düşüncelerim

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
arkadaslar sıze ne alaka gıbı gelebılır ama ben yasadıklarımdan sonra antıkaynanacı oldugum ıcın hersey bana batıyor
bu forumda kaynanayla yasamayı tasvıp eden yoktur heralde ama dıkaatımı ceken bırsey var
mesela tv de reklamlarda yada dızılerde mutlu aıle profılını hep yaslılarında oldugu genıs bır aıle olarak gosterılıyor
ama bende tabıkı dahıl olmak uzere hepımız mutlu bır aılenın sadece anne baba ve cocuklardan olusan bır aıle oldugunu savunuyoruz
bakıyorum su pepe varya orda bıle pepenın babaannesı dedesı annesı babası aynı evdeler ve cok mutlular onlara bıle sınır oluyrom cocuklara kotu ornek
eskıden yaslıları cok severdım onları ılgıye sevgıye muhtac gorurudum ama sımdı yaslılıgını kullanıp duygu somurusu yapan kaynanalar kayınpederlerı gorunce artık butun yaslıları bas belası ve seytan gıbı gormeye basladım bu son soledıgıme tepkı gelebılır _ ıste sen yaslanınca ne olacak falan _ dıyenler olacaktır tahmın edebılıyorum ama ole dıyenler yazmadan once kendı kaynanalarının yaslanıp yanlarına geldıgını herseye karısıp ozel hayat bırakmadıklarını ve bırde hastalanıp omur boyu yanlarında kalıp kendılerının olunceye kadar kaynanlarına bakmak zorunda kaldıklarını dusunup ole elestırsınler bu dedıklerımı
benım gıbı bu dıkkatını ceken var mı
cızgı fılmlerde bıle yaslılara sevgı yok onarla beraber yasama falan gıbı duygular alttan alttan verılıyor ve ben buna sınır oluyorumm

Bende kv ile aynı şehirde yaşıyorum arabayla aramız 10dk mesafede. Ve iyikide yanlarından ev almamışım diyorum çünkü ben çalışan bir insanım ve sessizliği sakinliği çok severim kv ise gezmeyi çok sever. Her yere bizi de götürmek ister ki ben hiç sevmem bu durumu. Sürekli birlik beraberlik ister. Ben onlara gidince canım sıkılıyor. Görümcem bile yok. Hepsi kayın ve oraya oturmaya gittiğimde konuşacak sohbet edecek kafa dengi birini bulamıyorum. Akşam onlarda oturduğumuzda genelde sessiz kalırım sıkılırım hadi tv izleyim desem samanyolundan başka program izlenmez. Kv ile sohbet ederim genelde ama bi yere kadar. Çok sıkılıyorum orda. Yerde oturuyorlar ve benm belim ağrıyo,ayağım uyuşuyor. Bide yakın oturduğumuzu düşünün her gün onların evinde o şekilde rahat edemeden oturmak. Yemekler,bulaşıklar,ev işi...kendi evimin işi yetmiyomuş gibi..Gerçi her gittiğimde yardım ederim mutlaka ama beraber yan yana otursak bu benim belimi daha çok büker. Çünkü her gün benden hizmet beklenir eminim. En güzeli uzak oturmak. Ama şimdide bi sorun var. Çocuğumuz olcak inş. Ve kv bakacak ona. Mesafe şimdi sorun olcak bize

