Durumu Çok iyi Olan Aileye Yardım

Siz de hiçbir şeyden fedakarlık yapmayın, kısıtlamayın kendinizi. Ben de eşim de ikimizin ailesi bir şey istese parasını almayız, yani alınmaz benim bildiğim. Ama durumları iyiyse ya istemesinler yada parasını başka türlü verebilirler bana kalırsa.
Canım elbette basit şeyler için alınmaz, yok yok kalsın saçmalama falan dersin :) ama bu bir rutine döndüyse? Onların da işine geliyorsa? Çok saçma bir boyuta evriliyor işte o zaman.

Istedikleri büyük şeyler mi oluyor?
Birde geri vermeyi teklif ederken ağızlarının ucu ile mi teklif ediyorlar?
Bana göre evet büyük. Zaten aynı şehirdeyiz, eksikleri bitmiyor. Giderken bile en basitinden arıyoruz eksik bir şey var mı diye, bir ton şey diziyor. Geri ödemeyi de dediğin gibi gayet ağız ucuyla yapınca eşim de zaten yok yok kalsın diyor ve kalıyor. Bu cömertlik değil bence.

Yüklü miktarlarsa haklısınız.
Ama ben de aileme yaptığım alışverişin parasını alamam.
Eşim 100-200 liralık bir alışveriş yapsa ailesine parasını alsa yadırgarım.
Gerçi sonra parasız kalıyor demişsiniz, bu normal değil tabii.
Öncelik kendi cebi ve çekirdek aile olmalı.
Canım benim 100-200lira da az değil ki. Bu bir rutine binince insanın gözüne görünüyor bir müddet sonra. Sürekli azalıyor bir şeyler, ihtiyaç dışı insanlar için. Takıldığım nokta bu. Ve ben erteliyorum yani, ayakkabı mı ihtiyacım var erteliyorum bir ay sonra alalım bu ay çok harcadık diyorum mesela. Ama o ay ailesi bir şeyler istiyor mecbur aliyor. Geri ödemeyi de ağız ucuyla teklif edince zaten eşim de yok kalsın diyor. Kendimi salak gibi hissediyorum.

Açık açık söyleyeceksin ben borç bitsin diye harcama yapmazken sen niye gönderiyorsun diye kötü olacaksan mertçe kötü ol.Benim eşimin anneside aynı onlarada giren para bizimkinin üç katı belki daha fazla konturü yok parası yok birgün bekliyorum benim yanımda desin diyeceğim bizden mi istiyorsun diye ama yok o sadece eşime acındırır kendini.
Çok tuhaf geliyor di mi. Benim gözümde anne baba, evladının eksiğini gedigini kapatir, arkasını kollar. Bunlar niye bizden kat kat ustunken sömürmeye çalışıyorlar acaba..

Kim isterse orada oturur sürekli borç istiyorlarsa vermemeli o ayrı ama sızın dediğinizde yanlış ne demek vılla almayıp borçlarını ödeseydi öyle bir mecburıylerı yok kı yetışkınler kendılerı çalışıp yapmalı borcu aılelerı yapmadı kı onların borcuymuş gıbı ödesinler. Ama konu sahıbı borc mu isteniyor anlamadım bır şeyler ıstıyorlar sadece dıyor para ıstıyorlar demedı bır yorumunda anladığım kadarıyla. Konu sahıbı kendıne harcama yapıcak kısmıcak sonuçta evlılıkte para da senin benım yok ama aılelere eğer ufak şeyler alıyorsa evden kısmadan bunda bır şey yok ailesi diye bir şeyler yapmaya çalışıyordur ama yok kısıyor büyük harcamalar yapıyorsa buna el atmalı
Canım ortdda borç diye bir durum yok. İstiyorlar alıyor eşim bu kadar yani. Kaldı ki madem çok yardım etmek istiyorsun git yardım kuruluşlarina falan yap diyorum. Bizden kat kat iyi durumda olan ailesine yaptığı şeyin adı yardım bile olamaz yani

Şimdi eşine yapma desen yanlış anlar. Bence sen şöyle yap; paranı sonuna kadar harca; kendinden kısma. Hem sana hem ailesine baksın O zaman.
Artık kısmak istemiyorum zaten. Ama önümüzde de kapı gibi borçlarımiz var, ne kadar savurabilirim onu da düşünüyorum.

