- 11 Ocak 2017
- 4.519
- 6.960
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
Araştırmalar sonucu kan pıhtılaşma eğilimi var
immünolojik olabilir. SLE veya antifosfolipid antikor sendromunu duydunuz mu hiç? bir araştırabilirsiniz.bir düşüğüm var
Ya hayır kadın doğuma sormadım kan pıhtılaşmasını gören bundan diyip geçiyor ama aynı şeyleri yaşamamak için dahiliye yee gittim oda immünoloji bölümüne yeşil alan açtı Bi git dedi. Ama böyle bir rahatsızlığım olsa sağlıklı çocuğum olur muydu diye düşünüyorum sonradan olan bişeymi acaba bu hastalıklarimmünolojik olabilir. SLE veya antifosfolipid antikor sendromunu duydunuz mu hiç? bir araştırabilirsiniz.
ancak bu hastalıklar yalnızca düşükle kendini belli etmez,başka semptomları da olur.
kadın doğum doktorunuza danışmadınız mı bu konuyu?
Her çocuğa denk gelecek diye bir şey yok. Bu tarz hastalıkların nüks ve remisyon(yatışma) dönemleri vardır. Yani hangi dönemde gebelik geçirdiğiniz önemli.Ya hayır kadın doğuma sormadım kan pıhtılaşmasını gören bundan diyip geçiyor ama aynı şeyleri yaşamamak için dahiliye yee gittim oda immünoloji bölümüne yeşil alan açtı Bi git dedi. Ama böyle bir rahatsızlığım olsa sağlıklı çocuğum olur muydu diye düşünüyorum sonradan olan bişeymi acaba bu hastalıklar
Randevu aldım kararsız olduğum halde. Zaten çoktandır randevu yoktu. Baktım açılmış hemen aldım ama gidip gitmemeye kararsızdım. Teşekkür ederim bilgileriniz için Bi gidip danışmak en iyisi... en azından içim rahatlar bişey yoksa.. Sürekli acaba mı diye düşünmeden edemiyorum çünkü.. intermetten de biraz araştırayım söyledikleriniziHer çocuğa denk gelecek diye bir şey yok. Bu tarz hastalıkların nüks ve remisyon(yatışma) dönemleri vardır. Yani hangi dönemde gebelik geçirdiğiniz önemli.
Ne güzel yeşil alan açmış, bence gidin, sonra sıra falan bulamazsınız belki.
Evet canım biliyorum bana da aynı şeyi dediler hamile kaldığında iğne ve hap tedavisini başlayacaksın diye çok ciddi değil ama yine de kullanman lazım dediler. Ama düşük sebepleri bağışıklık yüzünden de olabiliyomuş. Benim kaybım da 5 aylık kocaman bebeğim olunca. Kafamı çok kurcaladı. Kızımı kaybettim sebebi ne iyice araştırmadan da çocuk yapmaya yeltenemiyorum ama çok ta istiyorumesimin kuzeninde pihtilasma sorunu var dr lar ilac kullanmadan cocuk yapamazsin dediler 2 tane saglikli cocugu oldugunu duyunca drlar bile sasirdi, olabiliyor demek ki ama pihtilasma sorunu olanlara genelde gebelik oncesi ve gebelikte kullanmasi icin bildigim kadariyla bir igne veriyorlar, hatta bu kuzenin ikiz kardesi dogumdan 1 hafta sonra pihti sebebi ile vefat etti ama onlarin ki cok ileri boyutlarda
arastirmadan tedavini olmadan yapma, allah sabir versin saglikla sihhatle tekrarini nasip etsin insallahEvet canım biliyorum bana da aynı şeyi dediler hamile kaldığında iğne ve hap tedavisini başlayacaksın diye çok ciddi değil ama yine de kullanman lazım dediler. Ama düşük sebepleri bağışıklık yüzünden de olabiliyomuş. Benim kaybım da 5 aylık kocaman bebeğim olunca. Kafamı çok kurcaladı. Kızımı kaybettim sebebi ne iyice araştırmadan da çocuk yapmaya yeltenemiyorum ama çok ta istiyorum
