Dusuk yapmak kadermidir?

kelebek252529

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2023
5
0
1
31
Herkese merhaba,

Malasef ilk bebegimizi triploidy yuzunden kaybettik..18 haftaliktim, sorun bebekteydi. Cok sukur bizlik bisey yok, ve yeniden hamile kalmak istiyorum. Korkularim var, normal olarak. Ama ben artik allaha guvenmek istiyorum. Zaten guvendigim tek o ama artik kendimi rahat birakmak istiyorum. Olcagi varsa olur, allah bilir ne olcagini control onda bunu biliyorum. Namaz ve bu dusunceler bana cok iyi gelen seyler. Sizce yada dusuk yapmak kadermidir ve allah tarafindanmidir? Siz ne dusunuyorsunuz?

Bende 22 haftalık bebeğimi kaybettim cennet kuşu oldu yavrum.Bizim olan bizde kalacaktır.Rabbim sağlıklı kolaylıkla yeni bebek nasip etsin.Rabbimin hazinesi geniş elbet bizede verecekdir.Sadece bu kaybın sebebini öğrenip yola devam etmek gerekir ne testi gerekiyorsa yaptırmak sonrasını Allah'a birakmak.Once deveyi sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et demişler.Rabbim tez vakitte nasip etsin insallah

Geçmiş olsun, ben de triploidy yüzünden kaybetmiştim. Siz düşük olunca mı genetik test yaptırdınız.? Daha önce fetal dna vs yaptırılmıs mıydı? Ben 8. Haftada kaybettim, zaten kaybetmeseydim de 12. Haftada fetal dna yaptıracaktım. Bu durumun anne yası vs ile ilgisi yokmus tamamen şans dedi doktor ama, size baska bir sebep söylemişler miydi?

Merhabalar,
Sagolun, sizede cok gecmis olsun. Ayni seyi yasamisiz.. istersen ozeldende konusabiliriz. Biz daha once o testi yaptirmadik, istemedik cunku saglikli veya sagliksiz olsa bile bisey degismicekti bizim icin. Eger yaptirmis olsaydik cikardi.Evet dogru bu tamamen denk gelen ve sans eseri bisey. Bizede oyle dediler. Bunu kabullenmek epey bi zaman aldi, yani bizde bi sorun mu var yoksa bende mi diye cok takinti yaptim. Doktorla konustuktan sonra rahatladim. Insallah bizede saglikli bir bebek nasip olur

Sizede cok gecmis olsun. Amin insallah hepimize. Zor birsey, ama zamanla acisi azaliyor. Asla unutmucaz

Bizde bebegimiz karnimda vefat ettikten ve dogum yaptiktan sonra ogrenildi triplody oldugu.. kan alindi bebekten. 8 haftalikken nasil ogrenildi sizde?

Tabii ki kaderdir. Kader de imandandır. Kime yiyecek ekmek verilmiş de yiyememiş bu dünyada ? Sizin çocuk sahibi olup olamayacağınız siz doğmadan yazılmıştır sonradan belirlenen şeyler değildir bunlar. Belki de imtihanımızdır bilemeyiz. Burda kişiye düşen gerekli tedbirleri almaktır. Düşük sonrası tahlillerinizi yaptırıp öyle gebelik planlayın mesela. Üzerinize düşeni yapmadan kader gelir bulursa burda da tembelliğimizin cezasını yaşarız. Ben de 8 haftalık bebeğimi kaybettim kalp atışı durdu ilk gebelikte olur bunlar dediler üstüne düşmediler muhtemelen kromozom anomalisi doğsa da sakat olacaktı diyorlar bilemiyorum Allahım takdiri. 5 ay geçti kürtajdan hamile kalamadım henüz. Çok kafaya taktım ister istemez. Şimdi diyorum peygamberlerin bile kaç sene çocukları olmamış napayım onlardan daha iyi değilim. Allah bilir, rabbim bizi yalnız bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…