düşüncelerim

çizgi filimlerdde yaşlıların aynı evde bulunma nedenini tahminimce anlatayım. şimdi küçk bi çocuk film izlerken. aa dededinin evinde şu olmuş teyzesinde bu olmuş diye ayrı ayrı mekan takip edemez.

ayrıca ordaki nene ve dedeyi örnek alır belki onlar gibi olur.

bende şasen kv ile geçinemeyenlerdenim. ama keşke şöle kafa dengi olsaydı çatal çatal sırıtarak laf sokmasaydı. gelseydi başımın üstünde otursaydı. ama şimdiki hali inanın geliyo ilk dakika atıyo golü. onunla aynı evde yaşamakmı. kesin dinir hastası olurdum.

geçende görümce onlardaymış ısrar edip durdu illa kahvaltıya gel. neyse gittim. arada sinirleneceğim şeyler oluyo ama görümcem araya giriyo başka bişi oluyo yada o sıra takmıyorum. eşim erken gelicekti. o gelip alır bizi dedim çocukla zor olmasın diye. akşama doğru aradım eşimi mesai demesinmi. şimdi ben gdicem desem herkes yanlış anlar. oturdum eşim geldi 10 da.

yaa 10 saat kalmışım kv ile. ve 3 gündür uyuyamıyorum. bana söylediği yani soktuğu lafları gece düşününce kafama dank ediyo. annnaaa bunu demek istedi bana nasılda anlamadım. yok şuna şöle cvp verebilirdim. bu gece uyurum inşallah. dünde görümcem bize gelicekmiş eşime diyo ertesi günde cikomla anneme geçeriz sende gelirsin. eşim dedi belki cikomun işi vardır soriim. bende yok gidemem dedim... ayyy aha uykularım düzene girmedi. bide farkettim nezaman kv beni böyle siinirlendirse sanki eşim yapmış gibi hissediyorum. anlatsam eşime nolucak. ya susucak ya sen öyle anlamışsındır diyicek. sonuçta annesi haksızda olsa bunu bilsede kabullenme istememesi normal. baya burnumu sürtmüşler benim 5 yılda. baksanıza neler düşünüyom. off dertliyim yine konuu kaydırdım :)

Haklısınız, ama bu size haksızlık olmayacak mı?

Hani diyorsunuz ya biz eşimle konuştuk ben bakmak istersem oda bakmak ister diye. Ama kendi annesine o bakmayacak ki! Ona da siz bakacaksınız? Kendi annesinin altını o mu temizleyecek? Yemeklerini her akşam o mu yapacak? Giridikleri tuvaletleri akşam o mu temizleyecek? Odalarını o mu toplayacak? Burda kim bunları yapacak?

Çok ekstrem bir eşiniz yoksa siz yapacaksınız.

E bunun adeleti nerde. Bunlar bu kadar önemliyse aileye bakmak gerekirse, bugün 20 30 yaşındaki kadın bu fedakarlığı alıyorsa, adamın annesinin de ya bugünun yarını var, ben erkek annesiyim, tamam çok sevip her dakika öpmek zorunda değilim ama, bırakayım da bari kapı kapandığında huzurları olsun demesi gerekmez mi?

Bunu demeyen insana ben neden bakayım? Bu benim insan olmadığımı zalim olduğumu mu gösterir? Bir insan evladı, sadece evlendiğim adamın kan bağını kullanarak bana en güzel yıllarımda eziyet edip eşimle çocğumla huuzurumu bozuyorsa, yıllar sonra o bunları yarınını düşünmeden yaptığında ben vicdansız mı oluyorum? İnsanlığım kalmıyor mu?

Bu dediğime herkes katılmaz, dedim ya belkide yanlıştır. Ben düşüncelerimde çok ısrar etmem. Sizler evlisiniz daha deneyimleriniz var çocuklarınız var farklı düşünebilirsiniz. Ama ben şu an için bunu ne kendi anneme ne başkasının annesine yaptırmam! Hoş benim annem huzurum bozulur diye zaten kendisi yapmaz bunu.

benım dusuncelerımı aynen yazmıssınız
bende bunu dıyorum saten ya buradakı hıc kımse kendı annesı hasta olsa sokaga atmaz degıl mı ? e kaynanayı da annemız gıbı sevsek onlarda bıızı kızı gıbı sevse hangı ınsan sokaga atmaya ıcı el verırı
ama kım kendıne ezıyet etmıs bırını de elden ayaktan dusunce memnunıyetle bakmak ıster kı
bende bole dusunuyorum ama sızın gıbı guzel acıklayamadım hıslerımı sız tama benım demek ıstedıklerımı yazmıssınız

abartının doruklarını yaşıyorsunuz...

neymiş çocukların beynine geniş aile fikrini sokuyorlarmış... amman ne kötü şey, sanki terorü aşılıyorlar... bir de aklı başında cevap verenlere, asabi cevaplar veriyorsunuz... yani siz de pek sağlıklı davranmıyorsunuz...ayrıca insan ilişkilerinde kabahat hiç bir zaman tek taraflı da değildir... bunu da bir düşünün isterseniz...

kabile hayatı yaşayalım demiyoruz, aynı evde yaşamaya ben de karşıyım ama bu neyin kini, nefreti anlamadım... bir çocuk için dede, anneanne, babaanne büyük bir zengilliktir...ben de sevmem özellikle kayınpederimi ama, çocuğum onla zaman geçirdikçe seviniyorum... ben dedemlerden, nenemlerden bir kötülük görmedim, aksine çok güzelşeyler öğrendim, deyişler, masallar, eski zamanla ilgili bilgiler.. annem de zamanında çok çekmiş, ama iyiki de bu kişisel kini yüzünden bizi uzaklaştırmamış... çocuğum için iki üç lafa, densiizliğe de sabrediyorum... hem benim de gençliğimden gelen hatalarım olmuştur, oluyordur...

en kötüsü de aslında eşimizden kayneklanan sorunları hemen kayınvalidelere yüklemek... eşler aradaki mesafeyi ayarladıktan sonra iki üç lafla ölmeyiz, yeter ki eşimiz yanımızda olsun.. ben böyle düşünüyorum.. baktı ki problemler çoğaldı erkek gibi eşini alıp uzaklara götürmesini de bilecek...