Merhaba, benim 3 düşük sonrası 1 canlı doğumum, ardından 1 düşük ve ardından 1 canlı doğumum oldu. Genetik testler dahil elle tutulur bir sorun çıkmadı üstelik. İlk 3 düşük sonrası gebeliklerimin hepsinde pıhtılaşma için kan sulandırıcı iğne, aspirin ve düşük olmaması için ilaçlar vs kullandım. Pıhtılaşma testlerim sorunsuzdu üstelik. Çok sebebi olabilir, yanıt bulabilir ya da benim ki gibi “neden “ kısmı yanıtsız kalabilir. Sabırla, güvendiğiniz birKızlar 1 tane sağlıklı bebeğim var arkasından bir düşüğüm var.. Aradan zaman geçtikten sonra 1 düşük daha yaşadım 20 haftalık tı bebeğim. Araştırmalar sonucu kan pıhtılaşma eğilimi var dendi ama çok ciddi değil miş sonuçlar.. bu durumu yaşayan bazı kişiler immünolojik olabilir dedi yani bağışıklık alakalı düşük yapanlar da oluyormuş. Ama benim1 tane sağlıklı çocuğum var yine de immünolojik olabilir mi. Bu bölüme muayene olup testler yaptırmam gerekir mi bağışıklığımla ilgili??? başına gelen ya da bilgisi fikri olan var sa paylaşırsa çok sevinirim
Amin inşallah çok sağol duaların içinarastirmadan tedavini olmadan yapma, allah sabir versin saglikla sihhatle tekrarini nasip etsin insallah
Mesajınız yarım kalmış sanırım peki siz gittiniz mi immünoloji bölümüne ya da romatolojiyeMerhaba, benim 3 düşük sonrası 1 canlı doğumum, ardından 1 düşük ve ardından 1 canlı doğumum oldu. Genetik testler dahil elle tutulur bir sorun çıkmadı üstelik. İlk 3 düşük sonrası gebeliklerimin hepsinde pıhtılaşma için kan sulandırıcı iğne, aspirin ve düşük olmaması için ilaçlar vs kullandım. Pıhtılaşma testlerim sorunsuzdu üstelik. Çok sebebi olabilir, yanıt bulabilir ya da benim ki gibi “neden “ kısmı yanıtsız kalabilir. Sabırla, güvendiğiniz bir
Mesajınız yarım kalmış sanırım peki siz gittiniz mi immünoloji bölümüne ya da romatolojiye
Belki de sizin de var öyle Bi rahatsızlığınız ama bilmiyorsunuzGüvendiğiniz bir hekimle yolunuza devam edin diyecektim. Hayır son 1 kez deneyelim demişti doktorum, o deneme sonrası ilk kızımı kucağıma aldım çok şükür. Daha sonra çok şükür bir tane oldu diyip, o konulara çok kafa yormadım. Peşinden gelen bir düşükle tekrar depreşti tabi “acaba neden?” kısmı. Ama hala yanıtsız ☺
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Tüm yavrucakları anne babalarına bağışlasın Rabbim.Belki de sizin de var öyle Bi rahatsızlığınız ama bilmiyorsunuz
Tabi. Yapacak bir şey yok Allah şimdiki çocuklarınıza uzun ömür versin inşallah
Nerde yaptırdınız peki bu testi hangi bölümdeBenimde 2 gebeliğim de kalp durması yaşadım, kan pıhtılaşma sorunu hafif duzeydeydi ama yine de iğne ve ilaç kullandim. Antikardiyolipin problemi vardı, bebeği vücudum yabancı madde olarak görüp savaşmaya başlıyordu, kortizon ile sonunda 3. gebeliğimde kucağıma aldım. Bütün testleri yaptırmanızı tavsiye ederim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?