Anlam veremedim !

Bizde damatlarda "aldik" lafini kullaniyoruz.
"Aldin kapi gibi damadi hadi yine iyisin" gibi :KK45:
Bunda alınacak kirilacak hicbisey goremedim iyiki erkek arkadasiniza soylemediniz dusuncenizi
-askim annem boyle boyle dedi ya cok mutluyum seni anlatti akrabalara o kizi alicaz diyeeee yuppi
-Anana soyle gitsin bakkaldan 2 kilo şeker alsin !
-wtf ?!!!

bence kötü bişey yok hala kullanılırız gelin aldık kız verdik vs. sevgilin annesinin senin hakkında güzel şeyler söylemesinden dolayı mutlu olmuş. takılma derim

Bayram bayram sorun yaratacak önemli bir mevzu değil bu..
Biraz abartmışsınız..
Anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız..

art niyet oldugunu dusunmedim acikcasi, bizim toplumda yaygindir, 'kiz almak, kiz vermek, gelin cikarmak' .. erkek arkadasin da ailesinin seni istedgini kabullendigini anlatmak icin mutlu mutlu paylasmis.. zorla sorun arama derim ;)

Gelin aliyorlar. Sevgilin annem sana onay veriyor, seni gelini, oglunu karisi olarak gormek istiyor demis sen nasil anlamissin:KK43:

Selam kizlar
2 yillik erkek arkdsim var iliskimiz konusunda ciddiyiz . Cok detaya girmeden anlatmak istiyorum. Suan calisiyor kendisi ve ankarali. Bayram icin Ankara'ya gittiler. 3 gun boyunca benimle hic ilgilenmedi konusmadik diyebilirim ama bunu sorun olarak gormuyorum akrabalarinin yaninda surekli ilgilenememesi normal musait olnca aramaya calisti. Herneyse asil sorun su erkek arkadasim bana bugun msj atti hayatim sana cok sevinecegin bi haber vericem ama msjla olmaz musait olnca aricam seni yazmis bende neyle alakali dedim bizimle dedi bende tamam dedim aradan 5 6 saat gecti ne arama var nede baska bisey bende sordum merak ettm diye oda msj atti...
erkek arkadasimin aynen yazidigi
Msj su kizlar;

anneme sormuslar x in kiz arkadasini alcakmisin diye annemde evet cok duzgun dusunceli bir kiz bi problem olmazsa alcam demis butun akrabalara ( msji aynen yazdim artik ne aliyorlar oraya anlam veremedim ) kizlar o kdr rahatsiz etti ki beni bu konusma bende hii insallah dedim hic bisey diyemedim hayirdir ne aliyorsunuz diyemedim ve cok moralim
Bozuldu sizcr bunu samimiyetiyle mi soylediler yoksa oyle evlenmeyi kizi biz istersek aliriz gozuylemo bakiyorlar anlam veremedim nasil dusunmeliym nasil tepki vermeliym Evet alcam derken beni annesimi aliyor yada biz erkek arkadasimla birbirimizi sevdigimiz icin gelecegimiz birlikte olsun diye bi yolami cikiyoruz almak ne demekti ne kdr basit ve kirici bir cumle nasil dusunmeliym kizlar haksizmiyim boyle diyen insanlarin nasil bir mantigi var sizce yardim edin kizlar
Evet aynen anladigin gibi olmus. Erkek arkadasin da havalara ucmus. Mustakbel Kayinvaliden seni onaylanmis ama ilerde onaylamazsa mustakbel esin napar bilemiyorum.

Herkes söylemiş zaten ben de aynı şeyi yazacağım. Gelin almak, kız almak bir tabirdir sizi ailelerine almak demektir. Tabii ki bir eşya değilsiniz ama koskoca kadın ne deseydi ki "oğlum ve kız arkadaşı ortak bir gelecek kurmaya karr vermiş biz de kızı beğendik bu kararlarına ortak olacağız " mı ? Dili dönmez ayol :)

Köle zihniyetine bakma sen, almak vermek hoş şeyler değil. Ailesini iyice gözlemle içlerine girdiğinde annesinin sözünden çıkmayan seni ezen bir adamla evlenme olasılığını es geçmemelisin bence. Dışardan davulun sesi hoş geliyor, gelini damat kendine eş yapar, gelin de damadı aynı şekilde tabi. aileymiş akrabalarmış büyük baş hayvan seçer gibi almaz.
Ben eşimle evlenmeye karar verdiğimde annesi beni tanımıyordu bile. Sen benim eşim olacaksın, senle bir ömür aynı yatağı annem ablam paylaşmayacak dedi o an kabul ettim zaten teklifini :KK71:

Ben bir art niyet görmedim, konuşma şekillleri böyle olabilir.

Sonuçta sizden bahsediliyor bence bu hoş bişi böyle düşünün..