Son düzenleme:
arkadaslar sıze ne alaka gıbı gelebılır ama ben yasadıklarımdan sonra antıkaynanacı oldugum ıcın hersey bana batıyor
bu forumda kaynanayla yasamayı tasvıp eden yoktur heralde ama dıkaatımı ceken bırsey var
mesela tv de reklamlarda yada dızılerde mutlu aıle profılını hep yaslılarında oldugu genıs bır aıle olarak gosterılıyor
ama bende tabıkı dahıl olmak uzere hepımız mutlu bır aılenın sadece anne baba ve cocuklardan olusan bır aıle oldugunu savunuyoruz
bakıyorum su pepe varya orda bıle pepenın babaannesı dedesı annesı babası aynı evdeler ve cok mutlular onlara bıle sınır oluyrom cocuklara kotu ornek
eskıden yaslıları cok severdım onları ılgıye sevgıye muhtac gorurudum ama sımdı yaslılıgını kullanıp duygu somurusu yapan kaynanalar kayınpederlerı gorunce artık butun yaslıları bas belası ve seytan gıbı gormeye basladım bu son soledıgıme tepkı gelebılır _ ıste sen yaslanınca ne olacak falan _ dıyenler olacaktır tahmın edebılıyorum ama ole dıyenler yazmadan once kendı kaynanalarının yaslanıp yanlarına geldıgını herseye karısıp ozel hayat bırakmadıklarını ve bırde hastalanıp omur boyu yanlarında kalıp kendılerının olunceye kadar kaynanlarına bakmak zorunda kaldıklarını dusunup ole elestırsınler bu dedıklerımı
benım gıbı bu dıkkatını ceken var mı
cızgı fılmlerde bıle yaslılara sevgı yok onarla beraber yasama falan gıbı duygular alttan alttan verılıyor ve ben buna sınır oluyorumm

Burda birşey düzeltmem lazım.. Pepee cizgi filminde babaannesi değil, anneannesi ve onlar hep birlikte kalmıyorlar. Sadece onların evini göstermiyorlar!! :)

Burda birşey düzeltmem lazım.. Pepee cizgi filminde babaannesi değil, anneannesi ve onlar hep birlikte kalmıyorlar. Sadece onların evini göstermiyorlar!! :)

valla benım kızım butun gun ızlyor mecbur bende bakıyorum da annensı oldugunu bılmıyordum da neyse yanı yaslılar dıyelım ben kaynanayı atıpta kendı annem yanımda olsun demıyorum anasından babasından ayrılamayan ınsan evelenmesın annem babam yanımda yatagımda da kocam karım ohh ne guzel olmasın evladından da ayrılamayan evlendırmesın

hep bırlıkte kalmadıklarını nerden bılıyorsunuz fılmde hep bır aradalar
neyse oda ıste demekkı yakın oturuyolrlar ve sureklı yaslılar pepelerın evıne damlıyorlar buradan anlıyoruz kı yakınlıkta ıyı degıl sonsuuuuuz uzaklıkta olmalılar

valla benım kızım butun gun ızlyor mecbur bende bakıyorum da annensı oldugunu bılmıyordum da neyse yanı yaslılar dıyelım ben kaynanayı atıpta kendı annem yanımda olsun demıyorum anasından babasından ayrılamayan ınsan evelenmesın annem babam yanımda yatagımda da kocam karım ohh ne guzel olmasın evladından da ayrılamayan evlendırmesın

hep bırlıkte kalmadıklarını nerden bılıyorsunuz fılmde hep bır aradalar
neyse oda ıste demekkı yakın oturuyolrlar ve sureklı yaslılar pepelerın evıne damlıyorlar buradan anlıyoruz kı yakınlıkta ıyı degıl sonsuuuuuz uzaklıkta olmalılar

Bende aynı senin gibi kızım sayesinde bütün bölümlerini ezberledim :)
Anneannesi olduğunu nerden biliyorum sana söyleyeyim.. Şila, yani pepeenin teyzesinin kızıda, nene diyor..
Hep bir arada oldukları doğru ama onların ciftliği var. Neneleride cocuklara bakmaya geliyor, anne-baba işe gittiği icin.. :)

Bende aynı senin gibi kızım sayesinde bütün bölümlerini ezberledim :)
Anneannesi olduğunu nerden biliyorum sana söyleyeyim.. Şila, yani pepeenin teyzesinin kızıda, nene diyor..
Hep bir arada oldukları doğru ama onların ciftliği var. Neneleride cocuklara bakmaya geliyor, anne-baba işe gittiği icin.. :)

ayy cok komık ya pepeyı konusuyoruz

ben senın kadar dıkkatlı ızlememısım demekkı sagoll arkadasımmm
benım sınırlerım bozukta hersey bana batıyo heralde
tamam buna da sevındım o zaman pepenın babannesı dedesı ölmüs olsun yalancıktan olur mu

ayy cok komık ya pepeyı konusuyoruz

ben senın kadar dıkkatlı ızlememısım demekkı sagoll arkadasımmm
benım sınırlerım bozukta hersey bana batıyo heralde
tamam buna da sevındım o zaman pepenın babannesı dedesı ölmüs olsun yalancıktan olur mu

