• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yaptım ve eşimi suçluyorum :(

Öncelikle geçmiş olsun umarın arzu ettiğiniz gibi sağlıklı bir bebeğiniz olur alırsınız kucağınıza. Ama ben 1-2 noktaya takıldım ilki planlı hamilelikti demişssiniz ama eşim maddi- manevi hazır değildi diyorsunuz. Sizce bir bebek için iki tarafın da tam anlamıyla hazır olması gerekmez mi ? İkincisi de "ben mutluydum" demeniz. Eşiniz mutlu muydu peki ? Biraz bencilce düşünmüyor musunuz ? Ne olur alınmayın söylediklerime ama eşinizi de suçlamayın. Zaten kanamanız da eşinizle tartışmadan önce başlamış.

Çok hatalı davranıyorsun.Hemde çok fazla.Çünkü ne olursa olsun o yalnızca sana ait değil,bunda eşininde payı var.Kimseyi suçlama,kimseye de tavır almana gerek yok.duygusal yıkım içinde olduğundan herkes gözünde kötü görünmesi doğaldır.Ancak eşimi suçluyorum filan çok saçma.

Kv. ile aranızda neler geçti bilinmez.Ama sen var olan bir olumsuz sonucu birilerinin üstüne yıkmaya çalışıyorsun.Burada kimse suçlu filan değil.Takdir-i ilahi tamamen.Başlığı görünce gerçekten eşinin suçu var zannettim ama eşinin ve hatta kimsenin kabahati yok.

Duygusal hırslarını başkalarından ve geçmişte yok şöyle oldu da bana şöyle yaptıılarla bir yere varamaz ve kendi ekseniniz etrafında döner durursunuz.Yeni sayfa açmak diye bir deyim vardır.Sizde evlendiğinizde açtınız bu yeni sayfayı.

Yok kv istemedi filan,arkadaşım bunları o zaman yaşarken neden karşı çıkmadın veya neden evlendin.Eğerki evlendiysen eşini de ailesini de kabullendin demektir ve artık susmanın zamanıdır.Ayrıca aile hayatına karışmıyorlarsa , sizi ayırmaya çalışmıyorlarsa ses çıkarmaya hakkın yok.Nasıl ki senin kv sevmek gibi mecburiyetin yoksa onunda seni sevmek gibi bir mecburiyeti yok.Bunu aklının bir köşesine yaz.

Herkese merhaba.. Evet ne yazık ki düşük yaptım ve be sürecin başını yazmak istiyorum öncelikle.. Gebelik planlı olduğundan beklediğim bir sürprizdi ancak henüz net değildi adet günümün tamamen geçmesini bekliyordum. Bi gün evde temizlik yaptım bilinçsiz hareket ettim :KK43: kanama gördüm derken çok panik oldum çünkü anladım adet kanaması olmadığını hemen eşimi aradım acile gittik durumu anlattım onlarda kan tahlili yaptılar ve sonuç 4 haftalık gebeliğe eş değer çıktı yani pozitif. Ben çok mutlu oldum şaşkınlıkta vardı çünkü ilk dememizdi o ay. Eşim maddi manevi hazır değildi ama kayda değer bir sınırda değil yani evimiz var işimiz var çok şükür sadece eşim daha bi alt yapı hazırlığı olsun istiyordu bebek için. Neyse umursamadım ben mutluydum. Muayene oldum kese gözükmedi 2 gün sonraya randevu aldık ve ayrıldık hastaneden. Eve geldik ve yattım hep doktorun önerisiyle. Ertesi gün de aynı şekilde yattım kendimi yormadım. Eşim işten geldi ve annesine çıktı, üst katta oturuyorlar kv.ler neyse indi yüzü asık ve kusmaya başladı niçin yukarı çıkmıyorsun 10 dk çıksan ne olur bişi mi yaptılar sana, biz senin ailene öyle mi davranıyorduk falan.. uzadı.. Çıkamama nedenine gelince evet çıkmadım kv sokakta karşılaştık ve selam verdim konuşmaya çalıştım ağzı kapalı yüzünü benden çevirerek isteksizce sorduklarıma sadece cevap verdi. Evine çıktığımda da aynı muamele.. E ben öz annem bana surat yaptığında odama kapanan biriyim kaldı ki kv o şekilde tavrını mı çekeyim kendimi bi bakıma işkenceye sokayım. Bu arada kv beni 5 sene kararlı bi şekilde istemedi 5 senenin sonunda nışan yaptık ve 2 sene sonunda da evlendik yani total 7 sene. Şimdi 1 senelik evliyiz. Kusura bakmayın çok uzattım. Özetle eşim hamile olduğumu biliyordu biraz daha hassas davranamaz mıydı tartışma gecesi sabaha kadar ağladım o gün doktora gitim ve düşük başlamıştı :KK43: Elbette taktiri ilahi ama ben beynimden atamıyorum eşimi suçluyorum :KK43:
Eşin düşüncesizce davranmış burası kesin. Sen de çok fazla takan birisin sanırım ki eşinin dedikleri için sabaha kadar ağlıyorsun. İlk muayeneye gittiğin zaman düşük riskin falan var mıydı? Hani dinlenme nedenin vs o muydu?

