• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yaptım ve eşimi suçluyorum :(

Her tartışma yaşayan hamile kadın düşük yapsaydı kimse doğuramazdı.
Kanamanız zaten bir gün öncesinde temizlik yaparken başlamış.
O zaman eşinizde sizi suçlasın,hamile olma ihtimaline rağmen kendini niye bu kadar yordun diye.

Evet bende hata ettim ancak doktor ağır kaldırmakla ya da temizlikle bi ilgisi olmadığını söyledi defalarca çünkü kendimi de çok suçladım

Böyle biseyde esinizi suclamak sadece acinizi arttirir iki tarafada bi faydasi olmaz..
Aglamakla cocuk dusmez ewet psikoloji olarak bi hamilenin aglamamasi gerek uzulmemesi gerek
eger ki esiniz sucluysa bi o kadarda siz suclusunuz ndn drsenz?
Erkekler karninizdayken bi hareketini tekmesini hssedene kadar karninizdaki cocugun farkina warmiyolar onu hssettiklerinde hamile oldugunuzun farkina wariyolar ki buda hamileliqin 6.ayina falan tekabül ediyo ..bebek doguncada baba olduklarini anliyolar anca..yani esinizdn sizin kadar hssiyatli olmasni beklemeyn..
Eger siz kendinizi dusunmezseniz kimse sizi dusunmez birakin bidaha hamile kalnca aglamamayi bidaha kimse ugruna gozyasi dokmeyin..
En az esiniz kadar suclu olmanizin sebebi bskasi ugruna karninizdaki yavrunun tehlikeli durumunda sizin kendinizi yipratmaniz..
Esinize de evlat katili gbi davranmayn artik ztn hazr dgl dmssnz iyice manevi bi cökus yasatmayn snra cocumla babasi ilglenmiyr die konu acarsnz ilerde buraya..

Son düzenleme:
Hayır vermedi ben zaten normal gebelik olmadığını anlamıştım asıl acı taraf üstüne eşimden böyle bir muamele görmem oldu
hımm doktor keseyi gormedgi için tam bir gebelik oluşmadıgı için vermemiş olablir daha kesesi bile gozukmeyen gebelige gebelik demiyorlar cnm seninki kimyasal gebelik olmuş olabilir neyse uzulme olan olmuş demekki sagliksız bir embriyoymuş ki tutunamamiş her seyin hayırlısını istemek çok onemli kv nin senin kanaman olupta doktora gttiginden haberi yokmuyduda boyle yersiz bir tartışma yarattı

Evet bende hata ettim ancak doktor ağır kaldırmakla ya da temizlikle bi ilgisi olmadığını söyledi defalarca çünkü kendimi de çok suçladım
kesesi bile oluşmamiş embriyo temizlkten ve agır kaldırmaktan etkilenmez artık kendini ve eşini suçlama saglıksız bir embriyoymuş tutunamamiş ya tutunsaydı saglıksız olarak ? Bu seferde buraya bebegim saglksız aldırmalimiyim diye konu açardın

dusuk tehtidi imis ki yatin demus. siz ilk hastaneye gittiginizde zaten surec baslamis. ilk basta is yaptim kansms oldu demissiniz. aslinda kismet demek ki boyle olmasi gerekiyormus. bebegin dusmesi esinizle alakali degilmuhtemelen ancak o halinizle sizi uesini unutuabilir misiniz bilemem.
sizi 7 yil kararlilikla istemeyen aileye gitmesemiz iyiolurmus
ilk 5 sene istemedi nışandan sonra söz konusu olmadı

Öncelikle geçmiş olsun umarın arzu ettiğiniz gibi sağlıklı bir bebeğiniz olur alırsınız kucağınıza. Ama ben 1-2 noktaya takıldım ilki planlı hamilelikti demişssiniz ama eşim maddi- manevi hazır değildi diyorsunuz. Sizce bir bebek için iki tarafın da tam anlamıyla hazır olması gerekmez mi ? İkincisi de "ben mutluydum" demeniz. Eşiniz mutlu muydu peki ? Biraz bencilce düşünmüyor musunuz ? Ne olur alınmayın söylediklerime ama eşinizi de suçlamayın. Zaten kanamanız da eşinizle tartışmadan önce başlamış.
Daha önce yazdım eşim istedi yani korunmadı ama hemen olacağını tahmin etmiyordu bu da onun bencilliği :(

Hayır vermedi ben zaten normal gebelik olmadığını anlamıştım asıl acı taraf üstüne eşimden böyle bir muamele görmem oldu
Yani sen de farkındasın bebeğin kavgadan dolayı düşmediğini hayırlısı buymuş eşinle olan problemini konuşarak çözmeye çalış

Çok hatalı davranıyorsun.Hemde çok fazla.Çünkü ne olursa olsun o yalnızca sana ait değil,bunda eşininde payı var.Kimseyi suçlama,kimseye de tavır almana gerek yok.duygusal yıkım içinde olduğundan herkes gözünde kötü görünmesi doğaldır.Ancak eşimi suçluyorum filan çok saçma.

Kv. ile aranızda neler geçti bilinmez.Ama sen var olan bir olumsuz sonucu birilerinin üstüne yıkmaya çalışıyorsun.Burada kimse suçlu filan değil.Takdir-i ilahi tamamen.Başlığı görünce gerçekten eşinin suçu var zannettim ama eşinin ve hatta kimsenin kabahati yok.

