düşükten sonra..

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.603
481
43
Kızlar düşükten ne kadar zaman sonra denemelere başladınız.. Benim bir hafta oldu düşük yapalı yeni bitti kanamam ben korunmak istiyorum ama eşim korunmak istemiyor düşükten hemen sonra gebelik olacağını söylemiş arkadaşları bunu söyleyip duruyor. Bilmiyorum bana bir zararı olur mu bir yandan korkuyorum bir yandan eğer doğruysa gerçekten hemen hamile kalırsam diye umutlanıyorum.. Siz nasıl yol izlemiştiniz

Kızlar düşükten ne kadar zaman sonra denemelere başladınız.. Benim bir hafta oldu düşük yapalı yeni bitti kanamam ben korunmak istiyorum ama eşim korunmak istemiyor düşükten hemen sonra gebelik olacağını söylemiş arkadaşları bunu söyleyip duruyor. Bilmiyorum bana bir zararı olur mu bir yandan korkuyorum bir yandan eğer doğruysa gerçekten hemen hamile kalırsam diye umutlanıyorum.. Siz nasıl yol izlemiştiniz
Doktorunuza danışın

Kesinlikle hiç değilse 1 regl kadar beklemek gerekir. Bu süreçte hem rahim toparlanır dinlenir hem de vücut toparlanır değerler toparlanır psikolojik olarak siz de toparlanırsınız. Ben 3 ay kadar beklemiştim hatta bu süreçte değerlerim çok düşmüştü onları toparlamıştım bedenime ve rahime biraz toparlanmak için süre tanımıştım :) yine de hiç değilse 1 regl kadar korunmanızı tavsiye ederim

Benim düşük 7+0 da yaşandı gelişimi 6+0 da durmuştu. İlaçsız düşük yaptım kendim. Doktorum zaten çok küçük olduğu için rahim büyümemişti sorun yok korunmaya gerek yok demişti. Doktoruna danışmak mantıklı olur

Kürtaj olduysanız en az bir ay korunmak gerek rahim toparlanması için doktor söylemiş olmalı.kürtaj olmadıysanız da genelde korunma önermiyorlar

Senin psikolojik ve bedensel sağlığın daha önemli bence. Esin de böyle düşünmeli . Rahim farklı birşey yaşadı operasyon geçirdi tabiki bir iki regl dinlenmeli ve toparlanmali . Biz makina değiliz . Lütfen önce kendini düşün sağlığını

8 haftalıkken kalp durması sonucu kürtaj oldum 2 regl geçene kadar bekle dedi sonra korunmayı bıraktık. 1.5 aydır deniyoruz henüz hamilelik yok

Ben düşük yapalı 6 ay oluyor doktor 6 7 ay bekle demişti vücudun toplanması için bence biraz beklemelisin

Kanamaniz az sürmüş ben 32 gün kanama yaşadığım için belkide bana o kadar bekle demiş olabilir

Kanamaniz az sürmüş ben 32 gün kanama yaşadığım için belkide bana o kadar bekle demiş olabilir
ben persembe düsük yapmıstım pazartesi doktoruma gittiğimde hala kanama oldugunu görünce cok fazla falan dedi ilaç verdi kesildi kanamam, dün ilişkimiz oldu ama korunduk ama şuan tekrar basladı kanamam görünmem gerekir mi acaba

ben persembe düsük yapmıstım pazartesi doktoruma gittiğimde hala kanama oldugunu görünce cok fazla falan dedi ilaç verdi kesildi kanamam, dün ilişkimiz oldu ama korunduk ama şuan tekrar basladı kanamam görünmem gerekir mi acaba
Ben yurt dışında yaşıyorum burda öyle bişey yok ya evet gorunmen lazım nolur nolmaz ama bence ilaçlarla durdurulduğu için devam ediyo olabilir