Canım benim 100-200lira da az değil ki. Bu bir rutine binince insanın gözüne görünüyor bir müddet sonra. Sürekli azalıyor bir şeyler, ihtiyaç dışı insanlar için. Takıldığım nokta bu. Ve ben erteliyorum yani, ayakkabı mı ihtiyacım var erteliyorum bir ay sonra alalım bu ay çok harcadık diyorum mesela. Ama o ay ailesi bir şeyler istiyor mecbur aliyor. Geri ödemeyi de ağız ucuyla teklif edince zaten eşim de yok kalsın diyor. Kendimi salak gibi hissediyorum.
Eşinle konuşacaksın daha az gidip geleceksiniz, giderken bir şey lazım mı diye sormayacaksınız. Genelde ekmek, içecek vs istenir bir şey lazım mı diye sorana. Yani market alışverişi mi yaptırıyorlar? Bir kaç örnek verseniz ne istiyorlar?

Eşinle konuşacaksın daha az gidip geleceksiniz, giderken bir şey lazım mı diye sormayacaksınız. Genelde ekmek, içecek vs istenir bir şey lazım mı diye sorana. Yani market alışverişi mi yaptırıyorlar? Bir kaç örnek verseniz ne istiyorlar?
Un, çay,yesillik, bulasik tableti. Misafirlige giden insandan bunlar istenir mi bilemiyorum.
Tabi bunlar yalnızca misafirlik için gittiğimiz son anda söylenen şeyler. Daha dahası var normal hayatımızda.

Çok tuhaf geliyor di mi. Benim gözümde anne baba, evladının eksiğini gedigini kapatir, arkasını kollar. Bunlar niye bizden kat kat ustunken sömürmeye çalışıyorlar acaba..
Ne koparsam kar mantığı...Bu tipler için malım olsun altınım olsun param olsun sefil olarakta yaşarız.Benim annemde var birgüne birgün abime konturüm bitti param yok dediğini duymadım duyunca tuhaf geliyor ama aç gözlülük işte ne yapacaksın.

Ne koparsam kar mantığı...Bu tipler için malım olsun altınım olsun param olsun sefil olarakta yaşarız.Benim annemde var birgüne birgün abime konturüm bitti param yok dediğini duymadım duyunca tuhaf geliyor ama aç gözlülük işte ne yapacaksın.
Çok haklısın. Benim ailem de aynıdır bizden bir kuruş istemezler ve dahası sürekli ihtiyacımı kapatmaya uğraşırlar. Doğum günümü bahane edip ayakkabı falan alıyor canım annem :/

Çok haklısın. Benim ailem de aynıdır bizden bir kuruş istemezler ve dahası sürekli ihtiyacımı kapatmaya uğraşırlar. Doğum günümü bahane edip ayakkabı falan alıyor canım annem :/
Benimkiler de aynı canım birgüne birgün eşime doğum günü yapılmamış pasta alıp gelirler sen düşün.Düğün zamanı bana bilezik takmadılar diye annem çok üzülür hatta oysa onlara düşenin kat kat fazlasını yaptılar...

