düşüncelerimin eleştirilmesi ...

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
Merhaba kk ahalisi .. herkese selamlar..
Burada sıkça karşılaştığım ve bugünde bizzat yaşadığım bir durumu sizlere arz etmek istiyorum ..
Fotograflara yapılan yorumlar ...
Üyeler albümler bölümünde resimlerini paylaşıyor herkes çok güzelsin ay çok tatlı bayıldım v.s gibi bazende benim gibi beğenmediğini söyleyen kişiler oluyor başlıyorlar taşa tutmaya ..
Sert ve aşalayıcı bir uslupla yorum yapanlar elbette kınansın ama beğenmediğini ifade etmek suçmuş gibi neden yükleniliyor insanlara çok tuhafıma gitti
ben beğenmedim ve bunu belirttim neymiş efendim bu etik bir davranış değilmiş yorum yapma diyen o zaman sana hiç yakıştıramadım diyen:53:
dönüp yorumumu tekrar okudum acaba kıza hakaret mi etmişimde bu kadar tepki topladım diye ...
ben bi insanı yüzünün karakteristik yapısına göre değerlendiririm sen çirkinsin aman çok kötüsün tarzında asla eleştirmem ama beğenmediysemde söylerim bu en doğal hakkım çünkü ...
o sebeple hakaretvari yorumlar dışında kendi düşüncelerine ters olan eleştiriler hususunda lütfen herkes albüm sahibinin avukatlığından vazgeçsin ..
burası tüm bayanlara açık bir sosyal paylaşım portalı senin beğendiğini herkes beğenmek zorunda değil kuralları ihlal etmediğim sürece istediğim yorumu istediğim yerede yazarım düşüncelerim hususunda kimse beni eleştiremez ...

Son düzenleme:
O değil de ben neden insanlar kendi fotoğraflarından oluşan albümler paylaşıyorlar burada onu anlamıyorum. Çok amaçsız geliyor, estetik öncesi/sonrası ya da düğün fotoğrafları gibi belli bir amacı olmadan burada fotoğrafların paylaşılması.

elbetteki herkesin yorumu kendisinedir..beğenip beğenmemekte görecelidir,isteyen söyler istemeyen söylemez ama beğenmediğimizi söylememekte erdemdir.ister tanıyın ister tanımayın insanları üzmemek,kırmamak için susmak en iyisidir diye düşünüyorum.yinede sizin tercihiniz..

Burada sıkça karşılaştığım ve bugünde bizzat yaşadığım bir durumu sizlere arz etmek istiyorum ..
Üyeler albümler bölümünde resimlerini paylaşıyor herkes çok güzelsin ay çok tatlı bayıldım v.s gibi bazende benim gibi beğenmediğini söyleyen kişiler oluyor başlıyorlar taşa tutmaya ..
Sert ve aşalayıcı bir uslupla yorum yapanlar elbette kınansın ama beğenmediğini ifade etmek suçmuş gibi neden yükleniliyor insanlara çok tuhafıma gitti
ben beğenmedim ve bunu belirttim neymiş efendim bu etik bir davranış değilmiş yorum yapma diyen o zaman sana hiç yakıştıramadım diyen:53:
dönüp yorumumu tekrar okudum acaba kıza hakaret mi etmişimde bu kadar tepki topladım diye ...
ben bi insanı yüzünün karakteristik yapısına göre değerlendiririm sen çirkinsin aman çok kötüsün tarzında asla eleştirmem ama beğenmediysemde söylerim bu en doğal hakkım çünkü ...
o sebeple hakaretvari yorumlar dışında kendi düşüncelerine ters olan eleştiriler hususunda lütfen herkes albüm sahibinin avukatlığından vazgeçsin ..
burası tüm bayanlara açık bir sosyal paylaşım portalı senin beğendiğini herkes beğenmek zorunda değil kuralları ihlal etmediğim sürece istediğim yorumu istediğim yerede yazarım düşüncelerim hususunda kimse beni eleştiremez ...

Tabi ki düşüncelerinizi söylemek en doğal hakkınız ancak düşüncelerinizi söylerken başka insanları kırıyorsanız,yalnış yapıyorsunuz demektir. Beğenmiyorsanız yorum yapmamayı deneyin derim :34:

Genele eklenmiş fotoğraflara yorum yapmanızı anlarımda ,
ister beğenir ister beğenmezsiniz yorumunuzu da yaparsınız.
Ama albümler kişiye özel (herkesin görebiliyor olması birşey değiştirmiyor bana göre) ve bunlara olumsuz yorum yapmak çok anlamsız bence.
Beğenmemişseniz, bakıp geçmelisiniz, yoksa kişiselleştirilmiş havası oluyor
ve bana göre de hoş değil.
Albüme koyulan resimlerin, insanların olumsuz yorumlarına açık olduğunu düşünmüyorum.

Bahsettiğin fotoyu ve yorumları biliyorum
O resim yada konu hakkında bişey demiyorum ama genel olarak bi bayan karşısındaki bayanı beğenmediğini dile getirdiği an doğrudan kıskançlıkla suçlanıyor
Bunu Fotograflarla Eski Anılar Yeni Düşler'de sık sık görüyoruz zaten

Ben de, beğendiysem söylerim. Beğenmediysem yorum yapmamayı tercih ederim.
Çünkü bana da biri "beğenmedim" dese, kırılabilirim.