Bende güldüm kendi kendime, konuştuğumuz şeye bak diye 😃

Bence bi sakıncası yok, ölmüs olsunlar :)

canım bayag bi sıkıntı yaşamışsın, anlamaya çalışıyorum seni hak vermiyor değilim aslında.
ama sırf kendi kv ve kb için böyle genellemelere varman dogru mu?
illaki iyi yaşlılar var.
benim kv hala kb sine bakıyor. yani kalabalık bi aile. b
biz oraya gittgimizde eglence kahkaha eglence eksik olmuyor.
siz bişileri değiştirmeyi deneseniz, kv ne derse desin takmayın 1 hafta kv diyeti yapın yani:)
bakın işe yarayacaktır tabi kv de kısa bi şok geçirebilir:)
amannnnnn ne takıyon canım ya. ilk başta taktık da ne oldu bak şimdi takmıyoruz baş tacı olduk.

canım bayag bi sıkıntı yaşamışsın, anlamaya çalışıyorum seni hak vermiyor değilim aslında.
ama sırf kendi kv ve kb için böyle genellemelere varman dogru mu?
illaki iyi yaşlılar var.
benim kv hala kb sine bakıyor. yani kalabalık bi aile. b
biz oraya gittgimizde eglence kahkaha eglence eksik olmuyor.
siz bişileri değiştirmeyi deneseniz, kv ne derse desin takmayın 1 hafta kv diyeti yapın yani:)
bakın işe yarayacaktır tabi kv de kısa bi şok geçirebilir:)
amannnnnn ne takıyon canım ya. ilk başta taktık da ne oldu bak şimdi takmıyoruz baş tacı olduk.

genelleme yaptıgımın farkındayımm dedım ya benım sınırlerım cok bozuk
ben zaten haftada bır goruyorum artık kaynanamı ama bır hafta etkısınden cıkamıyorumm

genelleme yaptıgımın farkındayımm dedım ya benım sınırlerım cok bozuk
ben zaten haftada bır goruyorum artık kaynanamı ama bır hafta etkısınden cıkamıyorumm

canım ben de gidecegimiz zaman ölüyordum sanki.
eşimin de etkisi vardı tabi bunda.
varya neyi dogru biliyorsam onu yaptım.
çokkk şükür şimdi çoookkk iyiyiz:):):)
yani eger işe yarayacaksa valla git dediklerimi yap.
oraya giderken sevdiğin akrabalar varsa eşin tarafından onları da çağır.
yani kendi evinmiş gibi davran.

Benim ailemde sıkıntı yok, hiç bir zaman sorun çıkarmadılar.
Herzaman arkamızda ve Olgun davrandılar. Kendilerini değil, bizi düşünürler. Yani yeterki siz mutlu olun!

kayin validem başdan beri sinsice yaklaşımları olur, herzaman ilk pilana kendini koyardı, herzaman sorun ve yine sorun cikarirdi.

bence bi yaşlılığın verdigi bir sorun değil,
erkek anneleri biraz sapık düşünceli oluyor olmalı, yada benimki zAdece öyleydi, oğlunun evlenecegini kabul edemiyordu, paylaşaniyordu:) yani orda kişilik bozuluyor olmalı! Birde tabiki karektere bağlı, çocukken, genc iken kötü olam biri, yaşlandiginda melek olacak değil herhalde. Biz şansizsiz bu konuda okadar. Birde kv'de kendisi ne yaşadıysa onuda sana layık görüyor, istiyorlarki, ben yaşadimki gelin yaşasın. Piskopat hepsi ;)

ben insanlarla iç iceyim, yaşlı biri gelip,
ben cok iyi bir kayın valideyım der,falanda filanda, konu açılmışsa. Bende içimden, git kulağıma anlat derim:) dua ediyorum bi bu yoldan şaşmayız, yarın öbür gün gelinlerimiz olurda, aklımızı kaçırmayız:))

Yasli insanlarin elden ayaktan dusmedigi surece beraber yasanmasi istenmez ama
elden ayaktan dusen anne babaya sirt donmek de benim insanligima sigmaz ...