Zaten 2 hafta ilişki önerilmiyor mikrop kapmasin diye acele etmeyin.Bende korunmadim ama kanamanın bitmesini ve 1 regl görmeyi bekleyin.Vucudunuz bir toparlansin kendine gelsin.Sizi de zorlamasin paşa düşüğü siz yaptiniz o değil.Kendini ne zaman hazır hissededersen o zaman yap

Eğer parça kalmadıysa düşükten sonra son doktor kontrolünüzü yaptıysanız ve kanamanız bittiyse hayırlısıyla başlayın.Daha önceki düşüklerimde gittiğim bir doktor şöyle açıklamıştı "bir makine hazır çalışıyorken kendini üretime hazırlamışken bu süreç değerlendirilmeli".Sanırım vücut düşükten sonra gebeliğe daha hazır oluyormuş.Birkaç doktor farklı şeyler söyledi 3 ay bekle diyen de oldu 6 ay bekle diyen de bu şekilde söyleyen de.Ben de bugün tüp bebekle yaptığım ikiz bebeğimin 7. Haftasında düşük yaptım.Bu üçüncü düşüğüm oldu.Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah 🙏🏿

Eğer parça kalmadıysa düşükten sonra son doktor kontrolünüzü yaptıysanız ve kanamanız bittiyse hayırlısıyla başlayın.Daha önceki düşüklerimde gittiğim bir doktor şöyle açıklamıştı "bir makine hazır çalışıyorken kendini üretime hazırlamışken bu süreç değerlendirilmeli".Sanırım vücut düşükten sonra gebeliğe daha hazır oluyormuş.Birkaç doktor farklı şeyler söyledi 3 ay bekle diyen de oldu 6 ay bekle diyen de bu şekilde söyleyen de.Ben de bugün tüp bebekle yaptığım ikiz bebeğimin 7. Haftasında düşük yaptım.Bu üçüncü düşüğüm oldu.Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah 🙏🏿
geçmiş olsun. Peki araştırılıyor mu düşükleriniz?
Benim regllerim şuan ki düşük sonrası kanamam vs. hep pıhtılı. Bunu doktora sordum acaba kanımda pıhtılaşmamı var ondan mı düşük oldu diye bir kaç kez tekrarladığı zaman araştırılır şuan araştırmalık bir şey yok ilk gebeliğin düşükle sonuçlanması normal bir şey dedi. O pıhtıların gelmesi ile kan pıhtılaşması da farklı şeyler dedi
Denemelere başlayacağız ama bir kanamam dursaydı...

geçmiş olsun. Peki araştırılıyor mu düşükleriniz?
Benim regllerim şuan ki düşük sonrası kanamam vs. hep pıhtılı. Bunu doktora sordum acaba kanımda pıhtılaşmamı var ondan mı düşük oldu diye bir kaç kez tekrarladığı zaman araştırılır şuan araştırmalık bir şey yok ilk gebeliğin düşükle sonuçlanması normal bir şey dedi. O pıhtıların gelmesi ile kan pıhtılaşması da farklı şeyler dedi
Denemelere başlayacağız ama bir kanamam dursaydı...
Üçünü de ne yazık ki patolojiye gönderemedik.Sonuncu zaten tüp bebekti kalan embriyolara pgt uygulayacağız artık başka çaremiz kalmadı.Kan pıhtılaşmasına yatkınlığım var benim de özellikle ikinci düşükte çok ciddi parçalar düşürmüştüm.Tek düşükte pek üstünde durmuyorlar ama devlet hastanesi veya üniversite hastanesinde genetik bölümü varsa ordaki doktora trombofili paneli ve karyotip analizi baktırabilirsiniz hem kromozomlarınızı kontrol etmiş olursunuz hem de pıhtılaşma değerlerini.Pıhtılaşmayı kontrol için hematolojiye de danışabilirsiniz.Düşükteki pıhtı ile kan pıhtılaşması her zaman bağlantılı olmayabiliyor ama doktorların bir düşüğü ciddiye almaması sebebiyle gözden kaçan bir durum da olabilir.Kanamanız bittiğinde inşallah sağlıkla gebe kalırsınız🙏🏿

Back
X