• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük amh ve tüp bebek süreci

4 Nisan da yazmışım buraya daha bir ay olmadı bile Rabbimin mucizesi , ol der ve olur. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Tüp bebek için hazırlık spor diyet falan yapıyordum hem sağlık olsun hem biraz kilo veririm diye halterler ağırlıklar 8-10 kilo dambıllar kaptırmıştım kendimi sonra reglim birkaç gün geçince nolur nolmaz bi test yapıyım kafam rahat yapıyım sporumu dedim inanmayarak yaptım anında çift çizgi bozuktur olamaz dedim hastanede kan verdim beta hcg 1311 sonra keseyi görme telaşı bitti şimdi kalp atacak mı sonra sağlıklı büyüyecek mi doğacak mı hiç bitmiyor tedirginlik akışına bırakmaya çalışıyorum zaten tüp bebeğe başlıcam diye akışına bırakmıştım biraz onun da etkisi olduğunu düşünüyorum kaç aylarca gonal-f klomen çatlatma iğneleri yaptım olmadı. hiç bir şey folik asit bile kullanmadığım ay hamile kaldım. Spor kan dolaşımını hızlandırıyor hafif tempolu ve asla sigara alkol kullanmayın çok fazla etkiliyor her akşam yatmadan da dualarınızı edin ve olursa da olmasa da elinizden geleni yapın kalbinizi ferah tutun Allah tedbirli kullarını sever. ben bir senedir Sigarayı bıraktım şimdi kokusuna dahi tahammülüm yok hem herşey bir vesiledir kendimiz için bebeğimiz için fedakarlık gerek. Kendinizi yıpratmayın lütfen kızlar. Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah tüm kalbimle söylüyorum
Tebrik ederim.Allab sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

Merhaba ben seninle ayni durumda olmasamda yazmak istedim cunku neler hissettigini cok iyi anliyorum. 1.5 yillik evliyim 6 ay cocugum olmado. AMH yaptirdim ve ayni senin gibi 0.83 cikti fsh ve digerleri normaldi. 29 yasindayim. Ve tedaviye basliyorum. Oncelikle bence amh ve fshtan ziyade doktorun yumurta gorup gormemesi onemli ve tabi ikisimin dogru orantilo olmasim sureklo fsh ve.amh olcturme. Degerler degissede asag yukari ayni sonuc olcaktir. O doktor yumurta gorememis olabilir. Baska bir doktora daha gorun tek doktorla yetinme. En az uc doktorun fikrini alip tedavine karar ver. Hamile olamamaktan korkma bende korkuyodum ama artik korkmuyorum. Mucize gibi bisi bu. Amh 0.01 olanlr hic yumurtasi yokken ilaclarla yumurtasi olusanlar ve hamile kalanlar var canim. Psikolojini duzelt. Bunalim yapma. Ilk dusuem gerekem meden yumurtalik rezervim dusuk sorusunun yaniti olsun. Anneden gelen genlerde olabilir benim cektigim gibi Endometriozis hastaligi da olabilir. Xogu doktor derne inmiyor. Adetlerin agriliysa hap icmeden duramiosan muhtemelem ufak yapisiklikladin var demektir. Bunlari tedavi etmeden tup bebek yapma derim. Endometripzis sdc cikolata kisti degildir bende kist yokken doktor muayenede agrilrmdan ve gecmis anlatilarimdan bu hastaliktan suphelendi
Sende boyle bisi olabilir mi bunu bi dusun ? Eger boyle ise rezervino daha cok dusurmesine izin vermeden doktorunla tedaviye karar ver. 3. Olarak yolun basindasin daha. Bugun tip cok olerledi eger inancli biriysen sunu unutma allah osterse yoktan var eder istemezse de 20 tane yumurtan olsa bile vermez ki sebepsiz infertilite ceken cok kadin var gunumuzde. Icini ferah tut. Ins bebegni en yakn zmnda kucaginna alirsin gecms olsun

Öncelikle geçmiş olsun. Endometriozis ile ilgili yazdıklarımız ilgimi çekti. Benim amh 0.2. Bir hafta kadar önce öğrendim malesef. Diğer değerlerim normal ve regl düzensizliğim de yoktu. Bazen ilaç alma gereksinimi duysamda genelde katlanılabilir bir sancım olur bazen anlamam çok rahat geçer. Son bir yıl sağ kasığımda yumurtlama ile başlayıp bir hafta kadar süren ara ara kramp şeklinde giren ağrılarım oluyor ve girdiği an bacağım uyuşuyor nefesimi bile kesiyor bazen. Doktorlar önemsemedi. Bahsettiğiniz hastalık çikolata kisti değildir her zaman dediniz. Semptomları neler ?

