- 27 Mart 2018
- 267
- 160
- 103
- 36
- Konu Sahibi Melegimiz89
Herkese merhaba. Ben de 5 yillik bir bekleyisin ardindan gecen ay hamile oldugumu ogrenmistim. Esimle havalara ucmustuk. Ancak basta her sey yolunda giderken yedinci haftanin icinde kalp atisi olmadigindan aldirmak zorunda kaldik. Tam 1 hafta oldu kurtaj olali. Bu ilk hamileligimdi. Yasim 40 bu arada. Doktor 2 kez daha adet gordukten sonra yeniden deneyebilecegimizi, aksi halde daha erken bir donemde hamile kalirsam yine ayni sonucla karsilasacagimizi soyledi. Benim merak ettigim buna benzer bir durum yasayan var mi? Varsa kurtajdan ne kadar zaman sonra korunmayi biraktiniz? Bir de hep kafama takiliyor, acaba hemen doktorun dedigini yapip aldirmayip biraz daha beklesemiydik ki? Gelisme olur muydu? Gerci doktorun dedigine gore besinci haftanin icinde kalp atisinin duyulmasi gerekirmis. Ayrica az da olsa kanamam da vardi, hatta bunun icin igne oluyordum. Ayrica son kontrolumde kesede duzensizlikler baslamis demisti. Kafamda deli sorular..
Ben 12. haftamda bebegimin kalbinin 9. haftada durdugunu ogrendim. 9 Haftadan sonra gelismemis ama dogal yoldan dusurdum kurtaj olmadim. Bana doktorum korunma suresi vermedi. Korunman ve beklemen icin bir sebep yok demisti. Ilk aylar ara ara kanamalarim oldu ve adetim duzensizdi. Hic korunmadim bu arada.
Iki kere kontrola gitmedinmi? Hani kalbi durdugunda bi kac gun arayla bakmadilarmi bir gelisme var mi diye? Kesede duzensizlikler varsa buyuk ihtimalle bekleseydin de duserdi. Zaten kanamalarinda baslamis dedigine gore. Fazla dusunmemeye calis yoksa isin icinden cikamazsin..