Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Düşük Dahi Yapsaniz Bebeğinize Isim Koymaliymişsiniz!..
Ben Kimyasal Gebelik Yasadim Ve Bebeğim 5 Haftalikken Düştü E Ben Onun Kizmi Olacağini Erkek Mi Olacağini Dahi Bilmezken Nasil Isim Koyabilirim Sence Bu Mantiklimi? O Yazi Bana Tamamen Mantiksiz Geldi...ki Ne Yazilar Var Tatlim Okadar Hurafeler Varki Zaten Bu Hurafeler Insani Dininden Uzaklaşmasina Sebep Oluyor Inanma Boyle şeylere Allahin Izniyle Doğan Bebeğe Isim Konulur Doğmayan Melektir Zaten......
bak canim dedigin gibi dinimize karisan cok hurafeler var. ama birsey bilmedigimiz konularda hurafedir deyip icinden cikamayiz.
zaten herseyi mantiga vuracak olursan kafamizin alamadigi seyleri inkar etmemiz gerekir...
eger cinsiyeti belli degilse hem kiza hem de erkege takilabilen isimlerden takmak gerekir. biz de taktik...
ancak bildigim kadariyla ruh ufuruldukten sonra isim konusu gundeme geliyor. ruh da kalp atmaya baslayinca veriliyor diye biliyorum.. yani 6. haftada...
ama kesin bir bilgim yok kaynak vermiyorum. sadece benim bildigim bu..
mahserde herkes kendi ismiyle cagarilacak. karnimizdayken kaybettigimiz bebeklerimiz de dirilecekler. ve bizim taktitgimiz isimlerle cagarilacaklar.. insaallah o gun kavusuruz.. insaalah
ya bence de daha cok kucukken dusuk olan bebege isim konmaz cunku daha cinsiyeti bile belli degildir.ama eger cinsiyeti belliyse ve bebek buyukse,ölmüsse o zaman konur diye biliyorum.ben dusen bebegime isim bulmustum gerci daha 7 haftalikti ama ismi hazirdi.düsük olmasaydi adini YAREN koyacaktim ama olmadi kismet degilmis ne yapalim herseyin hayirlisi....
Bir bebek anarahmine dustukten 40 gun sonra ruhu uflenir 40 gunden sonra bebeginizi kaybettiyseniz isim konulmasi gerekir cinsiyetini bilmiyorsaniz bile her ikisinede uyabilecek bir isim koyabilirsiniz , ahirette insallah annebabasina sefaatci olacak o bebekler
ben bebeklerimi kaybettim ama isim koymamıştım..son olarak kızımı 6 aylık doğum yaparak dünyaya getirdim 12 saat yaşadı..isim de koyduk tüm insanlara yapıldığı gibi cenaze töreni yapıldı..tc kimlik numarası bile var yavrumun..ama diğer meleklerime isim koymak gelmemişti aklıma..
bir de babam müftülüğe sormuştu bu meseleleri..onlarda canlı doğarsa isim konur demişler...
Amin canım,Allah razı olsun.Allah kimseye yaşatmasın.bazen beterin beteri var diyerek kendini avutmaya çalışıyorum ama çok zor.dr bebeğin kalbi durmuş dediği anda biri kalbimin sol yanına bir kürek köz bıraktı sanki.hala da orada alev alev yanıyor.
Sonuçta insanoğluyuZ.bazen unutuyorum.günlük hayatın telaşına dalıyorum gülüyorum yiyorum içiyorum geziyorum ama akşam olup da başımı yasyığa koyduğumda daha küçücüktü nereye gider,gittiği yerlerde bensiz naapar diye düşünüyorum
Rabbim tez zamanda isteyen isteye herkese nasip etsin.