Arkadaslar selam, oncelikle nasil hissettiginizi cok iyi anliyorum. Benim amh degerim ilk testte 0,7 ikinci testte 0,3 idi doktorum yasim nedeniyle hamile kalamayacagimi yada cok zaman alacagini,hemen klomene baslamaniz gerektigini soylemisti. Inanin dunyam basima yikildi, klomene ve gida takviyelerine (coenzimq10, krilom gibi) basladim. Esim de test yaptirdi onda da morfiloji bozuklugu cikti yani bizim durumumuz kagit uzerinde umutsuzdu bir kac ay deneyelik tup yapalim dedi doktor. Klomen sureci bizi cok gerdi, iliski gunu saati yumurtlama takibi derken baktik bu surec bizi yipratiyor, iliski olacagi varsa da olmuyor bir 6 ay oluruna birakmaya karar verdik benim yasim 38 bu arada.. Iki uc ay rahat birakalim artik denk gelirse dedik cunku evliligimiz elden gidiyordu.. bu arada ben beslenmeme cok dikkat ettim.Ari utu, polen, keciboynuzu pekmezi, incir kuru, esim de ayni sekilde arginine aldi .Bol bol dua ettim, aklima hic olumsuz birsey getirmemeye calistim, biliyorum cok zor ama psikoloji cok onemli. Allaha cok sukur ki su an 7 aylik bir oglum var.. 3 ay icinde hamile kaldim, inanamadim. Bu yaziyi da benim durumumda olanlara umut olsun diye yazmak istedim. Ne zamandir aklimdaydi, bu konunun altina yazmak nasip oldu:) Inancinizi asla kaybetmeyin

Arkadaslar selam, oncelikle nasil hissettiginizi cok iyi anliyorum. Benim amh degerim ilk testte 0,7 ikinci testte 0,3 idi doktorum yasim nedeniyle hamile kalamayacagimi yada cok zaman alacagini,hemen klomene baslamaniz gerektigini soylemisti. Inanin dunyam basima yikildi, klomene ve gida takviyelerine (coenzimq10, krilom gibi) basladim. Esim de test yaptirdi onda da morfiloji bozuklugu cikti yani bizim durumumuz kagit uzerinde umutsuzdu bir kac ay deneyelik tup yapalim dedi doktor. Klomen sureci bizi cok gerdi, iliski gunu saati yumurtlama takibi derken baktik bu surec bizi yipratiyor, iliski olacagi varsa da olmuyor bir 6 ay oluruna birakmaya karar verdik benim yasim 38 bu arada.. Iki uc ay rahat birakalim artik denk gelirse dedik cunku evliligimiz elden gidiyordu.. bu arada ben beslenmeme cok dikkat ettim.Ari utu, polen, keciboynuzu pekmezi, incir kuru, esim de ayni sekilde arginine aldi .Bol bol dua ettim, aklima hic olumsuz birsey getirmemeye calistim, biliyorum cok zor ama psikoloji cok onemli. Allaha cok sukur ki su an 7 aylik bir oglum var.. 3 ay icinde hamile kaldim, inanamadim. Bu yaziyi da benim durumumda olanlara umut olsun diye yazmak istedim. Ne zamandir aklimdaydi, bu konunun altina yazmak nasip oldu:) Inancinizi asla kaybetmeyin
Bu guzel ve umut dolu paylasim icin cok tesekkurediyorum❤❤

Kizlar tup bebek yapanlar nerelerdesiniz?? Ben bugum transfer oldum varmi aramizda baska transferi gerceklesenler. Surecler nasil gidigor

Merhaba arkadaşlar nisan ayında tup bebek yaptiirmistin istanbulda.bu sayfada da yazmıştım.8 yumurtadan tek bir tane aaa kalite 120 hücreli embriyo transfer edildi ve malesef sonuç negatif cikti oysaki doktorum ve ben çok umutluyduk. Üzüldük hem de cok doktorum gene beni motive etti 4 5 ay normal denememi olmazsa tedaviye tekrar başlamamız gerektiğini söyledi.ve ben bu ay mucizevi bir şekilde hamile kaldım. Dün keseyi gördük şükür 15 gun sonra kalp atışını dinlemeye gidecez. Çok şaşkın ve heyecanliyiz .geçirdiğimiz süreç çok zor rabbim hepimizin emeklerini umutlarını karşılıksız bırakmaz insallah

Merhaba
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün insallah bende 39 yaşındayım.1 oğlum var ama 2. Çocuğumu istiyorum
Benimde amh 0,47 diğer degerlerim normal.bizde 1 2 aya tüp bebeğe basliycaz.Oluruna bıraktığınız zaman siz yavda eşiniz bişey kullandı mi.

amh düşüklüğünde 12 yumutanız oluşmuş bu harika bir şey :) acaba yumurtalarınızın çoğalması için bir yöntem denediniz mi?

Back
X