Durumu sürekli kötü olan insanlar...

Merhaba kk üyeleri :) Benim kiz kardesim kucukken menenjit gecirmis ve o yuzden konusamiyor,sinir hastasi. Annem de o iyi olsun diye surekli sadaka veriyor. Dilenciler kapi zilimize basiyor haftada 3 kere falan(sabah saatlerinde bi de). Neyse annem asla geri cevirmez ve bu dilenciler yillardir gelen, emektar dilencilerimiz... Evimize 2 haftada bir gelip,aglayan insanlar oluyor. Mesela kadinin kizi var calismiyor, oglu askerde, kocasi da kumarbaz. Kadina ilk geldiginde bosan falan dedim ama annem ayipladi,ozur dile falan dedi. Tabi ben de kadin bosanir falan diye dedim onu ama kadin anlatmak icin anlatiyormus. Sonra iste ben kizinin sikintilari var diye ksiisel gelisim kitabi yolladim ve bir aydir geri gelmedi o kitap. Kadin işe girmisti 1 ay oldu patronu az calisiyor diye cikarmis isten. Ama ben artik bize gelmelerini istemiyorum, eskiden durumumuz cok iyidi ama sonra babam ortaklarindan ayrildi. Suan borc yapip, isyeri acmaya calisiyorlar. Ama annem insanlar gelince 2 3 buyuk torba yiyecek veriyor. Yeri geliyor para veriyor. Bu gunah degil mi sevap mi? Insanlar surekli bize gelip, agliyor, dert anlatiyorlar ama bizim halimiz daha beter. Kiz kardesim sinir hastasi ve boyle insanlar gelince bagirip, cagiriyor, pencereleri acip yapiyor bunu. Ya da balkona cikiyor bagiriyor herkes bakiyor haliyle. Ama bu insanlar yine de gelmeye devam ediyor. Allah yardim etsin ama bizim de durumumuz eskisi gibi degil ki. Boyle dusunuyorum ama onlarla oturunca da aciyorum... kadin 20 yil once de kocasindan cekiyormus,suan kizinin pskilojisi iyi degilmis. Annem kiz kardesim icin veriyor ama insanlar bunu kullaniyor mu diye dusunmeye basladim. Kotu biri miyim ben boyle dusundugum icin? Yada kinamis mi oluyorum? Haksiz miyim?

Anneni sömürüyorlar gayet net.

Gelip durumun uygun olmadığını, bu insanları mahalleye alistirdiginizi vs söylerse belki aileniz caz geçer
Kapiya gelenler icin mi? Muhtarlik hemen evimizin yani 😁 goruyodur yani o da onlari. Bi de muhtar babamin arkadasi. Babama soylese annemle babamin arasi bozulabilir.

Merhaba kk üyeleri :) Benim kiz kardesim kucukken menenjit gecirmis ve o yuzden konusamiyor,sinir hastasi. Annem de o iyi olsun diye surekli sadaka veriyor. Dilenciler kapi zilimize basiyor haftada 3 kere falan(sabah saatlerinde bi de). Neyse annem asla geri cevirmez ve bu dilenciler yillardir gelen, emektar dilencilerimiz... Evimize 2 haftada bir gelip,aglayan insanlar oluyor. Mesela kadinin kizi var calismiyor, oglu askerde, kocasi da kumarbaz. Kadina ilk geldiginde bosan falan dedim ama annem ayipladi,ozur dile falan dedi. Tabi ben de kadin bosanir falan diye dedim onu ama kadin anlatmak icin anlatiyormus. Sonra iste ben kizinin sikintilari var diye ksiisel gelisim kitabi yolladim ve bir aydir geri gelmedi o kitap. Kadin işe girmisti 1 ay oldu patronu az calisiyor diye cikarmis isten. Ama ben artik bize gelmelerini istemiyorum, eskiden durumumuz cok iyidi ama sonra babam ortaklarindan ayrildi. Suan borc yapip, isyeri acmaya calisiyorlar. Ama annem insanlar gelince 2 3 buyuk torba yiyecek veriyor. Yeri geliyor para veriyor. Bu gunah degil mi sevap mi? Insanlar surekli bize gelip, agliyor, dert anlatiyorlar ama bizim halimiz daha beter. Kiz kardesim sinir hastasi ve boyle insanlar gelince bagirip, cagiriyor, pencereleri acip yapiyor bunu. Ya da balkona cikiyor bagiriyor herkes bakiyor haliyle. Ama bu insanlar yine de gelmeye devam ediyor. Allah yardim etsin ama bizim de durumumuz eskisi gibi degil ki. Boyle dusunuyorum ama onlarla oturunca da aciyorum... kadin 20 yil once de kocasindan cekiyormus,suan kizinin pskilojisi iyi degilmis. Annem kiz kardesim icin veriyor ama insanlar bunu kullaniyor mu diye dusunmeye basladim. Kotu biri miyim ben boyle dusundugum icin? Yada kinamis mi oluyorum? Haksiz miyim?
Kapıya böyle yalvarıp yardım toplamaya gelenlere ben hiç güvenmiyorum yardım da etmiyorum çünkü çok ihtiyacı olan insanlar biliyorum onlar taş yesede kimsenin kapısına gidip bana yardım edin demiyor Allah'ım karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın böyle insanlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edemiyor insanlar

Maşallah ayak üstü evinizi El Feneri,İHH,Zahide Yetiş'le ye çevirmişler. :işsiz:
Hayır kurumu mu yazıyor kapınızın girişinde ?
Hazır kadrolu dilenciler edinmişsiniz madem maaşa sigortaya falan da bağlayın size zahmet.