Ayrica cocuklarin anneanne ,babaanne, dede sevgisiyle buyumesi kotu bir sey degil ki,
nasil dusunceler bunlar boyle?

Ve yine Pepeyi ornek vermissiniz, hadi o Turk yapimi,
Caillouda da buyukanne , buyukbaba var
O da Fransiz yapimi ...

Aile kavrami onemlidir
ve bu butun dunyada boyledir ,
cunku insanligin geregidir ...

Bilmem anlatabildim mi?

Ayrica ilerde bizler de o durumda olacagiz
O zaman cocuklariniz sizi huzurevine terkettiginde bunlari hatirlayin mumkunse
Herkes ektigini bicer...

Yasli insanlarin elden ayaktan dusmedigi surece beraber yasanmasi istenmez ama
elden ayaktan dusen anne babaya sirt donmek de benim insanligima sigmaz ...

Ayrica cocuklarin anneanne ,babaanne, dede sevgisiyle buyumesi kotu bir sey degil ki,
nasil dusunceler bunlar boyle?

Ve yine Pepeyi ornek vermissiniz, hadi o Turk yapimi,
Caillouda da buyukanne , buyukbaba var
O da Fransiz yapimi ...

Aile kavrami onemlidir
ve bu butun dunyada boyledir ,
cunku insanligin geregidir ...

Bilmem anlatabildim mi?

Ayrica ilerde bizler de o durumda olacagiz
O zaman cocuklariniz sizi huzurevine terkettiginde bunlari hatirlayin mumkunse
Herkes ektigini bicer...
caıllou ya bakmıyo kızım o yuzden bılmıyorum da yaslı sevgısıyle buyuyecek cocugum dıye ben mı omur curuteyım uzaktan da sevebılır cocuklar babannesını annanesını
elestırılıcegımı dusunuyordum dedıgım gıbı ben yaslıları hzur evıne atalım demıyorum
pekı sız allah askıan kaynananız elden ayaktan dustu kendı ısını kendı yapamıyor ama bı yandan aksı mı aksı herseye karısıyor bır seyden memnun kalmıyor nereye gıtsenız pesınıze gelmek ıstıyor yada sureklı kendısı esınzıe benı suraya gotur buraya gotur dıyıp duruyor ve sızınde gelı n olarak gelmenızı ıstıyor ve bu bole omur boyu surecek kaynanaız olene kadar allah askına yaslılıdır fakan deyıp menunıyetle yuzunuz gelerek bakacak mısınız buraya bunaldım dıye konu acmadan
bole bıse allah dusmanım basına vermesın ben zaten bununla ılgılı baska konumda var kaynanya bakmayla ılgılı
bu ıcınden cıkılmaz bı durum kendı basıma gelse kaynanamı huzur evıne atmam ama yuzum gulerekte ona bakamam suan kendı ısını kendı gordugu halde haftada bır bıle katlanamıyorum
ama dıyelımkı kaynanam ben sıze yuk olmayım huzur evıne gıdeyım dese aman da gıtme benım ıcım el vermez demem keske gıtsekı gıtmes gıtsede huzur evınde de huzur bırakmaz

Bütün dunyada'da bu böyledir, değil!
hiç bir kadın bizim turk kadınları gibi değildir!
Dunya evlerinde, emin ol, turk bir çatının altında yaşadıklarımızla kiyasliyamazsin.