Yani zaten riskli bir gebelik miydi?

İkiniz de suçlusunuz benim gözümde ama olan olmuş. Hayırlısı böyleymiş. Allah daha iyi bir şekilde nasip edecektir kesinklikle.

Kavgadan önce kanamanız olmş tamam eşiniz biraz daha ılımlı yaklaşabilirdi ama tamamen onu suçlamanız bence hata. .

Ne alakası var allah aşkına....
oğluma hamileyken annecim 2 ay yogun bakımda yattı ve vefat etti. Hergün bağııra bağıra ağladım acıların dibine vurdum.çok şükür evladıma bişey olmadı.Kalbinizi temiz tutun yeterli..Allaha dua edin.Kaderden ötesi yokki

siz kavga etseniz de etmeseniz de o bebek düşücekmiş zaten önceden sinyalini vermiş.siz de kv kırgın olduğunuz için bu olayda düşük üstüne gelince suçluyorsunuz ama alakası yok

sizi istemeyen bir kayınvalide ile neden altlı üstlü oturmayı kabul ettinizzzzzzz????

sizi istemeyen bir kayınvalide ile neden altlı üstlü oturmayı kabul ettinizzzzzzz????

kesinlikle öyle.Cenin düşene kadar hiç ses yok cenin düşünce herkes kötü.Ama artık şu kv-gelin çekişmeleri baydı.Kadın yüzünü ekşitmiş filan demeler,sende bayılarak konuşmamışsın zaten.Burada kv suçlamanın alemi yok.Gerçekten kv sıkıntı çekenleri tenzih ederim ama bu tür çekişmeler ise kabak tadı verdi gerçekten

Herkese merhaba.. Evet ne yazık ki düşük yaptım ve be sürecin başını yazmak istiyorum öncelikle.. Gebelik planlı olduğundan beklediğim bir sürprizdi ancak henüz net değildi adet günümün tamamen geçmesini bekliyordum. Bi gün evde temizlik yaptım bilinçsiz hareket ettim :KK43: kanama gördüm derken çok panik oldum çünkü anladım adet kanaması olmadığını hemen eşimi aradım acile gittik durumu anlattım onlarda kan tahlili yaptılar ve sonuç 4 haftalık gebeliğe eş değer çıktı yani pozitif. Ben çok mutlu oldum şaşkınlıkta vardı çünkü ilk dememizdi o ay. Eşim maddi manevi hazır değildi ama kayda değer bir sınırda değil yani evimiz var işimiz var çok şükür sadece eşim daha bi alt yapı hazırlığı olsun istiyordu bebek için. Neyse umursamadım ben mutluydum. Muayene oldum kese gözükmedi 2 gün sonraya randevu aldık ve ayrıldık hastaneden. Eve geldik ve yattım hep doktorun önerisiyle. Ertesi gün de aynı şekilde yattım kendimi yormadım. Eşim işten geldi ve annesine çıktı, üst katta oturuyorlar kv.ler neyse indi yüzü asık ve kusmaya başladı niçin yukarı çıkmıyorsun 10 dk çıksan ne olur bişi mi yaptılar sana, biz senin ailene öyle mi davranıyorduk falan.. uzadı.. Çıkamama nedenine gelince evet çıkmadım kv sokakta karşılaştık ve selam verdim konuşmaya çalıştım ağzı kapalı yüzünü benden çevirerek isteksizce sorduklarıma sadece cevap verdi. Evine çıktığımda da aynı muamele.. E ben öz annem bana surat yaptığında odama kapanan biriyim kaldı ki kv o şekilde tavrını mı çekeyim kendimi bi bakıma işkenceye sokayım. Bu arada kv beni 5 sene kararlı bi şekilde istemedi 5 senenin sonunda nışan yaptık ve 2 sene sonunda da evlendik yani total 7 sene. Şimdi 1 senelik evliyiz. Kusura bakmayın çok uzattım. Özetle eşim hamile olduğumu biliyordu biraz daha hassas davranamaz mıydı tartışma gecesi sabaha kadar ağladım o gün doktora gitim ve düşük başlamıştı :KK43: Elbette taktiri ilahi ama ben beynimden atamıyorum eşimi suçluyorum :KK43:

ben hamile olucam eşim de annesine gitmedim diye surat yapacak , bence iki kere düşün çocuk işini ondan önce şu kv problemini bi çözün

Zaten ust katta oturuyorlar , her saniye ciksan ne olucak ..

Ben erkekler ve anneleri insana cinnez gecirtir ya..

Keske sende kendini okadar uzmeseydin...
Gecmis olsun.

bu kv ile zor..
eşin de bilmiyor mu doktorun sana yat dediğini..
ayrıca önceki gün ki kanamadan dolayı düşmüş ..
hayırlısı olsun. daha gençsiniz. üzmeyin kendinizi.

Eşiniz hatalı ama sizinki zaten sağlıklı bir gebelik değilmiş. 4 haftalıkkrn kese de embriyo da görünmez o yüzden hamilesiniz demez doktorlar. Biz 6. Haftada görmüştük yanılmıyorsam o zamana kadar kimyasal ya da dış gebelik ihtimali hep gündemdeydi.

Eşinizin kusması, ailesinden dolup da size gelmesi çok çirkin evet ama siz de biraz makul olun. Ayrıca eşiniz istemiyosa ya da hazır değilse bebek sahibi olmaya çalışmak ne kadar mantıklı bilemedim

stresste bi etken olabilir ama duşecek olduktan snra istersen musmutlu ol gene duşer cnm zaten oncesinde kanamanda olmuş bi nevi duşecegini haber verir gbi olmuş doktorun duşuk ilaci vermedimi

Ben mi yanlış anladım kavgadan önce kanaman olmuş o zaman doktor düşük tehlikesi olduğunu söylemedi mi?

Hayır doktor düşük tehlikesinden bahsetmedi 2 gün sonra bakalım dedi bilemiyorum tabi o 2 gün içinde kendimi üzmemem adına söylememiş olabilir.

stresste bi etken olabilir ama duşecek olduktan snra istersen musmutlu ol gene duşer cnm zaten oncesinde kanamanda olmuş bi nevi duşecegini haber verir gbi olmuş doktorun duşuk ilaci vermedimi

Hayır vermedi ben zaten normal gebelik olmadığını anlamıştım asıl acı taraf üstüne eşimden böyle bir muamele görmem oldu

Bunda bu kadar büyütecek birşey göremedim ben..Asıl kabahat sizde hamilesiniz sizi sizden baska kimse anlayamaz.

Allah'tan geleni kimseye yükleme.Allah tekrar nasib etsin.Ama herkes önce kendi kendinin doktoru olacak,kendi kendini düşünecek.Gereksiz şeyler için sabaha kadar ağlamaya değmez.Bu arada kırmızıya boyadığım yere takıldım.Bebek iki taraflı rızayla olur.Eşin alt yapı olarak maddi hazır hissetmiyorsa,umursamaman,sadece kendinin mutlu olması ne kadar doğru.

Eşim istedi ben bile hazırlıksız yakalandım korunmadı eşim. İlk denemelerde olmayacağını sanmış

Hayır doktor düşük tehlikesinden bahsetmedi 2 gün sonra bakalım d2 gün içinde kendimi üzmemem adına söylememiş olabilir.
dusuk tehtidi imis ki yatin demus. siz ilk hastaneye gittiginizde zaten surec baslamis. ilk basta is yaptim kansms oldu demissiniz. aslinda kismet demek ki boyle olmasi gerekiyormus. bebegin dusmesi esinizle alakali degilmuhtemelen ancak o halinizle sizi uesini unutuabilir misiniz bilemem.
sizi 7 yil kararlilikla istemeyen aileye gitmesemiz iyiolurmus

Back
X