Genele değil gidip birinin albümüne yorum yapmışsınız. Üstelik normalde de tanıştığınız insanlara tipini beğenmedim diyor musunuz? ya da kendiniz böyle tepkilerle karşılaşsanız o düşünceye saygı mı duyarsınız?

Siz bir fotoğrafta verilen poza, kıyafete, makyaja,saça değil direkt insanın kendi tipine olumsuz yorum yapmışsınız. Herkesi beğenmek zorunda değiliz, ama beğenmediğimiz yüze fıtrata böyle olumsuz yorum yapmak haddimize değil. Yorum yapınca nolacak o insan burnunu gözünü mü değişterecek, giyim stili yada saç mı bu. Böyle yorumlar karşındakine kendini kötü hissettirmeye çalışmaktan öteye gitmeyeceğine göre ne gerek var kalp kırmaya. Eleştiri falan değil bu.

Eleştiriyorsan birilerini yada bir şeyleri kendinde eleştiriye açık olmalısın. yanlış mı düşünüyorum. başkaları hakkında kendinde eleştirme hakkı görüyorsan başkaları da senin düşüncülerini eleştirebilir. Önemli olan yapıcı olarak eleştirmek. Bir kimsenin fotoğrafını beğenmiyor olabilirsin kendine göre doğru olanı söyleyip beğenmedim diyebilirsin ama bu düşüncene karşılık birileri de senin bu tarz eleştirilerini beğenmeyebilir. her şey için Güzellik göreceli bir kavramdır. herhangi bir şeyin güzel olup olmadığı birazda insanın ruh haliyle alakalıdır.

Bahsettiğin yorumu okudum hakaret etmemişsin doğru ama gene de kimse kendisi hakkında kötü bir şey duymak istemez. Şahsen ben beğenmediysem yorum yapmazdım. Sonuçta insanlarla yüz yüzeyken ben senii beğenmedim yüzünün şekli şöyle böyle diye konuşmadığımıza göre sanaldayız diye insanları üzmeye gerek yok. Sen kime ne istediğimi yazarım diyorsun o zaman aynı şekilde onlar da senin için kötü yorumda bulunabilirler. Ayrıca burda insanlar neden fotoğraflarını paylaşıyor ki? Hadi gelinlikti cilt sorunlarıydı vs neyse ama her paylaşım sitesine fotoğrafını koymak biraz saçma geliyor bana. Tercih meselesi. Fotoğrafı koyan kişi de kötü yorum riskini almalı.

Sözedilen yorumu görmedim.Link verirseniz ona göre yorum yapabilirim.

Genelde,fikir sorana eleştirel yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Mesela sizce saçım nasıl veya makyajım nasıl demişse,fikir söylenebilir.
Ama şahsi albüme eleştiri yapmak pek doğru değil.

Dekorasyon bölümüne bazen yorum yazıyorum.
Bu mantıkla,sadece fikir sorana görüş belirtiyorum.Onda da yapılabilecek küçük değişiklikleri söylüyorum.
"İşte evim" şeklinde sadece paylaşmak için resim yayınlanmışsa",beğenmediğim zaman yorum yazmıyorum.

Sözedilen yorumu görmedim.Link verirseniz ona göre yorum yapabilirim.

Genelde,fikir sorana eleştirel yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Mesela sizce saçım nasıl veya makyajım nasıl demişse,fikir söylenebilir.
Ama şahsi albüme eleştiri yapmak pek doğru değil.

Dekorasyon bölümüne bazen yorum yazıyorum.
Bu mantıkla,sadece fikir sorana görüş belirtiyorum.Onda da yapılabilecek küçük değişiklikleri söylüyorum.
"İşte evim" şeklinde sadece paylaşmak için resim yayınlanmışsa",beğenmediğim zaman yorum yazmıyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/album.php?albumid=26295&attachmentid=486516

Yorum burda bakabılırsınız ıstersenız.

Beğenmemış olabılırsın, ama ben olsam söylemezdım
tabı söylemek veya söylememek sana kalmış
ama beğenmesem bıle ınsanları kırmak ıstemem, hıç bırşey yazmam olur bıter :26:

bende yorum yaptim sana begenmediysen yorum yapma bu kadar basit dedim bana verdigin cevap> tweety ayrıca seni hiç alakadar etmez yapacağım yorumlar kendi işine bak<...
gordugun uzere burdada benimle ayni fikirde olan bir cok insan var...:34:

ayrica uyelere ozel konu acmak yasak...

bide sacini filan elestirsen neysede hic sevmedigim bir yuz seklin var nasil bir yorumdur ALLAH onu oyle yaratmis ne yapsin yani...

Son düzenleme:
Arkadaşım, senin düşüncen eleştirilmemiş..

Çünkü söz konusu arkadaşın koydugu resımde , '' surat şeklım nasıl? yorum yapın'' dememiş.

Sen durup dururken fikrin sorulmadan ters bir yorum yapmışsın

Sanki sen beğenmedim diyince o kız çirkin oluyor .. :ssz:

Beğenmek zorunda değilsin ama sanki düşüncelerin çok önemliymiş gibi bir yorum yapmışsın

Ayrıca şunuda söylemeliyimki arkadaş çok güzel, ayrıca surat şeklınde tek bir kusur yok.. O yuzden bence kımse kendını kasmasın..

Back
X