Kapiya gelenler icin mi? Muhtarlik hemen evimizin yani 😁 goruyodur yani o da onlari. Bi de muhtar babamin arkadasi. Babama soylese annemle babamin arasi bozulabilir.
O zaman belediyeye ve gidin. Sözle lafla olacak gibi görünmüyor çünkü. Şikayet var desinler.bisey bulunur yani elbet... Araya girmeden halledebileceginiz bir yol vardır. Yardıma muhtaç insanlar arlı olur, utanır çekinir gelmeye almaya. Sizinkiler maşallah geçinme yolunu bulmus

Ayni modelden bizde de var bi tane. Zamanında 5 6 milyon lirayı hiç etmişler şimdi gelir 100 lisan var mı 50 liran var mı diye darlar. Geçen yok cevabını alınca anneme senin de hiç paran yok dedi kadın :KK53: Fakir buldu bizi zaar.

Annemle çok tartıştım ben de. İnsan kullanıyor resmen, verme bir şey diye. O da anladı artık vermiyor. Düzgünce anlatırsanız bir noktada anlayacaktır anneniz.

kadın sızden emeklı olmaya ant içmiş.gercek ihtıyac sahıbı utanır arlanır, ıkıncıye gelıp ısteyemez bıle.
bılemıyorum.
tam tersi gunah bıle oyle yapmanız.şu hısseaklıma getırdı!!
Bir gün Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yanına, Medineli Müslümanlardan fakir bir adam geldi ve yiyecek bir şeyler istedi.
Efendimiz ona:
Senin evinde hiç eşya yok mu? diye sordu.
Adam:
Var dedi. Bir kısmıyla örtündüğümüz, bir kısmını yere serdiğimiz bir çul, bir de su kabımız var.
Rasûl-ü Ekrem (s.a.v.);
Onları bana getir buyurdu.
Adam çul ile su kabını getirdi.
Peygamber Efendimiz onları eline aldı ve etrafındakilere:
Bunları kim satın almak ister? diye sordu.
Sahâbilerden biri onlara bir dirhem vereceğini söyledi.
Hz. Peygamber (s.a.v.):
Artıran yok mu? diye birkaç defa seslendi ve iki dirhem verene onları sattı.
Parayı fakir sahâbîye uzatarak:
Bunun bir lirasıyla ailene yiyecek al. Kalan parayla da bir balta satın alıp bana getir buyurdu.
Adamın getirdiği baltayla Efendimiz kendi elleriyle bir sap taktı ve ona şunları söyledi:
Haydi şimdi git; bununla odun kes ve sat! On beş gün çalış; ondan sonra yanıma gel!
Fakir adam on beş gün sonra Efendimizin yanına geldi. On dirhem kazanmış, bu parayla kendine ve ailesine elbise ve yiyecek almıştı.
Peygamber Efendimiz buna çok sevindi ve ona şunları söyledi:
Dilenciliğin, kıyamet günü suratında bir leke gibi görünmesinden, böylesi senin için daha iyidir.

demem o ki dilenci farklı ihtıyaç sahıbı farklı..

Yok ciddi paralar vermiyor o kapiya gelenlere. Dilenci dememin nedeni dilenmeleri. Mahallede ki butun evlerin zillerine 2 3 yasindaki cocuklariyla basiyorlar. Yillardir yapildigi icin diyorum. Amcam polise vericem artik gelme dedi babamda istemiyor kiziyor ama annem gizlice veriyor.

Iste evinizdeki huzursuzlugun nedeni bu.Babanizin rizasi olmadan annenizin vermesi.Babaniz calissin anneniz savursun ne guzel dunya.Anneniz babanizdan helallik istesin ve kocasini dinlesin.Adam sabahtan aksama kadar calisiyor o yiyeyecekleri almak icin.

O zaman belediyeye ve gidin. Sözle lafla olacak gibi görünmüyor çünkü. Şikayet var desinler.bisey bulunur yani elbet... Araya girmeden halledebileceginiz bir yol vardır. Yardıma muhtaç insanlar arlı olur, utanır çekinir gelmeye almaya. Sizinkiler maşallah geçinme yolunu bulmus
Su kapiya gelenleri tehdit edicem fotonuzu cektim birdaha gelirseniz polise vericem diye. Bakalim...

Ayni modelden bizde de var bi tane. Zamanında 5 6 milyon lirayı hiç etmişler şimdi gelir 100 lisan var mı 50 liran var mı diye darlar. Geçen yok cevabını alınca anneme senin de hiç paran yok dedi kadın :KK53: Fakir buldu bizi zaar.

Annemle çok tartıştım ben de. İnsan kullanıyor resmen, verme bir şey diye. O da anladı artık vermiyor. Düzgünce anlatırsanız bir noktada anlayacaktır anneniz.
Anlattim. Abime soylemekle tehdit ettim. Bakalim...

ciddi anlamda kullanılıyorsunuz.ille sevap yapacaksanız lösemili , hasta çocuklara yardım edebilirsiniz, çocuk okutabilirsiniz.birinin hayrına bir şey yapabilirsiniz tabi de yapılan yardımla vs hastalık geçmez yani.

Back
X