Durumu Çok iyi Olan Aileye Yardım

Biz de aynı durumdaydık. Tek fark, benim eşim elinde avucunda ne varsa ailesine harcadı. Ama benim bekarken bile en ufak harcamama karıştırdı. Evlendikten sonra da öyle oldu. Cebinde beş lira kalmıyordu ama babası ister diye para biriktiriyordu. babası da istiyordu utanmadan, hem de az da değil.üzüldüm,ağladım, konuştum hiçbir işe yaramadı. Çözümü burdan öğrendim. O ailesine ne verirse ben de vereceğim. Benim vermemi istemeyeceğinden daha dikkatli olacak.

Aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Eşimin ailesi de böyle yüzsüz sadece anne baba değil kardeşleri ve yeğenleri de dahil. Ben eşimin iplerini tutmasam her şeyi aldırmaya çalışırlar. Annesi olacak kadın bayramda bile bayram harçlığı istiyor var gerisini sen düşün. Biz ise ev kredisi ödeyelim üstelik çocuk da var. Kendi durumları da çok iyi beş daireleri var bir de arsa almayı düşünüyorlar 5 tl bile onlar için iyi para sevinmelerine yetiyor Eşimden koparabildiklerini kar sayıyorlar resmen Allahtan uzaktalar da kafam biraz da olsa rahat. Allah sabırlar versin sana da bana da bu durumda olan herkese. Onları da ıslah etsin Rabbim bildiği gibi yapsın..

Bunlar varyemez olmus siz basa cikamazsiniz

Konuşmayın, ters tepki çekersiniz. Gidin kendinizle alakalı kısıtlama yapmayın, ne ihtiyaç varsa alın, gezin, harcayın. Siz oradan buradan kıstıkça onlar harcayacaksa siz harcayın ki eşiniz de ihtiyacınız olduğu konuları görsün. Sonuçta ileride o villadan da sizin hakkınız olacak. Çok takmamak gerek ama konuşarak halledilmez.

Eeee yani dunya kadar mallari var ama dugununuze 5 kurus katkilari olmamis ustune para istiyorlar .... net varyemez bunlar

Esiniz de afedersiniz ama saftirik marka yani kor mu bu adam dunya kadar mali olan ailesi tek kurus yardim etmemis evlenirken ustune bir de para istiyor ???

Yani ben sizin yerinizde olsam para istediginde KVye net soylerim. Teyzecim maliniz var, dugune tek kurus yardim etmediniz biz onun borcunu odemeye calisiyoruz ama gelip elimizdekini de almak istiyorsunuz.

Aynen boyle derim. Bu yuzden kocam bosayacaksa da bosasin bunlara lafi koymazsam gozum acik giderim vallahi

Yuh dedim ya! Böyle bir TL bile olsa mutlu olup, ne koparsam kardır düşüncesi olanları görmüştüm de çocuklarına bunu yapanlara inanamadım. Allah size sabır versin. Orada sizin çocuklar biraz aç gözlü davransın. Harçlık vs sürekli mesela siz taktik yapsanız olmuyor mu? Bu evlerde sizin hakkınız yok mu?

Gidip altın alın, kendinize çeyrek altın veya gram altın cinsinden bşr de banka kasası kiralarsınız kimseye söylemeden. Birikir zamanla.

Bunlar varyemez olmus siz basa cikamazsiniz
Öyle maalesef canım. Genelde benim olmadığım zamanlar yolmaya çalışıyorlar. Ben de önceden konu sahibesi gibi yapıyordum tutumlu olmaya, alacaklarımı ertelemeye çalışıyordum. Ama baktım ki olacak gibi değil hiiiiç acımıyorum artık. Kartın limitini doldurana kadar harcıyorum. Öyle yapılmaz böyle yapılır diyorum. Ailesine yaptığı aldığı şey tutarında ben de kendi anneme çıkarıp parasını veriyorum. Ben böyle bir yol buldum hakkımızda hayırlısı. Sadece tek şansım uzakta olmaları. Tabi arsayı dibimizden alıp ev yapmazlarsa

Amiiin teşekkür ediyorum. Daha neler neler yaptılar ah beş yıl böyle böyle bitti. Çocuğum daha küçük büyüse bile yine istemez sanırım. Hoş istese bile bahane bulup vermezler eminim adım gibi. Çocuğum doğduğundan beri daha bir tane çöplerini dahi görmedik. Üç yaşına girdi. Ben ve ailem ömrümüzde böyle insanları görmemiştik. İçine girince anladık durumları. Ama Allahtan eşim bunlar gibi değil çok şükür. Tesellim bu sadece. Evlerden elbet hakkımız olacak tabi o zamana kadar satıp edip hiç etmezler ise. Ha eşim istemez ise ben de ailemden kalan haklarımı istemem görür o zaman

Benim eşimin annesi bir gün evlerine aldıkları peynirin parasının yarısını da siz verin dedi o ne ki! Bayram harçlığı falan istemiyor bildiğim kadarıyla çünkü eşim zaten bayram harçlığı veriyor. Ev, araba, bahçe her şeyleri var. Babası geçen gün bizden para istiyor ki arsa alıp ev yapacakmış, ortak olacakmışız, üstelik bir sürü evli çocuğu var ve biz de borç ödüyoruz yıllardır. Tek bekar çocuğu var, onun dershane masraflarını falan emrivaki ile eşime ödetti, sonra üni harcını falan da hep eşim ödedi.

Allah sabırlar versin size de. Beterin beteri var cidden. Ya ben şeyi anlamıyorum bu yaşını başını almış kocaman kadınların bayram harçlığı mevzusu nedir bu nasıl bir yüzsüzlüktür ya onların torunlarına vereceği yerde biz veriyoruz cidden normal değil bunlar.

İnanın bayram harçlığı gözüme batmadı, o kadar absürt istekleri var ki

Bu tarz erkekler hicbir zaman degismiyor. Sizin tek yapacaginiz su durumda istediginiz seylerden kendinizi mahrum etmememiniz. Ailesine alabiliyorsa size de alabilir su durumda.

Esinizin ailesi anlayışsız. Gecen benim babam da eşimden puro istedi, sonra parasini vermeye kalkisti. Tabi ki almadik, almayinca olur mu ama bu lüx bir şey, zaten borc ödüyorsunuz diye ısrar etti yine almadık, olmaz daha neler yok mok dedik. Sonra yine baska bir gün onlara gidecekken aradım, ne eksik gelirken alalim dedim. Yok kizim ben daha sizden bir sey istemem dedi öyle ekmekti, yogurttu, meyveydi kafamiza gore markete girer alir oyle gideriz. Onun disinda bizden bir beklentileri yok. Bana göre anlayış budur. Eşiniz tabi ki isteyemez, uzatilan parayi alamaz; ama alamiyor diye de siparislere devam etmeleri yanlis bana gore. Hele hele borç oduyorsaniz daha da yanlış. Esinizin size "bana karisma" demesi de cok yanlış. Siz artik ortak bir hayat yaşıyorsunuz, kasanız aynı her seyiniz ayni, tabi ki söz hakkiniz var.

Sızı de annenız babanız bu yasa getirdi baktı, ailesıne verdıgı paranın aynından annenize gönderin sizde.
Mantıklı mı simdi bu?

dogalgaz faturası cok gelmıs dersin bir emekli masaları var dersin alır o faturayı can- ı gönülden ödersin. Yardım budur.

Villa ıcın para biriktiren kendı ailem olsa ahlandıklarında oralı olmam tamamen luks cunku.
Yardımında yeri olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…