DÜŞÜK ICIN GİTTİĞIM KADIN DOĞUM DOKTORUNUN SÖZÜ

Cok garip insanlar var. Aşılama tedavisinde gun aşırı vajinal ultrasonla muayene oluyordum ve her seferinde doktorum beni sabirla bekliyordu. Üstelik özel hastane de değildi. Insanlık doktorluktan çok bağımsız birşey.
Üstelik dusuk yapan, bu psikolojide bir hastayı rencide etmeye kimsenin hakkı yok. Mutlaka şikayet etmelisiniz

Cok garip insanlar var. Aşılama tedavisinde gun aşırı vajinal ultrasonla muayene oluyordum ve her seferinde doktorum beni sabirla bekliyordu. Üstelik özel hastane de değildi. Insanlık doktorluktan çok bağımsız birşey.
Üstelik dusuk yapan, bu psikolojide bir hastayı rencide etmeye kimsenin hakkı yok. Mutlaka şikayet etmelisiniz

Sira da yine riskli durumda biri olabilir. Doktor sizi ozel devlet farketmeksizin 1 saat beklemek zorunda degil. Kendi durumunuz da aciliyet gerektiriyor olabilir ki ciddi bir sey atlatmissiniz. Bir an once durumu teshis edip onlem alacakti belki. 1 saat bekletip is isten gecsin ister misiniz?

Tabii ki bu uslubunu aklamaz. Sikayet edin mutlaka. Ama sikayet sebebiniz verdiginiz para olmasin lutfen. Devlet hastanesine gidenler bu muameleyi hakediyor ama ben paramla geldim haketmiyorum anlami cikiyor. Paramin olmasindan bagimsiz daima da devlet hastanesine giderim. O zaman beni bu zamana kadar oldurmediklerine sukredeyim. Para vermedim ki ne yapsalar haklilar size gore.

Kusura bakma da iyi valla doktor senin nazını kaprisini çekip 10 saat apış aranla uğraşacak değil. Günde kaç hastaya bakıyor o. İlişkiden ona ne diyorsun da ilişki sonucu oluşan bir gebelikten dolayı niye ona gidiyorsun o zaman? Ay Allah bu doktorlara sabır versin. Deli manyak ne varsa uğraşıp duruyorlar.
Deli manyak?Apış aranla uğraşmak? Karşınızda düşük yapmış biri var herşeyden önce insaf biraz vicdan diyorum!

Sen konunu kapattır 184ü ara durumu anlat

Burda anlatmaktan daha kolay olur tekrar geçmiş olsun inşallah tez zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsın
Tesekkür ederim konumu kapattırabilirmisiniz.Ben anlamiyorum pek.Zira dunkü doktor basmıs burayı

Kusura bakma da iyi valla doktor senin nazını kaprisini çekip 10 saat apış aranla uğraşacak değil. Günde kaç hastaya bakıyor o. İlişkiden ona ne diyorsun da ilişki sonucu oluşan bir gebelikten dolayı niye ona gidiyorsun o zaman? Ay Allah bu doktorlara sabır versin. Deli manyak ne varsa uğraşıp duruyorlar.
Bu nasıl zihniyet? Sanki kadın dişçiye gidip beni vajinal muayene et demis! Kadın dogum doktoru elbette apış arasiyla uğraşacak. Sizin de mutlaka hassas bir noktaniz vardir, belki cocugunuzdan kan alinmasi, belki anestezi korkusu vs. O yönden rencide edildiginizde anlarsınız ne olduğunu

Sanki bakire misin lafını ben sanırım geçen sene bir haberde okumuştum, orda bi iğrendim zaten, arkadaşının karısına tecavüz eden bir adam sanki bakire mi diye savunma yapıyodu

Bu söylem herseyden önce cinsiyetçi bir söylem yani, bakire değiliz diye her nesneyi gık demeden içimize sokabilirler yani?

