Düşükten sonra testler?

Gamzecikkk18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
270
214
53
Arkadaşlar ilk tüp bebek dememem de hamile kaldım 6+6 hafta iken kalbi durdu. 2. Denemem de gebelik oluşmadı. 3. Süne başlamadan önce doktorum kan pıhtılaşması genetik testler verdi. Karyotip takibi vs. Bunun gibi durumları yaşayan bu testleri yaptıranlar var mı?

Merhaba eda:) kaybın için çok üzgünüm. Ben de kendiliğinden 2 kere hamile kaldım ve ikisinin de 8. haftada kalbi durdu. Ben ilkinden sonra kan pıhtılaşma testi yaptırdım normal çıktı.
İkincisini de kaybedince karyotip genetik test yaptırdık eşim ile birlikte o da normal çıktı. Peki kürtaj sonrası fetüs den parça alıp genetiğe gönderdiniz mi?
Benim ilkinin kalbinin durmasının üstünden zaman geçtiği için doku kaybı olduğundan hiç bir sonuç çıkmadı ama ikincisin de 69 xxy sendromu çıktı. (Bu da bir yumurtayı iki sperm dölledi demek) o yüzden yaşaması zaten imkansızdı.
Bu gibi durumlarda eğer tüm sonuçların normal ise sadece şanssızlık maalesef. (O da geldi beni buldu dediğimiz işte) herşeyin hayırlısı inşallah yardımcı olabilmişimdir. Diğer istenilen testleri de yazacağım sana doktoruna sorarsın belki yardımı dokunur.

Diğer testler;
Protein S
Protein C
Lupus Antikogülan
Paı 1 Polimorfizmi
Antibeta-2 Glikoprotein Igg
Antibeta-2 Glikoprotein Igm
Antitrombin III
Anti Kardiolipin Ig-G
Anti Kardiolipin Ig-M
Prolaktin

Diğer testler;
Protein S
Protein C
Lupus Antikogülan
Paı 1 Polimorfizmi
Antibeta-2 Glikoprotein Igg
Antibeta-2 Glikoprotein Igm
Antitrombin III
Anti Kardiolipin Ig-G
Anti Kardiolipin Ig-M
Prolaktin
Çok çok teşekkür ederim :) aynılarını benden sen istedi. Sonuçlar normal çıktı sadece kan pıhtılaşması oda Yok denecek kadar az çıktı. Dediğin gibi hayırlısı demekki. Diğer adetimde tekrardan başlayacağız tedaviye bakalım.

Canım ben hep özelde yaptırdım halam doktor o yardımcı oldu. Bilemiyorum devlet hastanesinde yapıyorlar mı
Şuanda hamileyim ama doktor büyük ihtimalle düşük olur dedi bebeğin kalbi yavaş atıyormuş haftasından 1 hafta küçük dedi kesede bozulmaya başlamış dedi bidaha önceden de 2 düşüğüm vardı hiç bu testleri istemediler ondan sordum saol bitanem cevabın için

Şuanda hamileyim ama doktor büyük ihtimalle düşük olur dedi bebeğin kalbi yavaş atıyormuş haftasından 1 hafta küçük dedi kesede bozulmaya başlamış dedi bidaha önceden de 2 düşüğüm vardı hiç bu testleri istemediler ondan sordum saol bitanem cevabın için
Yaa çok sevindim rabbim bi an önce sağlıkla kucağına aldırsın. Sana tavsiyem bi hoca bul ve okun. Düşük olmasın diye birşeyler yapıyorlar. Kesinlikle çok fazla yaşayan var ihmal etme. Ben gebe kalırsam inşaAllah ilk işim bu rabbimih izniyle

Yaa çok sevindim rabbim bi an önce sağlıkla kucağına aldırsın. Sana tavsiyem bi hoca bul ve okun. Düşük olmasın diye birşeyler yapıyorlar. Kesinlikle çok fazla yaşayan var ihmal etme. Ben gebe kalırsam inşaAllah ilk işim bu rabbimih izniyle
Orayada gittim kuzum ama bugün yine gittim umutsuz konuştu cuma günü tekrar kontrol edicekler sonra kürtaja alicaklarmiş

Orayada gittim kuzum ama bugün yine gittim umutsuz konuştu cuma günü tekrar kontrol edicekler sonra kürtaja alicaklarmiş
Allah büyük... demekki bizlere vermemesinde büyük hayrlar var ... eskiden çok dert etmezdim genelde toplum için hamileyim yada çocuk oldu desinler diye isterdim. Ama şimdi evde çocuk sesinin eksikliğini çok hissediyorum ... Rabbim Özlem çeken herkese nasip etsin

Allah büyük... demekki bizlere vermemesinde büyük hayrlar var ... eskiden çok dert etmezdim genelde toplum için hamileyim yada çocuk oldu desinler diye isterdim. Ama şimdi evde çocuk sesinin eksikliğini çok hissediyorum ... Rabbim Özlem çeken herkese nasip etsin
Bende aynı bitanem kimse umrumda değil sadece RABBIM evimin neşesini sağlıklı sıhhatli versin istiyorum ümmet-i muhammede içinde de bizlere sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin INŞAALLAH

Hercai91 Hercai91 canım çok üzüldüm. Ama olumsuz sonuçlanırsa da hayırlısı buymuş demekten başka çare yok. Allah korusun ilerleyen haftalarda bir sorun çıkması çok daha acı verir. Benim sana tavsiyem eğer kürtaj olursan, dokudan parça alıp genetiğe gönderin. Benim ilkinde üstünden baya geçtiği için genetik de bir sonuç çıkmamıştı. Ama 2. düşüğümde kromozom bozukluğunun ne olduğuna dair bir sonuç çıkmıştı. En azından elinde bulunsun

G Gamzecikkk18 canım normal çıkmasına sevindim. Bakalım bundan sonrası için hakkımızda hayırlısı olsun. Sen tedaviye başladın mı hangi aşamadasın?
Rabbim gönlümüze göre versin :( Dün adet oldum haftaya bugün de histeroskopi çektir dedi doktorum. 3. Denemeye başlamadan bunu da yaptır sonra keşkelerle uğraşmayalım dedi. Sonra ki adette de Allah nasip ederse tekrardan iğneler yumurta toplama ve transfer .. çünkü dondurulmuş kalmadı

Hercai91 Hercai91 canım çok üzüldüm. Ama olumsuz sonuçlanırsa da hayırlısı buymuş demekten başka çare yok. Allah korusun ilerleyen haftalarda bir sorun çıkması çok daha acı verir. Benim sana tavsiyem eğer kürtaj olursan, dokudan parça alıp genetiğe gönderin. Benim ilkinde üstünden baya geçtiği için genetik de bir sonuç çıkmamıştı. Ama 2. düşüğümde kromozom bozukluğunun ne olduğuna dair bir sonuç çıkmıştı. En azından elinde bulunsun
Rabbim yardımcın olsun canım benim herşeyde vardır bi hayr... böyle kolay diyoruz ama yaşaması çok zor oluyor
Rabbim kucağımıza sağlıkla almayı ve hayırlı olmalarını nasip etsin hepimize

Back
X