onlar kimseye muhtaç olmazlar, aynı evin içindede olsalar. Ayrıca dunyayı cehenneme cevirmeZler. Kuralar içerisinde yaşıyorlar, torununa bile kalkıp yüksek sesle konuşamaz. Herkez hatini biliyor yabancı çatıların altında, bir bizimkiler bilmez:)

dogru herşeyi filimde gördüklerimizle kıyaslamaları dogru değil,
Ancak gercek hayatda yaşanılan şeyler, filimlerde gördüğümüzden daha kötü ve acimazsizca.

sen kendi pencerenden bakıp yorum yapmışsın belki,
belki cok iyi bir kv'den var, öylesine tabiki başımızın üstünden yeri var!
Herkez senin kvden kadar 'iyi değil, senin kadarda şanslı değil...

bügünü değil, yarın ne olacağım diyeceksin. Ona göre ayağını yorganına göre uzatacaksın.
şimdi, kim hayatını cehenneme dönüştüren biri ile yaşamak istesini?

caıllou ya bakmıyo kızım o yuzden bılmıyorum da yaslı sevgısıyle buyuyecek cocugum dıye ben mı omur curuteyım uzaktan da sevebılır cocuklar babannesını annanesını
elestırılıcegımı dusunuyordum dedıgım gıbı ben yaslıları hzur evıne atalım demıyorum
pekı sız allah askıan kaynananız elden ayaktan dustu kendı ısını kendı yapamıyor ama bı yandan aksı mı aksı herseye karısıyor bır seyden memnun kalmıyor nereye gıtsenız pesınıze gelmek ıstıyor yada sureklı kendısı esınzıe benı suraya gotur buraya gotur dıyıp duruyor ve sızınde gelı n olarak gelmenızı ıstıyor ve bu bole omur boyu surecek kaynanaız olene kadar allah askına yaslılıdır fakan deyıp menunıyetle yuzunuz gelerek bakacak mısınız buraya bunaldım dıye konu acmadan
bole bıse allah dusmanım basına vermesın ben zaten bununla ılgılı baska konumda var kaynanya bakmayla ılgılı
bu ıcınden cıkılmaz bı durum kendı basıma gelse kaynanamı huzur evıne atmam ama yuzum gulerekte ona bakamam suan kendı ısını kendı gordugu halde haftada bır bıle katlanamıyorum
ama dıyelımkı kaynanam ben sıze yuk olmayım huzur evıne gıdeyım dese aman da gıtme benım ıcım el vermez demem keske gıtsekı gıtmes gıtsede huzur evınde de huzur bırakmaz
ben 7 yaşına kadar falan babane ve dede ile büyüdüm, büyümez olaydım!;)
melek annem gibi bende şansız cikdim. Fakat kararlarımız, değilde şuşuanki haklar farklı. 25,30 sene önce evlenmiş olsaydım, şuan bu kadar şanslı olamazdim.

Bütün dunyada'da bu böyledir, değil!
hiç bir kadın bizim turk kadınları gibi değildir!
Dunya evlerinde, emin ol, turk bir çatının altında yaşadıklarımızla kiyasliyamazsin.

onlar kimseye muhtaç olmazlar, aynı evin içindede olsalar. Ayrıca dunyayı cehenneme cevirmeZler. Kuralar içerisinde yaşıyorlar, torununa bile kalkıp yüksek sesle konuşamaz. Herkez hatini biliyor yabancı çatıların altında, bir bizimkiler bilmez:)

dogru herşeyi filimde gördüklerimizle kıyaslamaları dogru değil,
Ancak gercek hayatda yaşanılan şeyler, filimlerde gördüğümüzden daha kötü ve acimazsizca.

sen kendi pencerenden bakıp yorum yapmışsın belki,
belki cok iyi bir kv'den var, öylesine tabiki başımızın üstünden yeri var!
Herkez senin kvden kadar 'iyi değil, senin kadarda şanslı değil...

bügünü değil, yarın ne olacağım diyeceksin. Ona göre ayağını yorganına göre uzatacaksın.
şimdi, kim hayatını cehenneme dönüştüren biri ile yaşamak istesini?

