Dürüstlük mü salaklık mı?

Insanin hayatta bir duruşu olmali. Karşi taraf ile aynisini yaparsan, farkin ne? Cidden 2 çeyrek icin kendini yalanci konumunamu koymak istiyorsun? Kendi dogrularindan vaz geçiyorsun?

Yalanciliğin ortaya cikarsa bide diğer taleplerinde dogal olarak red yiyebilir.

Boşanma sürecinde biri olarak diyorum, asla yapmam. Ve yerinde olsam avukati değiştirirdim. Benim bildiğim mahkeme önunde yalan söylemenin sonuçlari hafif degil.
Avukat onu "hakim almışsın işte bir kısmını" deyip ikileme düşer mi acaba? Düşüncesiyle söylemiş. Öyle dedi.
Dilekçemin hepsi doğru ve ispatlı. Karşı taraf 'işte aldı bunları dediğinde, ben de evet şunu şunu aldım dersem' onların o destansı yalanlarından birini doğrulamış olur muyum diye düşündüm.

Aldığınız para ve altın ne kadar
Ben para ve altın için değilde ispatlamaya ugrassinlar sinir olsunlar diye pisligine almadım derdim😂
Kötülükse kotuluk canı nerden aciyorsa

Ama tabii etik olarak doğruyu söylemek gerek ama ben tercih etmezdim o an etik dusunemezdim dgsbas

Bu 'bana kötülük yapana gül atarım' değil asla, yalan söyleyerek onun canını yakma fırsatı elimde varken kullanıp kullanmamak. Yani yalan değil de başka bir yöntem olsaydı, sanırım ellerimle kalbini bile sökerdim.

"Savaşı kazanıp kazanmadığınız değil, gün sonunda düşmanınıza benzemediyseniz kazanan olmuşsunuzdur. " düşüncesi beni tırmalıyor.
Kötülük yapana gül atmayın zaten, arkanızı dönün gidin. Bu zaten senin tarzın bana uymuyor, senin gibi değilim demektir.
Zaten kalan altınlarınızı talep ederek ona boyun eğmemiş ve savaşmış olacaksınız. Giderken yanınıza aldıklarınızı söyler, kalanını talep ederseniz, hak yemem, hakkımı da yedirmem demiş olacaksınız aynı zamanda. Ben hakim olsam önümdeki dilekçede bunu beyan eden tarafa, daha pozitif bakarım, sözlerine karşı tarafa nazaran daha çok itibar ederim.

Insanin hayatta bir duruşu olmali. Karşi taraf ile aynisini yaparsan, farkin ne? Cidden 2 çeyrek icin kendini yalanci konumunamu koymak istiyorsun? Kendi dogrularindan vaz geçiyorsun?

Yalanciliğin ortaya cikarsa bide diğer taleplerinde dogal olarak red yiyebilir.

Boşanma sürecinde biri olarak diyorum, asla yapmam. Ve yerinde olsam avukati değiştirirdim. Benim bildiğim mahkeme önunde yalan söylemenin sonuçlari hafif degil.

Ben olsam "herkes insanlığını yapar" derdim ve ne aldıysam onları dava dilekçeme tek tek yazardım.
Benim onlardan farkım olmalı , bir kaç yorum önce bir arkadaş da yazmış , yalan söylesen onlardan farkın kalmaz ki.
Hakkınız da hayırlısı olsun.

Avukat onu "hakim almışsın işte bir kısmını" deyip ikileme düşer mi acaba? Düşüncesiyle söylemiş. Öyle dedi.
Dilekçemin hepsi doğru ve ispatlı. Karşı taraf 'işte aldı bunları dediğinde, ben de evet şunu şunu aldım dersem' onların o destansı yalanlarından birini doğrulamış olur muyum diye düşündüm.

Sen zaten 2 ceyrek aldiğin halde, almadiğin gibi davranirsan, dilekçen doğru değil. Yalan.

Zor olmamali "Dügünde x miktarinda altin takildi. Evden çikarken x miktarinda altini götürdüm" demek. Ve eğer evde daha altin var ise "Evde kalan x miktarinda altini talep ediyorum" diyebilirsin.

Yani niye oyunlar oynansin ki? Yasal olarak hakkin ne ise onu alirsin. Yasa dişi yani yalan ile birşeyler yapmak istiyorsan kendin bilirsin falat doğru değil benim nezdimde.

Kötülük yapana gül atmayın zaten, arkanızı dönün gidin. Bu zaten senin tarzın bana uymuyor, senin gibi değilim demektir.
Zaten kalan altınlarınızı talep ederek ona boyun eğmemiş ve savaşmış olacaksınız. Giderken yanınıza aldıklarınızı söyler, kalanını talep ederseniz, hak yemem, hakkımı da yedirmem demiş olacaksınız aynı zamanda. Ben hakim olsam önümdeki dilekçede bunu beyan eden tarafa, daha pozitif bakarım, sözlerine karşı tarafa nazaran daha çok itibar ederim.
İnşallah hakim de böyle düşünür.
Dürüst ve gözlerine bakınca ne olduklarını anlayan cevval bir hakim olur inşallah diyorum.