Duygusal hırslarını başkalarından ve geçmişte yok şöyle oldu da bana şöyle yaptıılarla bir yere varamaz ve kendi ekseniniz etrafında döner durursunuz.Yeni sayfa açmak diye bir deyim vardır.Sizde evlendiğinizde açtınız bu yeni sayfayı.

Yok kv istemedi filan,arkadaşım bunları o zaman yaşarken neden karşı çıkmadın veya neden evlendin.Eğerki evlendiysen eşini de ailesini de kabullendin demektir ve artık susmanın zamanıdır.Ayrıca aile hayatına karışmıyorlarsa , sizi ayırmaya çalışmıyorlarsa ses çıkarmaya hakkın yok.Nasıl ki senin kv sevmek gibi mecburiyetin yoksa onunda seni sevmek gibi bir mecburiyeti yok.Bunu aklının bir köşesine yaz.

Size hayatınızın her evresinde böyle objektif ve tevekkül sahibi olabilmenizi temenni ediyorum. Şunu ekleyeyim kişilerin başına husumetler elbette gelecektir bi sınavdır ama bu sınav esnasında çevrede olanların tutumu da onlar için bir sınavdır..

hımm doktor keseyi gormedgi için tam bir gebelik oluşmadıgı için vermemiş olablir daha kesesi bile gozukmeyen gebelige gebelik demiyorlar cnm seninki kimyasal gebelik olmuş olabilir neyse uzulme olan olmuş demekki sagliksız bir embriyoymuş ki tutunamamiş her seyin hayırlısını istemek çok onemli kv nin senin kanaman olupta doktora gttiginden haberi yokmuyduda boyle yersiz bir tartışma yarattı
Haberi yoktu evet

Size hayatınızın her evresinde böyle objektif ve tevekkül sahibi olabilmenizi temenni ediyorum. Şunu ekleyeyim kişilerin başına husumetler elbette gelecektir bi sınavdır ama bu sınav esnasında çevrede olanların tutumu da onlar için bir sınavdır..

O zaman siz sınavınızdan geçmeye bakacaksınız.Çünkü her koyun kendi bacağından asılır.Bir başkasının sınavı,bizi ilgilendirmese gerek diye düşünüyorum.

Objektif ve tevekkül sahibi olmak hepimizin temennisi.Ancak herkes muhakkak küçük büyük sınavlardan geçmiştir,bende geçtim.Ve inanın bende o zamanlar suçlardım herkesi.Düşman gördüm.Ama baktım ki kendimden başkasına zarar vermemişim.Amacım sizi eleştirmek değil,polemik ise hiç değil.Sadece suçlamayın kimseyi demek istedim.Çünkü bunun kimseye faydası yok,aksine zararı çok.

Tabiiki hayat sizin ve siz yaşayacaksınız.Nasıl arzu ediyorsanız öyle yaşamanız temennisi ile...

O zaman siz sınavınızdan geçmeye bakacaksınız.Çünkü her koyun kendi bacağından asılır.Bir başkasının sınavı,bizi ilgilendirmese gerek diye düşünüyorum.

Objektif ve tevekkül sahibi olmak hepimizin temennisi.Ancak herkes muhakkak küçük büyük sınavlardan geçmiştir,bende geçtim.Ve inanın bende o zamanlar suçlardım herkesi.Düşman gördüm.Ama baktım ki kendimden başkasına zarar vermemişim.Amacım sizi eleştirmek değil,polemik ise hiç değil.Sadece suçlamayın kimseyi demek istedim.Çünkü bunun kimseye faydası yok,aksine zararı çok.

Tabiiki hayat sizin ve siz yaşayacaksınız.Nasıl arzu ediyorsanız öyle yaşamanız temennisi ile...
Benim de amacım misilleme yapmak değildi size böyle dirayetli iseniz ne ala üzülmezsiniz fazla.. Benim çok taze ve zamanla daha makul düşünmeye başlayacağım inşallah.. En yakınınız olan eşinizden böyle bir muameleyi sindiremiyorum hepsi bu.

Yanlış anlamayın arkadaş size kötü bişey dememiş hemen celallenmişsiniz..
1.Konuyu açan sizsiniz.Buna arkadaş sınavınız demiş siz seni ilgilendirmez demişsiniz.O zaman niye konu açıyorsunuz?
2.Kimseyi suçlamayın demişsiniz ama eşinizi ve dolaylı yoldan da ailesini bu durumda siz suçluyorsunuz.

1.Konuyu açan sizsiniz.Buna arkadaş sınavınız demiş siz seni ilgilendirmez demişsiniz.O zaman niye konu açıyorsunuz?
2.Kimseyi suçlamayın demişsiniz ama eşinizi ve dolaylı yoldan da ailesini bu durumda siz suçluyorsunuz.

Bilmeden böyle yapmışsam çok özür dilerim

Pardon seni ilgilendirmez? Pek çözemedim yazınızı?

Benim de amacım misilleme yapmak değildi size böyle dirayetli iseniz ne ala üzülmezsiniz fazla.. Benim çok taze ve zamanla daha makul düşünmeye başlayacağım inşallah.. En yakınınız olan eşinizden böyle bir muameleyi sindiremiyorum hepsi bu.

Üzüntü muhakkak olacak.Ama kimseyi kırmanın,kimseyi suçlamanın hiç gereği yok.Üzüntü olmadan sevincin kıymetini anlayamayız

Bebek tutunamadıysa birşey bahane olur düşmesi için,ama eşinizin sizi üzmesinden daha geçerli bir sebeptir kendinizi yormanız.

Back
X