• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük amh ile ilk tüp bebek denemem olumsuz

Geçmiş olsun cnm benimde Amh 003 ile bende tüp bebek denedim 2 yumurta vardı ikiside gelişmedi tedavimi iptal ettiler ardından 10 gün sonra adet oldum kendi kendine büyüyüp kist olmuşlar kist operasyonu ve yanında prp işlemi yaptılar. Fsh de yüksek benim. 3 senedir ne doğal ne tüp bebek malesef gebe kalamadım olmuyor bir sürü vitaminler kürler ne varsa denedim sağlıklı beslenme o bu şu yok sonuç yok. Sonra tekrar tüp bebek denedim 2 yumurta yine ve ikiside yine gelişmedi tedavimi iptal ettiler şimdi ne durumdayım bilmiyorum ilaçla adet olmaya başladım ne yazık ki ve en son doktor yumurta göremeyince olmaz dedi geçen sene ramazan bayramı arefesinde gitmiştim donasyon yaptır dediler bana da çok ağladım artık tüp bebeğe bile gidesim gelmiyor malesef ki cesaretim hiç yok.Ne yapacağımı bende bilmiyorum sen hangi sehirdesin ?

Merhabalar size de çok geçmiş olsun süreç gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun ben Yozgat ta yaşıyorum yaşadığım yerde yok malesef düşünürsem tekrardan Ankara ve Kayseri de yaptırmayı düşünüyorum Çorum araştırma da başlıcaktım ama fsh yüksekliğinden başlayamadım bi türlü düşerse diğer ay orada başlamayı düşünüyorum düşmemişse vakit kaybetmeden kayseri de semih zeki beye gitmeyi düşünüyorum bakalım nasip 😓

Merhaba,öncelikle umudunuzu hiç yitirmeyin benzer süreçten geçtim sizinle Amh düşüklüğü nedeni ile doktorlar %20 doğal gebelik olacağını söylediler tüp bebek sürecinde toplamda 5 yumurta toplandı en yüksek dozda iğneler kullanarak 5 güne giden sayı 3 taneydi transfer oldum ve negatif sonuçlandı akabinde 1 ay sonra doğal yoldan gebe kaldım bebeğimde sorunlar çıktı ve gebelik sonlandırıldı sonrasında da 3 ay sonra tekrar doğal yol ile gebe kaldım şimdi 6 aylık kızım var şükürler olsun diyeceğim umudunuz yitirmeyin biraz akışına ve Allah teslim edin kendinizi hiç beklemediğiniz anda size mucizelerini gösteriyor ben fazlasıyla teslim oldum kafamı rahat bıraktıktan sonra geldi mucizem
Merhaba sizin Amh kaçtı acaba ve Fsh ? Çok şükür nasip olmuş size şu an doğal adet oluyormusunuz ?

Merhabalar fikir alabilmek için size sürecimden bahsetmek istiyorum bu süreçte gerçekten çok yıprandım öylesine gittiğim randevu da yapılan kan tahlilimde amh 0,10 olduğunu ve prolaktinim çok yüksek olduğunu öğrendim ve beyin tümörü olabilir mi diye emar çekildim 1 ay sonrasına randevu verdiler ve sonuç temiz çıktı daha sonra tekrar aynı hastane de bi 2 ay sonra tahlil verdim (bu süreçte sanırım stresten adet gecikmesi yaşadım) o tahlilimde amh 0,61 fsh 11 ve prolaktinim normal seviyeye gelmişti ve bizi tüp bebeğe yönlendirdiler yaşadığım il de olmayınca yakın bi ildeki araştırma hastanesinin tüp bebek merkezine gittim muayene ve tahlillerime baktılar muayene de 7 folikül görüldü ve tahlillerim de de fsh 11 çıktı ve dosya açtılar vs. O hafta bir de rahim filmi çekildim süreç hızlı ilerliyordu rahim filminde Hidroselpenks ten şüphelendiler daha sonra ultrasonda önemli bi boyutta olmadığını söylediler bi sonraki adetinde gel başlayalım dediler bu süreçte folik asite başladım adetimde gittim tahlilde fsh ım 15 çıktı ve bu değerle başlayamayacaklarını yanıt alamayacaklarını söylediler ve cyclo prognova verdiler bir ay kullan adetinde gel dediler adetimde gittim tahlilde fsh ım 40 a çıkmıştı ve tabiki başlamadılar 2 ay sonra gel dediler ve 2 kutu tekrar cyclo prognova hapından verdi ve biz oradan çıktık kafamız allak bullak olmuştu ve biz aynı gün yakın bi ildeki özel bi kliniğe gittik görüştük sürecimden bahsettim ve doktor muayene edip hemen başlamam gerektiğini söyledi ve biz kafamız karışık bi şekilde başladık iğne tedavisine adetimin 3.günüydü 4.günü kontrole gittiğinde 3 folükül olduğunu ve cevap vermediklerini söyledi devam etmemi söyledi doz değişimi ek ilaç vererek(genotropin verdi) tekrar 3 gün sonra gittiğimde yanıt vermeye başladığını söyledi devam ettim son kontrolde 2 sinin büyümediğini birinin ise 14 mm ye ulaştığını söyledi yalnız bu süreçte doktorum hiç kan tahlili yapmadı bana bu normal mi sizce ? ve 6 gün sonra opuya girdim ve o büyüyen yumurtam boş çıktı ve bu benim için büyük travmaydı ağlama krizine girdim kendime gelemedim bu ilk denemem böyle bitmiş oldu keşke başlamasaydım keşke bir ay daha bekleseydim diye diye kendimi yiyorum başlamasam da keşke deneseydim mi derdim bilemiyorum sizin de başınıza böyle şeyler geldi mi bundan sonra nasıl bi yol izlemeliyim tecrübelerinize ihtiyacım var doktorlar çok olumsuz konuşuyor yumurtalarınız nerdeyse bitmiş şansınız yüzde 5 falan diyorlar ve ben çok kötü oluyorum bunları duydukça donasyon yaptır diyorlar o kadar kötü mü durumum diye düşünüyorum.
Keşkeler size tecrübe kazandırıyor. Keşkeler olmayınca ne yapmanız gerektiğini öğrenemiyorsunuz. Bu hepimiz için geçerli. Çünkü tüp bebek süreci takviyesinden tedavisine kadar komple birbirine bağlı bir süreç. Bu kadar olumsuzluk olup doğal yoldan gebelik elde eden ya da tedavi ile gebelik elde eden o kadar çok kişi var ki.Takviyelerinizi araştırın. Gerçekten kalite ve sayı için ne faydalı ise onu kullanmaya bakın. Bagisiklik sistemini kuvvetlendiren şeyler yiyin için. Sonra da güvendiğiniz bir merkeze gidin.

Back
X