Hanımefendi şikayet edebilirsiniz ama bu şikayetten bir şey çıkmayacağını düşünüyorum. En fazla sözlü uyarırlar. Nereden biliyorum? Çünkü çok akrabam bu şikayetleri inceleyen kurumda. Doktor size hakaret etti mi? Hayır? Fiziksel zarar verdi mi? Hayır. Yanlış uygulama yaptı mı? Hayır. Kimse sizi beklemek zorunda değil. Para verseniz bile değil. Tek hasta siz değilsiniz. Size özel muamele göstermez kimse. Binlerce hasta var onun ilgilenmesi gereken. Bence siz düşükten dolayı hassaslaşmışsınız. Çok geçmiş olsun.

Vajinal muayenenin tecavüzden farkı yok , bir kadının çekinmesi hele de stresli bi anında çok normal. Bir doktorun bu şekilde söylemine şaşırdım ama burda durup da ne yapacaktı diyenlere daha çok şaşırdım. Allah empati duygusundan yoksun olanlara ve bize yardım etsin. 1 saat beklemeli lafına takılanalarda, Canım isterse 1 saat bekletirim demiyor kadın. gerekirse 1 saat uğraşmalı. Bir öğretmenin okumayı öğrenemeyen çocukla sonuna kadar uğraşması gibi bişey bu. Bu öğrenmiyor deyip çekip gidiyor mu ? Doktorların eğitiminin bir parçası da hasta psikolojisi. Daha anlayışlı ve düzgün üslüplü olmak zorunda. Şikayet edin tabiki ama keşke anında tepki verebilsek.

Sanki bakire misin lafını ben sanırım geçen sene bir haberde okumuştum, orda bi iğrendim zaten, arkadaşının karısına tecavüz eden bir adam sanki bakire mi diye savunma yapıyodu

Bu söylem herseyden önce cinsiyetçi bir söylem yani, bakire değiliz diye her nesneyi gık demeden içimize sokabilirler yani?

Konu sahibine rahatlatmak için söylemis bence dokyor. Öbür türlü olsa kızgınlıkla söylerdi.

Komik olacağını zannedip bir samimiyet olustururum diye düşünmüş bence. Hos değil elbette. Ama daha başka manalar yok bence, cinsiyetci vs olarak.

Konu sahibi sikayet edebilir, doktor da baska bir diyalog sekli gelistirir cekinen hastalarına

Dün gece düsük yapıyorum diye hastaneye gityim.Dokror vajinal ultrason yapıcagını söyledi.Bende ilk defa yapıyorum ve zorlancagımı söyledim.Biraz zorlandımda.Kendimi kastim
.Doktor hanım benimle alay edercesine sanki bakiremisin sen nasıl iliskiye nasıl giriyosun o zaman dedi.Bende aynı sey deil dedim ve cok sinirlendim.
Sikayet etmeyi düsünüyorum bu laf cok agırıma gityi.O doktor ya bi saat bile yapamasam bekliycek beni.Ki onu cok fazla zorlamadım.Bu lafı isiteyim diye o kadar lüx bi hastaneye gidip para dökmedim.
Siz olsaniz bu durumda ne yapardıniz sikayet edermiydiniz benmi abartıyorum.cok sinirlendim.Lütfen düsüncelerinizi yazın
Şikayet ederdim ayrıca bunu bana yapanin para döktüğüm Dr olmasına da hiç gerek yok devlet hastanesinde olsa aynini yapardım

Konu sahibine rahatlatmak için söylemis bence dokyor. Öbür türlü olsa kızgınlıkla söylerdi.

Komik olacağını zannedip bir samimiyet olustururum diye düşünmüş bence. Hos değil elbette. Ama daha başka manalar yok bence, cinsiyetci vs olarak.

Konu sahibi sikayet edebilir, doktor da baska bir diyalog sekli gelistirir cekinen hastalarına

Bence var
Samimiyet oluşturulacak ya da komiklik zemini yaratacak bir ortam yok kadın çocuğunu kaybetmiş onun muayenesine gelmiş, ha normal bir kadının ilk vajina muayenesi olur bir nebze anlaşılır ama burda çocuğunu kaybeden bir kadın var

Back
X