Benimkiler de aynı canım birgüne birgün eşime doğum günü yapılmamış pasta alıp gelirler sen düşün.Düğün zamanı bana bilezik takmadılar diye annem çok üzülür hatta oysa onlara düşenin kat kat fazlasını yaptılar...
Evet benim ailem de düğünümde üstlerine düşenin fazlasını yaptılar ama karşı taraftan hiçbir şey olmadı :) eşim yaptı her şeyi. Gerçi iyiki de oyle oldu, bir de ilerde onların lafını ederlerdi iyice delirirdim :)

Canım ortdda borç diye bir durum yok. İstiyorlar alıyor eşim bu kadar yani. Kaldı ki madem çok yardım etmek istiyorsun git yardım kuruluşlarina falan yap diyorum. Bizden kat kat iyi durumda olan ailesine yaptığı şeyin adı yardım bile olamaz yani
Sizi çok iyi anlıyorum emin olun bizde bunu yaşadık ama sen sakın kötüleme al karşına normal konuş ters tepmesin o aılesı dıye bir şeyler yapmaya çalışıyordur. Benim babam en küçük kardeşdi emin ol bizim evimiz yoklen dedemlerin bakım paralarını alıp bakmazlardı bile hem de dedemler zengindi yer yurt gani tarladan para gelirdi ama yaşlanınca bakmadılar yediler anca üstüne babamı sömürdüler kardeşleri bi halt ödemezdi ev paramızla halamıza yakın olsunlar dıye diğer evlerini tamir ettirdi düşün ama kimse yardım etmedi daha neler neler hastanelik olurdu götürmeyip babamı arardılar hastaneye götür diye burdan kalkıp 24 saatlık uzaktık uçağa atlayıp götürürdü dedem ölüm döşeğindeyken geber bile dediler babamın kardeşleri ama babam onlar yapmıyor ben de yapmazsam evlatlığımdan utanırım dedı yaptı annemle çok anlattık ama dıyoruz ki çok laf etseydık şimdi belkide suçlu hissederdi bu yüzden al konuş baktın aynı kendini kısma harca ama kavga çıkarma eşin çok iyi biriyse evliliğine yansıtma bir gün allah korusun vefat ettıklerınde keşke demesin seni suçlamasın halbuki ki sen onu aileni düşünüyorsun ama o öyle düşünmez

Merhaba mutlu huzurlu günleriniz olsun kk :)
Eşimin ailesinin durumu bize göre kat kat iyi şu anda. Bir villa alma derdindeler ve para biriktiriyorlar, aylık gelirleri bizimkinin üç katı kadar. Bizimse hala düğün borcu durumlarımız var, onları kapatmaya çalışıyoruz ve kendime ekstra bir şey almıyorum gerçekten sırf bu borçlardan kurtulabilmek adına. Neyse.. Eşim şu şartlar altında dahi surekli ailesine bir şeyler alıyor. Ailesi bir şey istiyor eşimden, esim alıyor ama para istemiyor, teklif etseler dahi almıyor. Bu basit bir şey de olabilir, olmaya da bilir. Param bitti diye ahlaniyor sonra. Onlardan para istemek zoruna gidiyor anlatabiliyor muyum?

Haset biri miyim ben lütfen doğruyu söyleyin eleştirilere açığım. Kendim böyle kisarken onlara yedirmek gücüme gidiyor. Durumları böyle iyiyken gidiyor açıkçası, kötü halde olsalar zaten eyvallah kendim veririm elimle. Eşimle konuştum bu konuda bana karışmani istemiyorum dedi, daha da sinirlendim. Bu konu dediği ikimizi de ilgilendiren bir şey neticede. Ne yapabilirim? Haklıysam nasıl çözebilir, haksizsam kendimi nasıl düzeltebilirim?
Çok haklısınız. Eşinizi ikna etmeye çalışacaksınız ama evliliğin ilk zamanları zor oluyor o iş. Biraz sabır.

Evet benim ailem de düğünümde üstlerine düşenin fazlasını yaptılar ama karşı taraftan hiçbir şey olmadı :) eşim yaptı her şeyi. Gerçi iyiki de oyle oldu, bir de ilerde onların lafını ederlerdi iyice delirirdim :)
Eşime düşeni onlar yaptı ama kırk söylenmeyle herşeyin ucuzuna gittim sırf konuşmasınlar diye bu sebepten lafını edemiyorlar.

Annemler ekmek bile istemez. Değişikler ya da benimkiler değişik.

Back
X