• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük Yaptırıcı Hap Hakkkında...

çok geçmiş olsun, Allah yardım etsin.

benim bildiğim kadarıyla, vajinaya rahim açıcı ilaç koyuyorlar, yeterince açılınca doğum gibi bebek kendiliğinden çıkıyor. ama uzun saatler sürebilir. kürtaja gerek yok ama doktor uğraşmamak işlemi hızlandırmak için yapmak isteyebilir.

Ama
benim asıl sormak istediğim; bebeği neden aldırıyorsun?
intten baktım da anladığım kadarıyla felç veya zeka problemi olabilirmiş. yani engelli bir bebek olmasın diye mi aldıracaksın? peki sağlıklı bir bebek doğursan, sonra kaza geçirse, engelli kalsa, onu da öldürmeyi düşünür müsün? 3 yaşında olsun, 10 yaşında olsun, 18 haftalık olsun; can candır, öyle değil mi?
hem hastalığın bebeğe yapacağı etki şimdiden bilinemezmiş, bazı hastalarda çok hafif hasarlar olurmuş, çeşitli tedaviler varmış.
herşeyi iyice araştırdın ve iyice düşündün mü?

Hangi sinirlerin etkileneceği, sırttaki açıklığın bulunduğu yere bağlıdır. Sırttaki açıklık ne kadar yukarıda ise daha çok sayıda sinir etkilenmiş ve daha ağır bir felç durumu var demektir. Bu nedenle spina bifidalı bazı kişiler hiç veya pek az cihaz kullanırken bazıları tekerlekli sandalye kullanma durumunda kalmaktadır. Etkilenen kaslar yalnız hareket etmeyi sağlayan kaslar olmayıp idrar ve dışkı kontrolünü sağlayan kaslar da birçok hastada olaya katılır.

Spina bifidalı hastaları %85’inden fazlasında hidrosefali de görülür. Hidrosefali, beyin ve omurilikte düzenli olarak dolaşan sıvının bu dolaşımının bozulması sonucu aşırı miktarda artması ve beyin içindeki boşluklarda yüksek basınca yol açmasıdır. Bebeklerde kafa kemikleri henüz tam sertleşmemiş olduğundan baş büyüyerek bu basıncı düşürmeye çalışır. Ancak erken dönemde tedavi edilmez ise beyin hasar görür. Hidrosefali gelişmesi ve beynin hasar görmesi zamanında tedavi edilerek önlenebilirse spina bifidalı çocukların zekaları normalden farklı olmaz.

canım bende yaklaşık bir hafta önce ilaç yöntemiyle düşürdüm ilk 12 saatte gerçekleşti düşüğüm. yalnız ilacı 3 tane agızdan emerek almıştım ve aldıgım andan itibaren ağrım basladı bi süre sonra giderek artarak dayanılmaz bi ağrı oluyor ama en fazla 1 saat sürmüştü onun dışında bi sorun yaşamadım ama kanamam hala devam ediyor. ilacı aksam almıştım sabah da yoğun kanamayla gebelik kesesi düşmüştü

benim de ilk bebeğim 5 haftalıkken ölmüş 8 haftalıkkken bana da 2 alttan 1 ağızdan verdiler zaten adetlerim çok ağrılı geçer ağrıdan kustum ellerim ayaklarım uyuştu hareket edemedim ağrım 8 saat çok şiddetli oldu rağmin ağzıana takılmış dediler sonra uyanık kürtaj yaptılar resmen canilik bağırmaktan boğazlarım şişmiş acıdan ağlayamadım bile bu sağlık bakanlığı ne yapmaya çalışıyor anlayamadım aneztezi verip yapsalar ya o kürtaj anında ömrümden ömür gitti aklıma geldikçe hala ağlıyorum eşime 6 aydır yaklaşamıyorum boşanmak üzereyiz psikoloğa gideceğim ama bi tüp aneztezi sıvısı için bunları yaşamam değermiydi:(