Ben sizin esinizle iliskinizin buraya yansittiginiz gibi olmadigina o kadar eminim ki .
Keşke esinizi hic görmeden tanı koyan sözde psikologlar yerine gercek bir psikoterapi alsaydiniz

İnşallah hakim de böyle düşünür.
Dürüst ve gözlerine bakınca ne olduklarını anlayan cevval bir hakim olur inşallah diyorum.
Ne kadar çok zaten kullanmışım, soryy :olamaz::KK48:
Hergün o kadar davaya bakan, onca şahit dinleyen hakimlerin, konuşanın bakışından, tavrından bile bunu ayırt edebileceklerini düşünüyorum açıkcası.

Bana göre insanın hayata karşı karşısındakine göre şekillenmeyecek kararlılıkta bir duruşu olmalı. Bu, eşiniz ile ilgili bir konu değil; sizin hayata bakış açınız ile ilgili bir konu.

Ben sizin esinizle iliskinizin buraya yansittiginiz gibi olmadigina o kadar eminim ki .
Keşke esinizi hic görmeden tanı koyan sözde psikologlar yerine gercek bir psikoterapi alsaydiniz
Bakın saygı sınırları içerisinde size her defasında cevap vermeye çalışıyorum.
Ancak siz ısrarla üstüme geliyorsunuz.
Hanımefendi benimle yaşadınız mı? Beni tanıyor musunuz? Benim duygularımı tattınız mı?
Yansıttığım gibi olmadığını düşünüyormuşsunuz ya, inanmak zorunda değilsiniz. Aynı zamanda benim konularıma yorum yapmak zorunda da değilsiniz.
Çok istiyorsanız umarım böyle bir ilişki yaşarsınız. Ancak hiçbir kadının maruz kalmasını istemem, siz çağırıyorsunuz evrenden resmen.

Siddet aldatma yoksa yapmayin.siz yillarim gitti diyosunuz ama karsi tarafinda sizinle yillari gitmis oluyor.dedigim gibi siddet aldatma varsa donuna kadar alin

Bakın saygı sınırları içerisinde size her defasında cevap vermeye çalışıyorum.
Ancak siz ısrarla üstüme geliyorsunuz.
Hanımefendi benimle yaşadınız mı? Beni tanıyor musunuz? Benim duygularımı tattınız mı?
Yansıttığım gibi olmadığını düşünüyormuşsunuz ya, inanmak zorunda değilsiniz. Aynı zamanda benim konularıma yorum yapmak zorunda da değilsiniz.
Çok istiyorsanız umarım böyle bir ilişki yaşarsınız. Ancak hiçbir kadının maruz kalmasını istemem, siz çağırıyorsunuz evrenden resmen.
Yasayabilirim hic sorun degil hayatta her sey olabilir. Ama sonunun sizinki gibi buyuk bir yıkım olmayacağından eminim .

Merhaba hanımlar,
Boşanma aşamasındayım, evden çıkarken yanımda bir miktar para ve bir iki çeyrek altın vardı. Öyle ahım şahım bir para etmiyor yani.
Şimdi boşanmış olanlar veya bu süreçte olanlar bilir ki düğünde takılan herşeyi talep edebiliyorsunuz.
Karşı taraf benim yanımda olanı biliyor, avukatım bana "yanında olanları söylemeyip isteyebilirsin" dedi ancak bu bana hiç doğru gelmiyor. Hem vicdanen hem de hukuku yanıltmak istemediğimden.

Sizce ne yapayım?
Ne kadar para var dı?Düğünce gelen paralarmı ?2 tane çeyrek altın çok küçük mevla canım.

Yasayabilirim hic sorun degil hayatta her sey olabilir. Ama sonunun sizinki gibi buyuk bir yıkım olmayacağından eminim .
Aaa şimdi anladım.
Ben bir EGO'ya cevap vermişim. Bir daha bunu yapmam.
Ne zaman böyle bir ego görsem, geçmişin izini saklamaya çalışan biri belirir gözümde. Her neyse.
İzleyelim görelim o halde, bekliyorum haberlerinizi 😊

Aaa şimdi anladım.
Ben bir EGO'ya cevap vermişim. Bir daha bunu yapmam.
Ne zaman böyle bir ego görsem, geçmişin izini saklamaya çalışan biri belirir gözümde. Her neyse.
İzleyelim görelim o halde, bekliyorum haberlerinizi 😊
Ego latince de "ben " demektir . Benligi temsil eder . Ego olmazsa sizde var olamaz , dunyayi algilayamazsiniz .
Bir nevi zihnin iletisim kuran yani dünya ile .
Bundan sonra birine hakaret etmek isterseniz aklinizda olsun. Evet egoyum aynen dunyadaki herkes gibi .
Bosanirsam da buraya yazarim merak etmeyin hic.
Iyi günler

Back
X