Son düzenleme:
abartının doruklarını yaşıyorsunuz...

neymiş çocukların beynine geniş aile fikrini sokuyorlarmış... amman ne kötü şey, sanki terorü aşılıyorlar... bir de aklı başında cevap verenlere, asabi cevaplar veriyorsunuz... yani siz de pek sağlıklı davranmıyorsunuz...ayrıca insan ilişkilerinde kabahat hiç bir zaman tek taraflı da değildir... bunu da bir düşünün isterseniz...

kabile hayatı yaşayalım demiyoruz, aynı evde yaşamaya ben de karşıyım ama bu neyin kini, nefreti anlamadım... bir çocuk için dede, anneanne, babaanne büyük bir zengilliktir...ben de sevmem özellikle kayınpederimi ama, çocuğum onla zaman geçirdikçe seviniyorum... ben dedemlerden, nenemlerden bir kötülük görmedim, aksine çok güzelşeyler öğrendim, deyişler, masallar, eski zamanla ilgili bilgiler.. annem de zamanında çok çekmiş, ama iyiki de bu kişisel kini yüzünden bizi uzaklaştırmamış... çocuğum için iki üç lafa, densiizliğe de sabrediyorum... hem benim de gençliğimden gelen hatalarım olmuştur, oluyordur...

en kötüsü de aslında eşimizden kayneklanan sorunları hemen kayınvalidelere yüklemek... eşler aradaki mesafeyi ayarladıktan sonra iki üç lafla ölmeyiz, yeter ki eşimiz yanımızda olsun.. ben böyle düşünüyorum.. baktı ki problemler çoğaldı erkek gibi eşini alıp uzaklara götürmesini de bilecek...

bende bu dusunceyı anlamıyorum cocuk dede babanne sevgısı alacakmıs ıyı guzel alsın da babannesı dedesı bana sokmadık laf bırakmayacak ustelık cocugum bu sevgıyı alsın dıye ben sokulan laflara goz yumucam
benım esım sagolsun benı korur bunun ıcın sukredıyorum zaten
ama bırde su var sız demıssınız benım annem de cok cektı mesela ben bole seylerı evlendım ole gordum daha once dıyorum ya yaslıları severdım ben babanne dede annane hıc kımseyı gormedım etrafımda gelıne cektıren bole seylerın oldugunu da bılmezdım o yuzden ben babannemı dedemı annanemı hep sevdım ama dusunuyorum da anneme cektırmıs olsalardı benım anneme cıle cektıren babanneyı de vallahı ben sevemezdım

Bende kaynanamdan nefret ederim her hareketi batar bana ama
Yaslılara seytan gozuyle bakmayı dusunmemıstım hıc

Sonucta annemizde bi kaynana veya kaynana adayı
Onun icindemı boyle dusunuyosunuz

Bende kaynanamdan nefret ederim her hareketi batar bana ama
Yaslılara seytan gozuyle bakmayı dusunmemıstım hıc

Sonucta annemizde bi kaynana veya kaynana adayı
Onun icindemı boyle dusunuyosunuz

ben kaynanamı kaynana oldugu için degıl bana kotu davrandıgı ıcın sevmıyorum
eger benım annemde gelınıne kotu davranır yada kabıle hayatı yasaması ıcın dıretırse dogal olarak gelını de onu sevmez bole bı durum olursa gelınımızı haksız bulmam ben annemı sevmedıgı ıcın

Bizlerde masallarla büyüyen ,TRT masal klasikleriyle büyüyen şimdiki ebeveynler değilmiyiz..

Masallarda hep prenses ve prens vardı,esas oğlan ve esas kız..
Aşkı hep masallardaki gibi sandık, saf,masum duru ,tertemiz,yalansız, sevgi dolu, pespempe ..... vs uzar gider..
sonra büyürken hep o esas oğlan beyaz atı ile hayallerimizi süsledi,ama o adam(prens eşimiz:)
beyaz arabasını eşinden daha çok sevdi..bazımız kurbağı öptü,garibim ''prensim bu işte'' dedi,sonra zamanla ona dedi ki,''seni insan yerine koyanda hata!!''...
Bir kaçımızın kendisi güzeldi elbet,gitti çirkini sevdi huyu güzel olsun diyerek ama onun huyu da çirkindi ....vs uzar gider...

Bizi uyuturlarken annelerimiz okudukları masallarla büyümüştük biz ,oysa biz büyüyünce anladık ki masallar bizi ciddi ölçü de uyutmuş,bazımız 22 sinde uyandı, bazımız 33 ünde,bazımız 43 ünde..vs uzar gider bu da böylece :)

İşte bizlerin masalı....

Ben kendi masalımdan uyandığımdan beri,masalların artık masum olmadığını biliyorum ve bunun farkında olan bir ebeveyn olarak davranıyorum,benim masalımın kahramanı olan kızıma ..

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir...

Son düzenleme:
Back
X