Son düzenleme:
S silammmmm hanım anlattıklarınızın birebirini dün yaşadım vajinal hap sonrası dil altı hapları, adet sancısı deniliyor ama ben bu yaşıma kadr daha o şekilde bir acı yaşamadım adet sancısı öyle olsa insan normal ruh haliyle gezemez heleki benim adet sancılarım iğnesiz geçmediği halde.. Fakat doktorum en sağlıklısı bu şekilde olduğunu söyledi ilaçla parçalayıp kendi atmasını bekleyerek yumurtalıklarına veya iç organa zarar vermemek adına doğal yolla. Sonra kalan parçalar azsa ayık halde enjektörle. Ki ben daha ilk vajinal hapta 10 dk geçmeden bayıldım kendime geldiğimde sancılarım başlamıştı artık ağırmı geldi bilmiyorım 10 saat çektim kusmak vs ise cabası yaşadığım bir kabustu resmen... Kısa da olsa 5 dk da olsa canlı canlı o işlem kürtaj o ağrılar anlatılamaz sankihala o andayım.. Benim Rabbimin takdirine zaten boynum kışdan ince ruhu veren de Alan da Allah ben işin o kısmını Rabbime bıraktım kabullendim ama bu yaşadığım kürtaj o sancılar bir eve bebek getirmediğim kaldı ki daha 8 haftalık gerilik olmasına rağmen. Suni sancı alıyorsun eğer doğum bundan ağırsa insanlar nasıl yaşıyor ben anlamadım.

böyle bi site içinde bi ton bilgi var. sanırım hapların siparişinide ordan yapabiliyosun. sitedeki güzel yan hepsi bilimsel bilgiler çoğu sitedeki gibi saçma sapan kulaktan dolma değil. ve sipariş sorular soruyolar muayene gibi biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
burda detaylı bilgilendirme var arayıp bilgi de alabilirsiniz bana yardımı oldu belki birine faydası dokunur

İki tane düşük yaptıran ilaç varmış bunlar fransa tarafından geliştirilmiş olup erken dönemdeki gebeliklerin sonlandırılmasında güvenle kullanılan ilaçmış. Ancak ülkemiz sağlık bakanlığı tarafından onay almamış ülkemizde bulunmamaktadır. Bir diğeri ise isimli mide ilacı kadınlar da istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında aşırı şekilde kullanılması üzerine 2012 yılında yapılan kürtaj kanunu değişikliği nedeniyle eczanelerden kaldırılmıştır. Halk arasında düşük yapı olarak bilinen ilaçlardır. İnternet üzerinden düşük hapı sipariş edilebiliyor.
Eczaneler de satışı bulunmuyor, veya yurt dışına gidip gelenler satın alıyor.
İstenmeyen gebelikler için hekimlerden destek alınız.

Canlarım öncelikle çok üzüldümm ama işte hayat bu karsınıza ne cıkaracagı belli olmuyor bende düşük hapı olarak internette araştırırken gördüm çok geçmiş olsun..:anne::anne:

İki tane düşük yaptıran ilaç varmış bunlar birisi düşük hapı fransa tarafından geliştirilmiş olup erken dönemdeki gebeliklerin sonlandırılmasında güvenle kullanılan ilaçmış. Ancak ülkemiz sağlık bakanlığı tarafından onay almamış ülkemizde bulunmamaktadır. Bir diğeri ise cytotec satın al isimli mide ilacı kadınlar da istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında aşırı şekilde kullanılması üzerine 2012 yılında yapılan kürtaj kanunu değişikliği nedeniyle eczanelerden kaldırılmıştır. Halk arasında düşük yapı olarak bilinen ilaçlardır. İnternet üzerinden çoçuk düşürme hapı elde edilebiliyor.
Eczaneler de satışı bulunmuyor, veya yurt dışına gidip gelenler satın alıyor.
İstenmeyen gebelikler için hekimlerden destek alınız.

18 haftalık gebeliğimi sonlandırmak istiyorsunuz bu bence bir çılgınlık üstelik ülkemizde yasak 10 haftayı geçtikten sonra sonlandırmanız suç düşük hapı ilede olsa suç kürtaj ilede olsa suç onun için bence birkez daha düşünmelisiniz bu durumu

Back
X