durumu olmayan sevgilim ve ailem baskısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, herkese iyi akşamlar. Size içimi dökmek istiyorum çünkü anlatabileceğim kimsem yok lütfen kötü şeyler yazmayın zaten çok kötüyüm
Benim iki senelik sevgilim var, oyundan tanıştık. Ben doğulu aile kızıyım, o da antepli. Onunla tanıştığımda ailem tabiki karşı çıktı, yapma etme, diye ama ben dinlemedim çünkü çok güzel sevdi beni çok kibardı. Gerçekten çok iyi insan ama sorun şu ki biz söyleyemedik kimseye oyundan olduğunu sakladık 2 sene geçti şimdi 21 yaşına geldim. Akrabalar olsun eş dost beğeniyor istiyor. Ailem dindar bekleyeni var diyor ama nereye kadar deriz diyor ayıp karşılanıyor diyorlar 2 senedir çok kez davet ettik bize ama bu aileme karşı terstir ailem sırt benim için kabul etti aile gelmedi bile 2 senedir . 2 Senedir hiç birikimi yok ev alacağız diyorlar .6/8 sene arası bekle diyor ailem de bekleyemeyiz diyor bunu söyleyince ailen seni evden kovuyor diyor bir sürü laf söylüyor anlatmadığım daha çok şey var uzak mesafe ilişkisi beni yoruyor napacağımı bilmiyorum nolur birşey söyleyin ilk sevgilim di evleniriz diye çok hayal kurdum ben
6-8 yıl ne ya?Neden yıllarını heba edesin?Hatta neden 21 yaşında evlenesin?Sen bilirsin belki hayatında bir anlam yok, hayalin yok ama çok erken...Ne yaparsan yap istersen yarın evlen ama kimseyi yıllarca bekleme giden candan gidiyor abla tavsiyesi.Son olarak kendine bakamayan henüz yetemeyen birinden boyundan büyük işler bekleme.Hem kırılır hem kırarsın

21 yasinda… ile baslayan cumlelere okadar katiliyorumki ailen seni sarsamamis belki biz sarsariz davet etmissiniz gelmemisler bu saygisizligi ailenize neden yapiyosunuz? Kim 6 sene bekler safmisiniz siz sizinki iliski bile degil hadi okumuyosunuz isiniz gucunuz yok siz en iyisi ailenizin uygun gordugu biriyle evlenin. Sizde dogru kisiyi sececek olgunluk yok belli

Merhaba, herkese iyi akşamlar. Size içimi dökmek istiyorum çünkü anlatabileceğim kimsem yok lütfen kötü şeyler yazmayın zaten çok kötüyüm
Benim iki senelik sevgilim var, oyundan tanıştık. Ben doğulu aile kızıyım, o da antepli. Onunla tanıştığımda ailem tabiki karşı çıktı, yapma etme, diye ama ben dinlemedim çünkü çok güzel sevdi beni çok kibardı. Gerçekten çok iyi insan ama sorun şu ki biz söyleyemedik kimseye oyundan olduğunu sakladık 2 sene geçti şimdi 21 yaşına geldim. Akrabalar olsun eş dost beğeniyor istiyor. Ailem dindar bekleyeni var diyor ama nereye kadar deriz diyor ayıp karşılanıyor diyorlar 2 senedir çok kez davet ettik bize ama bu aileme karşı terstir ailem sırt benim için kabul etti aile gelmedi bile 2 senedir . 2 Senedir hiç birikimi yok ev alacağız diyorlar .6/8 sene arası bekle diyor ailem de bekleyemeyiz diyor bunu söyleyince ailen seni evden kovuyor diyor bir sürü laf söylüyor anlatmadığım daha çok şey var uzak mesafe ilişkisi beni yoruyor napacağımı bilmiyorum nolur birşey söyleyin ilk sevgilim di evleniriz diye çok hayal kurdum ben
Adam seni sevmiyor ki 😂

Sen oku, diplomanı al. Kimse de evlenecek beklentisine olmasın.
Karşı tarafta hadsiz 6/8 bekle demek de garip.
Ayrıca hepimiz aile kızıyız. Orman çocuğu olmadığımıza göre.