herkes hatırlar belkı onceden ilkokulda hayat bılgısı kıtabında _tahta canaklar_ dıye bır okuma parcası vardı hanı annesı babası kendı annelerıne tahtadan canaklar yapıyor bunu gorenn cocukta kendı annesıne babasına ılerde yaslandıklarında yemelerı ıcın tahta canaklar yapyordu ne ekersen onu bıcersın gıbılerınden mesaj verıyor
o zamanlar cocuk halımle ben o okuma parcasına aglamıstım
hayaaat hayaaat sen bıze nazık davranmadın zaman degıstırdı benı onceden bole degıldım sınır hastası oldumm

benım solemek ıstedıgım bu hıkayedekı tahta canaklardan yemek zorunda kalan yaslıların da ısı zor ona bakmak zorunda olan gencecık gelının de ısı zor allah kımsenın basına vermesın benımde vermesın cunku ben gunaha gırerım hakkını vererek bakamam allah kımseye ole ımtıhan vermesın

ben 7 yaşına kadar falan babane ve dede ile büyüdüm, büyümez olaydım!;)
melek annem gibi bende şansız cikdim. Fakat kararlarımız, değilde şuşuanki haklar farklı. 25,30 sene önce evlenmiş olsaydım, şuan bu kadar şanslı olamazdim.

yaa bakın buyumez olaydım dıyorsunuz ole olacagına uzaktan babanne sevgısı daha cok olurdu sızde
beraber yasayarak kımse kımseyı sevemıyor malesef en ıyısı uzakta olup herkes herkesın kıymetlısı olması

herkes hatırlar belkı onceden ilkokulda hayat bılgısı kıtabında _tahta canaklar_ dıye bır okuma parcası vardı hanı annesı babası kendı annelerıne tahtadan canaklar yapıyor bunu gorenn cocukta kendı annesıne babasına ılerde yaslandıklarında yemelerı ıcın tahta canaklar yapyordu ne ekersen onu bıcersın gıbılerınden mesaj verıyor
o zamanlar cocuk halımle ben o okuma parcasına aglamıstım
hayaaat hayaaat sen bıze nazık davranmadın zaman degıstırdı benı onceden bole degıldım sınır hastası oldumm
Hatırlamıyorum canım ya:) kafamı burakdilar :ssz:

Bir insanın, bir insanın üzerinde büyük bir etki bıraka biliyor!
ben kesinlikle sevgi mevgi görmedim babaannemden ve dedemden! Kavuz gibiydi onlarla birlikde yaşadığımız süre boyunca!
Zavallı annem neler cekdi! Birde yatalakdi, altını bile temizlerdi, annem hiç bir zaman kikini cikartmazdi, ama kadın bize süt bile içirmeye korkarmış. Bu evin icinde cok çirkin şeyler yaşadık. Hepimiz geri zekalı olma şansımız cok büyüktü :27: Şansa bakki, 7 yaşımda ayrıldık onlardan ve annemin cocukları heb öğretmen ve doktor cikdi. Hayatmi acımasız? Yoksa bu yaşlı dediğiniz ınsanlarmi?

Ben evlendim şuan, kv'dem o tanımladığınız şeytan yapısında. Annem gibi aynı evde yaşamayı kabul etmediğim için, yapmadığını bırakmadı! Huyuma gitseydi ben onun oğlundan daha hayırlı bir evlat olurdum, ama hiç kusura bakmazsın, şuam torununu bile göstermeZsem kimse bir şey diyemez.

Yapma etme dunyası, bu dünyada yaptığının bedelini ödeyemeyen, diyer dünyada elbet öder.

evet, şimdi bunlar eli ayağı tutmazsa ne olacak?

Bilmiyorum! Ama ben bakmayacağım! Bir sürü saglık kurumları var, ücretsiz evlerini temizlemenden tutun, yemeyine kadar herşeyini sunuyorlar evlerine.

gelinim olursada, asla burnundan getirmeyeceğim,
kendi evladımdan cok ona sayıp çıkacağım!
evimiZde ayrı olacak,barajımızda!

elim ayağım tutmadığında, benim evimede saglık kurumlarından birileri gelir.
Niye bu kadar beklentili olalimki başkalarına...

insan olalimki, insan gibi davransınlar bize..

Back
X