Bayramda da 3 gün sizinle ilgilenmemesine takmadım diyorsunuz ama buraya yazma gereği duyduğunuza göre bence takmışsınız bunu, biz kadınlar takarız her şeyii :KK14:

Selam kizlar
2 yillik erkek arkdsim var iliskimiz konusunda ciddiyiz . Cok detaya girmeden anlatmak istiyorum. Suan calisiyor kendisi ve ankarali. Bayram icin Ankara'ya gittiler. 3 gun boyunca benimle hic ilgilenmedi konusmadik diyebilirim ama bunu sorun olarak gormuyorum akrabalarinin yaninda surekli ilgilenememesi normal musait olnca aramaya calisti. Herneyse asil sorun su erkek arkadasim bana bugun msj atti hayatim sana cok sevinecegin bi haber vericem ama msjla olmaz musait olnca aricam seni yazmis bende neyle alakali dedim bizimle dedi bende tamam dedim aradan 5 6 saat gecti ne arama var nede baska bisey bende sordum merak ettm diye oda msj atti...
erkek arkadasimin aynen yazidigi
Msj su kizlar;

anneme sormuslar x in kiz arkadasini alcakmisin diye annemde evet cok duzgun dusunceli bir kiz bi problem olmazsa alcam demis butun akrabalara ( msji aynen yazdim artik ne aliyorlar oraya anlam veremedim ) kizlar o kdr rahatsiz etti ki beni bu konusma bende hii insallah dedim hic bisey diyemedim hayirdir ne aliyorsunuz diyemedim ve cok moralim
Bozuldu sizcr bunu samimiyetiyle mi soylediler yoksa oyle evlenmeyi kizi biz istersek aliriz gozuylemo bakiyorlar anlam veremedim nasil dusunmeliym nasil tepki vermeliym Evet alcam derken beni annesimi aliyor yada biz erkek arkadasimla birbirimizi sevdigimiz icin gelecegimiz birlikte olsun diye bi yolami cikiyoruz almak ne demekti ne kdr basit ve kirici bir cumle nasil dusunmeliym kizlar haksizmiyim boyle diyen insanlarin nasil bir mantigi var sizce yardim edin kizlar
Bu ülkede erkek beğenir, erkeğin anası gider alır gelir.

Bir kız ne kadar eğitimli olursa olsun, görücü usulü olacaksa eğer genelde çaktırmadan erkeğe kızı bir gösterirler, erkek kızı beğenirse ilk görüşmeleri olur. Yani erkek seçer bu ülkede.

Köle zihniyetine bakma sen, almak vermek hoş şeyler değil. Ailesini iyice gözlemle içlerine girdiğinde annesinin sözünden çıkmayan seni ezen bir adamla evlenme olasılığını es geçmemelisin bence. Dışardan davulun sesi hoş geliyor, gelini damat kendine eş yapar, gelin de damadı aynı şekilde tabi. aileymiş akrabalarmış büyük baş hayvan seçer gibi almaz.
Ben eşimle evlenmeye karar verdiğimde annesi beni tanımıyordu bile. Sen benim eşim olacaksın, senle bir ömür aynı yatağı annem ablam paylaşmayacak dedi o an kabul ettim zaten teklifini :KK71:
merak ettim isteme olayı olmadı mıo_O

Hayır olmadı. Aileme evlenmek istediğimi söyledim, anne ve babam bu yaşa gelmişsin, kimle evleneceğine elbet sen karar vereceksin dediler. Bi akşam yemeğinde aileler tanıştı zaten kv çok modern bir kadın hiç gelinlik yaptırmadı bana açıkçası. Eşimde bende çocuk değiliz sonuçta siz bilirsiniz dediler. Ben düğünden davuldan zurnadan hoşlanmam, düğün istemiyoruz nikah yapıp kurtulacağız bu prosedürden dedim. Oh onu da öyle yaptık. Kişi kendine uygun bir eş seçince kafası rahat olur, yoksa ağlayıp sızlayan sürekli mutsuz kadınlar grubuna dahil olursun.

Hayır olmadı. Aileme evlenmek istediğimi söyledim, anne ve babam bu yaşa gelmişsin, kimle evleneceğine elbet sen karar vereceksin dediler. Bi akşam yemeğinde aileler tanıştı zaten kv çok modern bir kadın hiç gelinlik yaptırmadı bana açıkçası. Eşimde bende çocuk değiliz sonuçta siz bilirsiniz dediler. Ben düğünden davuldan zurnadan hoşlanmam, düğün istemiyoruz nikah yapıp kurtulacağız bu prosedürden dedim. Oh onu da öyle yaptık. Kişi kendine uygun bir eş seçince kafası rahat olur, yoksa ağlayıp sızlayan sürekli mutsuz kadınlar grubuna dahil olursun.
iyi sevindim,istediğin gibi düğünün olmuş,mutluluklar:KK36:

Bizim Kayseri'de bir kızdan bahsederken ..Bilmemkimin kızı satıldı mı derler .Evlendi mi manasında .almanın karşılığı satmadır . :)

Sorun edilcek bir şey yok bazen erkek arkadaşımla bizim konuşmalarımız da böyle olur alcan mı len beni derim almam mı der.
Gelin almaktan geliyor sanırım bu almak kelimesi.

Valla bu konuda gösterilen hassasiyeti keşke kocalar aldattığında vurup dövdüğünde de görsek :KK14:

Back
X