaptığım alışverişin parasını alamam.
Eşim 100-200 liralık bir alışveriş yapsa ailesine parasını alsa yadırgarım.
Gerçi sonra parasız kalıyor demişsiniz, bu normal değil tabii.
Öncelik kendi cebi ve çekirdek aile olmalı.

Zaten farkli düşünmüyoruz ben suna takildim aslinda misal gidip birşeyler alıp para veriyor ya teklif edeceklerine onlarda birşey alsın gelsin ya da destek olduklarını hissettiğin. Yoksa allah daha çok versin ama yardim etmeleri de ellerine yapışmaz diye düşünüyorum.Evlat sonuçta. Hatta ben evladimjn borcu olduğunu bilsem yardim etmiyor ya da edemiyorsan sakız bile istemem aslinda söylemek istediğim buydu
Bence eşi reddediyor gibi ama konu sahibi bilmiyor ama eğer böyle aldıkları 100 200 liralıksa ben ailemden parayı almazdım açıkçası eöpati yapınca şimdi erkek olunca linçliyoruz ama kendimizi yerine koymuyoruz

Siz de hiçbir şeyden fedakarlık yapmayın, kısıtlamayın kendinizi. Ben de eşim de ikimizin ailesi bir şey istese parasını almayız, yani alınmaz benim bildiğim. Ama durumları iyiyse ya istemesinler yada parasını başka türlü verebilirler bana kalırsa.

Ne demek karışma, o zaman evlenmeyip bir ömür ailesine para yardımı yapsaymış. Kaldı ki ihtiyaçları olduğu durumda zaten tepki göstereceğinizi sanmıyorum, ama bu şekilde olunca yerden göğe kadar haklısınız. Ailesiyle aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama üstü kapalı bir şekilde veya samimiyet durumunuza göre açık açık onlarla paylaşın. Onlar istemeyi keserse sorun çözülür.
Bunu yapabilir miyim bilmiyorum. Şaşıracaksınız belki ama işin garip tarafı onlar da sanki mağduru oynuyorlar.

Empati yapiyorum belki de esiniz bir "aileme layik olamadim" kompleksi gelistirmistir.
Sonucta cocuklar ailelerinden daha iyi bir durumda olur genelde. Misal aile ortaokul mezunudur cocuk onlarin yapamadigini yapar mezun olur. Aile esnaftir cocuk muhendis olur... yani genelde en azindan bir tık üstte olmasi beklenir ve kabul görür.
oysa aileniz evlenmis barklanmis kocaman adam olmus. Ama hala ailesinin cok cok gerisinde.
Bu durum, ailesinin hayal kiriigina ugradigini dusunmesi vs onda ekstra bonkor olma cabasi olusturuyor olabilir.
Ailenin maasini bilmememsi de bir ihtimal. Eger havali bir meslegi ama az bir maasi varsa belki de ailesi onu geliri daha yuksek saniyor olabilir. Bu illuzyonu bozmak istemediğinden o da para saciyordur...
Tüm ihtimalleri dizmissin ve çok haklısın :) ama bu ihtimaller pek de söz konusu değil. Ailesi gayet maaşını biliyor ve onca emekten sonra hatta maaşına üzülüyorlar. Evet havalı bir mesleği ama havasız bir maaşı var.
Bu düşünce ne kadar doğru bilmiyorum ama eşim ilkokuldan beri çalışmış. Çocuk oyuncağı gibi değil ciddi ciddi çalışmış ve para kazanmış, o şekilde okumuş. Elbette ki ailesi yardım etmiştir ama kazıyarak bir yerlere gelmeye çalışmış biri, yan gelip yatmamış. Su an vefa borcu duyabilir ama mesela benim kendi aileme duyduğum kadar duyamaz, hayatı boyunca çok ezilmiş çünkü. Layık olamadim diye düşünüyorsa biraz şaşırırım açıkçası :)

Back
X