Cocugun evlenme gibi bir niyeti var mi sence ?
Bana sorarsan yok.Evlilik bile onun icin basit bir oyun gibi geliyor.Seninle ayni anlami yuklemiyor..
Oyunda tanismis,konusmus,vakit gecirmis.Ustelik uzaktaymis..Sence buradan saglikli bir iliski cikar mi ?
25+ olsa derim ki bir seylerin farkinda ama 21(ozellikle erkek icin) cok kucuk..Evlenmek icin degil farkindalik icin cok kucuk.Yoksa ailesinin izniyle 17'sinde evlenenleride gordu bu gozler.
6 sene bekleyin diyen aile seni gelini olarak goruyor mu ?
6 sene okuyan cocuk tip fakultesinden mezun olur bu zaman zarfinda..
Kibarca siz de kendi yolunuza bakin diyorlar ama anlamamakta diretiyorsunuz bence.
Ayrica isi olsaydi sayet bir ev kiralardiniz..Her evlenen elinde tapuyla evlenmiyor..
Yani karsindaki kisi yasina uygun olarak daha cocukca bakiyor bu duruma..Erkekler yasi 50 olsada buyumez..Kadin ise duygusal olarak cok cabuk olgunlasir..Her dedigine derin anlamlar yuklememek gerekir cogu erkegin.

uzak dur. bile bile başını belaya sokma. evlendikten sonra baba evine dönmen daha zor. otur oturduğun yerde. ille evleneceksen de tanıdığın bildiğin gerçek düzgün bir adam bul. bir de oyunda vs tanıştığınız adama nasıl güveniyorsunuz ya hu🙄 tek konuştuğu kız sen misin sanıyorsun:KK51:

sizin durumunuzda olan o kadar çok genc kız var ki. erkekler evinde isinde gununu gun ederken, siz sürekli ailenizle takisip stres icinde zaman geçiriyorsunuz. halbuki ailenizi ikna etmesi gereken kisi siz degil, karsinizdaki kisi olmalı. ama bu tarz erkekler sizi ortaya atıp, insiyatif almaz, sonra da sizin ailenizle aranizi bozmaya calisir. hiç şaşmaz

Valla kocam 6-8 yıl bekle beni dese anan güzel mi derim😬 daha cok kücüksün evlatcım, oku meslek sahibi ol yok okumam biz de okuma yok diyorsan da daha normal bir koca bekle.

Kocamı 8 sene beklemem demeye gelmiştim.😀😀

Konu sahibi 21 yaş bunları düşünmek için çok erken.

herkese teşekkür ediyorum üniversite okumadım evlenmek te ben 2 senedir uzak mesafe çekiyorum özlüyorum ailem de. diyor seneye olabilir ama onlar uzatıyor napacağım bilmiyorum artık
Bak iki sene sonra burada yine konu açarsın pişmanım diye. Birikimi yok bir şeyi yok, ailen de seni sıkıştırmaya devam ederse kendini onun ailesiyle aynı evde bulursun. Ne ayrı ev açarlar ne de ev için birikim yaparlar ondan sonra. İlk hafta gelin olursun devamında evin hizmetçisi. Aileni dinlemediğin için dönecek yüzün de olmaz.
Çok seviyorum ediyorum demeyin, sorunlar çoğaldıkça sevgi azalır. Kucağınızda çocukla ne oraya ne buraya sığarsınız. Eskiler "atlı sığar çocuklu sığmaz" demişler.

6-8 sene insan kendine ömür biçemiyor bunlar ev sözü veriyor. Yaklaşık 13-14 senedir bu forumun üyesiyim çok gördüm sizin durumunuzda olanı. Siz de açıp okuyun bu kadar kadın neler yazmışlar. Çok net konuşuyorum ki hayatınızı mahvedersiniz. Hani işi gücü birikimi olur, maddi olarak evlilik sorumluluğuna hazırdır hadi dersin ama, bu daha internette oyun peşinde anasının babasının eline bakan bir bebe.

Bence kimseyi dinlemeyip seviyorum ilk sevgilim diyeceksiniz ama hayat sizin hayatınız. Çevrenizdeki kimseden göremeyeceğiniz duyamayacağınız tavsiyeler verilecek size ama yine bildiğinizi okuyacaksınız.

Yanında olsa beklemeyi anlayabilirim hem yüz yüze görüp iyice tanımış olursun. Ama uzaktan birini ne kadar tanıyabilirsin ki. Bende 6 sene iyi bir iş bulmasını bekledim ,ama o hep çalışıyordu parasını kendi kazanıyordu, sorumluluk alabileceğine inandım. Ayrıca bana 6-8 sene beni bekle demiyordu, iyi bir iş bulduğumda hemen evlenmek istiyorum diyordu

21 yasında ne evliliği ya:kızgın:

herkese teşekkür ediyorum üniversite okumadım evlenmek te ben 2 senedir uzak mesafe çekiyorum özlüyorum ailem de. diyor seneye olabilir ama onlar uzatıyor napacağım bilmiyorum artık
bence oku meslek sahibi ol, kendı ayaklarının uzerınde dur.
21 yaşımda evlenmek gbı bır hayalım yoktu ıyı kı de yokmuş.
sevgılınız de 7-8 sene bekle dıyor da 29-30 yasında acaba şuanki aklın olacak mı? asla beklemezdim ben olsam .

Ayrılacaksın.
21 yasında koştur koştur ne evliliği allasen ?
Yapmayın bunu kendinize.
Ailenizi değiştiremezsiniz evet ama bu adam da kim ki ailene laf söyleyebiliyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X